Inaninn okadar guzeldiki hersey zaten ben calisiyodum beni almaya geliyodu iş cikislari bide çok ısrar ediyodu hemen evlenelm diye şok acele ettim heraldeBenim merak ettiğim nişanlılık döneminde nasıl fark etmediniz..ailesi yine yanınızda mi takıldı genelde..saklamayi başarmış bisekilde
Olaya erkeğin ailesi tarafından bakalım. Bu hastalık yüzünden evlenemeyeceğini düşünmüştür. Ve oğullarını da ikna etmiştir. Bu öyle kolay bişe değil yaşı da geçginse erkeğin. Eşini hastalık yüzünden terkediyorsa bir şey diyemem ben tedavisine bakardım tıp ilerledi her şeyin çaresi var pes etmemek lazım iyileşene kadar çocuk olmamalı korunmalı elbet.Ortada bi yalan var ve halen kabullenen de yok ortada. Yalan üzerine de yuva kurulmaz yol yakınken dönmek en makulu. Yarın öbür gün çocuk olsa siz mi alacaksınız sorumluluğunu? Olayı kişisel alıyosunuz bence burada bipolar herkesi kötülemiyoruz.
Bana onu vermiyodu hala inkar ediyolar annesiyle insan gibi konustum hangi doktora gidiyo dedim bu ilaçları kom verdi gidip konuşmak istiyorum dedim kadın nuh diyo peygamber demiyo ya solemiyo resmenn kafayı yicem artık neyi kimden sakliyosunuz yalan yalannn evlilk yalan üzerine olurmu soruyorum sizlereOlaya erkeğin ailesi tarafından bakalım. Bu hastalık yüzünden evlenemeyeceğini düşünmüştür. Ve oğullarını da ikna etmiştir. Bu öyle kolay bişe değil yaşı da geçginse erkeğin. Eşini hastalık yüzünden terkediyorsa bir şey diyemem ben tedavisine bakardım tıp ilerledi her şeyin çaresi var pes etmemek lazım iyileşene kadar çocuk olmamalı korunmalı elbet.
Allah Allah tuhaf hangi doktora gittiğini eşine söylemicekte kime söylücek sen onun hayatında en önemli insansın bilmiyorlar mı bunu o ne biçim aile öyle gerçekten saklanacak kadar daha kötü şeyler mi var acaba doktorun onun geçmişini anlatmasını mı korkuyorlar acaba geçmişinde kötü şeyler mi var acaba mutlaka doktorunu öğren ve onla görüş. İlacı yazdırdığı eczaneye git. Orda doktorun ismi çıkar.Bana onu vermiyodu hala inkar ediyolar annesiyle insan gibi konustum hangi doktora gidiyo dedim bu ilaçları kom verdi gidip konuşmak istiyorum dedim kadın nuh diyo peygamber demiyo ya solemiyo resmenn kafayı yicem artık neyi kimden sakliyosunuz yalan yalannn evlilk yalan üzerine olurmu soruyorum sizlere
Gercekten hem kendisi hem ailesi sakliyo sölemiyo sır gibiler çok gariplerAllah Allah tuhaf hangi doktora gittiğini eşine söylemicekte kime söylücek sen onun hayatında en önemli insansın bilmiyorlar mı bunu o ne biçim aile öyle gerçekten saklanacak kadar daha kötü şeyler mi var acaba doktorun onun geçmişini anlatmasını mı korkuyorlar acaba geçmişinde kötü şeyler mi var acaba mutlaka doktorunu öğren ve onla görüş. İlacı yazdırdığı eczaneye git. Orda doktorun ismi çıkar.
