Arkadaşlar çıldırcağım ne olur yardım...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

glmzyz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2014
889
459
Arkadaşlar ailemle sorunlarım var. Annemle babam boşanıyordu babam annemi aldattığı için. Babamın kanser olduğunu öğrendik dava durdu. Babam baska sehirde kalıyor bende baska sehirde Üniversite okuyorum abim ve annemle birlikte kalıyorum. Ama beni o kadar sıkıyor bunaltıyorlarki özgüvenim yerin dibine girdi. insanlarla konuşmayı beceremez oldum asosyal oldum resmen. Hergün okula dershaneye veya dışarı her çıkışımda annem beni durdurup şöyle bi süzer ne giydim diye bakar. Tişört kot dışında bi şey giymiyorum zaten. öyle askılı veya şort kisa etek giysem falan öldürürler heralde. Bi ara kısa kol tişört giydirmiyodu uzun kolla gezdiriyodu beni yazın ortasında. E baş örtülü değilim herkes soruyo niye uzun kol giyiyosun bu havada diye. millet dalga geçmeye başladı benle. Biraz sabrettim ama en sonunda patladım artık kısa kol tişört giyiyorum. Çoğu zaman bisey demiyor Ancak şu kısa kol olup alt kısmı da kısa olanlar yine yasak. Koltuk altın görünüyormuş. Neyse buna da şükür dedim ama bazen en normal tişörtlerime de sarıyor. Bi gün giyiyorum ses etmiyor ertesi gün orası acık giyme diyor. Bi tane kot pantolon getirmiş dün. Insallah olur dedi şu taşlaşmış kotlar vae ya. onlardan. Diz altında küçük bir yırtığı var. Ona bisey olmaz gorunmuyo bile dedi. Ben şaşırdım sorun ederdi normalde hadi bakalm şükür dedim. Bugun deneme sınavına gidicem. Giyindim çıktım tam kapıdayım gel bakiyim ne giydin dedi yine. O pantolonu giydim ben de bana demesinmi çok dar o üstüne uzun bisey giy. Dar falan da değil normal kot işte bildiginiz. Anne daha dun giydim çok güzel oldu dedin noldu şimdi dedim dar işte zıpka gibi tayt gibi sen iyice zıvanadan çıktın bilmem ne dedi. Sınava geç kalıyorum farkındamısın benim iyiliğimi düşünmen bu mu güya kıyafetime bakıyosun sayende sınava hem geç hem de moralim bozuk gircem dedim akşam görüşcez söylicem abine dedi çıktım gittim evden. Çıldıracağım. oyle elbiseler askılı şort vs bırak bir kot pantolon bile olay oluyo kızlar deliricem artık. İstediğim gibi giyinemiyorum. İstediğim gibi gezemiyorum. Bi de diyo ki sınavdan sonra eve gel direkt Tuğçegile gitme. Tuğçe de okuldan arkadaslarımdan biri. Eskiden çok severdi ara ara tek tek sarıyor arkadaşlarıma ona sardı şimdi de. Ben onla ne zamandır görüşmüyorum hem onu nerden çıkardın ben onlara gitcem diye bişey mi dedim filan dedim. Neymiş bizle gezmek istememişler ben safmışım. Olay da şu yaklaşık 1 ay önce mezuniyet balom vardı. Balo için kuafor ayarladık 4 kisi ucret boluncek. Bu yüzden Tuğçe isimli o arkadasim ve diger iki arkadas hepimiz bulusup gidicez kuafore. O gün de ben elbisemi almaya gidecektim. Annem de gelmek istedi tamam dedim. Sonra da hep beraber gidebiliriz öyle diyolardı bizim kızlar birbirimize öneri veririz dediler onlarında anneleri gelcek dedim. demez olaydım sen onlarla yarışamazsın onların alcagı kıyafet seninkiyle bir mi biz onlarla boy ölçüşemeyiz bilmem ne. Ya ne alakasi var dedim bende hepimiz öğrenciyiz ve çoğunun durumu benden beter boyle seyleri takmaz onlar kaç yıllık arkadasım onlar beni parasız diyip hor görcek insanlar değiller onlar da ucuz bisey alcak zaten icin rahat olsun dedim yok dinlemiyo. Neyse carsiya gittik annem surat asıyo arkadasın annesi anladımı nedir ayrı gezelim isterseniz dedi olay bu. Ben safmışım benle gezmek istememiş o gün Tuğçe de ben onla hala arkadaşmışım bilmem ne. Ya dedim 1 ay geçmiş ustunden sabah sabah sınav oncesi nerden açtın sen bunu nerden aklına getirdin Allah aşkına düşündüğün seylere bak ya dedim. Benle gezmek zorundalar mı beraber gidelim derlerse giderim demezler se gitmem olur biter ne var bunda bu kadar büyütcek ya dedim. Yok anlatamıyorum ben çok safmışım hiçbişeyden haberim yokmuş bilmem ne. Ya ozgüven namına bi şey birakmadılar bende arkadaşlar. 6 senelik sevgilim dahi bana özgüvenin yok dedi resmen. Ve evet haklı da yok sağolsun annem ve abim sayesinde. Ya aile bu mu sizce? Cidden bıktım artık yapayalnız kalsam inanın sükretcem o kadar baskı uyguluyolar ki dayanamıyorum. Dershaneye gidiyorum çıkınca direkt eve gel bak diyo her seferinde. Sanki nereye gidiyosam. Yılda bi çıkar gezerim o. Ayrıca gezsem ne olacak sanki ya kötü biyere gitmedikten sonra. Zaten icmrm etmem bara falan yanaşmam en fazla bi kafeye alışveriş merkezine giderim o yani. O kadar daraldım ki anlatamam. Bide ben atanırsam senle gelcem diyo. Hayatı zindan etmese bana başımın üstünde yeri var ama oyle daraldım ki nerdeyse gelme istemiyorum dicem :KK43:

