Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Kızlar, bu topuk kanı kaç kez alınıyor Allahaşkına?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
ben normal doğum yaptım ve 3 gün hastanede kaldık. çıkacağımız gün topuktan kan alındı sarılık seviyesi biraz yüksek çıkınca 3 gün sonra tekrar gelin bi daha ölçüm yapıcaz dediler bi daha gittik yüksek çıktı 4 gün hastanede kaldık her sabah tekrar alındı anlayacağınız benim oğlumdan 6 defa alındı topuk kanı. evet çok zor ama yapılması gerekiyor. bu kadar takmayın sağlıklı olsunlarda bu acı çabuk geçer, ben sağlık ocağında kan aldırmadım.

ben normal doğum yaptım ve 3 gün hastanede kaldık. çıkacağımız gün topuktan kan alındı sarılık seviyesi biraz yüksek çıkınca 3 gün sonra tekrar gelin bi daha ölçüm yapıcaz dediler bi daha gittik yüksek çıktı 4 gün hastanede kaldık her sabah tekrar alındı anlayacağınız benim oğlumdan 6 defa alındı topuk kanı. evet çok zor ama yapılması gerekiyor. bu kadar takmayın sağlıklı olsunlarda bu acı çabuk geçer, ben sağlık ocağında kan aldırmadım.

Canım sarılık için topuk kanı almıyorlar,koldan damardan alıyorlar kanı.Benim bebeğimin de 5. gün sarılığı çok yüksek çıktı.20 lere gelmiş.Bir gece hastanede fototerapi gördü bebişim.Her 6 saatte bir sarılığı düşmüş mü diye kan aldılar kolundan.Yavrumun kolları delik deşik oldu.Şükür sarılığı inmiş dediler de bir gece de çıktık hastaneden :sinifsinif:

topuk kanının alınma sebebi birisi zihinsel özürlü olup olmaması testi diğeri fiziksel özür diye biliyorum.sonuçlar ankaraya gönderiliyor demişlerdi hastanede.yani hamileykende bizden almıslardı ya(2li 3lü test) onun gibi birsey galiba.

i
ayyy canım o daha kötü olmuş nasıl canı acımıştır yavrumun nasıl bi dikkatsizlik bu yaaa nasıl kaybediyolar çok sinir oldumalsanaalsanasmile

ben hiç birine gitmedim daha doğrusu gidemedim tabi annem hastaneyi ayağa kaldırmışş ama çocuğun canı yandı bi kere =( mafoldumben

i

ben hiç birine gitmedim daha doğrusu gidemedim tabi annem hastaneyi ayağa kaldırmışş ama çocuğun canı yandı bi kere =( mafoldumben[/ QUOanne olarak hepimizin içi acıyor ama sonuçta bebeklerimizin iyiliği için yakıyolar canını.kimse keyfi yapmıyoki bunu

Son düzenleme:
bizim sadece dogdugu gün alındı saglık ocagına gıdılecegındende haberım yoktu 15 gün sonra kontrole cagırdı gıttık o zaman duymustum doktorda telefon geldımı bısey varmıymıs dedı bende arayan olmadı dıyınce tamam gerek yok artık goturme dedı gıtmedık yanı 1 kez alınmıstı

benim kızım henüz doğmadı ama dün sağlık ocağına ilaç yazdırmak için gittiğimizde bebeğiniz doğduktan sonra bized getirin birde biz görücez dediler.aşılarınıda biz yapıcaz dediler.ben tam anlayamadım bu mantığı eğer hastanede tüm tetkiklerini yaptırıyorsak neden tekrar sağlık ocağına gidiyoruz.devlette kaydı olması gerekiyormuş ebeler böyle söyledi.hastanede yapılanlar muz cumhuriyetinemi kaydediliyor.uygulamayı çok anlamsız buldum önce doktorumla konuşucam öyle karar vericem.eğer gereği yoksa sağlık ocağına götürüp bebeğimi tekrar hırpalatmanın anlamı yok.

