hala bile bile vergi kaçıran diyorsunuz. o zaman sizdede sorun var. en az 3 mesajımda bu konuyu yazdım. bu 140 bin kişinin hiçbirinin bilinçli yaptığını sanmıyorum. yanlış bilgilendirildik. 140 bin kişinin veri kaçırmak niytnde olsa bunu reelde yapar. inanın reelde yapmak daha kolay olur. burda kurtulma şansı yok !
msjlarm neden saçma sapan geliyomuş.ahh vah yazk sana deseydm gelmezdi ama di mi:hulya:
ben 13 yaşımdan beri bir çok işte çalıştım. Günde 15 saat ayak üstünde durduğum işlerde oldu. Ben beyin yorgunluğunuda bilirim, beden yorgunluğunuda! 250 tl için 6 saat beyin patlatmaya değer mi? Değmez ama mecburdum....
Ayrıca beni eleştirme hakkını kimseye vermiyorum. Konuyu herkes haberdar olsun diye açtım. Faydalıda olmuş bir çok msj aldım bende satış yapıyordum, sayenizde öğrendim ve bıraktıım şeklinde! Buna sevindim ! Sonuç olarak bu cezayı alacağım.birde üstüne sizin alaycı, saçma sapan msjlarınızla uğraşamıycam.. Konu amacını aşmasın. !
SEN NASIL Bı ıNSANSIN :roflol: GÜLÜYORUM SANA delikafadulden BUNCA ıNSANIN HAPıSE GıRMESı SENı MUTLU EDECEKSE. SENıN KESıNLıKLE PSıKOLOJıNDE SORUN VARDIR. YARDIM ALMANDA FAYDA VAR !
..................msjlarm neden saçma sapan geliyomuş.ahh vah yazk sana deseydm gelmezdi ama di mi:hulya:
bi konu açtıysan olumlu olumsuz tüm yorumlara açık olacaksn
burda sana hakaret,küfür var mı,kişisel bi sataşmam var mı? yok...
msjlarm alaycı öyle mi?
değildi ama öyle algıladm diyosan aksini ispat için uğraşmıycamzemuszemus
ben bunu biri bana ah yazık yazsın diye yazmadım. herkes öğrensin diye yazdım. bu konuyu burda açmam beni cezadan kurtarmayacak değil mi?konuyu ben haklı mıyım haksız mıyım diye sormak için açsaydım eleştirileri kabul ederdim. ben konuyu herkes öğrensin. durum bundan ibarettir demek için açtım eleştirilmek için değil.
yazı içeriğinin alaycı olup olmadığını anlayacak kadar türkçem var.!
öncelikle büyük harfle yazılmaz bunu öğren
benm nasl bi insan olup olmadğm seni neden bu kadar ilgilendiriyor
seni neden bu kadar sinirlendiriyorm anlamadm
ben işçibi anne babanın,,ayakları varis dolmuş
yıllarca fabrikada ezilmiş,hak yememiş
tıkır tıkır vergisini ödemiş emekçi bi ailenin,emekçi çocuğuyumturkbayragi
evet bu insanların cezalarını almaları beni mutlu edecek,hatta o kadar çok mutlu olcam ki
güvenimi yitirdiğim devlete bir nebzede olsa inanacağmturkbayragi
lafını bil,saygılı ol lütfen:mymeka:lmaz:
psikolojik sorun değil benm kia.s bilerek veya bilmeyerek suçlu insanların ceza almasını istiyorum
emek,emekçinin
işçinin,ezilenin
sömürgeciye,cin geçinenlere,ülkesinden vergi kaçıranlara karşıyım:hulya:
dilerim cezanızı topluca alrsnz şakkıdı
büyük yada küçük harfle yazmam sizi ilgilendirmez ! bizde vergi kaçakçısının kızı değiliz !
duygusal yaklaşan haliniz mi bu? 140 bin kişinin ceza alması için dua eden insanın ben duygularının olduğundan şüpheliyim.!!!
bunun kopya çekerken kendisi yakalanıp, sonrada diğer kopya çekenlerde yakalansın diye dua etmekten farksız. Sen vergilerini ödeyebilirsin.benim amacımında vergi kaçırmak olmadığını kaç kere daha söylemem gerekiyor anlamanız için?
