• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar evimin planı için yardım lütfen!

bayans

oğluşlarım çift oldu ;)
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2010
1.194
3
66
İstanbul
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var düşün düşün bir doğru plan çıkaramıyoruz kafamızda..her kafada bir ses..ilgisi olan olmayan herkeste bir fikir,kafasına göre evi sözlerle kıran döken alsanaalsanasmile

neyse söze geleyim benim yaklaşık 130 metrekareye yakın bir evim var..şuan tapu borcunu ödüyorum.mayısta borç bitiyor ve evi yenileyecektik ama sürpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim o yüzden evi komple tadilat yapamayağım ufak ufak yapacağız ama evi değiştirmek istiyoruz ama plan olmayınca hiç biryeri kırıp dökemiyoruz senağlama
evimin planını şöyle bir anlaşılması bakımından paintte basit usulde çizdim.. paln şöyle..
evplan.png

şimdi bu planda gördüğünüz gibi ne yazıkki şuanki haliyle mutfak ve misafir odasının bir kısmı bodruma bakıyor ve malesef hem mutfak karanlık -hemde rutubet baş belası- .. bu giriş balkonu dediğim yer üstü açık balkon onuda kullanmak istiyoruz..
antre olarak yazdığım yer büyük bir boşuk lakim hiiiiçç işime yaramıyor sadece portmantom,ayakkabılıgım ve mecburen çamaşır makinem orada..ortası kocaman bir boşluk..zamanında böyle plansız sallama yapılmış yani..

şimdiiii gelelim yapmak istediğime alkisalkisalkis ..yaneee ne olsun yeni sistemde;
bir oturma odası, misafir odası,yatak odası ,çocuk odası ,mutfak(aydınlık ve büyük) wc,banyo ve küçük te olsa bir giriş(antre)..:lepi:

haydi kıymetli yorumlarınızı esirgemeyin kızlar..bol bol fikir bekliyorum :dance:
benim istediğim

diğer odalara salondan mı giriliyo?? antreden olmasın? o gri şeyler ne bi de pencere mi?

evet salondan giriliyor ne yazıkki :( salondada sadece yemek masam ve bir tekli koltuk var..evet grileri yazmayı unutmuşum onlar pencereler..turuncular kapı ..

ben konu açınca millet özellikle mi yorum yapmıyor? sorun bende mi?? delireceğim yaa ..çok çok çok üzgünüm ... her açtığım konu böyle oluyor :umursamaz:

cnmm senin bu konu digerleirnden biras farklıı..bi ev planı için büroya gidipp saatlerce mimar ile görüşülür ...
kaba taslak ,hiç bi ölçüyü tam olarak bilmedenn kimse tam anlamıyla sana yardım edemeski...tapuda sizin evin tam planı falan lasımm...
gidip bi büroya bi mimarla görüşmeni tavsiye ediyorummm maddi durmununda çok iyi olmadıgını söylersen yardımcı olur..hiç para veremem diyorsan belediyede bi mimara ugra derim:)burdan tam anlammıyla verim alamassın malesef..yoksa bi çok benim giib mimar arkadaş var emin ol yapılabilcek bşy olsa herkes yardım ederdi:)istedigin şey şu platformda çok zor:)

