herkese günaydınnnn
burcin eve geliyomussun süper canım
canancım yorgunluk tabi sinirleri hırpalıyor iki bebek hic kolay değil...ama sabır kuşum onlarda yeni hayatlarına adapte olmaya calısıyor...ağlamanda iyi olmus bence en iyi desarj yöntemi...allah kolaylıklar versin arkadasım....
kayracım sıra sende artık..süper haftanda güzel.hayırlısı insallah seninde mutlu haberlerini alıcaz kısa zaman sonra..sonra sırada biz varızzzz...cok büyük bi süpriz olmazsa arkandayız.....
kayra meraba hemserıyız galıba cok sevındım ben 15 haftalık hamıleyım sanırım senın dogumuna az kalmıs hangı dr ra gıdıyosun ben turgay senere gıdıyorum kısmetse tıp ta dogum yapıcam cok memnunum dr rumdan.yanlız benı alt dıs etlerım sıstı bu hafta napıcam bılmıyorum cok acıyo cenem bıle sızlıyo bakalım gecmezse gıdıcem dr ra sızdede boyle seyler oldumu gebelıkte...
arkadaşlar günaydın,
ne güzel doğuranlar, doğuma yaklaşanlar darısı başımıza. ben daha yolun çok başındayım henüz 7. haftadayız. karnım başlarda daha şişti şimdi biraz indi gibi, bir de ben kalp atışı duyamamaktan çok korkuyorum, hala her tuvalete girdiimde kanama olur mu diye tedirgin oluyorum. ne zaman insan kendini daha bi güvende, daha bi hamile hissedebiliyor. kan testi yapıldı,ikiye katlar mı dedik, katladı kese görünür mü dedik, göründü şimdi kalp atar mı, ikisi de yola devam eder mi? ben mi tuhafım sizde mi böyleydiniz?
kayra meraba hemserıyız galıba cok sevındım ben 15 haftalık hamıleyım sanırım senın dogumuna az kalmıs hangı dr ra gıdıyosun ben turgay senere gıdıyorum kısmetse tıp ta dogum yapıcam cok memnunum dr rumdan.yanlız benı alt dıs etlerım sıstı bu hafta napıcam bılmıyorum cok acıyo cenem bıle sızlıyo bakalım gecmezse gıdıcem dr ra sızdede boyle seyler oldumu gebelıkte...
bu pimpirik haller bende de vardı aman dr gitsemde kalp atışlarını duysam sonra hareket etsede onları hissetsem valla cnm hiç bitmiyor bende 1-2 saat hareket etmese şimdi aman niye etmedi deli gibi yanikaydirigubbakcemile3
allahım inşallah kucağımıza almayı nasip eder sağlıkla.
kayra cnm şimdi gözümüz kulağımız sende artık beklemedeyiz,,
iyi geceler kızlar iki gündür bebişler kaka yapmamıştı zeytinyağı iki gündür veriyorum nihayet şimdi yaptılar çok şükür . bu arada benden daha kıdemli annelere sorum olcak benim bebekler 17 gün oldu kızlar 3 saatte bir hastanede hemşirelerin verdiği ölçüde birisi 60 cc birisi 75 cc mama yiyor normalmidir bu miktar acaba çok gelipde onun içinmi kabız oldu çocuklar gerçi mama değiştirdim oda yapmış olabilir dediler hero kulanılmış hastanede ben apdamil almıştım.
