• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına Gecesi Arkadaşlar kına gecesinde gelinliğini giyen yok mu?

peki kına gecesinde takı işi nasıl oluyor onu bilen var mı?
Düğündeki gibi takı merasimi olmaz herhalde.
Ben gelenlerin zarfla falan kızın ailesine verdiklerini görmüştüm birkaç kez.
Erkek tarafından kimse gelmeyecek zaten, nasıl olacak ki acaba?
offf her şeyi stres yapıyorum ben ya :14:

sağol canım ya hepimiz mutlu olalım inşallah.ben daha şimdiden çok heyecanlanıyorum ozaman naparım bilmiyorum valla:18::18::18: ya uzak mesafe olunca da zor oluyo . bizim söz olucak ondan 2 ay sonra nişan olucak daha sonra da düğün.erek tarafı içinde biraz zahmetli olucak ama yapcak bişye yok:1:

Boşver gelsinler gitsinler, uğraşsınlar.
Sonra kıymet bilinmiyor.
Büyüklerim bana söylerken ben dinlemedim ama hak veriyorum.
Sevdiği için çabalamadan kimse kıymet bilmiyor

Ben sakaryalı'yım bursa'ya gelin gidiyorum canım

Bende Ankara'dan Bursa'ya gelin gidiyorum canım. Biz kına için bir mekan tuttuk. Düğün gibi olacak birazda. Gelinliğimi giyeceğim. Daha sonra takı merasimi olacak. Sadece bizim taraf takar orada. Kına yakılırken bindallı giysemmi, yoksa gelinliklemi dursam bilemedim:40:

Bindallı giy bence canım, insan içimde kalmaz dese de kalıyor valla.
Hem bindallıları 70 lira gibi bir fiyata kirayabilirsin:71:

kızlar bence giymek lazım yaa gelinliğin tadını çıkarmak lazım ama artık hiç kalmadı neredeyse gelinlik giyen
sırf bindallıyla durmakta hoş olmuyo nebilim kuaförden eve gelirken falan bindallıyla mı gelicez e abiye giyince çok sıradan olunuyo sonuçta herkez abiye giyiyo ve bi abiyeyi çıkar bindallığı giy çok zor olmazmı ya en iyisi gelinlik yinede

acaba gelinlikle kına yakılmaz mı? nolcak sanki giy cıkar bi sürü eziyet..ayrıca bir de duvak olucak basımızda onu da hesaplamalı.

yok canım gelinle yakılmaz kına çok zor olur bulaşabilir. bindallı daha güzel oluyo. bizde kına gecenın sonuna doğru yakılır o yuzden sonra bidaha bindallıyla duruluyo gelşnlık giyilmiyo çok ta güzel oynayabılıyosun:)

Boşver gelsinler gitsinler, uğraşsınlar.
Sonra kıymet bilinmiyor.
Büyüklerim bana söylerken ben dinlemedim ama hak veriyorum.
Sevdiği için çabalamadan kimse kıymet bilmiyor

canım çok uzun zamandır bakmamıştım bu konuma. kıymet bilinmedi zaten biz ayrıldık 4 ay oldu kesin bi kararla bitirdik hayallerimde bitti doğal olarak:50::50::50:
herşeyin hayırlısı diyorum artık. bide takıyı sormuşsun canım. kız takısı kına gecesinde yapılıyo bize. çüünkü kız tarafı erkek tarafına düğüne gelemiyor uzak olduğu için. aslında KINA GECESİ bile denmez bize büyük düğün olur kız tarafının düğünü denir. kına da sonunda yakkılır. Allah nasip eder inşalah bir gün:3:

Kızlar gelinlik konusunda ben de kararsızım İstanbul'a gelin gidicem ama kına gecemde giymeli miyim bilmiyorum.Yani tüm gece giymem ama bi göstermeli miyim sizce çünkü İstanbul'A tüm akrabalarımız gelemiyecek :( Akıl verin lütfen :(

nasipse benim kına gecem İstanbul'da,düğünüm Edirne'de olacak. Kına gecem birazcıkta,Edirne'ye gelemeyecek tanıdık ve yakınlarımız için düğün havasında olacağından gelinliğimi giyeceğim,kına yakılırken de hürrem kıyafetimi giyeceğim inşallah:17:

babamın evinden gelin çıkmak istediğim için düğünümüz istanbul'da olacak ancak damat tarafı farklı bi şehirde. biraz ters oldu ama kına gecemi o tarafta yapıyoruz. bende ilk gelinlik sonra güzel uzun kırmızı askısız bi elbise giyeceğim. kına vakti geldiğinde yöreye has bi kaftan ve kırmızı duvağım olacak.