Baştan söylenmiş olsaydı konu sahibi yine evlenirdi belki. Hastalığa dair bilgisi olurdu tedavi desteği olurdu. Hiç birşeyden haberi yok zavallının ortalık hergün toz duman. Aylarca kendini suçlamış yazık değil mi ? Bu bile geri dönmemesi için tek başına yeterli bir sebep. Sürekli şiddete maruz kalıyorsunuz sebepsiz. Hasta olduğunu bilmiyorsunuzkarşınızdakinin. Cinnet geçirir insan. Kendine bile zarar verebilirdi.Olaya erkeğin ailesi tarafından bakalım. Bu hastalık yüzünden evlenemeyeceğini düşünmüştür. Ve oğullarını da ikna etmiştir. Bu öyle kolay bişe değil yaşı da geçginse erkeğin. Eşini hastalık yüzünden terkediyorsa bir şey diyemem ben tedavisine bakardım tıp ilerledi her şeyin çaresi var pes etmemek lazım iyileşene kadar çocuk olmamalı korunmalı elbet.
Benim abim şizofreniydi sanrılar görüyordu, gerçek olmayan şeyleri gerçek sanıyordu. Ama doğru ilacı buldu doktorlar vee şimdi 3 yıldır memur hiçbir şikayeti yok ve normal insanlardan da iyi. Eskiden onu kabul etmeyen insanlar şimdi etrafında pervane psikiyatriste bile gitmeye gerek görmüyor doktor sık gelmene gerek yok diyor. İnsanın ne olacağı belli olmaz. Eşi şimdi hasta olmayıp bundan 5 yıl sonra olabilirdi. O zamanda mı bırakacaktı. Bu yalanı söyledi evet hata yaptı ama yalan söylemesi gerektiğini hissetti ya da ailesi tarafından zorlandı seni böyle kimse kabul etmez dendi. Benim ablamda bipolar ve annem babam yüzünden eşine söyleyemedi ama şimdi 12 yıldır evli 2 çocuğu var ve çok mutlu. Bende bipolarım ve çok ilerleme kaydettim. Ama tabi ben evleneceğim kişiye söylerim ailem söyleme der ama ben erkek arkadaşıma söyledm ve çok destek oluyor inşallah böyle devam eder bu hastalıklarda en önemli şey sabır.Baştan söylenmiş olsaydı konu sahibi yine evlenirdi belki. Hastalığa dair bilgisi olurdu tedavi desteği olurdu. Hiç birşeyden haberi yok zavallının ortalık hergün toz duman. Aylarca kendini suçlamış yazık değil mi ? Bu bile geri dönmemesi için tek başına yeterli bir sebep. Sürekli şiddete maruz kalıyorsunuz sebepsiz. Hasta olduğunu bilmiyorsunuzkarşınızdakinin. Cinnet geçirir insan. Kendine bile zarar verebilirdi.
Birinin 1 yalanını yakalayınca 1000 doğrusunu sorgular insan geri kalan süreçte. Güven yıkılmış bir kere artık çok zor.
Hastalıklar Allah tan elbette ama kimseye de bunu yaşatma hakkınız yok.
Bilseydi de evlenseydi şimdi de istemiyorum deseydi konu sahibi yorumum tabi ki farklı olurdu..
Allah her nerede şifa bekleyen varsa tez vakitte yetişsin inşallah..
E oğulları evlenemiyo diye başkasının cocugunun başını yakmaları dogru mu yani. Böyle önemli bi durum saklanamaz asla. Belli ki görücü usulü bi evlilik üstelik konu sahibinin böyle bi zorunluluğu yok yalanla dolanla karambole getirilmis bi evlilik için senelerini doktor kapılarında kaybetmek zorunda değil. Üstelik ortada hastalığını kabul eden biri de yokOlaya erkeğin ailesi tarafından bakalım. Bu hastalık yüzünden evlenemeyeceğini düşünmüştür. Ve oğullarını da ikna etmiştir. Bu öyle kolay bişe değil yaşı da geçginse erkeğin. Eşini hastalık yüzünden terkediyorsa bir şey diyemem ben tedavisine bakardım tıp ilerledi her şeyin çaresi var pes etmemek lazım iyileşene kadar çocuk olmamalı korunmalı elbet.
Durup şiddet görmeye devam mi etsinOlaya erkeğin ailesi tarafından bakalım. Bu hastalık yüzünden evlenemeyeceğini düşünmüştür. Ve oğullarını da ikna etmiştir. Bu öyle kolay bişe değil yaşı da geçginse erkeğin. Eşini hastalık yüzünden terkediyorsa bir şey diyemem ben tedavisine bakardım tıp ilerledi her şeyin çaresi var pes etmemek lazım iyileşene kadar çocuk olmamalı korunmalı elbet.
