- 1 Ocak 2016
- 1.431
- 945
- 123
- Konu Sahibi Posta treni
-
Bu dediklerinizin hepsini denedim bu zamana kadar ama katlanarak devam etti.kizlada güzel güzel konustum hep.ama anlatamadım arkadaşım.coj strese girdim bilmiyorum napacagimiUzakta kontrol edemediğimiz şeyi yanımıza çekeriz veya biz yaklaşırız değil mi? Görüşme, bırak o kızı, bitir arkadaşlığını, otur dersini çalış demek yerine diğer kızı yanınıza çekseydiniz. En azından çaktırmadan kontrol ederdiniz. 12-13 yaşından sonra tüm dünyaları anne baba değil arkadaşları oluyor. Birinden birini seçmek zorundalarsa çat diye arkadaşlarını seçiyorlar. Kıza direk yazmadım diyorsunuz ama onunla ilgili anne babasına yazdınız. Onlar da mesajları kızlarına gösterdilerse sizin kız da arkadaşını savunacaktır.
Okul çıkışı bir yere gideceklerse gidin ama şu saatte dönün, sen bize arkadaşın da anne babasına haber verirse sorun yok ama seni aramaları doğru değil, eğer böyle olacaksa izin veremem arkadaşınla ona göre konuş, evde takılacaklarsa tamam ama ders çalışma planlarınız ne... Yani direk hayır demektense ben adım atıyorum sen de adım atmalısın ı hissettirin öğretin. Bir süre sonra zaten kafalarına yerleşiyor, annem bana güveniyor kızmıyor izin veriyor eee yalan söylememe gizlememe karşı çıkmama gerek yok ki diyorlar.
Ek: Okul değişikliği yapmanız neyi değiştirecek? O bizim zamanımızdaydı, cep telefonu sosyal medya wp falan yoktu kös kös gider gelirdik. Hiç mi bağlantı kuramayacak bu kızlar, hiç mi ortak arkadaşları yok? Krizi yönetemeyip bedelini arkadaşlıklarına ödetiyorsunuz. Yeni okulda başka biri oldu diyelim, o okuldan da mı alacaksınız? Cep telefonu numarasını değiştirin 5 dk sonra yeni numarasını verecektir arkadaşına, başka isimle kaydedecek ve sizden gizli görüşmeye başlayacaktır. Ya çok mu zordu kızınızı ilk değilse de ikinci üçüncü aradığında eşinizin cevap vermesi? Kızımı aramışsınız merak ettim sorun nedir niye arıyorsunuz diye adamı sorgulasaydı belki de kesecekti aramayı. Ben üşenmez her aramasında geri arar hayırdır yine ne oldu derdim hem de bıktırana kadar.
Adamin değişik bir kisiligi var.blofmudur dersiniz Allah'ım bir krtulsam bu derttenBlöftür. Ayrıca karşı taraf kızınızı aramaya iletişim kurmaya devam etmiyorsa taciz davası da açmayın. Konunun daha da büyümesine neden olur. Ki kızınız o aramayı açıyorsa bu tacize de girmiyor hukuki olarak. Karşı taraf sizi korkutmaya çalışmış işe de yaramış. Engel atıp iletişimi bitirmeniz gerek
Diyorum ya bu zamana kadar küçükler diye okadar idare ettim.kendi evimde bulusmalarina izin verdim sırf gözümün önünde olsun diye.o kizida çok idare ettim hadi boşanmış bir aienin kızı zor durumda kalmasın diye.ama bende hiç kızımı dusunmeyecekmiyimSizi kırmak istemiyorum ama bir öğretmen olarak da kırmamak elimde değil. Sizin kızınız çocuk hanımefendi çocuk! Evet şimdiki çocukları zapt etmek çok zor kabul ediyorum ama sizler çocuk gibi davranıyorsunuz. Baba kendini olayların dışına çekmiş, siz kızınızın sadece sizi dinlememesine odaklanıp sürekli karşı taraftaki kıza suç koyuyorsunuz. Yani iki taraflı aileler olarak değişik değişik tavırlardasınız; sonra da suçlu olan çocuklar öyle mi? Valla olayları çocuklar değil siz bu raddeye getirmişsiniz.
