• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar bugün kızımın arkadaşıyla ilgili konu açmıştım lütfen acil yardım bekliyorum

Ekim ayagim titriyor şuan
Sakin olun, adam avukatımı arattınız yazmış demek ki o kadar da dağ ayısı değil. Gelir konuşur gider belki. Kıza söylemişsiniz, annesine ayrı babasına ayrı mesajlar yollamışsınız tehdit etmişsiniz, uzattıkça uzatmışsınız. Ben ilk üç aramada aksiyon alırdım. Kibar bir dille çocuğum adına rahatsız olduğumu yapmamasını rica ederdim, ikincide tekrar uyarıyorum derim üçüncüde kanuna başvururdum. Evet kızınızı aramaları çok yanlış ne münasebet ama sizin de kızları hakkındaki imalarınız suçlamalarınız hadsizce. Benim de kızlarım var, hatalı da yanlış da davranabilirler yaptılar da. Bana göre asla yapmaz söylemezlerdi ama okulda yapmışlar da söylemişler de. Başkalarının çocuğu hakkında bu kadar ön yargılı kötümser olmayın. Sizin kızınızın da yaptığı söylemediği gizlediği şeyler olmuş olabilir. Ergen çocuk bunlar daha, mükemmel örnek davranmalarını beklemeyin.

Elim ayağım titriyor
Sizin en büyük hatanız burdaki insanlar olaya baba dahil olsun dediği halde bugün yine kendiniz karşı taraftaki babaya mesaj atmanıZ. Ülkemizde anneyle anne, babayla baba problemleri çözer. Bunu size herkes söylediği halde dinlemediniz ve olayı bu raddeye getirdiniz. Şimdiki endişeniz sadece eşinizin kalp hastası olması değil, eşinizin sizi haksız bulup hem karşı tarafla hem de sizinle sorun çıkacak olması. Artık olan oldu. “Beni karıştırma” dediğin için olaylar bu raddeye geldi diyerek eşinize durumu anlatın ve savcılığa çocuğum taciz ediliyor diyerek suç duyurunda bulunun. Adam tehdit ediyor diye de suç duyurusunda bulunmanızı isterim ama nedense bana sizin de yazmamanız gereken şeyleri yazarak haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz gibi geliyor. İnşallah benim hüsnükuruntumdur. Ama lütfen ama lütfen artık babayı olaya dahil edin. Hem sizin hem de kızınız için daha da çıkılmaz bir hale gelmesin bu olay

Karşı taraf çok değişik bilmiyorum nasıl davranacağımi sasirdim.demin msj yazmış adam bana gece gece avukatimi arattiniz bana bu olay çocuk meselesinden çıktı aile meselesine geldi demis
Ilk konudan sonrası artık kızınızla sizin aranızdaki bir şeydi. Arkadaşını engelleyecekti bu kadar basit. Neden gecenin bir saatinde kızın babasına mesaj atıp konuyu tekrar alevlendirdiniz ki ?

Ilk konudan sonrası artık kızınızla sizin aranızdaki bir şeydi. Arkadaşını engelleyecekti bu kadar basit. Neden gecenin bir saatinde kızın babasına mesaj atıp konuyu tekrar alevlendirdiniz ki ?
Offf yaaa bilmiyorum çok sinir basti.cunku defalarca uyardım ailesi anlamadı kızım anlamadi

Aileyle muhatap olmayacaktınız, hata üstüne hata yapıyorsunuz. Okul değiştirme, telefon numarası değiştirme gibi çözümler varken hâlâ karşı tarafa mesaj atıyorsunuz. Biz bile anladık bu ailenin anormal olduğunu, ne diye başınızı derde sokuyorsunuz. Herkes eşinize anlatın demiş ama eşiniz olayı en başından beri biliyor zaten, hiç bir müdahalede bulunmuyor. Eşiniz de çok normal gelmedi bana.

Aileyle muhatap olmayacaktınız, hata üstüne hata yapıyorsunuz. Okul değiştirme, telefon numarası değiştirme gibi çözümler varken hâlâ karşı tarafa mesaj atıyorsunuz. Biz bile anladık bu ailenin anormal olduğunu, ne diye başınızı derde sokuyorsunuz. Herkes eşinize anlatın demiş ama eşiniz olayı en başından beri biliyor zaten, hiç bir müdahalede bulunmuyor. Eşiniz de çok normal gelmedi bana.
Bu aksam esimede anlattım.esim kızım yönünden bakıyor olaya.evet haklısınız eşim tepkisini koymaliydi.ama dışardan kızıma mesafe koyması için ugrastik.suan kilim uyuştu stresten