Canım,madem ki sordun fikrimi açıkça söylemek istiyorum:
Bu evin planını eminim ki acemice çizmişsin,belki de olması gerektiği gibi yansıtamadın bize.(Sen de belirtmişsin zaten) Keşke odaların metrekarelerini de üzerine yazsaydın.Çok iyi olurdu.
Plan gerçekten de çok ilginç.Daha önce hiç karşılaşmadığım bir şekilde.
Benim sana öncelikle söylemek istediğim şey,evin duvarlarında ne kadar çok yıkma işlemi yaparsan binanın mukavemeti de o kadar azalır.Yani depreme karşı dayanıklılığı azalır.Kafanıza göre,hele hele isteklerinize göre fazla bir değiştirme yapmamalısınız.Zaten çok fazla bir seçeneğiniz de yok aslında.
Ama gördüğüm böyle bir planda az bir değişiklikle,daha fazla ve konforlu bir yaşam alanı elde etmek istersen şu olabilir:Ben olsam giriş balkonu dediğim kısmı pimapenle kapattırırdım.(Cam balkonla değil ama.)Oraya bir masa atardım,rahat koltuk şeklinde sandalyeler koyardım.Antre ile salon arasındaki duvarı kiriş kırmadan kaldırırdım.Madem ki salon dediğin kısımda da pencere var orayı mutfak olarak yaptırırdım.Antrem geniş,işime yaramıyor demişsin.Mutfak ilerde kalır ve bence amerikan mutfak gibi kullanabilirsin.Bir kanepe veya küçük bir oturma gurubu bile koyarsın.Mutfağı da depo gibi kullanırdım.Çünkü ışıksız ve rutubetli bir ortam yaşam alanı olmamalı.Böylece ortalıkta hiç dağınıklığın da olmaz.Gerekirse misafir odanda toprak bahçe kısmına bir pencere daha açtırılabilir.Oturma odası da çocuk odası olur.
Diğer bir alternatif; oturma odası mutfak olabilir,salon dediğin kısmı küçültebilirsin çocuk odası yapabilirsin.Cam tuğla ile duvar ördürürsen antre dediğin yerde de ışık olur,orası da küçük bir yaşam alanı olabilir.yine mutfak depo gibi olur.
Bunlardan başka alternatif gelmedi aklıma.Bence çok fazla yıktırıp kırdırma,Allah muhafaza ülke deprem bölgesi...Soracağın bir şey olursa ben burdayım.

cnmm senin bu konu digerleirnden biras farklıı..bi ev planı için büroya gidipp saatlerce mimar ile görüşülür ...
kaba taslak ,hiç bi ölçüyü tam olarak bilmedenn kimse tam anlamıyla sana yardım edemeski...tapuda sizin evin tam planı falan lasımm...
gidip bi büroya bi mimarla görüşmeni tavsiye ediyorummm maddi durmununda çok iyi olmadıgını söylersen yardımcı olur..hiç para veremem diyorsan belediyede bi mimara ugra derim:)burdan tam anlammıyla verim alamassın malesef..yoksa bi çok benim giib mimar arkadaş var emin ol yapılabilcek bşy olsa herkes yardım ederdi:)istedigin şey şu platformda çok zor:)

canım yorum için tşk ederim..baktım ki mimarsın sevindim aslında..ne yazıkki maddi açıdan mimarla görüşecek bir durumum yok ..bilmiyorumkismile.. ölçü olarak evet bişey eklemedim ama isteyen olursa ölçüp eklerim, yeterki bir yardım eli uzansın ,bir fikir gelsin..ben kendimi ifade edemedim sanırım ,benim sorunum şu -ki- ben evimde neyin nerede olacağına karar veremedim ,plan dediğim bu yani..çünkü mutfak bodruma bakıyor (karanlık ve rutubet) , misafir odamın bahçeye bakan kısmıda kapalı (toprak yani cam falan açılmaz,çünkü toprak çok yüksek) , çocuk odasını ferah istiyorum.oturma odamdan memnunum çünkü en çok güneş alan ve çift pencereli olduğu için ferah aydınlık..yani maddi açıdan çok masraf yapmadan evi en kullanışlı hale getirmek tüm isteğim..çok kırıp dökmeden..!

