• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar,lütfen bakarmisiniz?

CANIM AZRAMM

RABBİM'E ŞÜKÜRLER OLSUN❤🌹
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2016
3.660
4.493
133
Iyi geceler kk.hanimlari)kizim 22.2.2012.doğumlu,ve bu yil ilk okula basladi.ama oncesinde malesef ana sinifina gitmedi.ne yaptıysam kopmadı benden bende hiç zorlamadim.nasıl olsa seneye okula başlayacak dedim.ama hiç hayal ettiğim gibi olmadı.kızımın sınıf arkadaşları hepsi yaşça kizimdan büyükler ve hemen hemen hepsi okul öncesi eğitim görmüşler.sunuda es gecmeyeyim kızımın okula başlama hevesi kuzenlerinin aynı okulda olmasıydı,asıl konuya geceyim dün veliler toplantısı vardı.ve bende haliyle kızımın durumunu sordum öğretmeni herkesin içinde sen kizini ateşe attın!demezmi orda resmen şok oldum.niye diye sorduğumda, kızının yaşı küçük,ana sinifina gitmemiş ve başarısız bir öğrenci .bende dedim ki hocam bu ne hız kizim daha üç gündür okula geliyor.başarılı başarısız olduğu hemen nasılda şıp diye anladınız? yani demem o ki diğer öğrenciler kızıma göre 1.0 önde olabilirler.ama hiç bir ogretmeninde ilk günlerde "başarısız etiket"kızıma vurmalarını istemiyorum!!!!!dün kizim çok üzgün geldi.eve neyin var diye sorduğumda kizim bana dedi ki,anne ogretmenim resmimi begenmemis nerden biliyorsun dedigimde herkesin resmini panoya yapıştırmış bir benimkini yapistirmamis.birde sürekli diğer kiz çocuklarını ovup duruyor.şu şöyle zeki su şöyle mükemmel ))baktım yine bugün annelere çocuklarını ovup duruyor.bende kızımı sorduğum gibi başarısız.okuldan çıkarın dedi!! nerdeyse oracıkta aglayacaktim.daha bitmedi kizim zaten küçük arkadaşlarına göre onlar gibi de okul öncesi eğitim almamış.gozlemledigim kadarıyla kızımın öğretmeni mukemliyetci,disiplinli,ve kesinlikle başarısız öğrenci sınıfında istemiyor! iclerinizde öğretmen olanlarinizda vardır muhakkak .siz olsanız ogrencinizi boyle mi motive ederdiniz?
SIZCE NE YAPMALIYIM!?

Bunun sonu yok ki
Seneye de yapamıyor alın diyecekler
Yaşı da küçük değil
Tam zamanı hatta
Bir süre kulaklarınızı tıkayıp eve gelince de çocukla birebir siz mi ilgilenseniz

