Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

herkese günaydınnnn

burcin eve geliyomussun süper canım

canancım yorgunluk tabi sinirleri hırpalıyor iki bebek hic kolay değil...ama sabır kuşum onlarda yeni hayatlarına adapte olmaya calısıyor...ağlamanda iyi olmus bence en iyi desarj yöntemi...allah kolaylıklar versin arkadasım....

kayracım sıra sende artık..süper haftanda güzel.hayırlısı insallah seninde mutlu haberlerini alıcaz kısa zaman sonra..sonra sırada biz varızzzz...cok büyük bi süpriz olmazsa arkandayız.....

bu arada canancım tecrübelerinden yararlandım yani canım..ben tam bi tecrübesiz anne adayı olarak sadece deli cesaretim var ben yaparım diye...bi de yazdıklarınızı okuyorum..rabbim bebelerimede sabır versin kim bilir ne acemilikler yasıcaz beraber.......insalllaaahhhh

herkese günaydınnnn

burcin eve geliyomussun süper canım

canancım yorgunluk tabi sinirleri hırpalıyor iki bebek hic kolay değil...ama sabır kuşum onlarda yeni hayatlarına adapte olmaya calısıyor...ağlamanda iyi olmus bence en iyi desarj yöntemi...allah kolaylıklar versin arkadasım....

kayracım sıra sende artık..süper haftanda güzel.hayırlısı insallah seninde mutlu haberlerini alıcaz kısa zaman sonra..sonra sırada biz varızzzz...cok büyük bi süpriz olmazsa arkandayız.....

sağolasın güzelim...inşallah hepimizin hayırlı haberlerini sırayla alıcaz..... inşallah hepimiz 36 yı görürrüz.....

kayra meraba hemserıyız galıba cok sevındım ben 15 haftalık hamıleyım sanırım senın dogumuna az kalmıs hangı dr ra gıdıyosun ben turgay senere gıdıyorum kısmetse tıp ta dogum yapıcam cok memnunum dr rumdan.yanlız benı alt dıs etlerım sıstı bu hafta napıcam bılmıyorum cok acıyo cenem bıle sızlıyo bakalım gecmezse gıdıcem dr ra sızdede boyle seyler oldumu gebelıkte...

herkese günaydın..........nasılsınız bugün kızlar.....uyuyormusunuz niye hiç kimse yokkibilmiyorumkismile

Canancım kolay değil tabiki canım.Kimisi tek çocuk bakar of ne zormuş der,senin 2 kuzun var tatlım.rabbim yardımcın olsun.Sen çok iyi götürüyorsun maşallah canancım,ben olsam 3 günde başlamıştım çaresizim demeye.Bakalım biz neler yaşıyacağız.Evet canım doğru hatırlıyorsun eşim görmüştü rüyasında ikisde erkek diye.bak ben unutmuştum bunu ndur ben bir hatırlatayım ona bu rüyayı.Senin dediğin takıcıya gittim çok şık yüzükler vardı önce eşim alalım dedi sonra oradaki kız gümüş değil bunlar deyince eşim almadı.hem gümüş değil hemde çok pahalı diye.senin dediğin taçdanda aldım ama ordan değil profilodan almıştım.

Burcincim canım bende seni aradım ama müsait değildin.hiç olurmu ne kusuru tatlım ya,sen ve bebişlerin iyi olunda yine görüşürüz biz.

kayra meraba hemserıyız galıba cok sevındım ben 15 haftalık hamıleyım sanırım senın dogumuna az kalmıs hangı dr ra gıdıyosun ben turgay senere gıdıyorum kısmetse tıp ta dogum yapıcam cok memnunum dr rumdan.yanlız benı alt dıs etlerım sıstı bu hafta napıcam bılmıyorum cok acıyo cenem bıle sızlıyo bakalım gecmezse gıdıcem dr ra sızdede boyle seyler oldumu gebelıkte...

merhaba canım.... hoşgeldin topiğimize.... bende turgay beye gidiyorum.... ilk doğumumuda o yapmıştı... bende memnunum kendsinden... ilk doğumumu onvak ta yapmıştım ama bu defa ikiz olduğu için tıpta olacak............. diş etlerin içinde turgay beyi ara... o sna doktor önerecektir..yada ne yapacağını söyler...
bende geçen ay grip oldum... dayanamadım aradım cep tlefonunu... kbb doktoruna gidip verdiği ilaçları kendisine bildirmemi istedi... bende doktora gidip verilen ilaçları mesaj attım... hangi ilazcı kullanıp kullanmamam gerektğini söyledi....

