Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Kızlar, bu topuk kanı kaç kez alınıyor Allahaşkına?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Bende 10 gün oldu doğum yapalı. Hastanede 5. gün aldılar topuk kanını. Bugün 10.gündeyiz ve sağlık ocağına götürücem bende. ıhmale gelmez. Ağlayacak diye çok üzülüyorum ama bebeğimin sağlığı herşeyden önemli.

Sağlık ocağına gittim kızlar. Normalde 2 kez alınması gerektiği doğruymuş. ılki doğumunun ilk günü sarılık için, ikincisi doğumu takiben 10 gün içinde fenilkenötr denen bi hastalığın tespiti için alınıyomuş. Benim kızımdan doğumdan sonra 5. günde topuk kanı alındı. Çünkü 5 gün küvözde kaldı. Çıkarkende topuk kanı alınıp, hepatit b aşısı yapıldı. Sağlık ocağı da , 5. gün alındığı için 2.kez topuk kanının alınmasına gerek yok deyip almadı. Bilgilerinize.

3.günden sonra 1 defa da alınsa yeterli ancak ilaç kullanımı söz konusu ise ,bebek prematürse yada kan transfüzyonu söz konusu ise belli günlerde tekrar alınması gerekiyor .
alınan topuk kanlarında fenilketonüri, hipotroidi ve biyotinidaza bakılıyor. bunlar yenidoğan bebeklerde olabilen kalıtımsal hastalıklar ayrıca bu hastalıklarda 1 gün bile önemli çünkü hastalık var ise ne kadar erken tedaviye başlanırsa o kadar çabuk cevap alınıyor .
ben bu topuk kanlarıyla ilgileniyorum arkadaşlar bu konuda sormak istediğiniz merak ettiğiniz herhangi birşey olursa seveseve ilgilenirim
bütün bebişlere sağlıklı günler...

3.günden sonra 1 defa da alınsa yeterli ancak ilaç kullanımı söz konusu ise ,bebek prematürse yada kan transfüzyonu söz konusu ise belli günlerde tekrar alınması gerekiyor .
alınan topuk kanlarında fenilketonüri, hipotroidi ve biyotinidaza bakılıyor. bunlar yenidoğan bebeklerde olabilen kalıtımsal hastalıklar ayrıca bu hastalıklarda 1 gün bile önemli çünkü hastalık var ise ne kadar erken tedaviye başlanırsa o kadar çabuk cevap alınıyor .
ben bu topuk kanlarıyla ilgileniyorum arkadaşlar bu konuda sormak istediğiniz merak ettiğiniz herhangi birşey olursa seveseve ilgilenirim

5. gün kan alınmıştı bebeğimden, bugün 20. günü hastaneden aradılar, sağlık bak. aramış kan uygun değil bir daha verilmesi gerekiyor demiş? uygun değil derken acaba ölçüm yapamadılar mı kandan? çok merak ediorum yine verices yarın gidip:KK43:

eticinim uygun değil dendiğine göre bazen yeterli kan alınamamış oluyor takdir edersiniz ki bazı bebeklerden daha zor kan gelıyor o yüzden yetersiz olmuş olabilir bazen de kurutma da sıkıntı oluyor o da olabilir . buradan özel mesaj atmayı bilmiyorum nasıl olacagını yazarsanız ne olduğunu söyler yardımcı olabilirim . (ne alaka derseniz ben ilimde bu topuk kanlarıyla ilgileniyorum o yüzden )

eticinim uygun değil dendiğine göre bazen yeterli kan alınamamış oluyor takdir edersiniz ki bazı bebeklerden daha zor kan gelıyor o yüzden yetersiz olmuş olabilir bazen de kurutma da sıkıntı oluyor o da olabilir . buradan özel mesaj atmayı bilmiyorum nasıl olacagını yazarsanız ne olduğunu söyler yardımcı olabilirim . (ne alaka derseniz ben ilimde bu topuk kanlarıyla ilgileniyorum o yüzden )

Sinopee bende bilmiorum özel msj:/ pek yazışmaya vaktim olmuor burda:/ burdan yazabilirmisin detayları?

Özel mesaj gönderebilmeniz için Sitede yazmış olduğunuz toplam mesaj sayısının 50 veya daha fazlası olması gerekmektedir.
böyle dior sanırım özel msj atamıorum.

evet yazılmış olan mesaj sayısının 50 ve üzerinde olması gerekiyormus ...
sisteme girer bakıp söylerdim size ne oldugunu neden istendiğini fakat isim, soyisim gerekiyor o yüzden özelden yazmak istemiştim

neyse bir problem olsaydı söylenirdi size , dendiği gibi uygunsuz alınmış çalışılamamıştır canınızı sıkmayın yarın aldırın . bebiş biraz ağlayacak artık ama olsun değer..

eticinim lütfen kusura bakma günlerdir foruma giremedim ama takip ediyordum hepsi de bugün sonuçlandı.
17.07.2010 da özel hastanede aldırmış oldugunuz topuk kanında çalışılan testlerin hepsi NORMAL
hadi gözünüz aydın
bu arada bebişinle doğum tarihimiz aynı :KK66:

amin canım güzel duan için teşekkürler ihtiyacım var çünkü
bişey değil ne demek, bebişine iyi bak ; )

Sağlık Bakanlığına topuk kanı için bilgi edinme maili attım:
BENİM MAİLİM:
Sayın Yetkili,

19 Aralık 2010 günü normal doğum ile sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdim.
Bebeğimin topuk kanını hastanede aldılar ve sağlık ocağına götürmemi orada da topuk kanı alınacağını söylediler.

Geçen hafta bağlı bulunduğum ....... Sağlık ocağına gittiğimde antibiyotik kullandığım için (doktorum vermişti) bebekten kan alamayacaklarını söylediler.

Bu hafta da öğleden sonra (15:30 da) gittiğim için bebeğin kanını alamayacaklarını söylediler. Kanın dışarda 4 saat beklemesi gerekmiş, o yüzden öğleden önce gitmeliymişim.

Öğrenmek istediklerim:
1. Topuk kanı kaç kere verilmeli?
2. Gerçekten antibiyotik içildiği için kan alınamıyor mu?
3. Bu kanın öğleden önce mi alınması gerekiyor?

GELEN CEVAP:
1-İlk 48 saat içinde bebek yeterince beslenmemiş olabileceğinden, 1. basamak sağlık kuruluşunda (sağlık ocağı, aile hekimliği vb) 48 saatten sonra tekrar topuk kanı alınması gerekmektedir.
2-Daha önce kullanılan test yöntemi antibiyotik kullanımından etkilenebilmekte olduğundan antibiyotik alımı esnasında kan alınmıyor.
3- Belirtilen sağlık ocağında konu ile ilgili gerekli araştırma gerçekleştirilecektir.

ikinci kere topuk kanı alınması şart değilmiş. İzmir de çok bilinen bi çocuk doktoru, kendisi doçent oluyor aynı zamanda ve aile yakınımızdır. Bana ikinci kere topuk kanı aldırmamamı, bu devletin bi uygulaması olduğunu boşu boşuna bebeğin canını yakmanın bi anlamı olmadığını söyledi. Tabiki karar sizin...

X