• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar içimi dökmek istedim sadece yorum yapmak isteyen yapabilir

hayatbubellimiolur

Mutsuzluk Sardı Beni
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2012
771
70
68
İstanbul
merhaba kızlar. 19 yaşındayım hiç mutlu değilim annem normal biri değil sürekli huzursuzluk çıkarıyor hep millet hakkında kötü kötü konuşuyor ağzından hep kötü şeyler çıkıyor bana kızınca bile uğursuz diyo bela okuyabiliyor . Babam desem baskıcı hiçbirşeye izin vermiyor onunda psikolojik problemleri var mesela ondan bana geçmis kaygı hastalığm var babam oraya gidemezsn şöyle olur böyle olur iki ablam evlendi ben tek kaldım burda okuyorum üniversiteye gidiyorum ama hiç mutlu değilim bu insanların yanında hep onlarin istediği gibi yaşıyorum genç kızlıgımi yaşamıyorum bu seferde bi erkekte kurtuluşu arıyorm evlenirim kurtulurum diyorum oa zamanda karşıma istediğim insan çıkmıyor ne yapacağımı hiç bilmiyorum artık katlanamiyorm bu insanlara burda yaşamak istemiyorum geçen yaz kaygı hastalığı için psikologa gitmiştm işe yaramadı . Bu insanlarla yaşadığım sürece iyilesebilecegmi düşünmüyorm. Ne yapabilirm ben sizce ? :(

Umutsuzluğğa düşmek için çok erken bir yaş... ailen seni sıkabilir bu durumu bir çok insan yaşıyor. üniversteye gidiyormuşsun bitirince mesleğini eline alırsın inş. o zaman herşey daha güzel olur... evlenmekten önce bence kendi ayakların üstünde durmayı başarmalısın... sen kendi ayakların üstünde durup güçlü olunca umutsuzluğun arkasına baka baka gider...

Umutsuzluğğa düşmek için çok erken bir yaş... ailen seni sıkabilir bu durumu bir çok insan yaşıyor. üniversteye gidiyormuşsun bitirince mesleğini eline alırsın inş. o zaman herşey daha güzel olur... evlenmekten önce bence kendi ayakların üstünde durmayı başarmalısın... sen kendi ayakların üstünde durup güçlü olunca umutsuzluğun arkasına baka baka gider...

Umarım dediğiniz gibi olur ama bekar kaldığım sürece babam bana karışmaya devam edecek çünkü şimdiden bile çalışacağım yere karışıyor uzak olmayacak erkek olmayacak saçma sapan kuruntuları yüzünden hayatm mahfoluyor biraz genç kızlıgımi yaşayıp evlenmek istiyorm ama malesef babam yüzünden kurtuluşu erkekte arıyorm doğru bişey değil ama mecburum :(

slmm canim sakin kurtulusu evlenerek bulurum sanma sen ne yap yap universiteni bitir o zaman o kadar sikamazlar seni

Selam . Inşallah dediğiniz gibi olur:) yorum yaptığınız için tesekkurler.

bak canim baba evi herzamn koca evinden daha iyidir helede okuyup bi meslek sahibi olursun varya tadindan yenmez ben cok isterdim universiteye gitmeyi ne guzel sen gidiyorsun degerini bil hicbiseyi kafaya takma onlarda seni buyudugunu anliyacaklar

Ben de bazı zamanlarda aileme ait olmadığımı hisetmişimdir ama inan en çok ailen dir seni gerçekten seven. Belki de ablalrın evlenmiş baba evinde tek sen kalmışsın diye baban bu kadar üzerine düşüyor sen de gideceksin korkusundan. Annenle iyi geçinmeye dene mesela annene seni üzdüğünde anne yapma böyle ben çok uzuluyorum böyle olunca de. Universite okuyan genç bir bayan sın. Derslerinde başarılı olmaya dene ihmal etme. Bakarsın bir gun hayatta dim dik durabilecek kadar başarılı olursun bir suru güzel imkanların olur. İnan hepimiz bazen boşlukta hissediyoruz hani hiç bir zaman bu durumdan kurtulamicaz zannediyorken bir anda her şey değişebiliyor bu hayatta.

Evlenmek ve kurtuluşu aynı cümlede bile kullanma.İkisi birbirinden çok farklı yerdeler.

Senin kurtuluşun üniversiteyi bitirip kendi ayakların üzerinde durmandır.

Az dişini sık annedir babadır seni büyüten insanlardır,saygıda sevgide kusur etme.