arkadaşlar günaydın,
ne güzel doğuranlar, doğuma yaklaşanlar darısı başımıza. ben daha yolun çok başındayım henüz 7. haftadayız. karnım başlarda daha şişti şimdi biraz indi gibi, bir de ben kalp atışı duyamamaktan çok korkuyorum, hala her tuvalete girdiimde kanama olur mu diye tedirgin oluyorum. ne zaman insan kendini daha bi güvende, daha bi hamile hissedebiliyor. kan testi yapıldı,ikiye katlar mı dedik, katladı kese görünür mü dedik, göründü şimdi kalp atar mı, ikisi de yola devam eder mi? ben mi tuhafım sizde mi böyleydiniz?

bu pimpirik haller bende de vardı aman dr gitsemde kalp atışlarını duysam sonra hareket etsede onları hissetsem valla cnm hiç bitmiyor bende 1-2 saat hareket etmese şimdi aman niye etmedi deli gibi yanikaydirigubbakcemile3
allahım inşallah kucağımıza almayı nasip eder sağlıkla.

kayra cnm şimdi gözümüz kulağımız sende artık beklemedeyiz,,

merhaba.benimde aynı haftalarda diş etlerimde problem olmuştu.gebelikte görülebiliyormuş.endişelenme.benim diş dr um si sprey verdi.birde fırçayla diş etlerine sürülen bir ilaç.adını vermiyorum.dr a gidersen sana uygun ne ise onu verecektir zaten.bir hafta kujllanımdan sonra geçti.ben hala gece dişlerimi fırçaladıktan sonra uyguluyorum.inan şikayetlerim geçti.ama diş bakımı çok önemli.muhakkak fırçala.ve bol bol süt iç.inşallah geçer.

saolasın nero_ka cevabın için, sanırım hamilelik öyle hayal ettiğim gibi toz pembe geçen bir süreç değil, hep geri planda endişeler var. belki biraz da zor elde ettiğimizden korkular daha fazla.
ne güzel hepiniz yoluın sonuna yaklaşmışsınız, çook uzak görünüyor o günler

bu pimpirik haller bende de vardı aman dr gitsemde kalp atışlarını duysam sonra hareket etsede onları hissetsem valla cnm hiç bitmiyor bende 1-2 saat hareket etmese şimdi aman niye etmedi deli gibi yanikaydirigubbakcemile3
allahım inşallah kucağımıza almayı nasip eder sağlıkla.

kayra cnm şimdi gözümüz kulağımız sende artık beklemedeyiz,,

sağol nerocum inşallah zamanlı olur da haberli giderim sizden dua isteyerek

merhaba arkadaşlar. 19+4 ikiz annesiyim. aslında çok uzun zamandır sizleri takip ediyorum ama hamileliğimle ilgili birçok problem yaşadım hala da yaşıyorum. ilk 3 ay mide bulantısı ve kusmalardan yataktan çıkamadım. bu yüzden muhabbetlere katılamadım. ama şimdi allaha şükür pek sıkıntım yok. yeni doğum yapan arkadaşlara geçmiş olsun...

gunaydın kızlarr gercı oğlen oldu ama basımı uykudan alamıyorum gecmısı oku oku bıtıremedım :)ne cok konusuorsunuz :Dnasıl herkes yenı anneler anne adayları

iyi geceler kızlar iki gündür bebişler kaka yapmamıştı zeytinyağı iki gündür veriyorum nihayet şimdi yaptılar çok şükür . bu arada benden daha kıdemli annelere sorum olcak benim bebekler 17 gün oldu kızlar 3 saatte bir hastanede hemşirelerin verdiği ölçüde birisi 60 cc birisi 75 cc mama yiyor normalmidir bu miktar acaba çok gelipde onun içinmi kabız oldu çocuklar gerçi mama değiştirdim oda yapmış olabilir dediler hero kulanılmış hastanede ben apdamil almıştım.