Belki konu sahibi özgür bir ortamda yaşamıyordur boşanınca daha kötü olabilir dışlanabilir seven her şeye katlanır nişanlandığı süreçte onu gördüğünde kalp atışları hızlanıyorsa o hızla atan kalp için sabretmeye değer.E oğulları evlenemiyo diye başkasının cocugunun başını yakmaları dogru mu yani. Böyle önemli bi durum saklanamaz asla. Belli ki görücü usulü bi evlilik üstelik konu sahibinin böyle bi zorunluluğu yok yalanla dolanla karambole getirilmis bi evlilik için senelerini doktor kapılarında kaybetmek zorunda değil. Üstelik ortada hastalığını kabul eden biri de yok
Hanımefendi siz ailenizde de olduğu için duruma taraflı bakıyosunuz. 5 sene sonra ortaya çıkan bi hastalıkla hastalık saklanması aynı şey değil ayrıca. Kaldı ki bu tarz hastalıklar genetik yatkınlıkla da alakalı konu sahibi bu riski almak istemeyedebilir. Umarım ileride siz de saklamak gibi bi hata yapmazsınız. Ablanızda ise yaramış ama ben tam tersi bi örneği de gördüm. Yine hastalık saklanarak olan ve düzelir diye devam ettirilen bi evlilikte cocuguyla birlikte kapıları kitleyip uyuyordu annemin bi tanıdığı. Bilsem asla evlenmem keske boşansaydım zamanında diyordu ayrıca. Yani kadına psikolojik baskı yapmayın bırakın ayrılsınBenim abim şizofreniydi sanrılar görüyordu, gerçek olmayan şeyleri gerçek sanıyordu. Ama doğru ilacı buldu doktorlar vee şimdi 3 yıldır memur hiçbir şikayeti yok ve normal insanlardan da iyi. Eskiden onu kabul etmeyen insanlar şimdi etrafında pervane psikiyatriste bile gitmeye gerek görmüyor doktor sık gelmene gerek yok diyor. İnsanın ne olacağı belli olmaz. Eşi şimdi hasta olmayıp bundan 5 yıl sonra olabilirdi. O zamanda mı bırakacaktı. Bu yalanı söyledi evet hata yaptı ama yalan söylemesi gerektiğini hissetti ya da ailesi tarafından zorlandı seni böyle kimse kabul etmez dendi. Benim ablamda bipolar ve annem babam yüzünden eşine söyleyemedi ama şimdi 12 yıldır evli 2 çocuğu var ve çok mutlu. Bende bipolarım ve çok ilerleme kaydettim. Ama tabi ben evleneceğim kişiye söylerim ailem söyleme der ama ben erkek arkadaşıma söyledm ve çok destek oluyor inşallah böyle devam eder bu hastalıklarda en önemli şey sabır.
Şiddeti istemeden yapıyor yani aslında o gerçek kimliği değil diyorum. Ve konu sahibi onun gerçek kimliğine aşık olmuş. Aşk mı mantık mı? Bunu sorgulaması lazım ben aşk derdim her şeyin çözümü var hayatta bu çözülemeyecek bir sorun değil. Korkuyorsa geçici bir süre ailesinin yanında kalır dışarda görüşür eşi hastanede yatar. Bu hastalıkta en önemli şey destek ve sabır. Tabi keyfine düşkün biriyse, aşık olduğu adamın sıkıntılarına katlanamayacaksa o onun karekteridir bir şey diyemem o öyle rahat edeceğini düşünüyorsa vicdanen.Durup şiddet görmeye devam mi etsin
Ayrıca kimse dürüst bile davranıyor aptal yerine koyup kandırmışlar.
Bence de konuyu kişisel ele alıyorsunuz , yalnış yönlendirme yapmayın .
Çocukları evlenemeyecek diye korkup bir kızı kandırmak doğru yani size göre?