Madem hamile olduğunuz için kırıcı davranıyorsanız ,bu aralar dert köşesine yorum yapmayın. Baktımda sadece bana özel değil. Birçok kişiye kırıcı mesajlar yazmışsınız! Hiçbiri denizbarış gelsin derdime dert katsın diye içini dökmüyor. !!!
Benim 50 TL artı %18 kdv ile 59 TL ye aldığımı o adi satıcılar malı faturasız aldıklarından 50 ye alıp benim alış fiyatım olan 60 asatışa koyuyorlar. Benim KDV dahil alışım zaten 59 TL ben nasıl 60 a satayım. Buna ne devlet seyirci kalır ne de bizler seyirci kalırız. Onlar onbinlerce kişi ise biz milyonlarca kişiyiz. Devlet daha herşeyin banka hesaplarından kayıtlı ve ispatlı olduğu o sitedeki satışları denetleyemiyorsa hiç te televizyonlara çıkıp kayıt dışını bitireceğiz diye konuşmasın. Kayıt dışının, kaçakçılığın, faturasız satışın, çalıntı mal satışının daniskası o sitede yapılıyor.
bu arada 50 tllik mal kdv ile 59 tl gelişi diyorsunuz...11 tl karla,müşterinin aldığı fiyat 70 tl
birde gg ye bakalımm.
50 tl lik malı gg kullanıcısının 70 e sattığını düşünürsek . 7 tl gittigidiyor alıyor.(komisyon) 1 tl ilanı ekleme ücreti 58 tl(neredeyse kdv li fiyatla aynı) toplam satıcı karı 12 tl. en az 5-6 tl de müşteri kargosuna para ödiycek müşteriye maal oluşu 75-76. !
sizinle rekabet edebilmesi içinde mecburen karını 5-6 tl ye düşürmeli...
Sen ne zannediyorsun ki. Bu esnaf sadece KDV ödüyor başka da bişey ödemiyor mu sanıyorsun... Bir de şunu hesapla....
O 50 tllk malı o dükkana 50+kdv 59a alıyor... Bu malı aldıktan sonra sadece KDV ödemekle kalmıyor ki bu sadece katma değer vergisi...
BUna ek olarak muhtasar ödüyor...
Bu malı sattığı dükkanın kirasını ödüyor,
Bu malı sattığı dükkan için işletme ruhsatını belediyeye ödüyor
Yine belediyeye tabela vergisi ödüyor...
Bu dükkanda ışıklandırma cezbedici olmalı elektrik, iletişim sağlanmalı telefn, e su da olmalı su faturaları da cabası.....
Bu malı satan sadece kendisi ise kendisine bir de çırak çalıştırıyorsa ayrıca ona da SGK payı ödüyor..
Bu malı satabilmesi dükkanı işletebilmesi için bir defter tutulması gerkir... Ya bir muhasebeci çalıştıracak (buna aaş ve sgk ödeyecek) yada bir muhasebeciyle anlaşıp defter tutturacak (buna da yıllık bir ton para öder)...
Yani o malı 50+kdv ile 59 alıp 70 e satıyorsa 11 tl kar etmiyor bu esnaf etse etse 6 tl falan ediyordur.. Tüm bu masrafları düştükten sonra net karı ancak 6 tl falan olur...
Ama şu da var esnaf dükkanı cazip kılmak için dkanı dolu tutmalı yani aynı üründen en az 3er tane bulundurmalı, ve eksilen stğunu taamlamalı... Bununyanıda satılamayan mallar olacak ya bundan zarar edecek yada maliyetine yada zararına satıp stok eritmeye çalışacak.... YAda el ilanı bastırıp indirim kampanyasını duyuracak bu da el ilanı bastırmak bir sürü para harcamak demek.......
Sen ise bu malı ggde satarken napıyorsun.. Arkadaşın sana yurtdışından faturasız 50 tllik bi mal gönderiyor..
Faturasız olduğu için kdv ödemiyorsun senin sanal dükkana girişi 50 tl...
