Arkadaşlar laporoskopi ve histeroskopi amelıyatı olanlar yazabılırmı?

ben bostancıda central hospitalda oldum dr.Bülent kars bu konuda çok tecrübeli ilgili ve bilgili bir doktor ameliyatım çok rahat geçti ama artık beklemek beni yoruyor 4yıldır uğraşıyorum çocuk için biran önce olsun istiyorum

Ben de mini laparatomy olacağım açık ameliyat myomumu alacaklar ama korkuyorum ben
zaman yaklaştıkça daha çok heyecanlanıyorum bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?

doktorun laparotomi ilemi histereskopiyle yapacağız dedi.benim laparotomi olma sebebim ilk ameliyatımı(laparoskopi)başka bir doktor yapmıştı ve epikrizlerimi hep yanlış ve karışık yazmış o raporlara güvenemedikleri için kendileri açıp bakmış emin olmak için raporlarım düzgün olsaydı histeroskopiyle atlaşmış olacaktım.laparoskopi olan yerden tekrar açamamışlar belki yapışıklık felan olmuştur diye onun için kasıktan girmişler ama hiçbiri dayanılmayacak şeyler değil inanın .ben çok korkak bir hastayımdır onun için beni 2 ameliyatımdada odada sakinleştiriciyle uyutup öle indirmişler ameliyathaneye uyandığımdada çok fazla ağrı çekmedim.

laparaskopide de histereskopide de yapışıklık olma riski varmış o yüzden mini laparatomy dedi doktorum ismail çepni tanıyor musun nasıl bir doktor?

canım acayip korkuyorum bugun hastaneye gıttım amelıyat tarıhımı nısanın 10 una aldım. doktorumla gorusemedım cunku amelıyata gırmıştı. nabcam bılmıyorumçama geneli normal ve ıyı geçti dıyolar umrım benımde ole olur...anestesı olması ıyıymiş ben olmucak sanıyordum .. bu amelıyatı gecırdıkten sonra bırde hsg bı cekılıyo tekrardan bımıyordum. bende bır sure korunup seneye felan düşünüyorum korunmamayı hadı hayırlısı bakalım hepimizde Allah gonlumuze gore versın ınsallah...

amelyat öncesnde istdkleri tstlr falan var mı

Canım benim seni okadar iyi anlıyorumki korkmamak mümkün değil sen beni görmeliydin ameliyata saatler kala vazgeçtim olmucam göndermeyin beni diye ağlıyordum bukadar kolay olduğunu bilsem okadar eziyet etmezdim kendime benim kasığımda kesik olmasa inan ben histereskopiden sonra koşardım bile hiç şikayetim olmadı ama çok korkuyorsan odada cesaret iğnesi sakinleştirici vurulmasını iste çok daha rahat edersin ameliyatını hayırlısı ile ol diyeceksin bak doğru diyormuşsun boşuna okadar korkmuşum diye beni rahatsız eden tekşey sonda olayıydı okadar.

olmam lazım cunku hamıle kaldıgımda düşük yamak ıstemıyorum hayırlısıyla eger bırgun hamıle olursam sag salım bebegımı kucagma almak ıstıyorum.. ma amelıyattan korkuyorumda 10 nısanda yatıcam 11 nısanda amelıyat olucam. olduktan sonra nasipse gelıp buraya tekrardan yazıcam ınsallah. sonda nedir acaba?

canım mrb,öncelikle geçmiş olsun..bende 1 ay önce laparoskopi ve histeroskopi oldum..bebek düşünüyoduk onun için gitmiştik doktora,o da hsg filmi istedi tıkanıklık falan varmı diye..çok şükür tıkanıklık yokmuş ama doktor rahminde perde var ya da çift rahmin var dedi bunu anlayabilmek için laparoskopi yapmamız lazım dedi yani laparoskopi teşhis amaçlı oluyo göbek deliğinden kamera gibi bişey sokup ordan bütün organları görebiliyolarmış hangi problem varsa onu gideriyolar işte..benimki de perdeymiş onu aldı doktor,genel anestezi yaptı zaten doktor,bende çok ağlamıştım korktuğum için ama uyandığında sadece karnın acıyo o kadar,zaten kapalı ameliyat olduğu için 3 günde toparlıyosun kendini,göbek deliğindeki dikişin belli bile olmuyo bi de sol kasığında oluyo işte o da zamanla kapanıp gidiyo delikler 1 cm bile değil zaten,çok küçük..bu arada dikişlerim alındıktan sonra doktorum 3 ay korun dedi düşük yaparsın dedi bi ilaç verdi bu ilaç rahmi onarıp kayganlaştıracakmış yoksa tekrar yapışabilirmiş 3 ay sonra tekrar hsg çektircem bakalım inşallah düzelmiştir artık bi daha olmaz,sende hiç korkma basit bi operasyon

