Arkadaslar bisey soracagim nicin "Ada'm" ve "sorunsal" kelimelerini kullaniyorsunuz?

Her firsatta din misyonerligi yapmadan once bir acip wikipedia'ya goz atsaydiniz keske.
Adam Ibranice Adam (אָדָם) harflerinden turetilmis ve bildiginiz adam (erkek insan) demekmis. En eski yazilimi bir Asur kral listesinde Adamu adli kralin ismiymis.
Ancak, adam kelimesinin kokleri Ibranice אָדָם (a-d-m) harflerinden turemis., kirmizi, acik renkli ve yakisikli demekmis.... Adam Sanskritcede ata, ilk, ilkel anlamina gelirmis. Diger bilgiler icin bakiniz:https://en.wikipedia.org/wiki/Adam
Yani internet olmasa size inanacak milyonlarca gariban vatandas var.

DUZELTME: Ibranice Adam cinsiyet farketmeksizin insan demekmis.. Sadece erkek degil kadinlar icin de gecerliymis.

Son düzenleme:
"sorunsal" kelimesinden dine gelinmiş.. ofiş kaçar ama kaçmadan önce söyleyeyim, bu sorunsal olayı beni de geriyor

Kaldı ki bunun için TDK görevlisi olunacak ise seve seve olurum.. Noktalama işareti kullanmayanların üzerine atabilirim avuç avuç..

Konuya fransiz kaldim galiba ada'm nedir??? Yani ne ve kimin icin ada'm kullaniliyor? Adam kadin anlaminda mi? Oyleyse ada'm nedir?

Bende senin bu wikipedia sözlüğünden ve din düşmanlığından sıkıldım. Her yazılan şeylere bu sözlüğü kaynak gösteriyorsun. Arapça bilen herkes orda adem yazdığını okur. Lütfen en sevmediğim şey kafamın ve fikirlerimin uyuşmadığı biriyle tartışmak. Sen kral dersin ben ilk insan adem derim. Hadi iyi geceler canım..

Wikipedia butun dunyanin, her milletten yazarin katkida bulundugu bir sozluktur. Onemli olan sozlugu begenip begenmemeniz degil, burada verdiginiz bilginin dogru ve saglam kaynaklari olup olmadigidir. Ben dil uzmani degilim ancak Arap dili Islamdan daha eskiye dayanan tarihi olan koklu bir dildir. Madem bu konuda bilginiz var, lutfen kaynak gosterin, biz de sizden birsey ogrenelim.

Kendi adıma özellikle yazdığım birşey değil Can'ım derken ve Ada'm derken direk bu şekilde yazıyor tabletin klavyesi. İlk zamanlar düzeltiyordum ama sonrasında üşendim her seferinde düzeltmeye. Telefondan girince bir sorun olmuyor da tablette hep bu şekilde çıkıyor maalesef

akıllı klavyede boyle oluyor düzeltilebilir ama artık herkes anlıyor klavyeden kaynaklı olduğunu diye düşünüyorum

Bunca zaman rastlamadığım yazım yanlışlarına burada rastladım. 5 yıl önce böyle yazım yanlışları var hem de kimler kimler tarafından yapılıyor deselerdi inanmazdım.
Aklımdan kalanlardan örnek vereyim :
"Öğretmenliyi sevemedim"
"Beyenmek"
"deyil"
Herkez i normal sayıyorum artık daha neler neler.
Ada'm ı burda gördüm ilk defa açıklaması yapılmış baya

Bildigim kadariyla mesnevi serifte yada divani kebirde boyle harflere anlamlar verilir ruh hatilir. Gununuze kadar gelir bu SANAT.Bu kelime eski yazilarda rastlanmasada -rastlanadabilir emin degilim- gunumuz tasavvufunun yayginca soylenen bi urundur. Gosterdiginiz kaynak dogrudur fakat boyle yaklasan sufileri mevlevileri de reddetmek sacmalik olurHer kalip soz farkli milletlerde farkli manalari karsilayabilir. Zaten kokene gitmemis o uye. Adam kelimesi bizimdir dememis. Kokune kadar inip boyle bi cikarim yapmak soru sormadan cevap vermek gibi oldu. Bi iddia yok bu konuda. MĂNĂ uzerine konusuyoruz. Bir makale hazirlamiyoruz.
Kirilmayin fakat yorumunuz cok kaba ve yersiz. Bir dogruyu anlatmak degil onu guzel anlatmak bizi insan kilar. Bilgi paylasmaktan once gelir insan olmak. Yanlis olsa dahi guzel bi dille uyarabilirsiniz. Her yanlisi boyle bi uslupla boyle kaskati bir akilcilikla cozmeyi dusunursek, birbirimizden nefret eden bi topluluk haline donusuruz.
Ki cok katiksiz bilgilerle suzup bunun din misyonerligi gibi degerlendirmek eksik, yanlis,hos degil. Ayni potada eritemediginiz cok sey var. Her milletin oldugu gibi din ile ic ice yasiyoruz.Ada'mdan buraya gelmesi boyle kucuk bi bilgiyi paylasmasi beni hic rahatsiz etmedi. Farkli bi dine mensup olsaydim da bu kadarcik bi bilgi paylasimina "aaaa din misyonerligi hic hos degil" demezdim sanirim. Gereksiz cikis.
Onemli olan kalptir. Onu kirmayalim.
Hayirli sabahlariniz olsun

Ne güzel demişsiniz. Gerçi ben Yinemipilav arkadaşın üslubuna hiç takılmadım, onun yazdıklarına katılıyorum. Akademisyen olmam ve referansın çok önemli olduğunu düşünmem de buna artı bir sebep. Herkes farklı düşünebilir, farklı yorumlayabilir. Ben mesajınızda tek bir noktaya takıldım inanın. Birbirimizden nefret eden bir topluluk haline çoktan dönüştük. Sadece etrafınıza, konuşulanlara, izlediklerinize, Türkiyeye bir bakın. Sizin cümle çok masum, çok iyi niyetli kalmış. Hala sancılanmadan yaşayabiliyor musunuz?

Turkçede boyle bi kullanim, kelime yokken?
Hadi sorunsal sozluksel bi ifade diyelim. Kullanim alani mevcut. Bi yerde anlamaya calisiyorum.
Ama bu "Ada'm" ifadesini hic anlamiyorum.

Ben mi yanlisim? Adam sahiden boyle mi yaziliyor?
Dert oldu yahu
Off yarama parmak bastın .Bana da neler dert oluyor bir bilsen.Misal sendeki vs yazarken, o ki bitişik olması gerekirken ayrı yazanları, o da olması gerekirken oda yazanları imla dersine davet etmek istiyorum ama yapamıyorum zira banlanma korkusu hasıl oluyor bedende

Mesajimin nereseninde NEYI ret etmisim? Okudugunuz anlamiyorsunuz galiba.
Konu burada adam kelimesinin neden ada'm diye yazildigi.
Bakin, sizin uydurma dogma caginiz gecti. 21. yuzyildayiz. Asilsiz bilgileri affetmeyen bir bilgi toplumu var.
Bilgi verecekseniz kaynakli ve evrensel olmali. Bilgi verin, aydinlatin, tartismaya girmeden.
Din tuccarligi ve polemik yapmaya kalkismayin. Sitenin kurallarina aykiri.

Coğu kişi okuduğunu anlamak için inci gibi dizilmiş cümleler bekliyor mesela. Ben de bunu anlamıyorum nasıl anlayamıyorlar diye, üstün zekalıyım galiba

Kendinize iyi bakin lutfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…