Sorun hasta olması değil zaten sorun kandırılmış olması ve hala aptal yerine konmaya devam ediyor olması ama bunu size anlatamıyoruz .Şiddeti istemeden yapıyor yani aslında o gerçek kimliği değil diyorum. Ve konu sahibi onun gerçek kimliğine aşık olmuş. Aşk mı mantık mı? Bunu sorgulaması lazım ben aşk derdim her şeyin çözümü var hayatta bu çözülemeyecek bir sorun değil. Korkuyorsa geçici bir süre ailesinin yanında kalır dışarda görüşür eşi hastanede yatar. Bu hastalıkta en önemli şey destek ve sabır. Tabi keyfine düşkün biriyse, aşık olduğu adamın sıkıntılarına katlanamayacaksa o onun karekteridir bir şey diyemem o öyle rahat edeceğini düşünüyorsa vicdanen.
Ben kendi görüşümü söyledim psikolojik baskı yapmıyorum ben her türlü hasta gördüm insanların çöküşünü de izledim, zaferlerini de düşenleri de gördüm ayağa kalkıp dimdik duranları da bı hayatta hiçbir şey imkansız değil. Ben çok olaya şayet oldum. 6 yaşından beri psikoloji ile içiçeyim. Çok tecrübe edindim. Benim fikrim ben böyle yapardım dedim herkes aynısını yapacak diye bir şey yok. Sabredip olumlu sonuçlar alanlar var çevremde çokça.Hanımefendi siz ailenizde de olduğu için duruma taraflı bakıyosunuz. 5 sene sonra ortaya çıkan bi hastalıkla hastalık saklanması aynı şey değil ayrıca. Kaldı ki bu tarz hastalıklar genetik yatkınlıkla da alakalı konu sahibi bu riski almak istemeyedebilir. Umarım ileride siz de saklamak gibi bi hata yapmazsınız. Ablanızda ise yaramış ama ben tam tersi bi örneği de gördüm. Yine hastalık saklanarak olan ve düzelir diye devam ettirilen bi evlilikte cocuguyla birlikte kapıları kitleyip uyuyordu annemin bi tanıdığı. Bilsem asla evlenmem keske boşansaydım zamanında diyordu ayrıca. Yani kadına psikolojik baskı yapmayın bırakın ayrılsın
Siz eşinize hiç mi yalan söylemediniz? Ailesi belki hastalığının ciddiyetinin farkında değildir bunu bir şeker hastalığı gibi görmüştür belki oğullarını da ikna etmiştir. Siz diyorsunuzki çocuğu konu sahibine kakalamışlar kısaca. Ben öyle düşünmüyorum. Ama ailesinin sonraki tavrı yanlış doktorunu gizlemesi falan. Ama yalana katlanamıyorsa tabiki de boşansın. Benim sevgim yalanın önüne geçerdi.Sorun hasta olması değil zaten sorun kandırılmış olması ve hala aptal yerine konmaya devam ediyor olması ama bunu size anlatamıyoruz .
Bu siz eşinize hiç yalan söylediniz mi sorusuyla kapatılacak kadar masum bir yalan değil .Siz eşinize hiç mi yalan söylemediniz? Ailesi belki hastalığının ciddiyetinin farkında değildir bunu bir şeker hastalığı gibi görmüştür belki oğullarını da ikna etmiştir. Siz diyorsunuzki çocuğu konu sahibine kakalamışlar kısaca. Ben öyle düşünmüyorum. Ama ailesinin sonraki tavrı yanlış doktorunu gizlemesi falan. Ama yalana katlanamıyorsa tabiki de boşansın. Benim sevgim yalanın önüne geçerdi.
