bakis acin cok yanlisOnlar evlenebildi ben kaldım.
Bana göre başarı. Ben de istiyorum ama evlenemiyorun onlar da çok istiyordu biri evlendi diğeri de evlenecek.bakis acin cok yanlis
e-bilmek
sanki basari
yasin daha gencecik.
ne guzel calisiyormussun, yeni sehir. yeni sosyal ortamlara gir seramik kursuna,mahalle afet gonullulerine falan katil, tatillerin icin turlara yazil. boyle böyle gelisir cevren
aslinda başarı degil. evlenmek istiyorsan çalişan kadinsin. yay akrabalara ese dosta mutlaka talip cikar, cift maasa gecmek isteyen bir adamla evlenirsin.Bana göre başarı. Ben de istiyorum ama evlenemiyorun onlar da çok istiyordu biri evlendi diğeri de evlenecek.
İş yerinde de var konuşuyoruz ediyoruz ama yakın arkadaş olgusu başka yakın arkadaşlarımı kaybettiğim için üzgünüm de biraz.
Haklısınız. Tek başıma da takılırım severim de ama her şey de yalnız olmuyor. Mesela benim nişanım olsaydı çağırmayı geçtim ısrar ederdim gel diye ama çağrılmadım nazar değer diye bahsetmedi bile benim o ara ilişkim vardı her şeyimi anlatıyordum o yüzden de çok bozuldum. Ya da ilişkim varken onların mesajlarına bakmamazlık yapmıyordum şimdi yeni ilişkisi olan bakmıyor mesajıma.Mutluluğunuzu insanlara bağlarsanız çok üzülürsünüz. İnsan tek başına da mutlu olabilmeyi bilmeli. Belki de bu dönem tam da öğreneceğiniz dönemdir, sonradan çok fena düşmeden önce iyi yönünden bakın
Benim arkadaşlarım da ya atandılar ya da evlenip farklı şehire taşındılar. Çok değer verdiğim birkaç arkadaşım da en kötü zamanımda yanımda olmadılar o yüzden onlarla da iletişimimi koparttım. Çevremde arkadaşlığa değer birisi yoksa yalnız kalma taraftarıyım. Arkadaş edinmek kolay ama asıl olay en kötü günlerinde de yanında olan arkadaş bulmak, bu devirde öyle bir arkadaş bulmak da zor bence.Merhaba, 28 yaşındayım. Önceki çalıştığım şehir büyüktü daha küçük şehire geçtim. Önceki iş yerimde yakın arkadaşlarım vardı onlardan uzak düştüm arada konuşuyoruz ama hep değil. Yeni şehirde yakın arkadaşım yok. Çok yakın lise arkadaşlarım vardı hepimiz bekardık biri bu yaz 5 ay içinde evlendi. Nişanına çağırmadı ben de bozuldum gönlümü almak için de çabalamadı soğudum konuşmuyoruz kız grubundan da çıktım. Artık bir kız grubum bile yok ki önceden deli gibi konuşurduk ogrupta çok özlüyorum. Diğer yakın arkadaşım da evlilik yoluna girdi ve o da pof oldu ortalıkta hayır evlenince noluyor anlamadım. Bir mesajıma 2 gündür bakmadı resmen benim ilişkim olunca hiçbirine böyle yapmamıştım. İlişkim de yok. Onlar evlenebildi ben kaldım. Kendimi yalnız hissediyorum bir de böyle kaç yıllık arkadaşlıklar bitince üzülüyorum yeniden yakın arkadaş edinebilir miyim ki
Evlenmek için evlenmem o konuda içim ısınmıyorsa bu yokluğuma rağmen red edebiliyorum :))aslinda başarı degil. evlenmek istiyorsan çalişan kadinsin. yay akrabalara ese dosta mutlaka talip cikar, cift maasa gecmek isteyen bir adamla evlenirsin.
ama onemli olan bir ömür keyifle yaşayacağın kisiyle evlenmek.
bu bakis açısından kurtulmaya calis bence. yoksa geç kaldim diye yanlis bir evlilik yapar bir ömür pisman olursun.
bir de arkadasi kaybettim diye dusunme. bazen arkadaslarimizla ayni frekanstan cikariz ama yıllar sonra tekrar gireriz. benim de yakin arkadaslarimla 6 sene görüşmemisligim sonra denk gelip "ay ne ozlemisim" diye eskisi gibi yakin hale geldigim cok olmustur.
eski enn yakin arkadasim, universitede bir sure ayni evi paylastigim, sevgili günlük gibi mesajlastigim arkadasimla bir buyuk ortak yonumuz vardi - benzer bir iliski icindeydik. o donem cok yakindik. sonra ikimizin de iliskileri bitti, kizla da konusmalarimiz azaldi. sonra hayat kosusturmasi, o evlendi, peşisira cocuk oldu, arada zaten sehirler var, onun ev is cocuk hic vakti yok, ben hala laylaylom yaşıyorum falan gündemimiz uzaklasti birbirinden. bir kere düğününe gittim, bir sene sonra da sehrine gidince gordum. onun disinda hic birbirimzi arayip sormadigimiz 4 yillik bir soğukluk girdi aramiza.
