Arkadaşlar lütfenn bana yardim edinnn belki aramizda bunları yasayan birileri vardir:(

Benim merak ettiğim nişanlılık döneminde nasıl fark etmediniz..ailesi yine yanınızda mi takıldı genelde..saklamayi başarmış bisekilde
Inaninn okadar guzeldiki hersey zaten ben calisiyodum beni almaya geliyodu iş cikislari bide çok ısrar ediyodu hemen evlenelm diye şok acele ettim heralde napalm vardır allahın bi bildiği ben onun kötü olmasini istemem ama hala dürüstce gelmiyolar

Olaya erkeğin ailesi tarafından bakalım. Bu hastalık yüzünden evlenemeyeceğini düşünmüştür. Ve oğullarını da ikna etmiştir. Bu öyle kolay bişe değil yaşı da geçginse erkeğin. Eşini hastalık yüzünden terkediyorsa bir şey diyemem ben tedavisine bakardım tıp ilerledi her şeyin çaresi var pes etmemek lazım iyileşene kadar çocuk olmamalı korunmalı elbet.

Bana onu vermiyodu hala inkar ediyolar annesiyle insan gibi konustum hangi doktora gidiyo dedim bu ilaçları kom verdi gidip konuşmak istiyorum dedim kadın nuh diyo peygamber demiyo ya solemiyo resmenn kafayı yicem artık neyi kimden sakliyosunuz yalan yalannn evlilk yalan üzerine olurmu soruyorum sizlere

Allah Allah tuhaf hangi doktora gittiğini eşine söylemicekte kime söylücek sen onun hayatında en önemli insansın bilmiyorlar mı bunu o ne biçim aile öyle gerçekten saklanacak kadar daha kötü şeyler mi var acaba doktorun onun geçmişini anlatmasını mı korkuyorlar acaba geçmişinde kötü şeyler mi var acaba mutlaka doktorunu öğren ve onla görüş. İlacı yazdırdığı eczaneye git. Orda doktorun ismi çıkar.

Gercekten hem kendisi hem ailesi sakliyo sölemiyo sır gibiler çok garipler

Baştan söylenmiş olsaydı konu sahibi yine evlenirdi belki. Hastalığa dair bilgisi olurdu tedavi desteği olurdu. Hiç birşeyden haberi yok zavallının ortalık hergün toz duman. Aylarca kendini suçlamış yazık değil mi ? Bu bile geri dönmemesi için tek başına yeterli bir sebep. Sürekli şiddete maruz kalıyorsunuz sebepsiz. Hasta olduğunu bilmiyorsunuzkarşınızdakinin. Cinnet geçirir insan. Kendine bile zarar verebilirdi.
Birinin 1 yalanını yakalayınca 1000 doğrusunu sorgular insan geri kalan süreçte. Güven yıkılmış bir kere artık çok zor.
Hastalıklar Allah tan elbette ama kimseye de bunu yaşatma hakkımız yok.
Bilseydi de evlenseydi şimdi de istemiyorum deseydi konu sahibi yorumum tabi ki farklı olurdu..
Allah her nerede şifa bekleyen varsa tez vakitte yetişsin inşallah..

Benim abim şizofreniydi sanrılar görüyordu, gerçek olmayan şeyleri gerçek sanıyordu. Ama doğru ilacı buldu doktorlar vee şimdi 3 yıldır memur hiçbir şikayeti yok ve normal insanlardan da iyi. Eskiden onu kabul etmeyen insanlar şimdi etrafında pervane psikiyatriste bile gitmeye gerek görmüyor doktor sık gelmene gerek yok diyor. İnsanın ne olacağı belli olmaz. Eşi şimdi hasta olmayıp bundan 5 yıl sonra olabilirdi. O zamanda mı bırakacaktı. Bu yalanı söyledi evet hata yaptı ama yalan söylemesi gerektiğini hissetti ya da ailesi tarafından zorlandı seni böyle kimse kabul etmez dendi. Benim ablamda bipolar ve annem babam yüzünden eşine söyleyemedi ama şimdi 12 yıldır evli 2 çocuğu var ve çok mutlu. Bende bipolarım ve çok ilerleme kaydettim. Ama tabi ben evleneceğim kişiye söylerim ailem söyleme der ama ben erkek arkadaşıma söyledm ve çok destek oluyor inşallah böyle devam eder bu hastalıklarda en önemli şey sabır.

E oğulları evlenemiyo diye başkasının cocugunun başını yakmaları dogru mu yani. Böyle önemli bi durum saklanamaz asla. Belli ki görücü usulü bi evlilik üstelik konu sahibinin böyle bi zorunluluğu yok yalanla dolanla karambole getirilmis bi evlilik için senelerini doktor kapılarında kaybetmek zorunda değil. Üstelik ortada hastalığını kabul eden biri de yok

Durup şiddet görmeye devam mi etsin
Ayrıca kimse dürüst bile davranıyor aptal yerine koyup kandırmışlar.
Bence de konuyu kişisel ele alıyorsunuz , yalnış yönlendirme yapmayın .
Çocukları evlenemeyecek diye korkup bir kızı kandırmak doğru yani size göre?