Ekmeğini kendin kazan işini ve kendini geliştir işte o zaman özgür bir birey olursun.Ama henüz erken.

Evlenmek ve kurtuluşu aynı cümlede bile kullanma.İkisi birbirinden çok farklı yerdeler.

Senin kurtuluşun üniversiteyi bitirip kendi ayakların üzerinde durmandır.

Az dişini sık annedir babadır seni büyüten insanlardır,saygıda sevgide kusur etme.

Ekmeğini kendin kazan işini ve kendini geliştir işte o zaman özgür bir birey olursun.Ama henüz erken.

Inşallah teşekkür ederim erken değil mi daha gerçekten ben herşeyi hemen olsun istiyorum o yüzden bu mutsuzluğum galiba :(

Inşallah teşekkür ederim erken değil mi daha gerçekten ben herşeyi hemen olsun istiyorum o yüzden bu mutsuzluğum galiba :(

Erken çok erken hemde.19 Yaşında gencecik pırıl pırıl bi insansın.OkuluNU bitir kariyerini yap.Özgürlük senin olsun güzel kardeşim.

Ama sabır seninde dediğin gibi belki 3 yıl dişini sıkacaksın ama bunun mükafatını bir ömür alacaksın.

evet haklısınız annem babam mecbur katlanmak zorundaym ama bazen öyle kötü oluyorum ki çaresiz sanki hep böyle gidecekmiş ömrüm burda bu şekilde çürüyecekmism gibi hissediyorum umutszluğa kapılıyorum aileme düşman oluyorm :(

bence evlenmek için çok erken.. okulunu bitir biraz da zamana bırak illa bişeyler olsun kurtuluyum hayatım güzelleşsin deme güzel şeyler zaten beklenmedik anlarda olmaz mı....

ıyı kötü okuyorsun işte hadı okutmayıp çalıştırsalar elındekı parayıda alsalar bı derece evlend denebılırde sen oku meslek sahıbı ol

Annen ve baban için o insanlar bu insanlar diye konuşma lütfen !!! Ben evliyim ve ailemden uzaktayım ama keşke onlara yakın olsaydımda hergün kızsalardı bana yada babamın gözünün önünde olsaydımda herşeyime karışsaydı ...İleride bu dediklerine sen bile inanamayacaksın!!!

evlenmek için cok erken. eger bu dusuncelerde olursan sadece evlenmek için evlenirsin. ve daha cok mutsuz olursun. dogru ınsan karsına cıktıgında zaten anlarsın. ailen için bişey soyleyemeyecegm. ama inan ülkemiz sartlarında her aile biraz baskıcı. eger ileriki yaslarında mutlu olmak istiyorsan oncelikle universteden mezun olmalısın. bu ülkede bir bayan için ekonomik özgürlüğünün olması her şeyi değiştiriyor. umutsuzluğa kapılma canım. olabildigince mutlu olmaya calış... aileni de hoş gör

Yağmurdan kacayim derken, doluya yakalanirsin!
Evliliklerin bir çoğu korkunç bir kabus, hele senin gibi ailesinden kurtulmaya çalışanlar gibi.
Senin en iyi kurtuluşun diploman olacaktır!
Biraz daha dişini sık ve bu şekilde kurtul!

Bugün başına bir hal gelse el koşmaz annen/baban koşar. Ne kadar baskıcı olsa da, ne kadar bunaltsa da baba güçtür, sığınılan limandır. Onun iyi ya da kötü olması senin baban olduğu ve kan bağınız olduğu gerçeğini değiştirmez. Bu yaş dönemlerinde bu tip duygulara kapılman daha da normal ergenlikten çıkıp genç kızlığa adım attığın dönemdesin. Ve inan bana insanlar en büyük hatalarını bu yaşlarda yaparlar ve sen bir hata yaptığında iyisiyle kötüsüyle kızsa da bağırsa da öfkelense de seni ailenden başka kimse anlamaz. Tek yapman gereken ailenle arandaki güven problemini pekiştirmen. Dünya malesef göründüğü kadar toz pembe değil, her gün tv'de sokaklarda hastanelerde yüzlerce olay görüyor ve yaşıyoruz. Allah hepimizi korusun. Ben şimdiden 2 küçük kızımın geleceğini düşünürken gencecik bir kızları olan ailelerin bu kadar problem arasında kızlarına düşmeleri çok normal. Eğitimini tamamlanmış ve mesleğini eline almış, kendisini ispatlamış bir kişiye inan kimse ses çıkartmaz hatta gurur duyarlar. Bence bu kadar bunaltma kendini, bu süreç geçici...

Back