Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

Canım kaswacım hadi mübarek Cuma hürmetine Allah gönlüne göre versin inşallah canım.Hemn gelişmeyi paylaş olur muuu?

günaydın kızlar nasılsınız bakalım?

biz bu gün tetenoz aşımızı yaptırdık. ikincisi 1 ay sonra

sizler yaptırdınız mı?

Ben doğma büyüme İstanbullu baba tarafından Sinoplu,anne tarafından Tekirdağlı,koca tarafından Mardinliyim.Genel bir ülke karması..

arkadasım öncekı yazılarını okudum da bendee anne tarafından tekırdağlıyım ve doğma büyüme de oralıyım hemserı çıktık yaaaa baksana ondan sana kanım kaynadı benım benımde eşim artvınlı bizde gecen yaz gittik oralara çok güzel karadenız yaaaa

günaydın kızlar nasılsınız bakalım?

biz bu gün tetenoz aşımızı yaptırdık. ikincisi 1 ay sonra

sizler yaptırdınız mı?

Canım ben de yaptırdım yaklaşık 10 gün kadar öncee.Aynen ikincisi için de randevu aldık.
Hiç bir ağrım olmadı,sorunsuz ve faydalı bir aşı oldu..
Aşılı anne,sağlıklı bebek:lepi:..

Canım çok memnun oldummzemuszemus,biz anne kültürü ağırlıklı yetiştik daha çok,Tekirdağ hanımları sessiz baskındır evde biliyorsun,bilmem sizde de öyle mi,çok güzeldir oralar,samimidri,içtendir..

evet canım aynen öyle sessiz ve baskın dediğim dedik annem evın patronu benım o ne derse o olur mesela evet canım içtendırler atvde bir dizi basladı kız kaçıran diye izliyomusun şarköyde çekılıyo ben aslen oralıyım

hymary canı coğul gebelıklerde tetanoz aısı yapılmıyo denılıyo yanlışmı bılıyorum acaba.............

muallimcim böyle birşey duymadım,yaptırmadan önce doktoruma sordum yaptırayım mı diye?O da her ihtimale karşı yaptır kurtul dedi.Sağlık ocağına bi kaydolsana canım.Yakınında bir yer vardır.Onlar geliyorlar evine,bilgilendirme yapıyorlar,yemen veya yememen gereken şeylerin bir çetelesini veriyorlar,yaptırman uygun olan aşlıların takvimini çıkarıyorlar vs..
Yani sağlık ocağındakilerde benim ikiz gebelki yaşadığımı biliyorlar,hadi doktoruma sormasaydım,onlar söylerlerdi sakıncalı diye,ki hiç böyle bişey duymadım canım..
Doktor konusunda ne düşünüyorsun?

Reklemlarını gördüm ama izlemedim,bakarım kısmetse.Malkaralıyız biz de..

canım demekkı yanlışmış.................sağol..........yakınımda sağlık ocağı yok ama bı bakarım yınede ve cok kalabalık oluyolar............doktora pazartesıgıdıdcem bakalım duşunuyorum ınş hayırlısı................ama dedığın yer yakın ..........pekı serdar bey kalabalık oluyomu.........duşunuyorum ınş hayırlısı olur canım................

hymary canı coğul gebelıklerde tetanoz aısı yapılmıyo denılıyo yanlışmı bılıyorum acaba.............

muallim canım tam tersi çoğul gebelikte sezeryan ihtimali daha fazla olduğu için
özellikle vuruyolar. biliyorsunki bu tetanozu sezeryan esnasında kullanılacak aletlerden tetanoz kapma ihtimaline karşı vuruyolar canım. hymarry nin dediği gibi yakınında sağlık ocağı varsa kayıt ol derim. ben yaptırdım. tüm kan sayımlarımı bedava yaptılar düzenli olarak çağırıyolar. her gittiğimde idrar testi yapıyolar. bu ay sonuda gidicem kalp atışlarını dinliceklermiş.

şekerleeer günaydın hepinizea.s.

wavycım haklısınız............ıyı olur.............pekı sağlık ocağında ultrasonada gırıyomusun............

herhangı sağlık ocağı olmaz dımı ben hıç saplık ocağına gıtmedım ış için rapor ıstendığınde gıdıyorum o kadar...............ama ıyı fıkır ya bıde oraya gıderım ..tahlıller ıcın ıyı olur

muallim canım senin oturduğun yere bağlı sağlık ocağı olması gerekiyor. en azından ben öyle biliyorum.. ultrason yok malesef sağlık ocaklarında. ama kalp atışlarını falan dinleyebiliyorlarmış. bu arada hani devlete bağlı sağlık kurluşları sabah kalabalık olur ya sağlık ocağında tam tersi canım sabaah erken sakin oluyor. en azından bizim burası öyle:)) bunun nedenini genelde çocukları getiriyolar yad ilaç yazdırmak için gelmelerine bağlıyorum.. ama bence imkanın varsa kayıt ol tetanoz sarılık iğnelerini onlar yapıyolar. mesela haftaya ben yine endokrine gidicem dün gittim sağlık ocağında kan verdim yine tüm kan testlerimi ücretsiz yaptılar. tsh dahil:))

canlar ben biraz bilgisayar başından kalkıyorum . bu sıralar migrenim sürekli yokluyor sanırım sıcaklardan( biraz dinleneyim bari. ilaçta alamayınca zor oluyor:sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…