- 15 Ekim 2015
- 3.098
- 3.249
- 63
Bende çok hoş bilgiyi paylaşayım o zaman sizinle...Adam aslında adem' den türemiş...arapça yazılışı ادم bu şekildedir..Dikkat ederseniz arapçasına, kıraat, rüku ve secde' dir hafler..kısacası sadece namaz kılana adam denmiş:))
Her firsatta din misyonerligi yapmadan once bir acip wikipedia'ya goz atsaydiniz keske.
Adam Ibranice Adam (אָדָם) harflerinden turetilmis ve bildiginiz adam (erkek insan) demekmis. En eski yazilimi bir Asur kral listesinde Adamu adli kralin ismiymis.
Ancak, adam kelimesinin kokleri Ibranice אָדָם (a-d-m) harflerinden turemis., kirmizi, acik renkli ve yakisikli demekmis.... Adam Sanskritcede ata, ilk, ilkel anlamina gelirmis. Diger bilgiler icin bakiniz:https://en.wikipedia.org/wiki/Adam
Yani internet olmasa size inanacak milyonlarca gariban vatandas var.
Her firsatta din misyonerligi yapmadan once bir acip wikipedia'ya goz atsaydiniz keske.
Adam Ibranice Adam (אָדָם) harflerinden turetilmis ve bildiginiz adam (erkek insan) demekmis. En eski yazilimi bir Asur kral listesinde Adamu adli kralin ismiymis.
Ancak, adam kelimesinin kokleri Ibranice אָדָם (a-d-m) harflerinden turemis., kirmizi, acik renkli ve yakisikli demekmis.... Adam Sanskritcede ata, ilk, ilkel anlamina gelirmis. Diger bilgiler icin bakiniz:https://en.wikipedia.org/wiki/Adam
İnsanın konuştuğu dili doğru kullanması için TDK görevlisi olmasına gerek yok.
Beni gerçekten rahatsız ediyor. Türkçeyi nasıl kullandığına dikkat etmeyen kişiyi, sadece burada değil, hiçbir platformda ciddiye alamıyorum.
T9 azizliği. iPhone ve iPad'de oluyor bu sıkıntı.Konuya fransiz kaldim galiba ada'm nedir??? Yani ne ve kimin icin ada'm kullaniliyor? Adam kadin anlaminda mi? Oyleyse ada'm nedir?
Bende senin bu wikipedia sözlüğünden ve din düşmanlığından sıkıldım. Her yazılan şeylere bu sözlüğü kaynak gösteriyorsun. Arapça bilen herkes orda adem yazdığını okur. Lütfen en sevmediğim şey kafamın ve fikirlerimin uyuşmadığı biriyle tartışmak. Sen kral dersin ben ilk insan adem derim. Hadi iyi geceler canım..
Ne güzel demişsiniz. Gerçi benBildigim kadariyla mesnevi serifte yada divani kebirde boyle harflere anlamlar verilir ruh hatilir. Gununuze kadar gelir bu SANAT.Bu kelime eski yazilarda rastlanmasada -rastlanadabilir emin degilim- gunumuz tasavvufunun yayginca soylenen bi urundur. Gosterdiginiz kaynak dogrudur fakat boyle yaklasan sufileri mevlevileri de reddetmek sacmalik olurHer kalip soz farkli milletlerde farkli manalari karsilayabilir. Zaten kokene gitmemis o uye. Adam kelimesi bizimdir dememis. Kokune kadar inip boyle bi cikarim yapmak soru sormadan cevap vermek gibi oldu. Bi iddia yok bu konuda. MĂNĂ uzerine konusuyoruz. Bir makale hazirlamiyoruz.
Kirilmayin fakat yorumunuz cok kaba ve yersiz. Bir dogruyu anlatmak degil onu guzel anlatmak bizi insan kilar. Bilgi paylasmaktan once gelir insan olmak. Yanlis olsa dahi guzel bi dille uyarabilirsiniz. Her yanlisi boyle bi uslupla boyle kaskati bir akilcilikla cozmeyi dusunursek, birbirimizden nefret eden bi topluluk haline donusuruz.
