Kına Gecesi Arkadaşlar kına gecesinde gelinliğini giyen yok mu?

Cakiltasideniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2010
148
2
316
Arkadaşlar bizim burda kızlar kınasında da gelinlik giyiyor ama forumda herkes abiye giymiş kınasında gelinlik giyen arkadaşlar var mı yada ben tek mi olucam?seneye düğünüm olursa inşallah.

Arkadaşlar bizim burda kızlar kınasında da gelinlik giyiyor ama forumda herkes abiye giymiş kınasında gelinlik giyen arkadaşlar var mı yada ben tek mi olucam?seneye düğünüm olursa inşallah.

yok bbu konuda tek değilsin. uzak şehire gelin gideceğim için kına gecemde gelinlik giyineceğim kına yakılırken bindallımı giyineceğim.. ne yapayım ailemden herkes gelemeyeceği için kınamdada gelinliklik giyinmek istedim...

çok iyi düşünmüşsün canım bizim de adetimiz böyle kız tarafından herkes gelmicek tabi düğüne o yüzden kına gecesi de denmez hatta kız tarafının düğünü denir. mutluluklar dilerim canım Allah mesut etsin

benim kuzenimin karısıda giymişti bursadan istanbula gelecekti geln olarak.ailesi akrabalarının hepsi istanbula gelemeyeceği için düğün havasında büyük bi kına gecesi olmuştu.gelinlikle görmek onlarında hakkı çnki.

aminn arkadaşım cümlemizi inşallahh

ben de kına gecesi giydim gelinliğimi ama zorunlu olarak
canım ben normal olarak o gece bir abiye ve sonra kına kaftanı giydim ama ben ankaradan bursaya gelin geldiğim için baba evimden kına gecesi çıkmak zorundaydım çünkü ertesi gün düğünümbursadaydı.. bende kına bitişi eve gidip gelinliğimi giydim ve beni baba evinden öyle çıkardılar

buna sevindim tek değilmişim en azından bende kısmetse Ankara ya gelin gidicem.kınada ilk olarak gelinliği, kına yakılırkende bindallı giyicem

aynen bende öyle. düğünüm farklı bi şehirde olacağından ve bizim taraftan bi çok kişi gelemeyeceği için gelinlik giydim. Kına yakılacağı zaman abiyemi giymiştim. Çokta güzel oldu :)

Allah mesut etsin canım. çok iyi düşünmüşsün farklı şehirlerde olunca biraz telaş oluyo tabi.bizim bide ankara bir hafta arayla yaparız sanırım.

Ben Bursa dan istla gelin gidicem başta bana da kına gecemde gelin giymem için söylediler ama ben giymicem kına gecemde ertesigün baba evimden cıkarken giyicem

aynen bende öyle. düğünüm farklı bi şehirde olacağından ve bizim taraftan bi çok kişi gelemeyeceği için gelinlik giydim. Kına yakılacağı zaman abiyemi giymiştim. Çokta güzel oldu :)

Bizde de senelerdir öyle ben forumda gördüm abiye giyildiğini.ben hiç abiye giymicem gelinlik daha sonra kına yakılırkede bindallı. ne güzel herkes evlenmiş. Allah mesut etsin senide canım

Allah mesut etsin canım. çok iyi düşünmüşsün farklı şehirlerde olunca biraz telaş oluyo tabi.bizim bide ankara bir hafta arayla yaparız sanırım.

saol cnm darısı hatta daha da güzeli senin başına inşallah. farklı şehirlerde olacaksa kınayla düğün arasına en azından birkaç gün koymak en iyisi ben çok zorlanmıştım hemen ertesi gün olunca canım..

Ya arkadaşlar ben 24 yaşındayım bu sene evlenmek istiyoduk ama anneme biraz çıtlattım konuyu ve bana daha küçüksün dedi seneye belki dedi.bende şok oldum:84::84:anne ne küçüklüğü diye. bu sene zor olurdu tabibizim içinde çünkü herşeyi ikimiz yapıcaz ailelerden hiç yardım almadan. seneye bakalım kısmet olur inşallah

sağol canım ya hepimiz mutlu olalım inşallah.ben daha şimdiden çok heyecanlanıyorum ozaman naparım bilmiyorum valla:18::18::18: ya uzak mesafe olunca da zor oluyo . bizim söz olucak ondan 2 ay sonra nişan olucak daha sonra da düğün.erek tarafı içinde biraz zahmetli olucak ama yapcak bişye yok

Bizim memlekette de kına gecesinde (ki adı "gelin övme"dir) gelinlik giyilir.
Ben abiye giymiştim ama pek çok yörede gelinlik giyiliyor. Bir de adeti olmasa bile bazları iki aile uzak yerlerde olduğunda, kız tarafında ayrı düğün yapılmayacaksa, kızı tarafından herkes düğüne götürülemeyeceği için herkes görsün diye giyiyor kınada.

iki farklı şehirde düğünüm olduğu için ikisindede gelinlik giydim. kına ve düğün bir oldu yani. Takıdan sonra gelinliğimi çıkardım bindallımı giydim. Düğün bitene kadar bindallı ile durdum.

Ben de eylülde kına gecemde önce gelinlik sonra bindallı giyeceklerdenim.
Merak etmeyn tek değilsiniz:)
Farklı şehire evlenen herkes böyle yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…