Offf yaaa bilmiyorum çok sinir basti.cunku defalarca uyardım ailesi anlamadı kızım anlamadi
Bu durum o aileden çok kızınızla sizin aranızdaki bir şey bence. Bu kadar sorundan sonra kızınız hâlâ görüşmek için diretiyorsa işin içinde daha derin konular olabilir. Arkadaşının kendisiyle ilgili bildiği bir sır vs

Bu aksam esimede anlattım.esim kızım yönünden bakıyor olaya.evet haklısınız eşim tepkisini koymaliydi.ama dışardan kızıma mesafe koyması için ugrastik.suan kilim uyuştu stresten
Gecenin bir saatinde kendisini rahatsız ettiğiniz için blöf yapmıştır adam. Yarın eşinizin yanına gideceğini sanmıyorum

Sizin en büyük hatanız burdaki insanlar olaya baba dahil olsun dediği halde bugün yine kendiniz karşı taraftaki babaya mesaj atmanıZ. Ülkemizde anneyle anne, babayla baba problemleri çözer. Bunu size herkes söylediği halde dinlemediniz ve olayı bu raddeye getirdiniz. Şimdiki endişeniz sadece eşinizin kalp hastası olması değil, eşinizin sizi haksız bulup hem karşı tarafla hem de sizinle sorun çıkacak olması. Artık olan oldu. “Beni karıştırma” dediğin için olaylar bu raddeye geldi diyerek eşinize durumu anlatın ve savcılığa çocuğum taciz ediliyor diyerek suç duyurunda bulunun. Adam tehdit ediyor diye de suç duyurusunda bulunmanızı isterim ama nedense bana sizin de yazmamanız gereken şeyleri yazarak haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz gibi geliyor. İnşallah benim hüsnükuruntumdur. Ama lütfen ama lütfen artık babayı olaya dahil edin. Hem sizin hem de kızınız için daha da çıkılmaz bir hale gelmesin bu olay
Benim eşim iş için sık sık seyahat ediyor. Çocuklarla ilgili en ufak bir şeyi bile söylerim. Çocuk dediğim boyumu geçtiler. Sorun varsa dur ben hallediyorum der, kimse muhatap ona yazar veya tamam sen hallediyorsan ben bir şey yapmayayım der. Hiç bir şeyi asla gizlemem babalarından. Konu sahibi alıyor eline telefonu herkese mesaj gönderiyor. Bence de maksadını aşan şeyler de yazdı. Tam bir haklıyken haksız olma durumu. Diğer kız için de yenilir yutulur olmayan şeyler yazdıysa hatta üstüne suçlu bile çıkacaktır.

Benim eşim iş için sık sık seyahat ediyor. Çocuklarla ilgili en ufak bir şeyi bile söylerim. Çocuk dediğim boyumu geçtiler. Sorun varsa dur ben hallediyorum der, kimse muhatap ona yazar veya tamam sen hallediyorsan ben bir şey yapmayayım der. Hiç bir şeyi asla gizlemem babalarından. Konu sahibi alıyor eline telefonu herkese mesaj gönderiyor. Bence de maksadını aşan şeyler de yazdı. Tam bir haklıyken haksız olma durumu. Diğer kız için de yenilir yutulur olmayan şeyler yazdıysa hatta üstüne suçlu bile çıkacaktır.
ben de sizin gibi düşünüyorum. Evet karşı tarafın yaptığı normal değil ama bu tarafın da yaptığı normal değil. En basiti geç saatte elin adamına neden mesaj atılıyor 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Eğer kızın numarası ve okulu değişmezse bu konu daha çok su götürür. Biz de ergen olduk ama ailemizin başı derde girmesin diye zamanında çoğu şeyi kendimiz çözdük. Ama kızı da suçlayamıyorum, ailelerde problem çözme becerisi yokken onda nasıl olsun? Sonuçta o bir çocuk, hata yapmak onun hakkıyken aileler o hakkı bile kendileri kullanıyorlar baksanıza🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Hayır kız hakkında hiç. Birşey yazmadım hatta kendi benim kızım hakkında birçok şey yazdi

ben de sizin gibi düşünüyorum. Evet karşı tarafın yaptığı normal değil ama bu tarafın da yaptığı normal değil. En basiti geç saatte elin adamına neden mesaj atılıyor 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Eğer kızın numarası ve okulu değişmezse bu konu daha çok su götürür. Biz de ergen olduk ama ailemizin başı derde girmesin diye zamanında çoğu şeyi kendimiz çözdük. Ama kızı da suçlayamıyorum, ailelerde problem çözme becerisi yokken onda nasıl olsun? Sonuçta o bir çocuk, hata yapmak onun hakkıyken aileler o hakkı bile kendileri kullanıyorlar baksanıza🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
Ahh kızıma çok söyledim ama arkadaşım arkadaşım diye diye bu noktaya geldik

Eşiniz eşek başı mı niye hala adamla siz iletişime geçiyorsunuz? Eşiniz ne diyor?
Şikayetçi olun tabiki.

