Çocuk Hastalıkları arkadaslar topuk kanı testı pozıtıf cıkan varmı cıldırıcam yardım edın

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

zelal63

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
254
2
bebegım 1haftalık hastaneden cıkarken yapıldı topuk testı.dunde saglık ocagı 2.kan ıcın randevu vermıstı unutmusum bugun aradılar sonuc pozıtıf olabılırmıs 2.yı aldılar kafayı yıycem nıye bole oldu yardım edın yoksa saglık ocagının bı oyunumudur bu

topuk kanı alınırken bebekler çok ağlyo bi kez daha mı alıcaklar bebeğinden yazık ya kıyamam ona...
ama ben çok duydum öyle ilk test pozitif çıkıpta ikinci negatif olan bence bi yanlışlık olmuştur

canım ya ıkıncı kez bazen cagırıyorlar
ınsanlahh bırsey cıkmazzzz

aranızda bole olan varmı lutfen sızın bebegınız var halımı bı dusunun ve yardım edın bakıp gecmeyın lutfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

lutfen arkadaslar yardım edın testı 1.sı pozıtıf ıkıncısı negatıf cıkan varmı bı umut arıyom

doğduktan 10 gün içersinde sağlıkocağına gittik topuktan kan aladılar birşey çıkmasa aramıyoruz dediler ve aramadlar biziz başka bir bilgim de yok

benim bir arkadaşımada böyle oldu.sonuç sınırda çıkmış tekrar istediler
ordan düzeyi söylenmiyo
kafana takma istersen çok inş bişey yoktur
tedbir olsun diye tekrar istiyolar.

Test sonucu çıktı mı yazmamışsın. Ben yeni okudum mesajını inşallah iyi çıkmıştır.
Yiğenimin 1. sonucu sınırdaymış ikinciyi yaptırın diye aradılar. Hiç bir şey çıkmadı. Merak etme bazen ilk test yanlış çıkabiliyor.inşallah sizinkide öyledir.
Biz sağlık ocağına değil Bakırköydeki ssk çocuk hastanesine götürdük. Sonucu hala almadıysan hastanede daha erken sonuç alırsın belki. ınternetten çocuk Metabolizma ve Endokrinolojiye randevu almıştık. Adreside yazayım sana belki denersin.
Hastanemize Hoş geldiniz. Buradan randevu bölümüne gir yalnız sabah 7 de başlıyor randevu vermeye ve 5 -10 dakikada doluyo randevular. Tam 7 de bu adrese girmelisin.
Mesaj uzun oldu biraz ama bu durumu biliyorum çok sıkıntı verici .ınşallah gerek olmaz sağlık ocağından sevindirici sonucu almışsındır diye diliyorum.

canım bizde aynı sorun olmuştu.ama cok şükür hiç bi sorun olmadı.bilmiyorumm belki yaptırmışsındır.genelde iyi kan alamayınca da tekrar istiyolar.yoksa bu bebişlere nasıl eziyet adecekler.bence relaks ol ve güzel düşünkü sonucunda iyi cıksınn...a.s.

Benim de 3.5 aylık kızım var. doğduktan 10 gün sonra sağlık ocağından arayıp tekrar kan örneği alınacağı söylendi. Başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü. Çünkü bunun pozitif olması demek 3 ayrı hastalığın habercisi demekti.hemen 2 yaşındaki oğlumun doktorunu aradım ertesi gün için çalıştığı özel hastaneden randevu alıp gittik.sağlık ocağından bize söylenen tiroidi yüksek çıkmış dediler. hemen tiroid testi yapıldı.1-2 saat sonra sonucu aldık.çok şükür negatifdi.tekrar kan örneği alıp (hipotirodi, fenilketünüri ,birşey daha vardı hatırlayamadım) özel hastanede formu doldurup il sağlık müdürlüğüne kendi elimizle götürüp verdik( sağlık ocağında karışma olmasın diye) çok şükür ordan gelen sonuç da negatif çıktı.ayrıca çok araştırdık Allah korusun pozitif çıksa bile hastalık meydana çıkmadan hemen tedavisini görüyorsun ve çocuğunda herhangi birşey kalmıyor..sormak istediğin şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.Allah yardımcınız olsun..sonucu beklemek sıkıntılı bir süreç..

