Herkese merhaba arkadaşlar,
Biliyorum bu konu üzerinde yıllar önce yorum yapılmış ancak günümüzde aynı durumla karşılaşan başka aileler de olabilir ve belki bir nebze de olsa yazacaklarım bu aileleri rahatlatır düşüncesiyle ben de başımdan geçenleri sizinle paylaşmak için başıma birşey geldiğinde yorumlarını okuduğum bu siteye hemen üye olup yazmak istedim.
Bizler de sizler gibi önce hastanede ardından 5 günlükken sağlık ocağında topuk kanımızı verdik. Kanı Çarşamba günü verdik ve bir sonraki hafta Salı günü testi tekrarlamanız gerekiyor diye tekrar arandık nedenini sorduğumda tsh hormonunun yüksek çıktığını söylediler kaç olduğunu sorduğumda ise kendilerine bakanlığın sadece yüksek çıktığını tekrarı gerektiğini söylediklerini ilettiler. Ardından o akşam çocuk doktorumuz nöbetçiymiş hızla doğum yaptığım hastaneye gittik tekrar kan verdik sonuç 8 çıktı doktorumuz endişelenecek birşey olmadığını eve gidebileceğimizi söyledi ve bunun yanında sağlık ocağı da tekrarını mutlaka isteyecektir sabahtan da sağlık ocağına kan verirsiniz dedi sabahtan da sağlık ocağına kanımızı tekrar verdik fakat bakanlıktan sonucun en az 1 hafta 10 günde çıkacağını söylediler bu süreçte biz de tekrar aranan tüm aileler gibi büyük üzüntü yaşadık sanki doğum yaptıktan sonraki o neşe ve mutluluk yerini soluk Gri renkli bir ortama bıraktı ne yemek yiyebildik ne de bebek için gelen misafirlerden birşey anladık... Diğer taraftan da konuyu başka doktorlara danışıp araştırmaya devam ettik; önce Ankara’yı arayıp TC kimlik numaramla sonucun değerini öğrendik ardından hastanedeki değeri bildirdik bu değer onların ilk ölçtüğünden daha yüksekti fakat telefondaki görevli hastanedeki referans değeri ile bizim ölçüm yapan makinelerimizin referans değeri farklı oluyor o yüzden özel hast ve bizim değerleri bir tutmayın her ikisi de referans aralığındaysa doğrudur tabii deyince biraz daha rahatladık ama bu arada bu sonucu başka doktorlarla da paylaştık bir doktor dışında diğerleri normal buldu bir doktor da olsa farklı yorum yapılınca ister istemez son verdiğimiz kanın sonucunu heyecanla beklemeye koyulduk bu arada aksi bir sonucun çıkabileceği durumla ilgili de bu hastalık nedir, nasıl tedavi edilir ne gerekli hepsini öğrenmeye çalıştık. Aldığımız tüm yorumlar bu hastalıkların önceden tespitiyle hepsinin tedavi edildiği yönündeydi ve zaten en başta tespit edilirse önlenebilir olduğundan bu testlerin yapıldığını öğrenince aksi bir duruma karşı da kendimizi hazırlamaya başladık. Ankara’yı ayrı bulunduğumuz il’in sağlık merkezini ayrı sonuç çıktı mı diye aramaya başladık ve 9.gün sonucun referans aralığı içinde 2,8’de olduğunu bu yüzden aranmayacağımızı ama kendimiz aradığımız için sonuç hakkında bilgi verdiklerini öğrendik.
Sonuç sizin açınızdan zaten iyi çıkmış neden tekrar yazdınız diye sorabilirsiniz arkadaşlar ama ben bunu eğer aksi bir sonuçla karşılaşsaydık da tedavisi olan ve erken teşhisle önlenebilen rahatsızlıklar olduğunu öğrendiğimizden içinizin rahat olması gerektiğini bilmeniz için sizinle paylaşmak istedim. Lütfen aranızda tekrar kan örneği istenen aileler varsa sonuç gelene kadar öncelikle sakin olun arkadaşlar ardından sonuç negatifse hemen vakit kaybetmeden gerekli tedaviye başlayın ve yavrularınız sağlıkla büyüsün. Çok şükür ne mutlu bizlere ki bu testler yapılıyor ve hastalık daha olmadan önleniyor.
Sonuç her ne olursa olsun bu yavrular bize Rabbimizin emaneti hepiniz elbette bunu biliyorsunuz benim haddime değil ama ben ufak bir hatırlatma yapıp her zaman aklımızın bir köşesinde olsun istedim.
Ankara ve bulunduğumuz ildeki sağlık müdürlüklerinde çalışan konuyla ilgili görevlilerin de her aradığımda aynı sabırla benimle ilgilendikleri ve konu hakkında bilgilendirmeler yaparak beni rahattıklarına değinmeden de geçemeyeceğim; bu kadar hassas bir dönemde annelere yaklaşımları için kendilerine burdan bir kez daha teşekkür ederim.
Siz yeni doğan aileleri ve yenidoğan yavrularınıza sağlıklı güzel bir ömür dilerim, hoşçakalın!