Öncelikle konuyu yanlış yere açmışsın yöneticiler ilgilenir sanırım.

Konuya gelirsem. Sana sabır öneriyorum zira üniversite bitmek üzere kendi hayatını kurmana az kalmış. Uzun Süreli bir ilişkin de olduğuna göre yuvani da kurar raharlatsin. Esin olunca artik hiç karışımazlar.

Evlilik ve iş hayatı özgüvenini kazanmana yardımcı olur diye umuyorum. Zira sen kendinle hiç başbaşa kalmamışsın kendi kararlarını verememissin ki kendine güvenin olsun. Ilerde ayaklarının üzerine basınca bunu sağlarsın umudunu kaybetme daha çok gençsin. Insan istesin yeter ki başaramayacagi şey olmaz.

Öncelikle konuyu yanlış yere açmışsın yöneticiler ilgilenir sanırım.

Konuya gelirsem. Sana sabır öneriyorum zira üniversite bitmek üzere kendi hayatını kurmana az kalmış. Uzun Süreli bir ilişkin de olduğuna göre yuvani da kurar raharlatsin. Esin olunca artik hiç karışımazlar.

Evlilik ve iş hayatı özgüvenini kazanmana yardımcı olur diye umuyorum. Zira sen kendinle hiç başbaşa kalmamışsın kendi kararlarını verememissin ki kendine güvenin olsun. Ilerde ayaklarının üzerine basınca bunu sağlarsın umudunu kaybetme daha çok gençsin. Insan istesin yeter ki başaramayacagi şey olmaz.

iliskimde yok artık. 6 senelik ilişkim bitti benim bu özgüvensizliğim yüzünden. Bunu sevgilime aşırı kıskançlık olarak yansıttım. Belki gördüğüm baskıyı bende ona yansıttım bilmiyorum. Olmadı ayrıldık. Psikolojimi öyle bozdular ki evlenip mutlu olcak durumda da değilim. Zaten evlenecek birini bulmak için gereken sosyallik sayelerinde bende sıfır. Mesleğe başlayınca kurtulurum diyorum ama bu sene atanırmıym o kesin değil ayrıca atansam da benle gelecekmiş annem. yine bırakmıyor yani. aynı sartlar altında yine devam. Bir de abim gecen o 6 yıllık sevgilimi sordu tanıyodu biliyodu onu zaten ayrıldık dedim. Neden dedi benim kıskançlıklarım yüzünden dedim. Bana diyoki relax olcaksın rahat olcaksın kıskançlık özgüvensizlikten olur. Ya sizin yüzünüzden özgüvenim yok İşte. Dalga geçer gibi ozguvensizlikten olur diyo. Bırakmıyosunuz ki özgüven kazanayım her dakka tepemdeler :KK43: Bi de atanınca da benle gelcekmiş çıldırıcan

ben konuyu taşıyamıyorum değil mi şimdi fark ettim yanlış yere açtığımı.