Belki konu sahibi özgür bir ortamda yaşamıyordur boşanınca daha kötü olabilir dışlanabilir seven her şeye katlanır nişanlandığı süreçte onu gördüğünde kalp atışları hızlanıyorsa o hızla atan kalp için sabretmeye değer.

Hanımefendi siz ailenizde de olduğu için duruma taraflı bakıyosunuz. 5 sene sonra ortaya çıkan bi hastalıkla hastalık saklanması aynı şey değil ayrıca. Kaldı ki bu tarz hastalıklar genetik yatkınlıkla da alakalı konu sahibi bu riski almak istemeyedebilir. Umarım ileride siz de saklamak gibi bi hata yapmazsınız. Ablanızda ise yaramış ama ben tam tersi bi örneği de gördüm. Yine hastalık saklanarak olan ve düzelir diye devam ettirilen bi evlilikte cocuguyla birlikte kapıları kitleyip uyuyordu annemin bi tanıdığı. Bilsem asla evlenmem keske boşansaydım zamanında diyordu ayrıca. Yani kadına psikolojik baskı yapmayın bırakın ayrılsın

Şiddeti istemeden yapıyor yani aslında o gerçek kimliği değil diyorum. Ve konu sahibi onun gerçek kimliğine aşık olmuş. Aşk mı mantık mı? Bunu sorgulaması lazım ben aşk derdim her şeyin çözümü var hayatta bu çözülemeyecek bir sorun değil. Korkuyorsa geçici bir süre ailesinin yanında kalır dışarda görüşür eşi hastanede yatar. Bu hastalıkta en önemli şey destek ve sabır. Tabi keyfine düşkün biriyse, aşık olduğu adamın sıkıntılarına katlanamayacaksa o onun karekteridir bir şey diyemem o öyle rahat edeceğini düşünüyorsa vicdanen.

Sorun hasta olması değil zaten sorun kandırılmış olması ve hala aptal yerine konmaya devam ediyor olması ama bunu size anlatamıyoruz .

Ben kendi görüşümü söyledim psikolojik baskı yapmıyorum ben her türlü hasta gördüm insanların çöküşünü de izledim, zaferlerini de düşenleri de gördüm ayağa kalkıp dimdik duranları da bı hayatta hiçbir şey imkansız değil. Ben çok olaya şayet oldum. 6 yaşından beri psikoloji ile içiçeyim. Çok tecrübe edindim. Benim fikrim ben böyle yapardım dedim herkes aynısını yapacak diye bir şey yok. Sabredip olumlu sonuçlar alanlar var çevremde çokça.

Sorun hasta olması değil zaten sorun kandırılmış olması ve hala aptal yerine konmaya devam ediyor olması ama bunu size anlatamıyoruz .
Siz eşinize hiç mi yalan söylemediniz? Ailesi belki hastalığının ciddiyetinin farkında değildir bunu bir şeker hastalığı gibi görmüştür belki oğullarını da ikna etmiştir. Siz diyorsunuzki çocuğu konu sahibine kakalamışlar kısaca. Ben öyle düşünmüyorum. Ama ailesinin sonraki tavrı yanlış doktorunu gizlemesi falan. Ama yalana katlanamıyorsa tabiki de boşansın. Benim sevgim yalanın önüne geçerdi.

Bu siz eşinize hiç yalan söylediniz mi sorusuyla kapatılacak kadar masum bir yalan değil .
Iki insanın hayatını derinden etkileyecek bir yalan .
Böyle birşeyin saklanmasını sizin deyiminizle " kakalamak " olarak görüyorum .

Siz solemissinz işte olay hala bana söylememeleri bende yannda olabilirdim ama kendisi halletmeyi tercih ediyo beni
ınanin artık insanlara hiç güvenm kalmadi hele bu saatten sora isim dahada zor evlenms bosanmis bi kadın.olarak bazı zorluklara göğüs gercem

Bence siz fedakarlık yapsın diyorsunuz ama niye yapsın niye kendini tehlikeye atsın.saglikli biriyle birlikte olmak varken.bir sürü zarar görmüş .tedavi mümkünse ailesi önce oğlunu tedavi ettirsin,iyilestirsin sonra evl3ndirsin.bu yaptıkları bencillik

Size şiddet uygulayan bir yaratıkla evli kalmayın.

Bi tanıdığım bu durumu nişanlıyken farketti. İlan attı kurtuldu. Evlenince, hele ki çocuk olunca daha da kötü olur. Kucağımda çocukla mı döneyim yani diye kimsenin az sabret lafına kanmadı ve nişan attı. Sevdiğiyle evlendi. Çocuğu oldu. Çok şükür mutlu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…