ayy selam kızlar ben kötü bi gün geçiridm sabah 11 de kalktılar geceyi yazmıyorum bile inanın saat 2 ye kadar 1 sn uyumadılar ikisi kucağımda süt sağmaya gidmeiyorum ağlıyolar emmiyolarda
biri bari uyusa diğeirni anakucağına koyup yanıma alıcam gidip sit sağıcam yokk
ağladıkça sinirleirm bozuldu
eşimde okulda gezi varmış mevbur oraya gitmiş
kaldımmı yalnız
onlar ağladı ben ağladım
kendimi ilk defa bu kadar yalnız hissettim
bi eşim bi ben varmışım
o kadar kimsesizmişiz yani
bi yardım edenimiz yok öyle kimsesiz hissettim kendimi
sonra eşim geldi ama ben iki gözü iki çeşme ağlıyorum ağlamaktan konuşamıyorum hamilelik ve doğumdan sonra ilk defa ağlıyorum bu arada
neyin var diyo sinirleirm bozuk dedim
bebekleri veridm eline gittim süt sağdım
git kahvaltını yap dedi eşim sonrada çık dolaş dedi taksim şişli nereye gidersen dedi
ama benim üstümü değişecek halim yok hala ağlıyorum kimsesizliğime aslında kimsesiz değilim anam var babam kay kaynanam var görümcem var ama kimsesizmişim işte
yemek yedim salonda koltuğa kıvrıldım sadece uyumak istiyorum
eşim geldi yanıma hadi çık dolaş dedi çok ısrar etti yok dedim üstüme mont giyecek halim yok mutsuzum ama dolaşma havamdada değilim dedim sadece yatmak istiyorum dedim
o zaman yatağa geç dedi çocukları salona getirdi ben yatağıma yatıım yarım saat daha ağladıktan sonra uyumuşum 1 saat felan uyudum uynadığımda toplanmıştım ama
eşimde çocuklarla 1 saat daha uğraştıktan sonra uyutmuş
ya inanıyomusunuz 24 günlük bebekler 11 den 3 e kadar hiç uyumadan durdular 4 saat
artık onlarada ne oldu ise
off işte öyle
akşamda gene misafir geldi dün öğlen gene vardı offf bunada sinir oluyorum daha bu misafirler geçmiş olsuna gelenler bide sonra bebek görmeye gelecekler
neyse böyle işte
olay budur zaten uzmanlarda bunu söylüyoayrıca kızlar sizinle doğumdan sonra olan bi kaç tecrübemi paylaşmak istiyorum
benim saçlarım yağlı kızlar mesela 2 gün banyo yapmasam 3. gün saçlar yağ içindedir ama şimdi saçlarım yağlanmıyo hatta yüzümde eskisinden az yağlanıyo bunu neye yoruyorum biliomusunuz vucudumdaki yağ sütüme geçiyo gibime gelio
bir ikinci tecrübem hani süt için onu ye bulgur ye humana süt çayı iç felan biryığın şey söylerler ya ben hepsini denedim
öncelikle şunu söyleyeyimben hergün sağdığım sütü saati ve miktarını not alıyorum bebeklerime günlük ne kadar anne sütü veriyorum diye takip ediyorum
ve bu takipten ne yesem sütüm çoğalır diyede dikkat ediyorum bulgurlu çorba pilav felan yedim humana içtim yeşillik yedim üüzm hoşafı kayısı hoşafı felan yedim ama hepsinde sütüm aynı dozda çıkıyo yani onları yediğim günle yemediğim gün arasında ki sütümde bi fark yok aynı
sütümün çok çıkdığı tek bi zaman var gece ve sabahları yani uyuyup uyandığımda yani dinlendiğim zamanlarda sütüm ortalama %50 artıyo kızlar mesela gün içinde 90 cc sağıyorum ya gece yada sbah sağdığımda 160 cc yi buluyo yada o gün az yoruldu isem sütüm çok çıkıyo
bunlar benim tecrübelerim paylaşmak istedim
kızlar simdi telefondan girdim nete..cok sukur iyiyiz,simdilik bi sıkıntımız yok..bugun kısmetse taburcu olacagız..arayan soran dualarını esirgemeyen herkesten allah razı olsun..her aradıgınızda cvp veremedim kusuram bakmadınız insallah..sadece sunu bilin agladıklarında koynunuza gelip sustuklarını gormek herseye degermis..
saolasın nero_ka cevabın için, sanırım hamilelik öyle hayal ettiğim gibi toz pembe geçen bir süreç değil, hep geri planda endişeler var. belki biraz da zor elde ettiğimizden korkular daha fazla.
ne güzel hepiniz yoluın sonuna yaklaşmışsınız, çook uzak görünüyor o günler
sağol nerocum inşallah zamanlı olur da haberli giderim sizden dua isteyerek
merhabalar ...ben bugün keyifsizim ...kocamla igili
canımı sıkıyor....yemeği yaptım ...evi topladım çamaşırları katladım
çamaşır attım makinaya...kaynanama söyledim dışarı gideceğimm
çocukların ıslak mendil alacağımm
hoşgeldin burcu cum..... rabbim kucağına almayı nasip etsin inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?