ablacığım senin bebeklerin kilolu doğdukları için normaldir yedikleri onların midesi ve yapsı 2500 gr çocuklardan daha kuvettli...
aptamil abla kabız yapar...malesef prematil ve pre ve aptamil 1 kullanan biri olarak
tecrübeye sabit kabızlık olayı var...çok ilginctirki bebelacta bu sorun yok
sende kullana bilirsin ablacığım bebeklerin 3 kilo üzeri olduğu için bebelac 1 le gidebilirsiniz

ayy selam kızlar ben kötü bi gün geçiridm sabah 11 de kalktılar geceyi yazmıyorum bile inanın saat 2 ye kadar 1 sn uyumadılar ikisi kucağımda süt sağmaya gidmeiyorum ağlıyolar emmiyolarda
biri bari uyusa diğeirni anakucağına koyup yanıma alıcam gidip sit sağıcam yokk
ağladıkça sinirleirm bozuldu
eşimde okulda gezi varmış mevbur oraya gitmiş
kaldımmı yalnız
onlar ağladı ben ağladım
kendimi ilk defa bu kadar yalnız hissettim
bi eşim bi ben varmışım
o kadar kimsesizmişiz yani
bi yardım edenimiz yok öyle kimsesiz hissettim kendimi
sonra eşim geldi ama ben iki gözü iki çeşme ağlıyorum ağlamaktan konuşamıyorum hamilelik ve doğumdan sonra ilk defa ağlıyorum bu arada
neyin var diyo sinirleirm bozuk dedim
bebekleri veridm eline gittim süt sağdım
git kahvaltını yap dedi eşim sonrada çık dolaş dedi taksim şişli nereye gidersen dedi
ama benim üstümü değişecek halim yok hala ağlıyorum kimsesizliğime aslında kimsesiz değilim anam var babam kay kaynanam var görümcem var ama kimsesizmişim işte
yemek yedim salonda koltuğa kıvrıldım sadece uyumak istiyorum
eşim geldi yanıma hadi çık dolaş dedi çok ısrar etti yok dedim üstüme mont giyecek halim yok mutsuzum ama dolaşma havamdada değilim dedim sadece yatmak istiyorum dedim
o zaman yatağa geç dedi çocukları salona getirdi ben yatağıma yatıım yarım saat daha ağladıktan sonra uyumuşum 1 saat felan uyudum uynadığımda toplanmıştım ama
eşimde çocuklarla 1 saat daha uğraştıktan sonra uyutmuş
ya inanıyomusunuz 24 günlük bebekler 11 den 3 e kadar hiç uyumadan durdular 4 saat
artık onlarada ne oldu ise
off işte öyle
akşamda gene misafir geldi dün öğlen gene vardı offf bunada sinir oluyorum daha bu misafirler geçmiş olsuna gelenler bide sonra bebek görmeye gelecekler
neyse böyle işte

cnm benim seni o kadar iyi anlıyorumki
hatta bazen burayada yazıyorum kendimi yanlız hissediyorum diye
evet çok zor sinirlerin bozuluyor
ne anne ne kaynana ne görümce bi işe yaramıyor
yani şöyle...gelip bize kızım sen daha yeni doğum uyaptın üstelik ikiz
sen yat 2-3 saat dinlen biz bakarız diyen yok..
herkes biz doğurduk bize bakan olmadı
biz iş yaptık tarlaya gittik ..artı çocuk baktık vs.
şuan yaşadığında lohusa sendromu ben çok ağladım
keşke yakınında olsaydım cnm...ben tek kaldık
düşün kaynanama gel kırklayalım dedim
gelemem dedi. kadın....kimseden kimseye fayda yok

ayrıca kızlar sizinle doğumdan sonra olan bi kaç tecrübemi paylaşmak istiyorum
benim saçlarım yağlı kızlar mesela 2 gün banyo yapmasam 3. gün saçlar yağ içindedir ama şimdi saçlarım yağlanmıyo hatta yüzümde eskisinden az yağlanıyo bunu neye yoruyorum biliomusunuz vucudumdaki yağ sütüme geçiyo gibime gelio
bir ikinci tecrübem hani süt için onu ye bulgur ye humana süt çayı iç felan biryığın şey söylerler ya ben hepsini denedim
öncelikle şunu söyleyeyimben hergün sağdığım sütü saati ve miktarını not alıyorum bebeklerime günlük ne kadar anne sütü veriyorum diye takip ediyorum
ve bu takipten ne yesem sütüm çoğalır diyede dikkat ediyorum bulgurlu çorba pilav felan yedim humana içtim yeşillik yedim üüzm hoşafı kayısı hoşafı felan yedim ama hepsinde sütüm aynı dozda çıkıyo yani onları yediğim günle yemediğim gün arasında ki sütümde bi fark yok aynı
sütümün çok çıkdığı tek bi zaman var gece ve sabahları yani uyuyup uyandığımda yani dinlendiğim zamanlarda sütüm ortalama %50 artıyo kızlar mesela gün içinde 90 cc sağıyorum ya gece yada sbah sağdığımda 160 cc yi buluyo yada o gün az yoruldu isem sütüm çok çıkıyo
bunlar benim tecrübelerim paylaşmak istedim
olay budur zaten uzmanlarda bunu söylüyo
ama biizm kadınlarımız kabul etmiyor...
dinlenmek ,uyumak ve bol su içmek sütü arttır diye..neyseki
sen bunu yaşayarak anladın cnm ...