-Eşiniz biliyor mu bütün bu yaşanılanları?
Eşime okul değişikliği yapmamız gerektiğini anlattım.oda ergen olduğu onun psikolojisini düşündüğü için böyle sakın durduğunu söyledi.bende dedim senin daha ilk baştan tepkini koyman gerekiyordu dedim.sonra içinden cikamadim attım atmaz olaydim

Sizi kırmak istemiyorum ama bir öğretmen olarak da kırmamak elimde değil. Sizin kızınız çocuk hanımefendi çocuk! Evet şimdiki çocukları zapt etmek çok zor kabul ediyorum ama sizler çocuk gibi davranıyorsunuz. Baba kendini olayların dışına çekmiş, siz kızınızın sadece sizi dinlememesine odaklanıp sürekli karşı taraftaki kıza suç koyuyorsunuz. Yani iki taraflı aileler olarak değişik değişik tavırlardasınız; sonra da suçlu olan çocuklar öyle mi? Valla olayları çocuklar değil siz bu raddeye getirmişsiniz.

Neyse olan oldu zaten, dediğim gibi sizin yapmanız gereken şey babayla durumu paylaşıp savcılığa çocuğum taciz ediliyor diye şikayetçi olmanız.

Blofmu yapiyordur sizcede.okadar syresliyimki sanki zaman gecmiyor sabah olmuyor
Blöftür. Ayrıca karşı taraf kızınızı aramaya iletişim kurmaya devam etmiyorsa taciz davası da açmayın. Konunun daha da büyümesine neden olur. Ki kızınız o aramayı açıyorsa bu tacize de girmiyor hukuki olarak. Karşı taraf sizi korkutmaya çalışmış işe de yaramış. Engel atıp iletişimi bitirmeniz gerek

Uzakta kontrol edemediğimiz şeyi yanımıza çekeriz veya biz yaklaşırız değil mi? Görüşme, bırak o kızı, bitir arkadaşlığını, otur dersini çalış demek yerine diğer kızı yanınıza çekseydiniz. En azından çaktırmadan kontrol ederdiniz. 12-13 yaşından sonra tüm dünyaları anne baba değil arkadaşları oluyor. Birinden birini seçmek zorundalarsa çat diye arkadaşlarını seçiyorlar. Kıza direk yazmadım diyorsunuz ama onunla ilgili anne babasına yazdınız. Onlar da mesajları kızlarına gösterdilerse sizin kız da arkadaşını savunacaktır.

Okul çıkışı bir yere gideceklerse gidin ama şu saatte dönün, sen bize arkadaşın da anne babasına haber verirse sorun yok ama seni aramaları doğru değil, eğer böyle olacaksa izin veremem arkadaşınla ona göre konuş, evde takılacaklarsa tamam ama ders çalışma planlarınız ne... Yani direk hayır demektense ben adım atıyorum sen de adım atmalısın ı hissettirin öğretin. Bir süre sonra zaten kafalarına yerleşiyor, annem bana güveniyor kızmıyor izin veriyor eee yalan söylememe gizlememe karşı çıkmama gerek yok ki diyorlar.

Ek: Okul değişikliği yapmanız neyi değiştirecek? O bizim zamanımızdaydı, cep telefonu sosyal medya wp falan yoktu kös kös gider gelirdik. Hiç mi bağlantı kuramayacak bu kızlar, hiç mi ortak arkadaşları yok? Krizi yönetemeyip bedelini arkadaşlıklarına ödetiyorsunuz. Yeni okulda başka biri oldu diyelim, o okuldan da mı alacaksınız? Cep telefonu numarasını değiştirin 5 dk sonra yeni numarasını verecektir arkadaşına, başka isimle kaydedecek ve sizden gizli görüşmeye başlayacaktır. Ya çok mu zordu kızınızı ilk değilse de ikinci üçüncü aradığında eşinizin cevap vermesi? Kızımı aramışsınız merak ettim sorun nedir niye arıyorsunuz diye adamı sorgulasaydı belki de kesecekti aramayı. Ben üşenmez her aramasında geri arar hayırdır yine ne oldu derdim hem de bıktırana kadar.

Son düzenleme:
Back