Iyi geceler kk.hanimlari)kizim 22.2.2012.doğumlu,ve bu yil ilk okula basladi.ama oncesinde malesef ana sinifina gitmedi.ne yaptıysam kopmadı benden bende hiç zorlamadim.nasıl olsa seneye okula başlayacak dedim.ama hiç hayal ettiğim gibi olmadı.kızımın sınıf arkadaşları hepsi yaşça kizimdan büyükler ve hemen hemen hepsi okul öncesi eğitim görmüşler.sunuda es gecmeyeyim kızımın okula başlama hevesi kuzenlerinin aynı okulda olmasıydı,asıl konuya geceyim dün veliler toplantısı vardı.ve bende haliyle kızımın durumunu sordum öğretmeni herkesin içinde sen kizini ateşe attın!demezmi orda resmen şok oldum.niye diye sorduğumda, kızının yaşı küçük,ana sinifina gitmemiş ve başarısız bir öğrenci .bende dedim ki hocam bu ne hız kizim daha üç gündür okula geliyor.başarılı başarısız olduğu hemen nasılda şıp diye anladınız? yani demem o ki diğer öğrenciler kızıma göre 1.0 önde olabilirler.ama hiç bir ogretmeninde ilk günlerde "başarısız etiket"kızıma vurmalarını istemiyorum!!!!!dün kizim çok üzgün geldi.eve neyin var diye sorduğumda kizim bana dedi ki,anne ogretmenim resmimi begenmemis nerden biliyorsun dedigimde herkesin resmini panoya yapıştırmış bir benimkini yapistirmamis.birde sürekli diğer kiz çocuklarını ovup duruyor.şu şöyle zeki su şöyle mükemmel ))baktım yine bugün annelere çocuklarını ovup duruyor.bende kızımı sorduğum gibi başarısız.okuldan çıkarın dedi!! nerdeyse oracıkta aglayacaktim.daha bitmedi kizim zaten küçük arkadaşlarına göre onlar gibi de okul öncesi eğitim almamış.gozlemledigim kadarıyla kızımın öğretmeni mukemliyetci,disiplinli,ve kesinlikle başarısız öğrenci sınıfında istemiyor! iclerinizde öğretmen olanlarinizda vardır muhakkak .siz olsanız ogrencinizi boyle mi motive ederdiniz?
SIZCE NE YAPMALIYIM!?

Parçalarım valla öğretmenmiymiş o eminmisin... Başka sınıf yok mu yada okul... Değiştir bence...

Müdüre yada müdür yardımcısına git konuş durum böyle böyle diye.onlar sana seçenek sunar seni ve kızını konuşması için rehberlik ogretmenine yonlendirirler ve rahperlik öğretmeni önce seninle sonra kizinla sonrada öğretmenle konusup ne yapılması gerektiğine karar verir.buna sınıf değişikliği veya öğretmen hakkinda tutanak tutulması da dahil.çünkü daha okullar yeni başladı ve senin kızının önünde seneleri var bu davranışlar çocuğun okuldan sogumasini sagliyor ve cocuk bir daha okula gitmek istemiyor.birde bana göre ne olursa olsun öğretmenin senin kızının biraz daha üstüne düşüp arkadaşlarına yetişmesini sağlaması lazımdı.umarım yardımcı olabilmisimdir.daha fazla detay bilen arkadaslar yardımcı olurlar eminim.

Kızınızın sınıfını değiştirin
Degistirilmiyor diye biliyorum:işsiz:
Bunun sonu yok ki
Seneye de yapamıyor alın diyecekler
Yaşı da küçük değil
Tam zamanı hatta
Bir süre kulaklarınızı tıkayıp eve gelince de çocukla birebir siz mi ilgilenseniz
bana bir hafta süre verdiler.eğer başarılı olamazsa okuldan cikartilacakmis.bende bunun üzerine diğer sınıfları araştırdım.kızımın yaşında çok öğrenci var ve hepsi de "dahi cocuk"değiller yani

Bir hafta mı:110:
Sınıf değiştirmeye çalışın o zaman
Olmadı Bimere yazın
Niye sene kaybetsin ki çocuk boşuna
Öylede böylede geçecek bu yollardan

Öğretmen ayrım yapıyor çok hatalı, hem üç gün de mi anlamış başarılıyı başarısızı. Bence vakit geçmeden sınıfını değiştirin böyle okuldan soğur iyice.

Bu arada keşke okul öncesi eğitim alsaydı kızınız çok zorlanır bu şekilde.

Bu işin arkasını bırakmayın, kızınızın geleceği için...