• Beğen
Reactions: 9ay
benim kızım henüz doğmadı ama dün sağlık ocağına ilaç yazdırmak için gittiğimizde bebeğiniz doğduktan sonra bized getirin birde biz görücez dediler.aşılarınıda biz yapıcaz dediler.ben tam anlayamadım bu mantığı eğer hastanede tüm tetkiklerini yaptırıyorsak neden tekrar sağlık ocağına gidiyoruz.devlette kaydı olması gerekiyormuş ebeler böyle söyledi.hastanede yapılanlar muz cumhuriyetinemi kaydediliyor.uygulamayı çok anlamsız buldum önce doktorumla konuşucam öyle karar vericem.eğer gereği yoksa sağlık ocağına götürüp bebeğimi tekrar hırpalatmanın anlamı yok.

hayır canım götürmelisin her muhitin bir sağlık ocağı vardır ve orada çocuğunun kaydı bulunmalı ve başka sağlık ocağıda yapmaz aşılarını kendi mahallene götürecen.hastanelerlde aşı yapılmazki doğumdan itibaren 10 dan fazla aşısı var hepsi sağlık ocağında olacak.birde topuk kanı alınacak oradada.hatta doğumdan itibaren kullanılan dvit3 diye bir damla var onu dahi doktorun değil sağlık ocağı veriyor.zaten şimdiki doktorun kadın doğumcu bebeğin doğar doğmaz doktorunu değiştirecen artık çocuk doktoru bulacan kendine.gerekli bilgiyide zaten o verecek sana kadın doğumcu değil.

herkeze merhaba
benim oğlumdan topuk kanı doğduğu gün hastaneden çıkarken alındı, birde 5. gün kontrolünde alındı. daha sonra bize telefon ettiler değerleri yüksek çıktı sağlık ocağına gelip tekrar vermeniz gerekiyor dediler. bizim tabi moralimiz baya bozulmuştu o günlerde. sonra yan komsumuz hemşireydi ve bilgisayrda bizim oğlanın değerlerini görmüş ve geldi korkulacak bir şey yok ilk gün alınan kanda bebek aç olduğu için değerler yüksek çıkıyor zaten sizin değerinizde çok yüksek değil dedi ama tabi biz sonucu öğrenen kadar rahat edememiştik genede. neyseki bir sorun çıkmadı sadece oğlumdan boşu boşuna 3. kez kan aldılar ama buna şükür.

alsında hastanede ilk gün veya 2. gün alınan kan boşuna bence,çünkü bebek tam anamıyla anne sütü alamıyo normali 1 hafta 10 gün sonra alınası gerek ozaman doğru sonuç verir.bizimde 10 gün sonra alınan kan değerler yüksek çıkmıştı çökmüştüm resmen:KK43:...ama tesellim hemişere kanı alırken çok uğraşmıştı bu uğraşta bebeği sıkıntıya sokup negatif değer pozitf olabiliyo..çok şükürki 3.de negatifmiş.

Bende 2 hafta Önce doĞum yaptım.. ılk doĞduĞunda aldılar.. Bıde 3 gÜn sonra gel tekrar alıcaz dedıler. Benımde tuhafıma gıttı. Ama verdık yınede.. Ben ılk doĞdunda alındıĞını bılmıyordum. DoĞduktan 3 gÜn sonra dıye bılıyordum.

daha hamileyken sağlık ocağı doğum yaptıktan 3gün sonra gel dedi topuk kanı alıcaz diye
özelde yaptım doğumumu hastanede aldılar ve kötü sonuç çıkarsa mektup gelicek dedi
çok şükür bişey çıkmadıı
sağlık ocağına da kan almaları için götürmedim çok gereksiz 2kere niye alsınlarki zaten o ağlamasına dayanamıyorum
daha sonra sağlık ocağına da böyle böyle dedim

