- 27 Ocak 2009
- 96
- 0
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
oda doğru canım yani ne biliyim:26: senin köpeğin varmı varsa avantajları yada dezavantajları nelerdir sana göre ???canım mobilya veya kumaş mı kirlensin,leke tutsun beyaz olmasının ne zorluğu olabilir
oda doğru canım yani ne biliyim:26: senin köpeğin varmı varsa avantajları yada dezavantajları nelerdir sana göre ???
Özellikle "beyaz" olmasının ne gibi bir zorluğu olabilir ki
Köpek bakımı zordur beyazı siyahı olmaz bunun
Eşya değil ki bu hayvan
Ayrıca avantaj-dezavantaj meselesi köpek "alınmak üzereyken" düşünülmez
Bir hayvan alınmadan çok önce bu konular konuşulmalı düşünülmeli,uygun olursa alınmalı
Düşünmeden alınan canlar sonra sokakları boyluyor ya da yuva aranıp baştan atılmaya çalışılıyor
Beyaz köpeklerle ilgili emin olduğum tek şey,psikolojilerinin olduğu ve can taşıdığı
Tıpkı diğer köpeklerde ve diğer canlılarda olduğu gibi
ne olmuş beyazsa esya mı canım bu. ırkı cinsi rengi için vs alacaksan brak ama onu yerinde kalsın. her köpeğin bakımı zordur. rengini bile kafya takmışsan sen galiba yapamaycksın canım bunu. alma sen o köpeği. gercekten alma.
aaaa bune bir soru sordum topa tutuldum vallahi Canım 1 seneye yakındır düşünüyorum araştıyorum ve bütün cinsleri araştırdım merak etme benim zaten evimde bir kedim var besledigim ve benim kadar hayvanları seven biri oldugunu düşünmüyorum...ayrıca ben onu sokağa atıcak kadar acımasız degilim ben sadece bir fikir istedim o canlıyı eşya yerine koydugum falan yok yani sadece pekinez cinsi bir köpek istedim ve beyaz denk geldi bir fikir alayım dedim ama yanlış anlaşıldım galiba
Canım sen merak etme köpeği almak üzereyken düşündügüm bişi degil bu ben aylardır hatta 1 seneye yakındır düşünüyorum araştıyorum ve bütün cinsleri araştırdım merak etme benim zaten evimde bir kedim var besledigim ve benim kadar hayvanları seven biri oldugunu düşünmüyorum...ayrıca ben onu sokağa atıcak kadar acımasız degilim ben sadece bir fikir istedim o canlıyı eşya yerine koydugum falan yok sadece fikir istedim
Bu kanıya nereden vardığınızı sorabilir miyim?
Hem gerçek bir hayvansever hayvan 'almaz', sahiplenir...
hahahah ben benim kadar hayvanları seven biri oldugunu düşünmüyorum dedim ..... senin hayvan sevginle alakalı bişi demedim nerden biliym nekadar seviyorsun tabiki bilemem ...
canım hayvansever liğin gerçeklik kısmını seninle tartışcak degilim burda şimdi ve sen beni bu konuda yargılıyamazsın ve bilemezsin o seni ilgilendirmez zaten
Arkadaşlar evinde beyaz köpek besleyen varmı ??? Ne gibi zorlukları var ben beyaz küçük bir ırk almak üzereyim lütfen acil yardım.... özellikle beyaz olmasını zorlugu varmıdır yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürederim
tam olarak verme sebebini nedir?Beyaz köpek değilde evde beyaz van kedisi besledim.Ancak 2 yıl dayanabildim cnm .Şimdi kedi sever bir aileye verdik. Eşim diyorki bu kediden ayrılmak bana annemin ölümü kadar zor geldi.Gerçekten ayrılmak çok zordu ama dayanamadık artık.
Beyazın sorunu beyaz oluyor. Yani ev üstümüz başımız bembeyaz tüydü.Günlük 2 sefer süpürgeyi açıp temizliyordum.Koli bantları elimizde sir ağda yapar gibi bantla bantla. Temizlendim dışarı çıkıyorum yok öyle birşey.Artık yolda gittiğimiz yerlerde çaktırmadan üzerinden kedi tüyü temizle gerçekten iğrenç. Sonra özellikle deri mobilyalarımız perdeler halılar heryer tırnak izi. Klozete çiş yapmayı öğretmiştim.(En çokta buna üzülüyorumya ne emek vermiştim) yapardı klozete oh be kurtulduk çiş probleminden derken kısırlaşma dönemi bir koku bırakmaya başladı 2 sefer çifleştirdik beyimizi kesmedi. Sabahlara kadar bağır bağır. Sonra birgünde bize saldırdı ama nasıl kurtaramadım kendimi sandalyenin üzerine attımda kurtardım.Veterinere sorduk çok güzel beslemişsiniz dönemini çok agır geçiriiyor.Kısırlaştırmayada hiç sıcak bakamadım kıyamadım.