Neyse olan oldu zaten, dediğim gibi sizin yapmanız gereken şey babayla durumu paylaşıp savcılığa çocuğum taciz ediliyor diye şikayetçi olmanız.
Sakin olun korkmayın adam avukatımı aradım demiş fiziksel bir şey yapmaz. Yalnız adam siz bu işi çocuk meselesinden çıkarıp aile meselesine çevirdiniz niye yazdı? Çok mu ağır mesajlar gönderdiniz, hakaret falan mı ettiniz, kızınız şöyle böyle sahip çıkın vs tahrik mi ettiniz? Eşiniz kavgaya gönüllü davranmasın, belki ben çok ileri gittim sen sakin konuş deyin. Adamı gazlamayın şunu yap bunu söyle diye. Olayı basit bir çocuk tartışmasından aile faciasına çevirmenize ramak kalmış. Biz sizin taraftan okuyoruz ama adam da böyle yazmış, niye?Bu dediklerinizin hepsini denedim bu zamana kadar ama katlanarak devam etti.kizlada güzel güzel konustum hep.ama anlatamadım arkadaşım.coj strese girdim bilmiyorum napacagimi
Engelledim zaten.Adamin değişik bir kisiligi var.blofmudur dersiniz Allah'ım bir krtulsam bu dertten
İnanın kötu bişey kixiyla ilgili tek kelime yazmadım.sadece aramayın kizinizla kendi aranızda anlasın dedim isterseniz özelden ekran resmini yollarım.hatta kendi benim kızım için bir sürü şey yazdı yok erkek arkadaşıyla el ele görmüş babasına soylucem bı suru şeyler.ben kızıma engelltim.ama arkadaşı babasına gidince konturu yok diye babasından konuşuyormuş kızımla engeli actiriyormus.kizimida sikistirdim bazende dışarı çıkınca babası izin versin diye benim kızım arayıp izin istemiş.onada kızdım kaldirmicaksin engeli diyeSakin olun korkmayın adam avukatımı aradım demiş fiziksel bir şey yapmaz. Yalnız adam siz bu işi çocuk meselesinden çıkarıp aile meselesine çevirdiniz niye yazdı? Çok mu ağır mesajlar gönderdiniz, hakaret falan mı ettiniz, kızınız şöyle böyle sahip çıkın vs tahrik mi ettiniz? Eşiniz kavgaya gönüllü davranmasın, belki ben çok ileri gittim sen sakin konuş deyin. Adamı gazlamayın şunu yap bunu söyle diye. Olayı basit bir çocuk tartışmasından aile faciasına çevirmenize ramak kalmış. Biz sizin taraftan okuyoruz ama adam da böyle yazmış, niye?
Zaten avukatada gosterse yazışmaları benim yazdığım bişey yokSakin olun korkmayın adam avukatımı aradım demiş fiziksel bir şey yapmaz. Yalnız adam siz bu işi çocuk meselesinden çıkarıp aile meselesine çevirdiniz niye yazdı? Çok mu ağır mesajlar gönderdiniz, hakaret falan mı ettiniz, kızınız şöyle böyle sahip çıkın vs tahrik mi ettiniz? Eşiniz kavgaya gönüllü davranmasın, belki ben çok ileri gittim sen sakin konuş deyin. Adamı gazlamayın şunu yap bunu söyle diye. Olayı basit bir çocuk tartışmasından aile faciasına çevirmenize ramak kalmış. Biz sizin taraftan okuyoruz ama adam da böyle yazmış, niye?
