• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar çok mutsuzum

JES

Nirvana
Pro Üye
11 Haziran 2018
17.081
96.832
598
31
Arkadaşlar merhaba ben 25 yaşında 2 aylık nişanlı bir kızım. Benim problemim ailemle biz 5 kardeşiz babamız 7 yıl önce vefat etti. Benim annem bana ayrım yapıyor diğer kardeşlerime farklı bana farklı muamele ediyor. Öyle kötü zamanlar geçirdim ki onlar yüzünden Allah yukarda şahit. Şöyle ki annem bu zamana kadar bana al kızım şu 1 lira da senin. Yada bir ihtiyacın var mı keyfin nasıl diye bile sormadı. Sofra kuruluyor beni yemeğe çağırmaz dün fenalaştım acile geldi benimle bugün yüzüme vuruyor. Geberiyordun ben seninle geldim dedi. Arkadaşlar gerçekten çok kötü şeyler yaşıyorum kardeşlerim daha beter ama onları saymıyorum bile çünkü zoruma gitmiyor annem kadar. O kadar sene çalıştım evin yarı masrafını yüklendim kardeşlerimin ihtiyacına koştum ama kimse kıymet bilmedi. Nişanım oldu bir Allah’ın kulu elimden tutup yardımcı olmadı bana. Yemek yenir sofraya çağıran olmaz. Annem sürekli kardeşlerimin bana saygısızlık etmesine müsaade eder. Bir gün uyarmaz. Çok şey değil rabbimden tek dileğim beni onlara onları da bana muhtaç etmesin. Şu yaşa kadar hep takdir edildim çevreden ailem nereye gitse benden övgüyle bahsedildi güzel işlerde çalıştım ayaklarım üstünde durdum. Her işimde Yanımda destek yoktu ama alnımın akıyla çıktım içinden. Elimdeoldukça yardım ettim aileme. Eve eşyalar koltuk aldım. Ben evlenirim onlar yeni temiz temiz otursun dedim. Ben nerde hata yaptım arkadaşlar?

Son düzenleme:
Bu yaşa kadar yaptığınız yeter. Bu saatten sonra kendi yuvanız için birikim yapın. Kullandırmayın kendinizi. Ne zaman evlilik?

Ederinden fazla değer başını öne eğer.
Düğün tarihini erkene al evlen.

Annenin de kendince sorunlari vardir.
Kendi hayatina odaklanmaya devam et.

Benzer şeyler yaşayan çok insan var burda şahit olduğum kadarıyla.
Evlenince , o ortamdan uzaklaşınca rahatlarsınız sabredin.
Yıpratmayın kendinizi ömrünüz onlarla geçmeyecek çünkü. Sizin de birgün kendi yuvanız , çocuklarınız olacak.
Unutulur bu günler de elbet.

Benzer şeyler yaşayan çok insan var burda şahit olduğum kadarıyla.
Evlenince , o ortamdan uzaklaşınca rahatlarsınız sabredin.
Yıpratmayın kendinizi ömrünüz onlarla geçmeyecek çünkü. Sizin de birgün kendi yuvanız , çocuklarınız olacak.
Unutulur bu günler de elbet.
Evet şükür ki o kapı da açık önümüzde. Elbet unutulur ama aç yattığım doymadan sofradan kalktığım yastığımı ıslatmaktan gözlerimin şiştiği geceleri istesemde unutamam. Çok derin yaralar aldım

Sabredin, ama tek tavsiyem asla ailenizle gemileri de yakmayın evleniyorum diye...
Taştan da olsa aile ailedir,.. belki de annenizin Naz’ı sadece size geçti...
Bundan sonra kendi hayatınıza odaklanın evliliğine ama anneniz de hep yanınızda dursun,...
Arkanızda olmasa da erkek tarafı sizi sahipsiz görmesin, yanınızda dursun

Evet şükür ki o kapı da açık önümüzde. Elbet unutulur ama aç yattığım doymadan sofradan kalktığım yastığımı ıslatmaktan gözlerimin şiştiği geceleri istesemde unutamam. Çok derin yaralar aldım

O yarayı hissedebiliyorum.
Sizi anlayabiliyorum.
Bende babasız büyüdüm kaç senedir doğru düzgün yüzünü dahi görmüyorum .
Para istemeye bayılır ama senin halin ne , birşeye ihtiyacın var mı diye sormaz.
Çok şükür ki annem var dağ gibi arkamda.
İkisi de aynı olsaydı evet hayat çekilmez olurdu ama bu açığı siz evlatlarınıza mükemmel bir anne olarak kapatabilirsiniz.
Anne babamızı seçemiyoruz ne yazık ki.
Elimizde olanla yetinmekten başka şansımız yok.

Kalabalıklar içinde de olsa herkes kendi hayatını yaşıyor .Eylüle ne kalmış şunun şurasında. heyecanını kaçırmalarına izin verme kim olursa olsun.Huy çıkmaz değiştiremezsin .Bak ne güzel kendi kendine yetmişsin hep ,sorumluluklar almış bir sürü şeyin üstesinden gelmişsin .Şimdi de kendi yuvan için yapacaksın :) Sen gün say heyecanla boşver gerisini :)

Kalabalıklar içinde de olsa herkes kendi hayatını yaşıyor .Eylüle ne kalmış şunun şurasında. heyecanını kaçırmalarına izin verme kim olursa olsun.Huy çıkmaz değiştiremezsin .Bak ne güzel kendi kendine yetmişsin hep ,sorumluluklar almış bir sürü şeyin üstesinden gelmişsin .Şimdi de kendi yuvan için yapacaksın :) Sen gün say heyecanla boşver gerisini :)
Aynen öyle çok şükür az kaldı. Heyecanlıyım mutluyum evim için bir tabak bile alınca çok mutlu oluyoruz şükürler olsun. Hiçkimseyi de takacak halim yok zaten. Yeterince yıprattılar. Herkesin yolu açık olsun. Beni onlara onları bana muhtaç etmesin rabbim

Back