3 günde bunu diyen hoca, sürekli bu önyargı ile yürüyecek potansiyelde bence. Gerekli birimlere (meb-okul müdürü) bildirin ve sınıf değişikliği sağlansın

Öğretmenin tavri gerçekten cok çirkin. Burda egitimci arkadaslar da yorum yapacaktır ama, ben öğretmenle ters düşmeye bir türlü cesaret edemem. Çünkü çocuğu haftada 5 gun eline teslim edip geleceksiniz. Cocugunuza yansıtıp yansitmayacagini bilemezsiniz.
Abim de ayni sizin dediginiz gibi anaokulu olmadan direk bire başlamış. Öğretmeni kibar bir dille, seneye vermelerinin daha doğru olacağını söylemiş ve o sene anaokuluna göndermişler. Annem hala dua eder, o öğretmen oglumun bütün akademik hayatına etki etti diye. Şimdi 40 yaşında doktorasini bitirdi.
Bence çocuğunuzu zorlamayin bir sene için, cok küçük daha. Vakit gecmeden bu sene anaokuluna verin. Gerçekten bu sene icin dusunmeyin, uzun vadede butun okul hayatini etkiler

Yorumlariniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. inanın bugün çok kötü oldum.kızıma bakınca inan içim parçalandı kendi kendime acaba kizim çok mu başarısız diye düşündüm.yani benim bile psikolojim bozuldu kızımı ilerki günlerde düşünmek bile istemiyorum!birde kızımı en arka sıraya oturtmuş bunu öğretmene saygı çerçevesinde sorduğumda resmen beni azarladı!sadece öğretmene dediğim)hocam kizim bir süre ön arka sırada alın ki arkadaşlarına yetişsin dedim.onun deyimiyle mükemmel öğrencilerini ön sıraya oturmuş başarısız ogrencisinide arkaya oturtmuş.kısacası arkadaşlar kızımla uğraşmak istemiyor!!!

Degistirilmiyor diye biliyorum:işsiz:
bana bir hafta süre verdiler.eğer başarılı olamazsa okuldan cikartilacakmis.bende bunun üzerine diğer sınıfları araştırdım.kızımın yaşında çok öğrenci var ve hepsi de "dahi cocuk"değiller yani
Olasılıklara göre ilerleme. Pazartesi ilk iş idareye durumu bildir ,sonuç alamazsan okulunu değiştir .. çocuk başarılı olacaksa da bu öğretmen ,sergilediği tutumla kızını dibe çeker ..daha ilk günden ozguvenini zedelemiş bile ..yerim öyle mukemmelliyetciligi! !! İyi bir eğitimci olsaydı ve gerçekten mükemmeli isteseydi ,teşvik etmek amaçlı ,kızının resmini de panoya asardı .. başarılı olanı idare etmek kolay ,tembel dediğini başarılı yapsın da o zaman görelim bayan mukemmeli. .

Onun demesiyle kızın başarısız olmaz ..üç günde başarı anlaşılmaz ..bunun için anaokuluna gitmek de şart değil ..benim kızım üç yıldır gidiyor ..bakalım 1.sınıfta nasıl olacak ..Albert Einstein di sanırım ,yanlış hatirliyorsam düzeltin , çok başarısız bir çocuk ,okuldan alın demiş öğretmeni ,anası da demiş ki ,oğlum sen çok başarılısın ,okuldaki eğitim senin için yeterli değil ,öğretmenin sana yeterli olmayacağını düşündüğü için ,bosuna okula gitmeni istemiyor ..güzel annesi oğlunu incitmemek ve ozguvenini zedelememek için böyle guzel bir yalana başvuruyor ..başarısız dedikleri adam da dahi ..

Başka okul bak arkadaşım ..kızından kıymetli mi ? O öğretmene de haddini bildir bir güzel. ..

Bu işin arkasını bırakmayın, kızınızın geleceği için...