iliskimde yok artık. 6 senelik ilişkim bitti benim bu özgüvensizliğim yüzünden. Bunu sevgilime aşırı kıskançlık olarak yansıttım. Belki gördüğüm baskıyı bende ona yansıttım bilmiyorum. Olmadı ayrıldık. Psikolojimi öyle bozdular ki evlenip mutlu olcak durumda da değilim. Zaten evlenecek birini bulmak için gereken sosyallik sayelerinde bende sıfır. Mesleğe başlayınca kurtulurum diyorum ama bu sene atanırmıym o kesin değil ayrıca atansam da benle gelecekmiş annem. yine bırakmıyor yani. aynı sartlar altında yine devam. Bir de abim gecen o 6 yıllık sevgilimi sordu tanıyodu biliyodu onu zaten ayrıldık dedim. Neden dedi benim kıskançlıklarım yüzünden dedim. Bana diyoki relax olcaksın rahat olcaksın kıskançlık özgüvensizlikten olur. Ya sizin yüzünüzden özgüvenim yok İşte. Dalga geçer gibi ozguvensizlikten olur diyo. Bırakmıyosunuz ki özgüven kazanayım her dakka tepemdeler :KK43: Bi de atanınca da benle gelcekmiş çıldırıcan
Sağlık olsun canım. Illa evlenmek gerekmiyor netice de çalışacaksın. Annen seninle gelse de artık eskisi gibi olmaz emin ol. Simdiden düşünüp de sabrini tüketme. Mesleğin nedir bilmiyorum ama kpssyi kazanamasan da özel sektörde çalışabilirsin.
Is hayatı insani cidden sosyalleştiriyor. Böylelikle özgüvenini de kazanırsın. Iyi düşünmeye çalış ki yasayacaklarin da iyi şeyler olsun.

Umarım herşey gönlünce olur

Mrb, arkadaşım Allah sana sabır versin. Anladığım kadarıyla öğretmensin ve inşallah atanırsın. Atandığın zaman emin ol kendine güvenin otomatik olarak artıyor (ben de öğretmenim) ve o zaman resti çekip kendi hayatına sahip çıkmalısın. Belli ki annen bütün duygusal gerilimini üstüne atıyor. Şunu unutma sen ne kadar izin verirsen insanlar seni o kadar tüketir,bu en yakının için de geçerli. Sözün özü atanınca al anneni karşına bu anlattıklarını ona anlat,duygularını,hissettiklerini ve açıkça belirt bundan sonra kesinlikle böyle olmayacak, bana ve tercihlerime saygı duy aksi takdirde ikimiz de mutsuz olucaz diye.
Bunlar benim düşüncelerim...

Sağlık olsun canım. Illa evlenmek gerekmiyor netice de çalışacaksın. Annen seninle gelse de artık eskisi gibi olmaz emin ol. Simdiden düşünüp de sabrini tüketme. Mesleğin nedir bilmiyorum ama kpssyi kazanamasan da özel sektörde çalışabilirsin.
Is hayatı insani cidden sosyalleştiriyor. Böylelikle özgüvenini de kazanırsın. Iyi düşünmeye çalış ki yasayacaklarin da iyi şeyler olsun.