arkadaslar bu topuk kanı bir sarılık icin birde fenilketoneri icinmis.. bız dogumdan 2 gun sonra ozelde aldırdık ama sadece sarılıgına bakılmıs. orda alındı dıye saglık ocagına goturmedık.. su an oglumuz 1,5 aylık, dun aradılar saglık ocagından neden gelmedınız bu cok cıddı bır olay dedı.. alındı topuk kanımız dedım, o sarılık ıcın olan baska bu zıhınsel ozurlu olma ıhtımalıne karsı dedı, nasıl oldum anlatamam. hemen gıttım tabıı..lutfen bence cagırıyorlars GIDIN ben cok pişmqanım keske cagırdıklarında gıtseydım

iki kez alınması gereksiz kızlar... hastanede aldırdığınız kafi... sağlıkocaklarındakiler yaptıkları her işlemden para alıyolar devletten...

iki kez alınması gereksiz değil hatta çok gerekli..sağlık ocağında çalışan bır hemşire olarak aldığımız bütün topuk kanlarını hastanelerden daha hızlı bır şekılde merkeze gönderıyor bır sorun çıkması halınde derhal aileye haber verıp ılgılı kuruluşa yönlendırıyoruz.hastanede alınan topuk kanları ılk 1 gün içinde alındığı için anneden geçen hormonların etkısıyle troıd ve diğer hormonlar bıraz fala çıkıyor,o yüzden en az 3-4 gün sonra sağlık ocağında tekrar bakılıyor kı doğru sonuç elde edılebılsın hastaneyle alınan kan kıyaslanabılsın.bu arada sağlık ocaklarında anne ve çocuk sağlığı için yapuılan hiçbır işlemden aşı gebe muayenesı topuk kanı vs..ücret alınmaz kişinin kurumundan da kesilemez..yanlış bılgılendırmeyın ınsanları.sevgıler

topuk kanı 2 defa alınıyor.. bende 2 ay önce doğum yaptım bi doğumdan sonra ayak iziyle birlikte alıyorlar birde 1 ay sonra kontrole götürdüğünde .. sağlık ocagı yada kendi hastanen olması fark etmiyor.. ve aşıları başlıyor.:nazar:

hayır canım götürmelisin her muhitin bir sağlık ocağı vardır ve orada çocuğunun kaydı bulunmalı ve başka sağlık ocağıda yapmaz aşılarını kendi mahallene götürecen.hastanelerlde aşı yapılmazki doğumdan itibaren 10 dan fazla aşısı var hepsi sağlık ocağında olacak.birde topuk kanı alınacak oradada.hatta doğumdan itibaren kullanılan dvit3 diye bir damla var onu dahi doktorun değil sağlık ocağı veriyor.zaten şimdiki doktorun kadın doğumcu bebeğin doğar doğmaz doktorunu değiştirecen artık çocuk doktoru bulacan kendine.gerekli bilgiyide zaten o verecek sana kadın doğumcu değil.

mavis81 özel mesaj atamıyorum..bu yazından dolayı sana puan vermıştım..çünkü anneler genelde sağlık ocağına götürmeyı gereksız bulurlar..ama sağlık ocağı için topuk kanları çok önemlıdır.ve kesınlıkle ücret alınmaz hiçbır işlemden.yanlış kişye yada iyi okumadığım için gönderdığımı düşünmüşsünolumunekankayizsmile.ama değil doğru kişi ve yazı..sevgıler

ya iyice bir okusana yazıyı ben zaten sağlık ocağına götürmelisin ordada almaları gerekiyor demişim görmüyormusun?

benmi yanlış anladım yoksa verdiğin puan siyah logolu yeşil değil demekki yanlış bişey yazmam gerekiyordu diye düşündüm.oysa ben doğru yönlendirdim

Arkadaşlar lütfen bebişlerinizin topuk kanlarını aldırmayı ihmal etmeyin .....
topuk kanı , işitme testi bunlar ücretsiz, bunlar doğan her bebeğe ücretsiz yapılan uygulamalar
topuk kanında çalışılan testlerden herhangi birinde sıkıntı olursa ailelere ulaşılıyor , aranmazsanız problem yok demektir.

X