• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaslar bisey soracagim nicin "Ada'm" ve "sorunsal" kelimelerini kullaniyorsunuz?

zeholll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
1.741
2.853
133
31
Turkçede boyle bi kullanim, kelime yokken?
Hadi sorunsal sozluksel bi ifade diyelim. Kullanim alani mevcut. Bi yerde anlamaya calisiyorum.
Ama bu "Ada'm" ifadesini hic anlamiyorum.

Ben mi yanlisim? Adam sahiden boyle mi yaziliyor?
Dert oldu yahu:KK53:

Turkçede boyle bi kullanim, kelime yokken?
Hadi sorunsal sozluksel bi ifade diyelim. Kullanim alani mevcut. Bi yerde anlamaya calisiyorum.
Ama bu "Ada'm" ifadesini hic anlamiyorum.

Ben mi yanlisim? Adam sahiden boyle mi yaziliyor?
Dert oldu yahu:KK53:

E sen de "sözlüksel" demişsin

:)) t9'un azizligi diye dusunuyorum.
Ama beni de geriyor boyle yazilmis gorunce.
Ve su da hic hosuma gitmiyor: ben sevdim seni adam. Cok sevdim adam. Sakalli adam. Kasli adam. Uhuhuh. tarzindaki duygusallikta da kullaniliyor ya, o kadar baydi ki..

Bir de simdi bolca nokta koyunca da aklima geldi: bazen yine sanirim telefondan falan yazmaktan kaynakli gereksizce cumle arasina nokta konuluyor ya, o da ayri bir iskence cesidi.
Aynen bu ornekte.oldugu gibi.derdimi anlattim.
Play-pause yapiyorum resmen :)

Daha önce de soruldu bu..

Sorunsal yanlış bilindiği için yanlış kullanılıyor. Sıfatken isim olarak kullanılıyor.

Ada'm ise akıllı telefon azizliği.. Bin kere de yazsan düzeltmiyor.

Can'ım , Hakkı'm .. Vb.

Daha çok bunlardan..

Daha önce de soruldu bu..

Sorunsal yanlış bilindiği için yanlış kullanılıyor. Sıfatken isim olarak kullanılıyor.

Ada'm ise akıllı telefon azizliği.. Bin kere de yazsan düzeltmiyor.

Can'ım , Hakkı'm .. Vb.

Daha çok bunlardan..
Daha once soruldugunu bilmiyordum.

Ve su da hic hosuma gitmiyor: ben sevdim seni adam. Cok sevdim adam. Sakalli adam. Kasli adam. Uhuhuh. tarzindaki duygusallikta da kullaniliyor ya, o kadar baydi ki..

Bir de simdi bolca nokta koyunca da aklima geldi: bazen yine sanirim telefondan falan yazmaktan kaynakli gereksizce cumle arasina nokta konuluyor ya, o da ayri bir iskence cesidi.
+1

İtiraf edeyim bende "sorunsal "kelimesinden sıkıntı alıyorum..itici geliyor gerçekden,o yüzden anlayabiliyorum sizi..

Bide bunun
-dedi adam
-dedi kadin
Turevleri var. Tamam bende bir haber sunucusu kadar guzel kullanamiyorum Turkceyi ama bu kadar mahvetmemeliyiz diye dusunuyorum

Back