Kızlar gelinlik konusunda ben de kararsızım İstanbul'a gelin gidicem ama kına gecemde giymeli miyim bilmiyorum.Yani tüm gece giymem ama bi göstermeli miyim sizce çünkü İstanbul'A tüm akrabalarımız gelemiyecek :( Akıl verin lütfen :(

Benimde iki farklı ilde düğünüm olacak, o yüzden her ikisinde de gelinliğimi giyeceğim. Biraz düğün havasında olacak ama kına yakılacağı zaman bindallı giyeceğim..
Görsün insanlar seni gelinlikle, herkesin aklında daha çok bu kalmalı...

Kız tarafının düğünü istanbulda , nikah ve asıl düğünüm izmirde olcak gibii :/

Öneriler:

1- Düğün salonu tutulur. Gelinlik giyilir. Kına yakılacağı zaman erkek misafirler ve damat seni umursamaz, gider bindallı giyersin kına yakılır ve nasıl bilmem bi şekilde düğün biter..

2- Düğün salonu tutulur. Gelinlik giyilir. Kına yakılacağı zaman erkek misafirler ve damat seni umursamaz, oturduğun yerde başına kırmızı kına tülü örtülür , kına yakılır.. (Ya gelinliğe sürülürse)

3- Evde kına gecesi yapılır , düğün salonu tutulur ve ertesi gün gelinlkle düğün yapılır.. Erkek misafirler ve damat seni umursar, nikah ve bir düğünde izmirde yapılır

Hangisi hangisi hangisiii? :26:

Arkadaşlar bizim burda kızlar kınasında da gelinlik giyiyor ama forumda herkes abiye giymiş kınasında gelinlik giyen arkadaşlar var mı yada ben tek mi olucam?seneye düğünüm olursa inşallah.:1::1::1::1:

Farklı şehirlere gelin gidenlerin kınasında gelinlik giydiklerini gördüm . Kına yakılırken bindallı giyiyorlar.
Benim düğünüm de farklı şehir de olacak ama kınada sadece kırmızı iddialı bir abiye giymeyi düşünüyorum :)

Kız tarafının düğünü istanbulda , nikah ve asıl düğünüm izmirde olcak gibii :/

Öneriler:

1- Düğün salonu tutulur. Gelinlik giyilir. Kına yakılacağı zaman erkek misafirler ve damat seni umursamaz, gider bindallı giyersin kına yakılır ve nasıl bilmem bi şekilde düğün biter..

2- Düğün salonu tutulur. Gelinlik giyilir. Kına yakılacağı zaman erkek misafirler ve damat seni umursamaz, oturduğun yerde başına kırmızı kına tülü örtülür , kına yakılır.. (Ya gelinliğe sürülürse)

3- Evde kına gecesi yapılır , düğün salonu tutulur ve ertesi gün gelinlkle düğün yapılır.. Erkek misafirler ve damat seni umursar, nikah ve bir düğünde izmirde yapılır

Hangisi hangisi hangisiii? :26:

erkekler umursar umursamaz ne demek yaa??? hiçbişey anlamadım.... :37:

uzun düşünme sonucu ben de artık kafamda da resmiyette de oturttum herseyi..yeri tuttum nikah gününü de aldım..iki yerde olucak..benim memleketimde nikah olucak takıdan sonra gelinliğimi cıkartıp bindallımı giyicem ve kınam yakılacak...yapıcak bişe yok kızlar kulaklarınızı tıkayın ve nasıl mutlu olucaksanız öle yapın..

Back