Umarım herşey gönlünce olur

inşallah oyle olur artık tek umudum o. Mesleğe geçince baslayınca da devam ederse boyle bunaltmaya resti çekicem artık evlencek yasa geldim elime mesleğimi aldım in tepemden artık memnun değilsen ayrı eve çıkayım dicem. İnşallah meslege baslayinca biter bu sıkıntılar. Çünkü dayanacak gücüm kalmadı. Atanamazsam ne olur düşünmek bile istemiyorum abimle onun atandığı yere gidecekmisiz 1 sene daha kahır cekmem demek bu benim. Mesleğim öğretmenlik olacak inşallah atanırsam

Mrb, arkadaşım Allah sana sabır versin. Anladığım kadarıyla öğretmensin ve inşallah atanırsın. Atandığın zaman emin ol kendine güvenin otomatik olarak artıyor (ben de öğretmenim) ve o zaman resti çekip kendi hayatına sahip çıkmalısın. Belli ki annen bütün duygusal gerilimini üstüne atıyor. Şunu unutma sen ne kadar izin verirsen insanlar seni o kadar tüketir,bu en yakının için de geçerli. Sözün özü atanınca al anneni karşına bu anlattıklarını ona anlat,duygularını,hissettiklerini ve açıkça belirt bundan sonra kesinlikle böyle olmayacak, bana ve tercihlerime saygı duy aksi takdirde ikimiz de mutsuz olucaz diye.

deneyeceğim inşallah işe yarar. Belki maddi sıkıntılar sorunlar azalınca sırtından yük kalkınca biraz düzelir inşallah yani. İnşallah ona sırtımı dönmek zorunda bırakmaz beni. Özgür olamamaktan surekli birilerine bağımlı olmaktan ciddi anlamda sıkıldım çünkü artık

Bilmiyorum artık bu kafadaki insan nasıl değiştirilir? Siz söyleyin? Az önce kavga ettik. Sebebi şu. Malum sıcak bende gece yatarken askılı giydim hani şu kalın askılı sırtı kalın uyumuştum su içmeye diye kalktım mutfağa gittim o arada annem de kalkmış sahir vakti geliyor malum yardim et diye beni çağırdı gittim o üstündeki ne abin kalkar şimdi değiştir dedi anne abartma abim sonuçta haram değil bisey değil öz abimden mi utancam dedim sen iyice azıttın falan saydrıyo bana bu kez ben delirdim bence asıl sen iyice delirdin abartma artık yeter kendi evimde öz abimin yanında askılı bluzla dursam nolcak haram bile değil dedim haram değil ama ayıp dedi iyice uçtun sen artık yeter dedim görüyor musunuz öz abim ya öz abimin yanında giydirmicek bıraksam utanmasa evde çarşafla otur diycek

Arkadaşım böyle böyle tepkini göstereceksin, sinmiceksin hemen. Allah sabır versin , inşallah bir an önce atanırsın

sabır dileyin bana az kaldi terk ettircek bana evi diploma torenim var yarın. Bi daha elbise almaym dedim evde kisa kollu pudra pembesi dizde bir elbisem var diz kapağımı kapatıyor eteği altına ince corap alacaktım gitmis almış kendisi bana sormadan. ben ten rengi alcaktım Aldığı corabın rengi koyu olanlar var ya babannelerin giydiği kahverengi ile gri arası anne dedim bu ne ben ten rengi demedim mi bu resmen kahverengi yok iyi bu diyo etek kısa ten rengi mi olcaktı ne farkı var corap giymemissin gibi oluyo diyo babanne çorabı bu resmen milleti güldürcekmisin bana o elbisenin altına olur mu bu dedim gittim değiştirdim şimdi ten rengi aldm bitane eve dönünce gene olay çıkarcak ama hadi bakalım gencliginde kendi gitmese kısack etekler anlıycam da bu nedir ya cübbe dizlerin az altında bana uzun elbise giy dicek bıraksam

