Ben de 2 sene önce ani bir kararla geldim İzmir'e, senin gibi neresi nasıldır bilmeden :) Biz de Urla'da tuttuk evi. Hayatımızın en doğru kararını vermişiz diyebilirim.
Sorularına gelirsem :)
Bizim ev müstakil mesela kömür kazanı var dışarıda, evde bildiğin kalorifer ile gayet güzel ısınıyoruz, klima kullanmadık hiç. Eğer mustakil tutacaksanız, kömür kazanlı olmasına dikat edin. mazot ile ısınma daha pahallıya geliyormuş.
Urla Devlet Hastanesi var. yeni binaya taşındılar 1 yıl kadar önce, tertemiz, tüm ekipman yepyeni. geçen nisan ayında ameliyat olacaktım, %100 kapsamlı özel sağlık sigortam olmasına rağmen, Urla'da o hastanede oldum ameliyatımı. Ben Ankara'dan geldim. Hiç bir devlet hastanesinde öyle ilgili ne hemşire ne hasta bakıcı ne doktor görmedim. Tek kişilik odada kaldım ve oda bildiğin suit gibiydi. zaten en kalabalık oda da 2 kişilik :)
Urla'dan Fahrettin Altay'a kadar hem otobüs, hem dolmuş var. Daha ileri gitmiyor. Fahrettin Altay zaten metronun son durağı. Ona binerek aktarmalarla nerdeyse tüm İzmir'e ulaşabilirsin. 90 dk boyunca ücretsiz geçiş var kartlarda.
Hava çok soğuk olmuyor, yani soğuyor elbette ama mesela 3-4 gün soğuk yapıyor sonra ceketle çık dışarı. peşinden yine bir 3-4 gün daha... yani öyle sürekli buz gibi kış havası yok. Yazın ise İzmir merkeze göre Urla daha serin oluyor; 2-3 derec farkediyor.
Sormak istediğin ne varsa bburdan veya özelden yardımcı olmaya çalışırım.
Ben pişman olmadım, inşallah sen de olmazsın :)