70e satacaksan gg 7 tl komisyon alıyor, 1 tlde listeleme ücreti... etti mi 58 tl... sana gg ücretleri dahil daha esnafın dükkanına giriş maliyetine bile gelmedi....
5-6 lira kargo demişsin, kargoyu sen ödemek zorunda değilsin, kargoyu ödeme 12 tl kar et...
ayrıca ufak paketlerde ve sürekli mal gönderimi yapacağını bildirdiğinde kargo şirketleri indirim yapıor.. Sen kozmetik sattığından bahsetmşsin (kozmetik aketleri küçük oluyor... kargo masrafını 3-5 liraya düşürebilirsin en fazla 5 desek senn maliyet 64e çıktı... Bunu 70 e satacaktın al sana 6 tl kar....
Lütfen asıl sen bilip bilmeden kendi kafandan ufak hesaplar yapıp vergi veren esnafla kendini karşılaştırma....
Bak ne diycem 140.000 kişi diyorsun ya.. 140.000 kişi emin ol ki ggnin vergiyi ödediğini zanneden saf salak bilinçsiz kişiler değil.... Aksine vergi denetimi olmadığını bildikleri için ggde satış yapmayı böylece esnaf olmanın getireceği tüm sorumluluktan yırtmayı planlayan uyanıklar....
Ve onlar da şu an tıpkı senin yaptığın gibi ufak ve basit hesaplarla ee bizde komisyon ödüyoruz aynıya geliyor diye savuna geliştirmeye çalışıyorlar..
Ama yemezler...
Haaa yiyen çıkar mı çıkar... Vak zavallı aslında niyeti harçlığını çıkarmakmış diyen olabilir.. Ama ben demem, devlet de demez... Demesin de zaten....
BUndan sonra muhasebesel matematiksel hesaplar yaparken de bu kadar basit düşünme, öğren araştır kim nereye ne öder öğren ondan sonra karşılaştırma yap....
Valla canım benim... Ben bu forumda üyim, sen istesen de istemesen de istediğim konuda yorum yapma hakkım var... İster kırıcı olurum ister şefkatli bu da beni bağlar... Kimseye hakaret etmediğim süreceistediğim yorumu yapma hakkım var bunu kısıtlamaya da kimsenin gücü yetmez.....
Benzetmen çok komik kopya çekerken yakalanıp diğer kopya çekenler de yakalansın diye dua eden kişi olsaydım benim de senin gibi vergi kaçakçısı olmam gerekirdi.. Vergi kaçakçısı olup yakalanıp sonra da diğer vergi kaçıranlar da yakalansın diye dua etmiyorum ben....
6,5 aylık hamilehalimle karnım burnumda hala eşşek gibi çalışıyorum.... Ve daha elime maaşım geçmeden vergim ödeniyor.... Eğer benim bu kadar çalışmama karşın ben vergimi paşa paşa ödüyorsam herkes de paşa paşa ödeyecek... Ödemeyenler de İNŞALAH cezalarını alırlar... Gayet duygusal bir yaklaşım bu.. Eğer duygusal yaklaşmasaydım bana ne ne halleri varsa görsünler bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın derdim....
Çünkü vergi kaçıran benim ülkemin geleceğini kaçırıyor...
Senin amacın vergi kaçırmak olmayabilir.... Ama ticaret yapan herkesin vergi verdiğini bilmiyor olamazsın.. Kendi yaptığının da bir ticaret olduğunu bilmiyor olamazsın.. Dolayısıyla senin de vergi vermen gerekebileceğini düşünememiş olamazsın....
Ben hamile olduğum için kırıcı konuşmuyorum... Herzamanki gibi gerçekçi yorumlarımı yapıyorum... Karşılığında haksızlığını ama ben öğrenciyim ama ben şuyum buyum diye örtmeye hafifletmeye kalkışanlar olunca da eskisine nazaran daha çabuk sinirleniyorum....
Benim başka konulara yorumlarımı da incelemişsin.. Zahmet olmuş, benim yorumlarımla ilgileneceğin zamanı satış yapmak için harcasaydın keşke.. Bari karın artardı da ceza ödediğine değerdi...