canım korkma hiç laparoskopi ameliyatı olacaksan genel anestezi olmak zorundaymış zaten benim doktorum öyle demişti. ben önceki sene oldum ameliyatı. ameliyat pozisyonundan dolayı uyutmaları gerekiyomuş zaten.. bende korkmuştum ama hiç öyle korkulacak bişey değil, zaten ameliyata girerken bir sakinleştirici yapıyorlar oooohhhhh dünya yansa umrunda olmuyo :) zaten sonrasında bir uyuyorsun birde uyanıyorsun :) benimde göbek deliğimin hizasında ortada ve iki kasığımda dikişler vardı, öyle ağrı sızı, günlerce yatma falan olmadı çok şükür.. rahatça atlatırsın inşallah Allahın izniyle.. bende de çikolata kisti vardı onu aldılar. 4-5 ay sonra tekrar gittim bu sefer hsg çekilecek ve birde yapışıklıklar var dediler onun için tekrar ameliyat olacaktım. ameliyat günü almaya gittim veeee birde baktımkii hamileyim :) şimdi 5.5 aylık bi oğlum var.. hiç korkma Rabbim sanada kolay bir ameliyat nabibetsin inşallah..

Inan ki korkulacak hicbirsey yok.. Doktorum Endometriozisden süphelendigi ve tüplerime bakilmasi icin olmami uygun gördü ve subatin 21 de Laparoskopi oldum. Ben de cok tedirgin oldum ilk basta amaa sonra basindan gecenlerin teecrübelerini duydukca ve interette yaptigim arastirmalarla rahatladim. Genel anesteziyle yapiliyor ve 1,5 saat kadar sürüyor (benimki 1-1,5 saat sürdü.) Karin boslugu karbondioksit gaziyla sisiriliyor islem sonrasi o gazin cogu cikartiliyor ama bi nebze de olsa kaliyor yani karin biraz siskin oluyor. O gazin basinciyla diyafram yukariya dogru itildigi icin ameliyat sonrasi gögüs kafesi ve omuzlarda 1-2 gün hafif bir agri oluyor. Bende tam göbek deligi bitiminden, göbegimin sol tarafi ve sol kasik üzerinden uygulanmisti ve dikislerim yapistirmaydi. Ben 2 gün sonra hemen ayaklandim sadece biraz verilen gazdan dolayi sirtimda, omuzlarimda ve gögüs boslugumda 5 gün kadar hafif agrilarim oldu o kadar. Zaten ameliyat sonrasi evin icinde bile olsa bol bol yürüyüs yapmam gerektigi söylenmisti.Histeroskopi konusunda bilgi sahibi degilim maalesef o konuda yardimci olamayacagim. Icini ferah tut, Allah yardimcin olsun ve simdiden gecmis olsun..

canım benım Allah razı olsun . cok saol,içimi rahatlattın ve bana cesaret geldı sagolasın. ınsallah Allahın ıznıyle amelıyatım guzel gecıcek .bakalım laparoskopiyi yapıcakmı? hısteroskopi yapılcak o kesın. ben hısteroskop,de anestesı olucakmı onu merak edyıroum. gerekırse laporoskop, yapıcaz dedı doktor. ınsallah rahat bı amelıat olur.

sakınleştirici ıgne yaptıklaını bılmıyordum. belkı banada yaparlar cok endişelı bı hasta oldugumu anlarlarsa yaparlar herhalde. ılk defa amelıyat olucam ve korkmamak elde degıl ama ıszın soyleıdklerınız bana moral ve cesaret verıyor hepınıze cok tesekur ederım:)) bebegını Allah bagıslasın canım Allah uzun omurler versın. ınsallah yuce Allah banada bır evlat nasip eder butun bu sıkıntlar sona erdıkten sonra.

canım ayrıntılı yazman ıyı olmuş benım araştırmalarımda oldu bu konuda. laporoskopiyi ne sekılde yaptıklarına nette bakmıştım. gazla sısırıldıgı felan yazıyordu. ama sağol vakıt ayırıp yazdıgın ıcın. benı memnun ettın. sana da gecmış olsun ve tum hasta arkadaşalra gecmış olsun. bıraz olsun cesaretlendım ve hıc korkmucam ınsallah amelıyat gunu ve saati geldıgınde. Allah razı olsun takrar:))) amin

Amin canim sagolasin.. Allah cümlemizden razi olsun.. Hepimiz bir umut, ufak ta olsa tecrübeye dayali bir bilgi veya bilgi paylasimi icin buradayiz.. Seve seve paylasirim bildiklerimi

bugün hastaneye yatışım var yarın sabah saatlerinde ameliyata girmiş olacağım herşey sorunsuz geçer inşallah, daha sonra tecrübelerimi aktarırım yine :))

bugün hastaneye yatışım var yarın sabah saatlerinde ameliyata girmiş olacağım herşey sorunsuz geçer inşallah, daha sonra tecrübelerimi aktarırım yine :))

laparoskopi için mi yatıyorsun korkma korkulacak bişey yok rahat ol ben daha önce oldum

günaydın ben bu topiğe yeni katıldım ben pco hastasıyım ve laporoskopi oldum iki ay oldu olalı 31 yaşındayım 3 sene olacak evleneli
laporoskopi sonrası hamile kalan varmı içinizde

geçmiş olsun cnm. ınsallah rahat gecer cnm bende 10 nısanda yatıcam 11 ınde olucam nasıpse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…