iyi geceler kızlar iki gündür bebişler kaka yapmamıştı zeytinyağı iki gündür veriyorum nihayet şimdi yaptılar çok şükür . bu arada benden daha kıdemli annelere sorum olcak benim bebekler 17 gün oldu kızlar 3 saatte bir hastanede hemşirelerin verdiği ölçüde birisi 60 cc birisi 75 cc mama yiyor normalmidir bu miktar acaba çok gelipde onun içinmi kabız oldu çocuklar gerçi mama değiştirdim oda yapmış olabilir dediler hero kulanılmış hastanede ben apdamil almıştım.
ablacığım senin bebeklerin kilolu doğdukları için normaldir yedikleri onların midesi ve yapsı 2500 gr çocuklardan daha kuvettli...
aptamil abla kabız yapar...malesef prematil ve pre ve aptamil 1 kullanan biri olarak
tecrübeye sabit kabızlık olayı var...çok ilginctirki bebelacta bu sorun yok
sende kullana bilirsin ablacığım bebeklerin 3 kilo üzeri olduğu için bebelac 1 le gidebilirsiniz
ayy selam kızlar ben kötü bi gün geçiridm sabah 11 de kalktılar geceyi yazmıyorum bile inanın saat 2 ye kadar 1 sn uyumadılar ikisi kucağımda süt sağmaya gidmeiyorum ağlıyolar emmiyolarda
biri bari uyusa diğeirni anakucağına koyup yanıma alıcam gidip sit sağıcam yokk
ağladıkça sinirleirm bozuldu
eşimde okulda gezi varmış mevbur oraya gitmiş
kaldımmı yalnız
onlar ağladı ben ağladım
kendimi ilk defa bu kadar yalnız hissettim
bi eşim bi ben varmışım
o kadar kimsesizmişiz yani
bi yardım edenimiz yok öyle kimsesiz hissettim kendimi
sonra eşim geldi ama ben iki gözü iki çeşme ağlıyorum ağlamaktan konuşamıyorum hamilelik ve doğumdan sonra ilk defa ağlıyorum bu arada
neyin var diyo sinirleirm bozuk dedim
bebekleri veridm eline gittim süt sağdım
git kahvaltını yap dedi eşim sonrada çık dolaş dedi taksim şişli nereye gidersen dedi
ama benim üstümü değişecek halim yok hala ağlıyorum kimsesizliğime aslında kimsesiz değilim anam var babam kay kaynanam var görümcem var ama kimsesizmişim işte
yemek yedim salonda koltuğa kıvrıldım sadece uyumak istiyorum
eşim geldi yanıma hadi çık dolaş dedi çok ısrar etti yok dedim üstüme mont giyecek halim yok mutsuzum ama dolaşma havamdada değilim dedim sadece yatmak istiyorum dedim
o zaman yatağa geç dedi çocukları salona getirdi ben yatağıma yatıım yarım saat daha ağladıktan sonra uyumuşum 1 saat felan uyudum uynadığımda toplanmıştım ama
eşimde çocuklarla 1 saat daha uğraştıktan sonra uyutmuş
ya inanıyomusunuz 24 günlük bebekler 11 den 3 e kadar hiç uyumadan durdular 4 saat
artık onlarada ne oldu ise
off işte öyle
akşamda gene misafir geldi dün öğlen gene vardı offf bunada sinir oluyorum daha bu misafirler geçmiş olsuna gelenler bide sonra bebek görmeye gelecekler
neyse böyle işte
cnm benim seni o kadar iyi anlıyorumki
hatta bazen burayada yazıyorum kendimi yanlız hissediyorum diye
evet çok zor sinirlerin bozuluyor
ne anne ne kaynana ne görümce bi işe yaramıyor
yani şöyle...gelip bize kızım sen daha yeni doğum uyaptın üstelik ikiz
sen yat 2-3 saat dinlen biz bakarız diyen yok..
herkes biz doğurduk bize bakan olmadı
biz iş yaptık tarlaya gittik ..artı çocuk baktık vs.
şuan yaşadığında lohusa sendromu ben çok ağladım
keşke yakınında olsaydım cnm...ben tek kaldık
düşün kaynanama gel kırklayalım dedim
gelemem dedi. kadın....kimseden kimseye fayda yok
ayrıca kızlar sizinle doğumdan sonra olan bi kaç tecrübemi paylaşmak istiyorum
benim saçlarım yağlı kızlar mesela 2 gün banyo yapmasam 3. gün saçlar yağ içindedir ama şimdi saçlarım yağlanmıyo hatta yüzümde eskisinden az yağlanıyo bunu neye yoruyorum biliomusunuz vucudumdaki yağ sütüme geçiyo gibime gelio
bir ikinci tecrübem hani süt için onu ye bulgur ye humana süt çayı iç felan biryığın şey söylerler ya ben hepsini denedim
öncelikle şunu söyleyeyimben hergün sağdığım sütü saati ve miktarını not alıyorum bebeklerime günlük ne kadar anne sütü veriyorum diye takip ediyorum
ve bu takipten ne yesem sütüm çoğalır diyede dikkat ediyorum bulgurlu çorba pilav felan yedim humana içtim yeşillik yedim üüzm hoşafı kayısı hoşafı felan yedim ama hepsinde sütüm aynı dozda çıkıyo yani onları yediğim günle yemediğim gün arasında ki sütümde bi fark yok aynı
sütümün çok çıkdığı tek bi zaman var gece ve sabahları yani uyuyup uyandığımda yani dinlendiğim zamanlarda sütüm ortalama %50 artıyo kızlar mesela gün içinde 90 cc sağıyorum ya gece yada sbah sağdığımda 160 cc yi buluyo yada o gün az yoruldu isem sütüm çok çıkıyo
bunlar benim tecrübelerim paylaşmak istedim
olay budur zaten uzmanlarda bunu söylüyo
ama biizm kadınlarımız kabul etmiyor...
dinlenmek ,uyumak ve bol su içmek sütü arttır diye..neyseki
sen bunu yaşayarak anladın cnm ...
kızlar simdi telefondan girdim nete..cok sukur iyiyiz,simdilik bi sıkıntımız yok..bugun kısmetse taburcu olacagız..arayan soran dualarını esirgemeyen herkesten allah razı olsun..her aradıgınızda cvp veremedim kusuram bakmadınız insallah..sadece sunu bilin agladıklarında koynunuza gelip sustuklarını gormek herseye degermis..
tatlım cnm benim ...sen evine geç kuzularınla kall biz seni bekleriz