Ben kimseyi kırmak için yorum yapmıyorum... Ben konuya gerçekçi objektif yorumlar yapıyorum işine gelmeyenler kırılıyor... Bu da benim problemim değil....
Ben duama devam ediyorum.... Vergisini ödemeyen herkes ceza alır inşallah, bu ülkede eğitim sağlık altyapı hizmetleri benim bizxim vergilerimizle sağlanıyor.... Vergisini ödemeyenler de bu hizmetlerden faydalanıyor dolayısıyla benim hakkımı gasp ediyorlar....
Vergi kaçakçılığının hırsızıktan hiçbir farkı yok benim nezdimde...
bu arada 50 tllik mal kdv ile 59 tl gelişi diyorsunuz...11 tl karla,müşterinin aldığı fiyat 70 tl
birde gg ye bakalımm.
50 tl lik malı gg kullanıcısının 70 e sattığını düşünürsek . 7 tl gittigidiyor alıyor.(komisyon) 1 tl ilanı ekleme ücreti 58 tl(neredeyse kdv li fiyatla aynı) toplam satıcı karı 12 tl. en az 5-6 tl de müşteri kargosuna para ödiycek müşteriye maal oluşu 75-76. !
sizinle rekabet edebilmesi içinde mecburen karını 5-6 tl ye düşürmeli...
demek şikayet edeceksiniz vay be duyanda çok dürüstsünüz sanacak.birincisi netden yapılan satışlar sizi olumsuz etkilemez,belki faydası bile vardır.dışardan bir dükkandan ürün alıp netden satan insanlar olabilir.hem ucuz açıldığını nerden çıkardınız,%10 komisyonlar var oraya açılan ürün sizin sattığınızdan ucuz olamaz.satın alan kişi de kargo ücreti verdiği için hemen hemen hiç bir fark kalmıyor.hee eğer bende netden satıyorum nasıl eşit olacağız diyosan dükkanından satıp kesmediğin faturaya sayarsın canım.yok vergilerimizle oluyormuş herşey de falan filan.benzinden alınan %60 a sayılsın yada sigaradan alınan %70 e veya köprülerden akan paralara,her haneden alınan faturalar ve daha sayısız kaynak fazlasıyla yeterli.milleti ispiyonlamakla kazancınız artmayacağı gibi beladan başka bişeyde almazsınız merak etmeyin.nete kadar göz dikildiyse o zaman önce bi kanun çıkarıcaksın millet bilecek,cart diye ceza kesip haberi olmayan insanları perişan edemezsin,işsizlik bi dolu olmuş başka gidilcek yer yokmuş gibi 3-5 kuruş kazanmaya çalışan milleti cezalandırmak tam bir fiyaskodur.
demek şikayet edeceksiniz vay be duyanda çok dürüstsünüz sanacak.birincisi netden yapılan satışlar sizi olumsuz etkilemez,belki faydası bile vardır.dışardan bir dükkandan ürün alıp netden satan insanlar olabilir.hem ucuz açıldığını nerden çıkardınız,%10 komisyonlar var oraya açılan ürün sizin sattığınızdan ucuz olamaz.satın alan kişi de kargo ücreti verdiği için hemen hemen hiç bir fark kalmıyor.hee eğer bende netden satıyorum nasıl eşit olacağız diyosan dükkanından satıp kesmediğin faturaya sayarsın canım.yok vergilerimizle oluyormuş herşey de falan filan.benzinden alınan %60 a sayılsın yada sigaradan alınan %70 e veya köprülerden akan paralara,her haneden alınan faturalar ve daha sayısız kaynak fazlasıyla yeterli.milleti ispiyonlamakla kazancınız artmayacağı gibi beladan başka bişeyde almazsınız merak etmeyin.nete kadar göz dikildiyse o zaman önce bi kanun çıkarıcaksın millet bilecek,cart diye ceza kesip haberi olmayan insanları perişan edemezsin,işsizlik bi dolu olmuş başka gidilcek yer yokmuş gibi 3-5 kuruş kazanmaya çalışan milleti cezalandırmak tam bir fiyaskodur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?