derken birkac ay once anlatacak seylerim birikti, belki iki sene sonra falan ilk defa aradim. neredeyse 3 saat konustuk:) hic de sogukluk vs hissetmedim, ayni eskisi gibiydik. o zamandan beri ayda bir falan konusuyoruz. belki yakinda tekrar sehrine giderim, denk geliriz.
yani bazen arkadasliklara böyle molalar verilir.
annemin de biz cocukken bizimle ayni yaslarda, ablamla ayni sinifta cocugu olan bir kankasi vardi. haliyle ortak konulari falan vardi onlarin da severlerdi birbirini. sonra okul bitti cocuklar baska baska liseye gecti, artik annesiz de sosyallesebilur olduk vs derken onlar da konusmayi bıraktı. ustunden belki 15 sene gecmisken mahallede karsilasmislar, konus konus bitmemis sohbetleri , birinin evine gidip devam etmisler:) şimdi eskisi gibi best kanka degiller ama yine oldukca yakınlar.
dostluk egrisi boyledir. hep duz ilerlemez. bazen dipdibesindir, bazen teget gecersin, bazen uzaklaşirsin..
omur uzun bir yol. saglam baglar kurduysan zaten bir yerden yine yakalarsiniz birbiriniz.
sadece simdi o donem degil. o yuzden kaybettim diye dusunmemeye calis
Onu da o zaman düşünürsünüz. Belki o zamana da kadar başka başka arkadaşlarınız olacak hiç belli olmaz. Kişinin günü gününe tutmaz. İnsanlar değişir. Yani üstünüze alınmayın. Çok kırıldıysanız da görüşmeyin bir daha o arkadaşınızla. Elden de başka bir şey gelmez. Her şeyimi ben de eskiden arkasaşlarıma anlatırdım çok zararınu gördüm bıraktım. Eskiden daha dışa dönüktüm şimdi herkesle yüzeyel iletişim kuruyorum. Öyle yani insanlar değişir. Sadece sizin isteklerinize karşılık vermeyen insanlara fazla değer vermeyin ve herkesin bir hayatı önceliği yaşam savaşı olduğunu bilerek insanlardan beklentinizi düşürünHaklısınız. Tek başıma da takılırım severim de ama her şey de yalnız olmuyor. Mesela benim nişanım olsaydı çağırmayı geçtim ısrar ederdim gel diye ama çağrılmadım nazar değer diye bahsetmedi bile benim o ara ilişkim vardı her şeyimi anlatıyordum o yüzden de çok bozuldum. Ya da ilişkim varken onların mesajlarına bakmamazlık yapmıyordum şimdi yeni ilişkisi olan bakmıyor mesajıma.
nişanım düğünğm olunca gelecek arkadaşım olmaz diye korkuyorum
uzak dur ya bosver. nedense bu ülkede yeni evlenen kekolugu diye bir sey var. artik cok stresten mi, hayatinda ilk kez odak noktasi olmanin vermis olduğu simarikliktan mi bilmem ama cogu gelinde bir afra bir tafra, sacma sapan bir haldeler. çoğu birbirinin aynı bir düğün yapip diger insanlarla birornek evi dizip biricik piremses moduna girip "daha guzeli senin olsun canim" diyorlarEvlenmek için evlenmem o konuda içim ısınmıyorsa bu yokluğuma rağmen red edebiliyorum :))
Arkadaş konusunda yazdıklarınız içimi rahatlattı biraz. Üzülüyorum elimde olmadan ama artık onlara yansıtmamaya çalışıyorum dediğiniz gib belki bu aralar uzak kalmamız gerekiyordur
Geziyorum da yine arkadaşsızlık çıkıyor karşıma. Tek başıma gezmek istemiyorum.uzak dur ya bosver. nedense bu ülkede yeni evlenen kekolugu diye bir sey var. artik cok stresten mi, hayatinda ilk kez odak noktasi olmanin vermis olduğu simarikliktan mi bilmem ama cogu gelinde bir afra bir tafra, sacma sapan bir haldeler. çoğu birbirinin aynı bir düğün yapip diger insanlarla birornek evi dizip biricik piremses moduna girip "daha guzeli senin olsun canim" diyorlar
sahsen ben kendjm uzak duruyorum evlenmek uzere olan arkadaşlardan, sonra normale donunce devam ediyorum. oz ablamla bile evlendi 6 ay neredeyse hic görüşmedim bir sebepten. zamanla az da olsa gorustuk ne zaman bebek haberi falan, normale döndü eskisi gibi olduk. uzun yillar da gayet iyiyiz :) ama o frekansimiz tutmadigi donem israrla görüşüp görüşüp hem ondan iyice soğusam hem o bana iyice gicik olsa belki aramiz daha da acilirdi, bugun birbirine gicik iki kardes olurduk. ama kavgasiz gürültüsüz biraz mesafe ikimize de iyi geldi :)
bi de yeni evli- evlenecek insanin muhabbeti cidden cekilmiyor. ben de bu aralar evlenmeyi düşünüyorum, kendimden tiksindigim donemler oluyor.