3 günde bunu diyen hoca, sürekli bu önyargı ile yürüyecek potansiyelde bence. Gerekli birimlere (meb-okul müdürü) bildirin ve sınıf değişikliği sağlansın
yaa zaten dediğim gibi kizim başarısız etiketini yemiş.bunu her haliyle öğretmen belli ediyor.mesala ödev veriyor.kizim bi hevesle yapıyor.ama öğretmen bakmıyor bile,kizim diyor ki anne öğretmenim niye sadece benim odevime bakmıyor.ödevlerini takip ediyorum .bu hafta içerisinde sadece bugün bıkmış.daha ne diyim.sınıf degistirebilsem yeter bana

Bu yil 2011 dogumlular icin 1.sinif zorunlu.2012 dogumlular isterlerse 1.sinifa başlarlar.ama istemezlerse anaokulu zorunlu.11 yillik teknoloji tasarim öğretmeniyim.neden 1e baslatmak icin bu kadar acele ediyorsunuz.bu yil anaokuluna gitsin.kalem tutmayi makas kullanmayi okul kurallarini vb. öğrensin seneye cok daha iyi olur.Öğretmenin tavrı söyleyişi hoş olmamis.siz rehberlik servisiyle görüşün cocugunuzla birlikte.ona göre karar verin.okula erken göndermek cok iyi birsey degil.seneye 1günde ogrenecegi bilgileri bu yil hemde ilkokula hazirlik olan anaokuluna gitmeyen bir cocuk daha zor geç öğrenir hem siz hem çocuk cok yıpranır.okuldan soguyabilir.herşey zamaninda güzel.yinede karar takdir sizin tabi

Yorumlariniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. inanın bugün çok kötü oldum.kızıma bakınca inan içim parçalandı kendi kendime acaba kizim çok mu başarısız diye düşündüm.yani benim bile psikolojim bozuldu kızımı ilerki günlerde düşünmek bile istemiyorum!birde kızımı en arka sıraya oturtmuş bunu öğretmene saygı çerçevesinde sorduğumda resmen beni azarladı!sadece öğretmene dediğim)hocam kizim bir süre ön arka sırada alın ki arkadaşlarına yetişsin dedim.onun deyimiyle mükemmel öğrencilerini ön sıraya oturmuş başarısız ogrencisinide arkaya oturtmuş.kısacası arkadaşlar kızımla uğraşmak istemiyor!!!
Öğretmen kalitesizliğini ilk haftadan belli etmiş. Benim kızıma yapmasa bile ben alırdım o sınıftan çocuğumu. Böyleleri çocuğun önüne engel koyuyor resmen.

Yeni sisteme göre okul değiştirmek kolay değil adres istiyorlar.adres verseniz bile kontrol ediliyor o adreste kaliyormusunuz kaldinizmi diye tecrubeyle sabit yada degistireceginiz okula bir miktar bağış isteniyor.sonra sınıf değişimide okadar kolay değil onun icinde tutanak tutuluyor ve siz öğretmen hakkında olumsuz davranislarinizi ifade ediyorsunuz ve bu şekilde yapilinca ogretmenin siciline islemiyormuş yine tecrubeyle sabit burda sizi vazgecirmeye calisiyorlar tabi sizde meb e sikayet edeceğim falan diyince yapıcı oneriler bulmaya calisiyorlar.

Cok üzüldüm gercekten :( Benim kızımda 8 şubat 2012 doğumlu cok kararsız kaldım bende anaokulunada gitmedigi icin kaydını seneye erteledim çünkü listede 2010 lular ve 2011 liler vardı

Çocuguma baktım küçücük yapardı belki ama ezilirdi okul idareside seneye ilkokula başlaması daha doğru dedi

Alıp anaokuluna verseniz belki daha iyi olur velilerdende cok duydum anaokuluna geri dönen öğrencileri tabi bu durum yavrucağı etkiler mi bunu iyice ölçüp biçmek lazım

Büyük kızım erken başladı ana okulu egitimi olmasına rağmen ezildi arkadaşlarıyla uyum sağlayamadı öğretmen pedegoga yönlendirdi bişey çıkmadı beni ve öğretmeni mükemmelliyetçi buldu okadar yıprandıkki inanın alıpta anaokula verme ihtimalim oldugunu ozman bilseydim alırdım :(

Back