Aşıları bakımı hijyeni tüüüüyü çişi 5 çocuğa bedel.Hayvanlarda mı değişmiş ne ben öncedende beslemiştimmm ama böyle sorunlar yaşamamıştı. Ama o zaman dışarı çıkabiliyordu kedim belki ondan daha kolaydı.
Yani evde besleyeceksen çok iyii düşünmen lazım, gerçekten hayvanlar terapi gibi çok seviyoruz bazen onun kedi olduğunu unutur çocuğum sanardım.2 ay oldu vereli ağlamadığım gün yok ama ohh be evde hayvan beslemek işkenceden başka birşey değil.
Buradan kimseyle hayvan severliğinizi kıyaslayamazsınız. Ne kadar yanlış bir düşünce. Siz kimin ne kadar hayvansever olduğunu nereden bileceksiniz, bunu kafanıza göre belirleyemezsiniz. Bu şekilde 'ben en hayvan severim' gibi saçma bir yargıya varamazsınız...
Hayvan 'satın' alarak hayvan tacirlerine hizmet edeceğinizin farkındasınızdır umarım. Mobilya seçer gibi hayvan seçmenin hayvanseverlere uygun bir davranış olmadığınında farkındasınızdır... Çocuğunuzu seçmiyorsunuz değil mi?
Ne kadar hayvansever olursanız olun bu yaptığınız doğru bir davranış değil, bundan sonra istediğiniz kadar 'en hayvan severiniz benim ulen' şeklinde çocukça bir üslup takınarak hayvan severliğinizi onaylatın, bunun doğru bir davranış olduğunu onaylatamazsınız.
Ve beni ilgilendirir; aldığınız can. Yargılayabilirim; mükemmel bir hayvan sever olduğunuzu iddia ediyorsunuz çünkü.[/Q
şimdi sana burda yine açıklama yapıcak degilim her kurdugun cümleye, çünkü ugraşmam ve şunuda bil hayvan barınaklarından köpek almak istedim ama evde besleyebilecegim benim sadece küçük ırk oda yoktu bende netten almaya karar verdim ve öyle denk geldi ama maşallah sende ne doluymuşun senin benim cümlelerimi eleştirecegine dön bir kendi kurdugun cümlelerine bak istersen ve hakikaten mahalle kavgasına dönecek yani bizimki
Beyaz köpek değilde evde beyaz van kedisi besledim.Ancak 2 yıl dayanabildim cnm .Şimdi kedi sever bir aileye verdik. Eşim diyorki bu kediden ayrılmak bana annemin ölümü kadar zor geldi.Gerçekten ayrılmak çok zordu ama dayanamadık artık.
Beyazın sorunu beyaz oluyor. Yani ev üstümüz başımız bembeyaz tüydü.Günlük 2 sefer süpürgeyi açıp temizliyordum.Koli bantları elimizde sir ağda yapar gibi bantla bantla. Temizlendim dışarı çıkıyorum yok öyle birşey.Artık yolda gittiğimiz yerlerde çaktırmadan üzerinden kedi tüyü temizle gerçekten iğrenç. Sonra özellikle deri mobilyalarımız perdeler halılar heryer tırnak izi. Klozete çiş yapmayı öğretmiştim.(En çokta buna üzülüyorumya ne emek vermiştim) yapardı klozete oh be kurtulduk çiş probleminden derken kısırlaşma dönemi bir koku bırakmaya başladı 2 sefer çifleştirdik beyimizi kesmedi. Sabahlara kadar bağır bağır. Sonra birgünde bize saldırdı ama nasıl kurtaramadım kendimi sandalyenin üzerine attımda kurtardım.Veterinere sorduk çok güzel beslemişsiniz dönemini çok agır geçiriiyor.Kısırlaştırmayada hiç sıcak bakamadım kıyamadım.
Aşıları bakımı hijyeni tüüüüyü çişi 5 çocuğa bedel.Hayvanlarda mı değişmiş ne ben öncedende beslemiştimmm ama böyle sorunlar yaşamamıştı. Ama o zaman dışarı çıkabiliyordu kedim belki ondan daha kolaydı.
Yani evde besleyeceksen çok iyii düşünmen lazım, gerçekten hayvanlar terapi gibi çok seviyoruz bazen onun kedi olduğunu unutur çocuğum sanardım.2 ay oldu vereli ağlamadığım gün yok ama ohh be evde hayvan beslemek işkenceden başka birşey değil.