Canım,madem ki sordun fikrimi açıkça söylemek istiyorum:
Bu evin planını eminim ki acemice çizmişsin,belki de olması gerektiği gibi yansıtamadın bize.(Sen de belirtmişsin zaten) Keşke odaların metrekarelerini de üzerine yazsaydın.Çok iyi olurdu.
Plan gerçekten de çok ilginç.Daha önce hiç karşılaşmadığım bir şekilde.
Benim sana öncelikle söylemek istediğim şey,evin duvarlarında ne kadar çok yıkma işlemi yaparsan binanın mukavemeti de o kadar azalır.Yani depreme karşı dayanıklılığı azalır.Kafanıza göre,hele hele isteklerinize göre fazla bir değiştirme yapmamalısınız.Zaten çok fazla bir seçeneğiniz de yok aslında.
Ama gördüğüm böyle bir planda az bir değişiklikle,daha fazla ve konforlu bir yaşam alanı elde etmek istersen şu olabilir:Ben olsam giriş balkonu dediğim kısmı pimapenle kapattırırdım.(Cam balkonla değil ama.)Oraya bir masa atardım,rahat koltuk şeklinde sandalyeler koyardım.Antre ile salon arasındaki duvarı kiriş kırmadan kaldırırdım.Madem ki salon dediğin kısımda da pencere var orayı mutfak olarak yaptırırdım.Antrem geniş,işime yaramıyor demişsin.Mutfak ilerde kalır ve bence amerikan mutfak gibi kullanabilirsin.Bir kanepe veya küçük bir oturma gurubu bile koyarsın.Mutfağı da depo gibi kullanırdım.Çünkü ışıksız ve rutubetli bir ortam yaşam alanı olmamalı.Böylece ortalıkta hiç dağınıklığın da olmaz.Gerekirse misafir odanda toprak bahçe kısmına bir pencere daha açtırılabilir.Oturma odası da çocuk odası olur.
Diğer bir alternatif; oturma odası mutfak olabilir,salon dediğin kısmı küçültebilirsin çocuk odası yapabilirsin.Cam tuğla ile duvar ördürürsen antre dediğin yerde de ışık olur,orası da küçük bir yaşam alanı olabilir.yine mutfak depo gibi olur.
Bunlardan başka alternatif gelmedi aklıma.Bence çok fazla yıktırıp kırdırma,Allah muhafaza ülke deprem bölgesi...Soracağın bir şey olursa ben burdayım.

yorumun ve fikirlerin için tşk ederim..evet ev biraz karmaşık zaten benim sıkıntımda bunu düzeltip evi adam etmek mafoldumben ama maddi açıdan sıkıntımız var ve ben en azından fikir almak adına böyle bir plan çizeyim dedim..deminde söyledim amacım sadece neyin nereye koyabileceği hakkında yardım..yani odaların mutfagın yeri falan..

sağolun arkadaşlar yapmadığınız yorumlar için..bu ilk ve son konum olacak burda..artık eminim..

canım evin planı okadar uyumsuzki yorum yapılmaması doğal
bence de antre ve salon arasını açtır (kirişleri kırmadan çok güzel kemerlerle açıyolar)çünkü misafirin gelse giriş kapısı salon giriş kapısı ve misafir odası 3kapı açacaksın mutfak ve oturma odana 1çay koymaya yine 3kapı açacaksın ve oturma odan onun yanı misafir odası olsa (tabi ayrı düşünüyosan salon )mimarımızın dediği gibi salona mutfak taşısan girişten uzakta gibi gözüküyor direk giriştede abest oluıyor mutfak enazından düzenli olur hem girişteki balkonu kapatıp mutfaktan yazın kahvaltıyı oraya rahat taşırsın tek sorun yatak odası olur oda rutubet yoksa misafir odası dediğin yer olabilir hem yatak odaları hafif loş olur hemde banyo ve vcye yakın gerçekten izmirde acayip planda evlerle karşılaştım ama senin kini kim yapmış anlayamadım akannehir

canım evin planı okadar uyumsuzki yorum yapılmaması doğal
bence de antre ve salon arasını açtır (kirişleri kırmadan çok güzel kemerlerle açıyolar)çünkü misafirin gelse giriş kapısı salon giriş kapısı ve misafir odası 3kapı açacaksın mutfak ve oturma odana 1çay koymaya yine 3kapı açacaksın ve oturma odan onun yanı misafir odası olsa (tabi ayrı düşünüyosan salon )mimarımızın dediği gibi salona mutfak taşısan girişten uzakta gibi gözüküyor direk giriştede abest oluıyor mutfak enazından düzenli olur hem girişteki balkonu kapatıp mutfaktan yazın kahvaltıyı oraya rahat taşırsın tek sorun yatak odası olur oda rutubet yoksa misafir odası dediğin yer olabilir hem yatak odaları hafif loş olur hemde banyo ve vcye yakın gerçekten izmirde acayip planda evlerle karşılaştım ama senin kini kim yapmış anlayamadım akannehir

tacem yorumun için tşk ederim..ben plan kelimesini kullanmakla yanlış yaptım sanırım , benim amacım odaların ,mutfağın falan yerini nasıl belirlemem gerektiğiydi ,yani ölçü olarak değil ,kullanış bakımından..valla zamanında eşimin ailesi yapmış sağolsunlar yine çok şükür olmamasından iyidir ama..biz düşünürek en az masraflı ve kirişe dokunmadan nasıl yapacağımıızı bulduk..ilgin için tekrar tşk..

Back
X