daha bu sabah mesela saat 11de mesaiyi baslattim bir arkadasima mutfagin resmini cekip her kosesine numara yazip bir bucuk saat "1 yazan yere sundan istiyorum, 2 yazan yere soyle yapacağız ama boyle de olacak,3 bu , 4 su, 5 o..." Eki Görüntüle 3504709
yedim beynini kizin sabah sabah, bir de cevap bekledim
bu arkadasim 10 yıldır evli, 3 ev degistirmis. yani ucundan kiyisindan az cok ilgili bu muhabbete. ama mesela su sıkıcı muhabbeti bekar, aile evinde yasayan, dekorasyon isleriyle ilgisi olmayan arkadasimla yapamazdim. Belki basitce 1-2 icin renk onerisi falan sorardım ama bes alti maddeli seylerle darlayamazdim ya.
zamaninda da evlilik arifesindeki arkadaslarim gram ilgimi cekmeyen mutfak dekorasyonu, tencere tava, hali vs konussun beni darlasin istemezdim.
dedigim gibi, frekans meselesi.
su an uyusmuyorsunuz, normaldir. zaten su an arkadasinin gicik zamanlari. fazla konuşmadığıniz icin sansli bile sayılırsın:)))
tekrar o sehre gidince bir kapısını calarsin, belki eskj sohbeti yeniden yakalarsiniz.
onun disinda sen kendi frekansindan kendin gibi arkadaşlar bulmaya calis. hazir bekarsin yalnizsin ve paran var. bol bol gez. tonla vizesiz ulke var mesela. yılbaşında vizesiz pasaportsuz Gürcistan'a git, tifliste harika bir noel pazari var onu gez.
bekarliginin son yillarinin keyfini çıkart . hic de üzülme bekar kaldim diye. ben 33 yildir bekarim bu haliyle hayat cok keyifli
Hayır neden kimse yok diye ağlayan arkadaşım konuştuğum arkadaşım şimdi 7/24 sevgilisi ile konuştuğu için mesajıma bile bakmaya tenezzül etmiyor. Koca bulunca her şey bitiyor mu anlamıyorum. Benim de ciddi ilişkim vardı normaldim mesajlarını geciktirmiyodum da. Zoruma gidiyor.Evlenen insanların herkes evlenmek için yanıp tutuşuyor da onlar başarmış gibi tavırlarına sinir oluyorum yabence aşırı komikler. Bi de belki siz de yakında evleneceksiniz. Tekrar onlara dahil olma şerefine mi nail olacaksınız o zaman çok varoşça hareketler ya uzak durun şu eziklerden. Kendinize yeni çevre yapın.
Beklentimi düşürmem gerekiyor kesinlikle ama insanlarla hemen bağ kuramıyorum kurduklarıma da aşırı bağlanıyorum çok zoruma gidiyor çok kırılıyorum.Onu da o zaman düşünürsünüz. Belki o zamana da kadar başka başka arkadaşlarınız olacak hiç belli olmaz. Kişinin günü gününe tutmaz. İnsanlar değişir. Yani üstünüze alınmayın. Çok kırıldıysanız da görüşmeyin bir daha o arkadaşınızla. Elden de başka bir şey gelmez. Her şeyimi ben de eskiden arkasaşlarıma anlatırdım çok zararınu gördüm bıraktım. Eskiden daha dışa dönüktüm şimdi herkesle yüzeyel iletişim kuruyorum. Öyle yani insanlar değişir. Sadece sizin isteklerinize karşılık vermeyen insanlara fazla değer vermeyin ve herkesin bir hayatı önceliği yaşam savaşı olduğunu bilerek insanlardan beklentinizi düşürün
Bu durum maalesef benim çok başıma geldi. Kız arkadaşım daha yeni evlenmişti, telefonda konuşuyorduk. O esnada eşinin sesini duydum, kıza "Kiminle konuşuyorsun sen?" der demez kız telefonu yüzüme kapattı. O gün bugündür kesinlikle konuşmadık, sosyal medyadan istek atmıştım onu bile kabul etmedi.Bir arkadaşın evlendikten sonra artık onunla olan arkadaşlığın bitiyor. Kadınlar için böyle. Benim de böyle oldu. Ben bekar, onlar evliyken, arkadaşlık edebileceğimiz bir ortak nokta veya gerekçe kalmıyor. Artık sen de evlensen bile kendine yeni arkadaşlar bulacaksın. Zaten bence evliliğin asıl amacı, bir kadını, diğer kadınlardan kopartıp izole etmek
Bunu yapan okadar çokki:)Evlenen insanların herkes evlenmek için yanıp tutuşuyor da onlar başarmış gibi tavırlarına sinir oluyorum yabence aşırı komikler. Bi de belki siz de yakında evleneceksiniz. Tekrar onlara dahil olma şerefine mi nail olacaksınız o zaman çok varoşça hareketler ya uzak durun şu eziklerden. Kendinize yeni çevre yapın.