Siz solemissinz işte olay hala bana söylememeleri bende yannda olabilirdim ama kendisi halletmeyi tercih ediyo beniBenim abim şizofreniydi sanrılar görüyordu, gerçek olmayan şeyleri gerçek sanıyordu. Ama doğru ilacı buldu doktorlar vee şimdi 3 yıldır memur hiçbir şikayeti yok ve normal insanlardan da iyi. Eskiden onu kabul etmeyen insanlar şimdi etrafında pervane psikiyatriste bile gitmeye gerek görmüyor doktor sık gelmene gerek yok diyor. İnsanın ne olacağı belli olmaz. Eşi şimdi hasta olmayıp bundan 5 yıl sonra olabilirdi. O zamanda mı bırakacaktı. Bu yalanı söyledi evet hata yaptı ama yalan söylemesi gerektiğini hissetti ya da ailesi tarafından zorlandı seni böyle kimse kabul etmez dendi. Benim ablamda bipolar ve annem babam yüzünden eşine söyleyemedi ama şimdi 12 yıldır evli 2 çocuğu var ve çok mutlu. Bende bipolarım ve çok ilerleme kaydettim. Ama tabi ben evleneceğim kişiye söylerim ailem söyleme der ama ben erkek arkadaşıma söyledm ve çok destek oluyor inşallah böyle devam eder bu hastalıklarda en önemli şey sabır.
ınanin artık insanlara hiç güvenm kalmadi hele bu saatten sora isim dahada zor evlenms bosanmis bi kadın.olarak bazı zorluklara göğüs gercemBu siz eşinize hiç yalan söylediniz mi sorusuyla kapatılacak kadar masum bir yalan değil .
Iki insanın hayatını derinden etkileyecek bir yalan .
Böyle birşeyin saklanmasını sizin deyiminizle " kakalamak " olarak görüyorum .
Bence siz fedakarlık yapsın diyorsunuz ama niye yapsın niye kendini tehlikeye atsın.saglikli biriyle birlikte olmak varken.bir sürü zarar görmüş .tedavi mümkünse ailesi önce oğlunu tedavi ettirsin,iyilestirsin sonra evl3ndirsin.bu yaptıkları bencillikBen kendi görüşümü söyledim psikolojik baskı yapmıyorum ben her türlü hasta gördüm insanların çöküşünü de izledim, zaferlerini de düşenleri de gördüm ayağa kalkıp dimdik duranları da bı hayatta hiçbir şey imkansız değil. Ben çok olaya şayet oldum. 6 yaşından beri psikoloji ile içiçeyim. Çok tecrübe edindim. Benim fikrim ben böyle yapardım dedim herkes aynısını yapacak diye bir şey yok. Sabredip olumlu sonuçlar alanlar var çevremde çokça.
Size şiddet uygulayan bir yaratıkla evli kalmayın.Arkadaşlar evleneli 5 ay olcak ama okadar zor şeyler yasiyorumki esimin tuaf hareketleri ilk baştan anlatiyim öncelikle nisanlilk donemmz guzeldi bana karşı cok iyydi neyse evlendik ettik evllgmzin 1 hafta sonrasi resmen başka bi adam geldi surekli kufur eden eşi degilde hizmetcisi gibi davranan ve surekli sınır krizleri geciriyo evdeki herşeyi yikip kiriyo bir gün iyiyse bir gün kötü bana zarar vermeye basladi yuzume samar atmalar sinirlennce ne yaptgini bilmiyobende annesiyle konustum bana bole bole davraniyo diye ama kadin surekli uzerini kapatiyo herseyin acaba niye olee yapti elnden gelse beni suclycak ve ilaç iciyo hergün bunu ne diye içtiğini sordugumda uyumak için ddi ama ben arastirdim epilepsi ve bipolar hastalarınn kullndgi yaziyodu daha sonra kardesinin konuşmalarını duydum bipolar hastasiymis hastanede tedavi görmüş ve hala devam ediyomus basimdan assa kaynar sular indi benden gizlediklerinemi yanayim bu yaşadığım seylere bi anlam verememkmi ve hala benden gizliyolar bazı şeyler kafamda yeni oturdu surekli beraber oturmaya zorluyolar haftann 3 günü onlarda kalıyoruz bktm artık kendimi zavallı gibi hissediyorum resmen kandirildimm çok zor şeyler yasiyorum arkadaşlar ailesi hiç pesmzi birakmiyo bosanmayi bile düşünüyorum o derece