canım benim farklı konulara bakarken gördüm yazdıklarını yanlış yere yazmışsın sanırım yine de yazmak istedim. öncelikli olarak sizin temel sıkıntınız annenin psikolojik olarak geçirdiği travma. kendine göre haklı sebeplerden dolayı çok düzgün işlemeyen bir ruh hali var anladığım kadarıyla. bunu da kimse yadırgayamaz diye düşünüyorum çünkü yaşadığı durum kolay bişi diil. bununla bağlantılı olarak çok savunmacı ve bir o kadar tutarsız davranıo. senin sorununun çözülmesi için bu durumu çözmen lazım. eğer tanıdığın ve nazının geçebileceği veya rica edebileceğin psikolog veya psikiyatr varsa onunla annenin irtibata geçmesini sağla. o seni yönlendirir. her ne kadar yapabileceğin birşeymiş gibi görünmese de annenin sıkıntısı sona ermeden senin sıkıntın sona ermez. bunu yapamam diyorsan kesin olarak o zaman kendi kısmından çözmen lazım olayı. ben senin geçtiğin yollara çok çok benzer yollardan geçtim. şuan evliyim ama evlilik hikayemi dinlesen şaşarsın:KK16:kimse sana özgüven vermek için bişi yapmaz bunu bil. sen kendin kazanacaksın bunu bil. benim üniversite yıllarıma ait güzel anılarım yok mesela baskıcı yapıdan dolayı :KK61:eşim arkadaşlarıyla konuşurken özeniyorm. sen de sona gelmişsin okulda ama yine de buna izin vermemelisin. sen ne kadar izin verirsen o kadar müdahele ederler insanlar hayatına. ve bunu işe girince yaparım die de düşünme. iş sana sadece para verir. onu özgüvene senin için ruhsal bir güce dönüştercek olan sensin. bunu yapamayacak olduktan sora çalışsanda yapamazsın. 30 yaşını geçmiş bekar ama hala senin gibi evden çıkarken ne giydiği kontrol edilip işe ööle gelen arkadışm var benim. sen güçlü ol. ne istediğini bil. neyi neden istediğini de bil. bu dönemlerin ilerleyen zamanların için anti psikolojik unsur olmasına izin verme. kısmet olursa evlenceksin, çocuğun olacak ve bu yaşadıklarını atlatamazsan eşin ve çocukların bu zamanki durumlarından etkilencek.onların hiçbi suçu yok bu konuda bunu onlara yapma. annene karşı gel kalbini kır demiyorum kesinlikle yanlış anlama beni. ama bazı şeyleri yıkmadan yenisini yapamazsın. benim düğünmde babam yoktu, babamla 1 yıl hiç görüşmedim. körü körüne evlenmemi istememi nedeniyle damadını düğünden bir hafta önce gördü ve tanıştı. ama şimdi eşimin tarafından daa iyi aramız. o da beni kırdı, ben de onu kırdım. ama daa sağlam yaptık yeniden yaptığımzda ve o anladı artık benimbi hayatım olduğunu. tabii bunlar benim şahsi görüşlerim, sadece öneridir bunlar. gerekirse sen psikolojik destek al ama kendininin farkında ol. bi de Allah'a dua et. en iyi tedavi edici O çünkü. inşallah herşey gönlünce olur

