ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM EDİN ÇOK ENDİŞELİYİM LÜTFEEEEN!!!

mulatka

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
27
13
3
34
Merhaba arkadaşlar. İzmirlilerden yatdım istiyorum. Kısmet olursa yakında izmire taşınıcaz. Hiç gidip görmedigim ve hiç bir bilgim olmadığı şehir. İş yeri urlada. Evi nereden tutsam iyidir? Dogal gaz yokmuş o taraflarda. Evi nasıl ısıtırım? Klima diyorlar. Fatura çok gelmezi? Hem klima havayı kurutuyor artı bir odayı ısıtır e digerleri?. Hastaneleri nasıl? urladan merkeze otöbüs durumu nasıl? Hava çok mu soguk oluyo ve ya yazın çok mu sıcak? Çok endişeliyim lütfen yardım edin. Önceden teşekkürler.

Merhaba, bende İzmire yeni taşındım, biz Göztepede oturuyoruz, eğer işiniz İzmir merkezde olsaydı buraları yani İnönü cd, Hatay cd, ve taraflarını tavsiye edebilirdim, Doğal gazla ısınıyoruz bizde, İzmir genelinde soğuk değil, sadece deniz gören yerlerde eğercamlar çiftcam değilse biraz soğuk olur. Urlada oturursanız, inverter klima kullanabilirsiniz, hem yazın hem kışın işinize yarar. Doğal gaz kombi klimayla neredeyse aynı gelir fatura anlamında.. Ben oturduğum şuanki muhitten memnunum, eşimin iş yeri biraz uzak ama ortamı güzel buranın, kiralarıda makul sayılır. (mesela bornova pahalı ve eski püsküdür evler)

Urla ayrıca turistlik yer olduğu için yazın baya canlı olur, denizi güzeldir, kışın biraz sıkıcı olabilir ama kılık kıyafet gibi alışverişiniz için İzmire gelebilirsiniz, (mesafe yaklaşık 1 saat) Burada(yani İzmir merkez) kemer altı çarşısı neşelidir, alışveriş zevklidir, Balçova tarafında falan avm ler var, yani arabanız varsa, urlada yada herhangi yerde oturmanız farkettirmez.

ya ben bir tek dogal gazın olmamasından korkuyorum. kucuk cocugum var. Klima havayı kurutuyor ne bileyim bana mantıklı gelmiyor evi klimayla ısıtmak. soguk olur diye korkuyorum. ama çok çok sag olun ALLAH razı olsun

Ben izmirde okumuştum buca da oturmustum oturdugum ew yeni bir yapiydi ve klima ile isinmaya calisiyordum vede geceleri calistirmiyordum bile gunduzde okulda oluyordum genede ay sonuna 200 309 geliyordu ki isinmiyorduda ev.. sizde cocuk oldugu icin tabi klima ne kadar yeterli olur bilemeyecegim.. ben olsam garantiye alirdim kendimi Doğalgazlı bi eve cikardim..

çok teşekkür ederim cevap için

Urlada yazligimiz var.turistik bi yer şehir merkezinden uzak,kislari soğuk oluyor, devlet hastanesi çok cok iyi bademcik ameliyati olmuştum. Kat kaloriferi kullaniliyor bazi evlerde, depoya mazot doldurtuyorsun öyle isitiyor. İzmirde ulasim artik aktarmali, 2 otobüs ile merkeze gidebilirsiniz,ulasim saatleri naklinde bilgim yok maalesef ESHOT sitesinden bakabilirsiniz

Canım bende ızmırde oturuyorum egekent taraflarında tokide oturuyoruz merkezı sıstemle ısınıyor kalorıfer var yanı evde sıcacık aksama kadar yanıyor.Aktarmayla otobus metro vb merkez yerlere gıdıp gelebılırsnz kolay olur.Izmır sıcaktır genelde.Benım bıldıgım urlada da tokı var bı arastırın.

canım çok sag ol inanın yorumlarınız yaz günü içilen su gibi içimi ferahlatıyor.

Canm ınsallah ıstedıgın gıbı bıyer denk gelır ızmırın ıcınde heryerde var dogalgaz neredeyse ama urlayı bılmıyordum merkezı sıstemlı bı yer ıyı olur o zaman sızın ıcın ınsallah dnk gelır

Ben izmirliyim. izmir cok asiri soguk olmaz evet kuru soguk olur deniz olan kesimlerde ama hava diger yerlere gore kisi en iliman geciren yerlerdendir. yazin sicak olur ama izmirde hava konusunda cok sikinti yasamazsiniz. urladan dolmuslarla otobuslerle ulasim saglarsiniz. evet konak merkez diye gecer ama surekli gitmeniz gereken bi yer degil. Balcovaya yakin olucaksiniz konaga gore alisveris merkezleri sinema yemek kafeler park vs hepsi balcovada sira sira zaten bolca mevcut tek dolmusla yarim saatte onundesiniz zaten. merkezi sistem komur sistemi dogalgaz vs netten evlere bakin mutlaka klima disinda bi alternatif vardir diye dusunuyorum. urlada oturmak zorundada degilsiniz orasi ayri mevzu ise gelip gitmek icin diger semtlere bakabilirsiniz bir cok ise giden insan var dolmusla vs. simdiden hosgeldinizz izmir candir. :))

çooooooooooooooooooooooook çok teşekkür ederim geniş detaylı ve aydınlatıcı bilgi için...

Izmirde rüzgar cok etkilidir. Kar kıs kıyamet olmaz. Jeotermalli (yerden isitmali) bakabilirsin. Onun disinda evler dogalgaz

jeotermal sıcak su değilmi? hangi yakıt kullanılıyor? onu anlayamadım?
Jeotermal (jeo-yer, termal-ısı anlamına gelir) yerkabuğunun çeşitli derinliklerinde birikmiş ısının oluşturduğu, kimyasallar içeren sıcak su, buhar ve gazlardır. Jeotermal enerji de bu jeotermal kaynaklardan ve bunların oluşturduğu enerjiden doğrudan veya dolaylı yollardan faydalanmayı kapsamaktadır. Jeotermal enerji yeni, yenilenebilir, sürdürülebilir, tükenmez, ucuz, güvenilir, çevre dostu, yerli ve yeşil bir birincil enerji kaynağıdır.

Bende izmir e yeni geldim okul dolayısıyla kesinlikle korkma çok rahat bir şehir 4 aydır burdayım çooook sevdim izban la metroyla zaten hersey rahatt kasma

Ben İzmir liyim canım İzmir de yaşıyorum. Urlada da yazligim var İskele de. Yazın bir cennet insanları çok şeker çok dost canlısı. Yazın oldukça sıcak olsa da akşam serinligi denizin kokusu cennet misali..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…