• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek İkinci El Arkadaşlar bu güven olayı için bir referans sistemi mi yapsak:)

yunlu1976

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2010
1.000
3
118
İstanbul
Arkadaşlar gbu üven olayı için bir referans sistemimi yapsak msl ben yunluden aldım sorun yok vesaire gibi veya beni yunlu1976 ya sorabilirsiniz gibi.ne dersiniz? Yoksa yanlış birşey mi yaparız

Bu güzel olurdu , peki dolandıracak kişi arkadaşıyla buraya referans verirse?

Ben açıksa söyleyeyim,satıcı ürüün gerçek resmii koymadığı sürece kaale almıyorum.Ayrıca farklı açılardan resim istediğimde eklemesii isterim yoksa yine kaale almıyorum:)

Bence öncelikle satış şartları oluşturalım..Bu şartlara uyulması iyi niyeti ve özen gösterildiğini belirtir benim açımdan..

olabilir ama şartta her zaman uyulamayabilir mi acaba nede olsa çocuklar var günleri günlerine uymuyor sen bir yaz bakalım aklındakileri ama evet temsili resim olayı önemli

ben yazayım o zaman dogomel ve yunluden sorunsuz bi şekilde alışveriş yaptım arkadaşlar güvenebilirsiniz.

Toplu alımlarda kapıda ödemeden yanayım.İlk kez alışveriş yaptığım biriyse tabi.İlkini Kuzerkten aldım sağolsun ondan çok memnun kaldım ama o kapıda ödeme değildi.Tel no almak olabilir.Bir de yeni üye olmuşsa açıkçası ona pek güvenemem.

Benim olmasını istediğim şeyler,ürünlerin gerçek resmi konsun,birde ilave resimler istendiğinde eklensin,bunun dışında kargoya verme aşaması vesaire tabi ki bazı esneklikler yada özel durumlar olabilir. Ben bu zamana kadar satıldığı gün kargoya verirdim ürünlerimi ama geçen ser-tuu ya ürün verdim bazı aksilikler oldu tam bir hafta geç gönderebildim ,hala da özür diliyorum kendimi mahçup hissettim.İnsanlar size güveniyor ve para gönderiyorlar sonuçta..

Evet aslında kapıda ödeme çok iyi olur bencede..Denemedim fakat nasıl oluyor ,ekstre paramı veriliyor kapıda ödeme seçildiğinde?
Yeni kişilere evet biraz önyargılıyız fakat düşünüyorum da bende buraya şubat gibi falan katıldım ,o zamanlar bende yeniydim:)

arkadslar acıksa sölemek gerekirse bende kişlerin sitedeki geçmişine bakıyorum bi önce. sonra fotografların gercek olup olmadıklarına tedirgin olursam googledan görsellerden aratıyorum. birde dikkat ettiğim sey satısı yapılan ürünlerin resminin aynı yerde cekilip cekilmemesi. örn ben bi ürün satısı yapacaksam tutupta birini masanın üstünde birini kanepenin birini baska bi yerde cekmiyorum.

Evet aslında kapıda ödeme çok iyi olur bencede..Denemedim fakat nasıl oluyor ,ekstre paramı veriliyor kapıda ödeme seçildiğinde?
Yeni kişilere evet biraz önyargılıyız fakat düşünüyorum da bende buraya şubat gibi falan katıldım ,o zamanlar bende yeniydim:)

canm kapıda ödeme bildiğim kadarıyla bi tek ptt yapıyor onun içinde ptt den hesap actırman gerekiyor 5 tl karsılıgında. alıcı kişi kapıda ödeme istediği takdirde örnegin 20 liralık ürün sattın 20+kargo ücreti+2,5 tl kapıda ödeme ücreti alıyorlar.

Aynen canım çok güzel söyledin benim resimlerde hep balkon masamda çekiidir mesela..

Ee süpermiş,ptt sonra parayımbenim heesabıma mı gönderiyor yoksa eldenmı gidip alıyoruz?

Aynen canım çok güzel söyledin benim resimlerde hep balkon masamda çekiidir mesela..

yani öle olması gerek canm tutupta birini bi yerde birini bi yerde cekip nie kendimi yorayım ki demi:) ha bebek arabası olur ne bilim hoppala tarzları olur onlar farklı yerlerde cekilebilir.
birde söle bişey de yapılabilir tek tek koydugumuz resimlerin birde toplu bir halde resmini cekip koyabilirsek ürünlerin bize ait oldugu konusunda biraz daha güven saglayabiliriz bence.

Ee süpermiş,ptt sonra parayımbenim heesabıma mı gönderiyor yoksa eldenmı gidip alıyoruz?

canm onu bilmiyorum işte ama büyük ihtimal hesabına aktarılıyordur çünkü kapıda ödeme istemeden direk pttden hesabınıza para yatırıldıgında istediğin zamn gidip cekebiliyorsun kartınla yada sana en yakı ptt subesinden

5 lira fazla veriliyormuş ptt kargo ile.almak için değil de satmak için biraz beklemek iyi olur=)
ben de neredeyse nurselzede olacektım o yüzden bayağı çekinik durumdaydım şimdi Bandag bana kapıda ödemeli gönederecek.

5 lira fazla veriliyormuş ptt kargo ile.almak için değil de satmak için biraz beklemek iyi olur=)
ben de neredeyse nurselzede olacektım o yüzden bayağı çekinik durumdaydım şimdi Bandag bana kapıda ödemeli gönederecek.

canm 5 lira deil 2,5 olması lazım çünkü ben daha önce aldım kapıda ödemeli kargo ücreti+2,5 lira ödedim birde tabi ürünün ücretini

tek tek koydugumuz resimlerin birde toplu bir halde resmini cekip koyabilirsek ürünlerin bize ait oldugu konusunda biraz daha güven saglayabiliriz bence.

evet kesinlikle katılıyorum iyi bir yöntem.Bir de foruma adminlerimizden biri satış şartları olarak sabit bir konu açabilirler ve böylece satış kurallarımız olur.
Satılacak ürünler tek tek fooğraflanacak ve toplu fotosu konulacak
Alıcı farklı fotolar isterse foto yüklenecek
Tel numarası alıcıya veya admine bildirilecek
Havuz hesap olsa daha güzel olurdu gittigidiyordaki gibi.Bu kadar şarta güven eksikliğine gerek kalmazdı.

canm 5 lira deil 2,5 olması lazım çünkü ben daha önce aldım kapıda ödemeli kargo ücreti+2,5 lira ödedim birde tabi ürünün ücretini

Bandag bana 5 lira dedi ben de ilk defa bu yöntemle alışveriş yapacağım.Bandag ''benden 5 lira kesiyorlar'' dedi ben de onu da ekle dedim vereceğim paraya.

Back