canım benim farklı konulara bakarken gördüm yazdıklarını yanlış yere yazmışsın sanırım yine de yazmak istedim. öncelikli olarak sizin temel sıkıntınız annenin psikolojik olarak geçirdiği travma. kendine göre haklı sebeplerden dolayı çok düzgün işlemeyen bir ruh hali var anladığım kadarıyla. bunu da kimse yadırgayamaz diye düşünüyorum çünkü yaşadığı durum kolay bişi diil. bununla bağlantılı olarak çok savunmacı ve bir o kadar tutarsız davranıo. senin sorununun çözülmesi için bu durumu çözmen lazım. eğer tanıdığın ve nazının geçebileceği veya rica edebileceğin psikolog veya psikiyatr varsa onunla annenin irtibata geçmesini sağla. o seni yönlendirir. her ne kadar yapabileceğin birşeymiş gibi görünmese de annenin sıkıntısı sona ermeden senin sıkıntın sona ermez. bunu yapamam diyorsan kesin olarak o zaman kendi kısmından çözmen lazım olayı. ben senin geçtiğin yollara çok çok benzer yollardan geçtim. şuan evliyim ama evlilik hikayemi dinlesen şaşarsın:KK16:kimse sana özgüven vermek için bişi yapmaz bunu bil. sen kendin kazanacaksın bunu bil. benim üniversite yıllarıma ait güzel anılarım yok mesela baskıcı yapıdan dolayı :KK61:eşim arkadaşlarıyla konuşurken özeniyorm. sen de sona gelmişsin okulda ama yine de buna izin vermemelisin. sen ne kadar izin verirsen o kadar müdahele ederler insanlar hayatına. ve bunu işe girince yaparım die de düşünme. iş sana sadece para verir. onu özgüvene senin için ruhsal bir güce dönüştercek olan sensin. bunu yapamayacak olduktan sora çalışsanda yapamazsın. 30 yaşını geçmiş bekar ama hala senin gibi evden çıkarken ne giydiği kontrol edilip işe ööle gelen arkadışm var benim. sen güçlü ol. ne istediğini bil. neyi neden istediğini de bil. bu dönemlerin ilerleyen zamanların için anti psikolojik unsur olmasına izin verme. kısmet olursa evlenceksin, çocuğun olacak ve bu yaşadıklarını atlatamazsan eşin ve çocukların bu zamanki durumlarından etkilencek.onların hiçbi suçu yok bu konuda bunu onlara yapma. annene karşı gel kalbini kır demiyorum kesinlikle yanlış anlama beni. ama bazı şeyleri yıkmadan yenisini yapamazsın. benim düğünmde babam yoktu, babamla 1 yıl hiç görüşmedim. körü körüne evlenmemi istememi nedeniyle damadını düğünden bir hafta önce gördü ve tanıştı. ama şimdi eşimin tarafından daa iyi aramız. o da beni kırdı, ben de onu kırdım. ama daa sağlam yaptık yeniden yaptığımzda ve o anladı artık benimbi hayatım olduğunu. tabii bunlar benim şahsi görüşlerim, sadece öneridir bunlar. gerekirse sen psikolojik destek al ama kendininin farkında ol. bi de Allah'a dua et. en iyi tedavi edici O çünkü. inşallah herşey gönlünce olur

teşekkür ederim yazdıkların için vaktini ayırdığın icin gerçekten. Eğer kpss den iyi puan alıp atanır meslege baslarsam, annem benimle gelse bile ilk işim onu psikiyatra götürmek olucak. Bende gidicem tabii kendim için de. Eğer annemi götürürsem belki bi ihtimal azalır bu huyları duzelir belki bi ihtimal. Tabii bir de abi unsuru var. O da en az annem kadar baskıcı. Kıyafetlerime karışan birtek annem değil yani. Boyumdan büyük işler anlayacağın. Ama yine de az kaldı bu yasa kadar istediğim gibi giyinemedim özgür olamadım zaten belki bundan sonra olurum. Surda 3-5 sene sonra da evlenirim zaten ozaman hiç karismazlar. mezuniyet törenimde kep giyeceğim için uzun elbise almak olmayacaktı haliyle cübbenin altından uzun kötü oluyor çünkü. Dizlerde bir elbisem vardı onu giydim ince corapla. Annem gitmiş bana kalın çorap almış koyu kahve coraplar var ya babanne çorabı isyan ettim giymem ben bunu milleti mi güldürceksin bana o elbiseyle olur mu bu dedm gittim ince corap giydim biraz soylendi ama mezun oluyorum gel bugunumu de mahvet sagol ya guya iyiliğimi düşünüyosun falan dedim sustu sonra Şimdi normalde o elbiseyi giyicem desem kıyamet kopar tabii o ayrı. Özel durum güya bisey demedi :) eskiden buna da olay çıkarırdı. Böyle böyle değiştiricem artık napayım yavaş yavaş. Bi ara dirsek yukarısı giyemiyordum dirsekler kapali olcak yetim kol diyorlar ya oyle giyiyordum tişört yasaktı dinsiz imansız muamelesi yapıyordu dışarı salmıyordu beni giyince. Şimdi kısa kola bisey demiyor. Ama cok kısa olur da koltuk altım falan gözükürse olay yapıyor buna da şükür ne diyim boyle boyle değişcek mecbur. Hele izmir antalya gibi yerlere çıkarsa atamam orda açık seçikleri gördükce benim giyimime binbir şükür edecek eminim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X