ARKADAŞLAR YARDIM ( Mutluluk Çubuğum ) :(

canım bende de haşlanmış mısır bağımlılığı vardı resmen her dışarı çıktığımda evde eşime söylüyodum lütfen çıkıp yiyelim diye.en son marketten dondurulmuş 5 kilo aldım her gün mikroda haşlayıp soslayıp yiyordum 2 kase. en son ki pakette ağzına kadar doldurdum kaseyi karnım ağrıyana kadar yedim ve bitti. daha da almıcam eve. kilo aldım şiştim rsmen
Sağlıklı birşeyi bile bu kadar yemiyoruz :KK43:

İçerisinde olan (ki çoğu paketli gıdanın içerisinde vardır bu ) MSG (mono sodyum glutamat) size bağımlılık yaptırıyor olabilir.Yediğinizde doyma hissinizi de ortadan kaldırır bu madde.Almadan önce kriz geldiğinde düşünün milyonlarca insan her istediğini her zaman alıp yiyebiliyor mu?Yani biraz nefs terbiyesi lazım size.

aynı derece de bende de cips hastasıyım her akşam canım yemek istiyor :cry: ama hem kilo hemde sivilce yaptığı için kendimi tutmaya çalışıyorum haftada 1 e indirdim zor dayanıyorum :KK53: napıcaz bilmem :KK45:

İçerisinde olan (ki çoğu paketli gıdanın içerisinde vardır bu ) MSG (mono sodyum glutamat) size bağımlılık yaptırıyor olabilir.Yediğinizde doyma hissinizi de ortadan kaldırır bu madde.Almadan önce kriz geldiğinde düşünün milyonlarca insan her istediğini her zaman alıp yiyebiliyor mu?Yani biraz nefs terbiyesi lazım size.
Nefsimi terbiye etmek için oruç tutuyorum ama iftardan sonra nefsim yine terbiyesiz oluyor :-)

bu mu dediğiniz şey ilkler-yağlı-gevrek_273845.jpg

cips kadar güzel değil hiç sevmem ben bunu :KK70::KK70:

cips yazınca canım istedi. ama yiyemiyorum. dokunuyor... abuk sabuk bir sürü madde dolu olunca alerji yaptıkları için bıraktım.

sizde mideniz bulanasıya kadar arka arkaya yiyin tiksinir misiniz ki? yada çenen yorulasıya kadar sakız çiğne (gerçi sevmiyorum ben de)

eşim gazoz bağımlısıydı şimdi onun yerine su içiyor.

yerine bir şey bul. ama bağımlılık yapmayan bir şey. elma da olabilir.

not başlığı görünce başka bir şey anladım. sapıttım mı ne:KK53:

ben de halleye karşı öyleydim sırf onun yüzünden diyetimi bozup duruyordum, bi gün oturdum 7 tane halleyi peşpeşe yedim ama hiç ara vermedim su bile içmedim ama sonuncusunu yerken artık kendimi pırasa yiyor falan gibi hissetmeye başlamıştım, şimdi tiksinti gelmedi ama canım hiç istemiyor sen de böyle deneyebilirsin :confused:

arka arkaya çok fazla yeseniz, onu yerken mide bulandırıcı iğrenç şeyler düşünseniz koşullanma yoluyla bırakabilirsiniz belki...
ama o çubuklar da çok güzel gerçekten de insanın yedikçe yiyesi geliyor....:KK53: tereyağı peynir çay olacak yanına bir de...
canım çekti şimdi :KK43:

cips yazınca canım istedi. ama yiyemiyorum. dokunuyor... abuk sabuk bir sürü madde dolu olunca alerji yaptıkları için bıraktım.

sizde mideniz bulanasıya kadar arka arkaya yiyin tiksinir misiniz ki? yada çenen yorulasıya kadar sakız çiğne (gerçi sevmiyorum ben de)

eşim gazoz bağımlısıydı şimdi onun yerine su içiyor.

yerine bir şey bul. ama bağımlılık yapmayan bir şey. elma da olabilir.

not başlığı görünce başka bir şey anladım. sapıttım mı ne:KK53:
NOT : Herkes farklı birşey düşünüyor başlığı görünce :-)

X