arkadaslar bebeklerımız için oda sıcaklıgı kac derece olmalı

yaprak_3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2012
201
3
26
Batman
merhaba arkadaslar baslıkta belırttıgım gıbı benım ev sıcaklıgı 21 derece ısıtınca 24 oluyor sizin oda sıcagı kac derece sızce cokmu soguk bebek ıcın

kombının uzerınden mı yapılıyor bu ayar
bızım cocugun odası 21 gecmıyor
yanı bızle alakalı degıl :)

Lütfen cocugunuzu bu kadar kaliplar icine sokarak büyütmeyin.
Aksi takdirde cocugunuza en büyük zarari siz veririsiniz cünkü cocugu ayni seye alistirirsiniz.
Her insan gibi bebekte üsümeyecek kadar sicak bir ortamda olsun yeterli.
Birakin cevreye, sicaga soguga alissin cocuk yoksa cok cekersiniz biraz büyüdügünde hastaliktan kurtulamaz yavrucak.

gündüzleri 24-25 derece.geceleri uyurken 18-19 derece olarak ayarliyorum ben.2 cocuk annesiyim.ani bebek ölümlerinden korktugum icin bu sekilde yapiyorum.dogum yaptigim hastanedeki tüm ebeler ve doktorlar bunu tavsiye etmisti.almanyada yasiyorum.asiri sicak bebeklerin uyurken ölmelerine neden olabiliyor.ayrintili bilgileri internetten arastirabilirsin.birde yorgan yerine uyku tulumu kullanmani tavsiye ediyorlar burda.yorgan kenarini cekistirip agzini yüzünü kapatabilir yada asagi kayabilir filan diye bebegin kac aylik?

kızım bebekkende,büyükkende ısı derecesi nedir bakmadım.

ben hangi sıcaklıkta o evde durabiliyorsam,kızımda o sıcaklıkta büyüdü.

lütfen çocuğunuzu belli kalıplar içinde büyütmeyin ve şunu unutmayın ne kadar esirgerseniz,korktuğunuz o kadar çok başınıza gelir.

güle güle büyütün bebeğinizi..

gündüzleri 24-25 derece.geceleri uyurken 18-19 derece olarak ayarliyorum ben.2 cocuk annesiyim.ani bebek ölümlerinden korktugum icin bu sekilde yapiyorum.dogum yaptigim hastanedeki tüm ebeler ve doktorlar bunu tavsiye etmisti.almanyada yasiyorum.asiri sicak bebeklerin uyurken ölmelerine neden olabiliyor.ayrintili bilgileri internetten arastirabilirsin.birde yorgan yerine uyku tulumu kullanmani tavsiye ediyorlar burda.yorgan kenarini cekistirip agzini yüzünü kapatabilir yada asagi kayabilir filan diye bebegin kac aylik?

o uyku tulumuna nasıl alıştıyorlar çocularını ya.ben uyku tulumu aldım çocuk içinde bunaldı çıkartana kadar çatladı ağlamaktan.asla tulumla uyutamadım.yepyeni duruyor köşede.

Geceleri 18-19 derece ve uyku tulumunda uyuyor kızım doğduğu günden beri.. Ayni SahGizem arkadaşimız gibi..
Gündüzleri 21-22 dereceye ayarlıyorum..

Valla ben de hiç böyle konulara takılmadım oğlumda elektrik ocağı yak soğuk olursa dediler ki merkezi sistem öğlen yanmıyor
Yakmadım çocuk da alıştı o ortama şimdi hayat ediyorum çok sıcağı seven bir
oğlum yok
Ne kadar evham yaparsan o kadar hasta olur çocuk
Bizim akraba sıcağa alıştırdı çocuğu şimdi gittiği evlerde sıkıntı yaşıyor

hayatım boyunca sessiz evde buyudum şimdi sinek ucsa uyanırım. Siz siz olun mumkunse cocugunuzu sesli ve gurultulu oramda
uyutmaya alıştırın yoksa ilerde ben gibi olurlar.

ya konu farklı ama işde buda benim yaşadıgım kucuklukdan kalma bir sorun o yuzden bilgi amaclı yazdım
ayrıca normal insan olarak ev 24-25 ken sorunsuz otururken (kazaksız pijama ile), 26 ve sonrasında
cam acarım bu yuzden 25 ustune cıkmaması lazım normal insanlarda , bebeklerde cocugun durumuna göre
değişebilir. Ayrıca dun NTV radyoda bebek guvenlik uzmanı şunu dedi, cocugu yatakda asla battaniye ile sarmayın
hatta yastık bile cocugun bogulmasına sebep, mumkunse cocugu tuluma koyun ve yastıksız yatırın. (buda konu
dışı ama olsun duydugumu yazdım) maksat bilgi olsun

22 derce olması gerekiyor ama biz artık 20 de falan yatabiliyoruz. ama yeni doğanlar için en az 22 olmalı.

yorumlarınız ıcın saolun arkadaslar ıcım rahatladı ınanın soguk oldugunu düşünuyordum pekı nasıl gıydırıyorsunuz bebeklerınızı bu derecede

Yatak odamız kuzey tarafında vede soğuk oluyor. Klima kullanıyoruz geceleri, oğlum var 6,5 aylık. Havaların soğukluğuna göre 27 ilaa 25 arasında ayarlıyorum klimayı. Şunu fark ettimki klimanın önü sıcak diğer tarafların derecesini ölçtüğüm zaman hiçte klimayı ayarladığım derecede olmadığını gördüm. Yani klima kendini ısıtıp duruyor, o yüzden fazla düşükte çalıştırmıyorum. Oğlumada tulum giydirip, yorganınıda kollarının altında kalacak şekilde yatıyorum..Malum yorganı yüzüne çekmesin diye.

Back
X