Evet kızınızı düşüneceksiniz ama arkadışını kötüleyip ondan uzaklaştırmaya çalışarak değil, asla işe yaramaz bu yöntem. Eve aldım diyorsunuz ama bu normali zaten, lütuf değil. O gelecek sizin kızınız onun evine gidecek. İki kız da size mesafeli ve otoritenizi sallamıyor. Demek ki bunca sene yaptıklarınız söyledikleriniz bir işe yaramamış. Ben de de ergen kızlar var, en nefret ettikleri şey gelin konuşalım denmesi. yanlışları hataları yüzüne vurulması, onu bunu şunu yapacaksın hem de şimdi denmesi, arkadaşlarının eleştirilmesi... Siz doğruları bile söyleseniz, arkadaşının yaptığı kötü bir şeyi gözlerine soksanız yine de sizden taraf olmuyorlar. Kuyruğu dik tutmak, artık çocuk olmadıklarını, kendi sorunlarını çözebildiklerini göstermek için kol kırılır yen içinde kalır yapıyorlar. Belki bir noktada kızınız da bıkıyor ama bak gördün mü ben demiştim lafını duymamak için bir şey olmamış gibi davranıyor?Diyorum ya bu zamana kadar küçükler diye okadar idare ettim.kendi evimde bulusmalarina izin verdim sırf gözümün önünde olsun diye.o kizida çok idare ettim hadi boşanmış bir aienin kızı zor durumda kalmasın diye.ama bende hiç kızımı dusunmeyecekmiyim
Bilmiyorum hiçbir çözüm bulamıyorum.sabahi edemiyorum şuan.ojadar çaresizimEvet kızınızı düşüneceksiniz ama arkadışını kötüleyip ondan uzaklaştırmaya çalışarak değil, asla işe yaramaz bu yöntem. Eve aldım diyorsunuz ama bu normali zaten, lütuf değil. O gelecek sizin kızınız onun evine gidecek. İki kız da size mesafeli ve otoritenizi sallamıyor. Demek ki bunca sene yaptıklarınız söyledikleriniz bir işe yaramamış. Ben de de ergen kızlar var, en nefret ettikleri şey gelin konuşalım denmesi. yanlışları hataları yüzüne vurulması, onu bunu şunu yapacaksın hem de şimdi denmesi, arkadaşlarının eleştirilmesi... Siz doğruları bile söyleseniz, arkadaşının yaptığı kötü bir şeyi gözlerine soksanız yine de sizden taraf olmuyorlar. Kuyruğu dik tutmak, artık çocuk olmadıklarını, kendi sorunlarını çözebildiklerini göstermek için kol kırılır yen içinde kalır yapıyorlar. Belki bir noktada kızınız da bıkıyor ama bak gördün mü ben demiştim lafını duymamak için bir şey olmamış gibi davranıyor?
Esimede söyleyemedim şimdi bilmiyorum ooofff offfOlayı hukuki boyuta taşımanızda yarar var. Hatta şu an bile gidin polise şikayet edin ve kesinlikle eşinizi haberdar edin, en azından eşinizde olayları bilsin ona göre hazırlıklı olsun aksiyon alsın.
Allah yardımcın olsun güzel arkadaşım .
Lütfen kaldırma engeli, telefonunda veya iletişiminde kısıtlama yapmak istemiyorum doğru da bulmuyorum sana saygı gösteriyorum ama aynı saygıyı senden bekliyorum. Arkadaşının babası veya değil yetişkin bir adam seni arasın istemiyorum, hem ebeveyn hem de yasal olarak buna hakkımız var. İşi bu noktalara getirme arkadaşlarının ailesiyle kötü olmak istemiyoruz. Kontürü yoksa, araması kısıtlıysa seni değil benim telefonumu arasın, istediğiniz kadar konuşun. Benim numaramın arkadaşının ailesinde olmasında sakınca yok.onada kızdım kaldirmicaksin engeli diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?