2.testin sonucu ne cıktı yazmamıssın ama endişelenicek bişey yoktur umarım.aynı sey benimde basıma geldi.32 günlük bi kızım var.ilk hafta gittik kan verdik.çocugun ayagı parmaklarına kadar mosmor olmustu.aradan 1 hafta gecmedi ebe geldi.cocugu getirin kan alıcaz tekrar dedi.sanırım bi sorun varmıs dedi.eşim annem ben bütün aile aglaya aglaya bi hal olmustuk.ertesi günü gittik tekrar kan ver5dik.sonuc gelene kadar 1 hafta aglaya sızlaya öldük.gerccekten cok üzücü bi durum bu.Allah düşmanımın basına vermesin.neyseki sonuc negatif çıktıda bi derin nefes aldık.kızımı baska bi rahatsızlıgı yüzünden prof. dr'a götürmüştük bu topuk kanının sonucunu almadan.onada bahsetmiştik bu durumdan.oda yıllarca bu işi yaptıgını söylemişti.eğer kan alınırken çok ugrasıldıysa (ki bizde öyle olmustu) yani iyi delinmöeyip sürekli sürekli kan alınmaya ugrasıldıysa sonuc genelde böyle çıkıyormus.ve o hastalıga sahip bebkler genelde sarısın mavi gözlü acık tenli oluyolarmıs.umarım bebeginde hiç bi sorun yoktur.sende benim gibi mutlu olursun.Allah^ım tüm hastalara acil şifa versin.

lutfen arkadaslar yardım edın testı 1.sı pozıtıf ıkıncısı negatıf cıkan varmı bı umut arıyom
selam arkadaşım benide aradılar 2 gun önce bende fenalaştım hatta sütüm azaldı hemen bebeğimi aldık acı bademe gittik 2 sonuç ii ama öbürü yarın bende gerildim allahım inş sizinkide benimkide sonuçlar sağlıkla gelir sizi anlıyorum

canım bizim de hastanede doğumdan 2 saat sonra almışlar topuk kanını daha anne sütü almamıştı bile.14 günlükken aradılar sağlık ocağından tsh hormonu yüksek çıkmış tekrar kan almamız gerekiyor dediler beynimden vuruldum ertesi gün hemen gittik aldılar kanı ama eşim hemşireyi dövecekti nerdeyse nasıl canı yandı yavrumun.önce üşüttüler çocuğu iki saat çıplak bekleterek sonra da kan gelmedi tabi üşüyünce sıka sıka aldı yarım yamalak.bir ay içinde sorun varsa ararlar dediler 20 gün oldu aramadılar ama her telefon çalışında yüreğim zıplıyor.kendi doktorumuza da sordum olur normaldir 15. günde alırlar tekrar dedi.hastanede test yaptırayım dedim doktor gerek görmedi muayenede sağlıklı görünüyor boşuna acı çekmesin tekrar dedi.eğer tiroid hormonuyla ilgiliyse sorun yıpratma kendini tedavisi olan bir hastalık.bir yakınımın çocuğu böyle her gün bir ilaç alıyo ve akıl küpü maşallah.Allah çaresiz dert vermesin üzme kendini erken teşhis çok önemli ama inşallah sonuçların temiz çıkar canım.Siz de bize dua edin aramazlar inşallah.

inşallah iyi çıkmıştır sonuç çok zor bi durum benimde başıma geldi her telefonda yüreğim ağzımda hopladım.çok şükür sonuç negatif geldi.bize biotinidaz eksiklği var dediler.tedavisi mümkün erken teşhis çok önemli.ömür boyu ilaç kullanıcaktı.allah kimsenin başına vermesin

canım sonuc ne cıktı bilgilendirirmisin bende doğum yapalı 10 gun oldu hastanede topuk testi pozitif cıkmıs ama bunun bi problem olduguna dair hiç bişe demediler sağlıkocağına gittik bugun tekrar yapılıcak pozitif cıkmıs diyene kadar haberim yoktu böyle bişeyden çok moralim bozuldu bugun tekrar kan verdik sorun olursa ararız dediler bişe olmasa bile bu bekleyiş yetiyo allahım korusun bütün yavruları:Saruboceq:mafoldumben

Arkadaşım korkmana gerek yok devlet bu konunun üstünde çok duruyor o yüzden sağlık ocakları tekrar alıyor bir çok arkadaşımın başına geldi korkma Allahın izniyle negatif çıkacaktır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…