Ki cok katiksiz bilgilerle suzup bunun din misyonerligi gibi degerlendirmek eksik, yanlis,hos degil. Ayni potada eritemediginiz cok sey var. Her milletin oldugu gibi din ile ic ice yasiyoruz.Ada'mdan buraya gelmesi boyle kucuk bi bilgiyi paylasmasi beni hic rahatsiz etmedi. Farkli bi dine mensup olsaydim da bu kadarcik bi bilgi paylasimina "aaaa din misyonerligi hic hos degil" demezdim sanirim. Gereksiz cikis.
Onemli olan kalptir. Onu kirmayalim.
Hayirli sabahlariniz olsun
Off yarama parmak bastın .Bana da neler dert oluyor bir bilsen.Misal sendeki vs yazarken, o ki bitişik olması gerekirken ayrı yazanları, o da olması gerekirken oda yazanları imla dersine davet etmek istiyorum ama yapamıyorum zira banlanma korkusu hasıl oluyor bedendeTurkçede boyle bi kullanim, kelime yokken?
Hadi sorunsal sozluksel bi ifade diyelim. Kullanim alani mevcut. Bi yerde anlamaya calisiyorum.
Ama bu "Ada'm" ifadesini hic anlamiyorum.
Ben mi yanlisim? Adam sahiden boyle mi yaziliyor?
Dert oldu yahu
Bildigim kadariyla mesnevi serifte yada divani kebirde boyle harflere anlamlar verilir ruh hatilir. Gununuze kadar gelir bu SANAT.Bu kelime eski yazilarda rastlanmasada -rastlanadabilir emin degilim- gunumuz tasavvufunun yayginca soylenen bi urundur. Gosterdiginiz kaynak dogrudur fakat boyle yaklasan sufileri mevlevileri de reddetmek sacmalik olurHer kalip soz farkli milletlerde farkli manalari karsilayabilir. Zaten kokene gitmemis o uye. Adam kelimesi bizimdir dememis. Kokune kadar inip boyle bi cikarim yapmak soru sormadan cevap vermek gibi oldu. Bi iddia yok bu konuda. MĂNĂ uzerine konusuyoruz. Bir makale hazirlamiyoruz.
Kirilmayin fakat yorumunuz cok kaba ve yersiz. Bir dogruyu anlatmak degil onu guzel anlatmak bizi insan kilar. Bilgi paylasmaktan once gelir insan olmak. Yanlis olsa dahi guzel bi dille uyarabilirsiniz. Her yanlisi boyle bi uslupla boyle kaskati bir akilcilikla cozmeyi dusunursek, birbirimizden nefret eden bi topluluk haline donusuruz.
Ki cok katiksiz bilgilerle suzup bunun din misyonerligi gibi degerlendirmek eksik, yanlis,hos degil. Ayni potada eritemediginiz cok sey var. Her milletin oldugu gibi din ile ic ice yasiyoruz.Ada'mdan buraya gelmesi boyle kucuk bi bilgiyi paylasmasi beni hic rahatsiz etmedi. Farkli bi dine mensup olsaydim da bu kadarcik bi bilgi paylasimina "aaaa din misyonerligi hic hos degil" demezdim sanirim. Gereksiz cikis.
Onemli olan kalptir. Onu kirmayalim.
Hayirli sabahlariniz olsun
Kendinize iyi bakin lutfen.Mesajimin nereseninde NEYI ret etmisim? Okudugunuz anlamiyorsunuz galiba.
Konu burada adam kelimesinin neden ada'm diye yazildigi.
Bakin, sizin uydurma dogma caginiz gecti. 21. yuzyildayiz. Asilsiz bilgileri affetmeyen bir bilgi toplumu var.
Bilgi verecekseniz kaynakli ve evrensel olmali. Bilgi verin, aydinlatin, tartismaya girmeden.
Din tuccarligi ve polemik yapmaya kalkismayin. Sitenin kurallarina aykiri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?