• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar bir şekilde burs bulmalıyım lütfen bir fikir verin... çok zor durumdayım..

Mikerinos

ATAM izindeyim...
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2011
1.131
21
66
Diğer
arkadaşlar ben lise sondayım marmara üniversitesinde okumayı çok istiyorum istediğim bölüme puanım da yetiyor bunda bir problem yok ama mesele şu babam beni gönderemeyeceğini söylüyor bir şekilde burs almalıyım en azından yurt paramı karşılamalıyım... kısacası masrafımı azaltabileceğim kadar azaltmalıyım... bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımını istiyorum... istanbulda öğrenim kredisine ek olarak nasıl burs bulabilirim... ve buna ek olarak istanbulda yurt ücretleri ne kadar?:58: lüks biryer olmasın sadece yaşanabilecek bir yer olsa yeter benimle tecrübelerini paylaşabilecek olanlar yok mu lütfen yardıma ihtiyacım var...

kyk'ye başvurursun yurt çıkar çok büyük ihtimalle
geri ödemeli olan burs yani kredi de nerdeyse her başvurana çıkıyor. ama az bir miktar 250 lira civarı
marmara üniversitesi vakfına başvurabilirsin bunun dışında, az da olsa ordan gelir. bi şekilde part time iş, stand elemanlığı vs yaparak asgari giderlerini karşılayabilirsin.
özel yurtlar gereksiz derecede pahalı, eve çıksan daha ucuza gelir, ama kyk yurtları 100 lira civarı sanırım aylık. ve iyi veya kötü kahvaltı yemek falan oluyomuş.

Son düzenleme:
ya şey diye duymuştum özel üniversiteleri tam burslu olarak kazanınca sana yurt falan ayarlyıorlarmış diye.. ne kadar doğru ki acaba?

okula göre değişiyor, bilkentte var mesela, bilgide yok. özellerin bazıları her ay parada veriyor. sen çalışmana bak, iyi bi puan yap. gerisi kolay, en dogru bilgiyi, tercih sırasında alıcagın kılavuzda bulursun.

istediğin bölümle ilgili dernek-vakıf vsler burs veriyor bazen, araştırabilirsin internetten.
başbakanlık bursuna başvur, o çıkmazsa kredi çıkıyor. ilerde geri ödemek zorunda olduğunu hesaba katıp düşünürsün. kredi çıksa da almak zorunda değilsin.
eskiden belediyeler de burs veriyordu. şimdiki durumu bilmiyorum ama yeniden veren belediyeler varmış.
burs bulmak zor değil aslında. okulda başarılı olursan mezun olana kadar kaybetmezsin de.
yurt ücretleri değişir, devlet yurduna yerleşebilirsen en uygunları onlar.

daha üniversiteye girmeden burs bulman mümkün değil zaten. sen yerleş, gerisi gelir :)

ya şey diye duymuştum özel üniversiteleri tam burslu olarak kazanınca sana yurt falan ayarlyıorlarmış diye.. ne kadar doğru ki acaba?

iyi bir puanla girersen yurt da verirler ozel saglık sigortası da harclık da hatta laptop bile veriyorlar
onun dısında istanbulda calısma olanagı da cok
bizim tanıdıklar mesela haftasonları marketlerde tanıtımlara katılıyorlar
ya da kuzenim dugunlerde hosteslik yapıyordu
gunluk 45 50 lira kazanma sansın olur

KYK bursu 240 lira canım. LYS sonuçları açıklandıktan kısa süre sonra başvurular internet üzerinden yapılıyor. Atatürkçü Düşünce Derneği de veriyordu sanırım. Diğer vakıflardan da alabilirsin, bazılarının başvuruları okul başladıktan sonra yapılıyor. Mesela Sabancı, Tübitak. Bunlar için çok çok yüksek puanının olması gerek, tabii açık konuşursam torpil ile pek ala alanlar var. :47: O yüzden onları başından ele, ama aklında da bulunsun.

Son düzenleme:
arkadaşlar ben lise sondayım marmara üniversitesinde okumayı çok istiyorum istediğim bölüme puanım da yetiyor bunda bir problem yok ama mesele şu babam beni gönderemeyeceğini söylüyor bir şekilde burs almalıyım en azından yurt paramı karşılamalıyım... kısacası masrafımı azaltabileceğim kadar azaltmalıyım... bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımını istiyorum... istanbulda öğrenim kredisine ek olarak nasıl burs bulabilirim... ve buna ek olarak istanbulda yurt ücretleri ne kadar?:58: lüks biryer olmasın sadece yaşanabilecek bir yer olsa yeter benimle tecrübelerini paylaşabilecek olanlar yok mu lütfen yardıma ihtiyacım var...

canım ozelden msj atamıyorum hakkım yok ,mail adresını yazarsan sana ayrıntılı bılgı vermek ısterım

istanbulda yurtların 600 700 civarı olduğunu duymuştum:53::53:

bence başka şehirlere tercih yaparsan senin için daha iyi olur okumak çok zor para yetmiyor ne kadar

çok gelsede:50:

istanbulda yurtların 600 700 civarı olduğunu duymuştum:53::53:

bence başka şehirlere tercih yaparsan senin için daha iyi olur okumak çok zor para yetmiyor ne kadar

çok gelsede:50:

özel yurtlar aylık 700-1800 arası istanbulda
ama konu sahibinin özel yurt düşündüğünü hiç sanmıyorum, bence böyle anlatıp gözünü korkutmayalım :10:

Canım ADD her yıl öğrencilere burs veriyor ama bursu alabilmen için ilk önce üniversiteyi kazanman ve okula kayıt yaptırman lazım. Okulu kazandıktan sonra ilindeki Add'ye gidebilir bilgi alabilirsin. Yetkililer seni bir şekilde yönlendirir zaten ;)

hangi şehirde oturuyorsun bilmiyorum ama yaşadığın şehirde üniversite var mı? istanbul çok pahalı bi şehir, ne kadar burs bulursan bul orada yeme -içme ulaşım çok pahalı, bence kendini geliştirebildiğin sürece üniversitenin pek bi önemi yok, özellikle tıp ve hukukta. ama mühendislikte iyi bir üniversite olması önemli

Back