kızlar simdi telefondan girdim nete..cok sukur iyiyiz,simdilik bi sıkıntımız yok..bugun kısmetse taburcu olacagız..arayan soran dualarını esirgemeyen herkesten allah razı olsun..her aradıgınızda cvp veremedim kusuram bakmadınız insallah..sadece sunu bilin agladıklarında koynunuza gelip sustuklarını gormek herseye degermis..

tatlım cnm benim ...sen evine geç kuzularınla kall biz seni bekleriz

merhabalar ...ben bugün keyifsizim ...kocamla igili
canımı sıkıyor....yemeği yaptım ...evi topladım çamaşırları katladım
çamaşır attım makinaya...kaynanama söyledim dışarı gideceğimm
çocukların ıslak mendil alacağımm

Slm hepinize..oğlumun öksürüğü var doktora götüreceğim..eşimi bekliyorum..Canan canım daha çok yeni lohusalığın bütün bu yaşadıkların normal..bu arada bana 110 cc vermen çok fazla geldi canım..ben tosuncuk kızıma anca o cc de verebiliyorum seninkiler çok küçük daha.. Ben doğduklarından beri Aptamil 1 kullandım hiç kabızlık sorunumuz olmadı.Bünyeye göre fark gösteriyor demek ki...

saolasın nero_ka cevabın için, sanırım hamilelik öyle hayal ettiğim gibi toz pembe geçen bir süreç değil, hep geri planda endişeler var. belki biraz da zor elde ettiğimizden korkular daha fazla.
ne güzel hepiniz yoluın sonuna yaklaşmışsınız, çook uzak görünüyor o günler

yavrukirpi zaman inanılmaz hızlı geçiyor inan ben bu haftalara nasıl geldim hatırlamıyorum,

sağol nerocum inşallah zamanlı olur da haberli giderim sizden dua isteyerek

inşallah cnm inşallah

merhabalar ...ben bugün keyifsizim ...kocamla igili
canımı sıkıyor....yemeği yaptım ...evi topladım çamaşırları katladım
çamaşır attım makinaya...kaynanama söyledim dışarı gideceğimm
çocukların ıslak mendil alacağımm

sende çok bunaldın artık çocuklar,hastalıklar,yorgunluk,,,,,kız otur biryerde bir kahve iç azıcık kendini dinlendir....:içelim::delphin: bu arada seni unuttum sanma ama sistemlerimde bir hatadır gidiyor sabahtan beri bilgi işlem yapacak inşallah,,,

canancım ilk doğum zamanları bu uykusuzluk ve yetemezliğin verdiği çaresizlik bir süre artarak devam ediyor malesef,
kolaylıklar ve sabır diliyorum canım benim..
ayırca sütün çoğaldığı geceleri ve uyku zamanları bu çok net evet;ama uykuya ve dinlenmeye zamanın kalmadığı için bu gibi şeyleri tavsiye ediyorlar canım bu da var..

burçinim hoşgeldin canım,sana da kolaylıklar diliyorum bitanemm,
senin bebişler de Hymarry teyzesiyle aynı gün doğdular,hayatları da en az onun kadar güzel olsun inşallah..

biv canım öncelikle bebeklerin hayırlı uğurlu sağlıklı olsunlar bitanem,
ben bu ara yoğunluktan pek takılamıyordum,yeni görüyorum kusura bakma,
ölçü normal canım,ama mamayı kutunun üzerinde yazdığı miktarda koyuyorsun değil mi aynen,yani her 30cc ye bir ölçü,
ben de halen ek gıdalar da olmak üzere Aptamil kullandım,kullanıyorum,kabızlık hiç yaşamadık biz de,
kaswacığıma katılıyorum ben de,bünyeden bünyeye değişir canım..

Back