Çocuk Hastalıkları arkadaşlar bebeğiniz ilk dişini kaçıncı ayda çıkarmaya başladı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

beytiye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
189
5
46
Bursa
oğlum 7 ci ayını bitirmek üzere birkaç gün önce dişinin biri çıkmaya başladı. sizin bebekleriniz kaçıncı ayında diş çıkarmaya başladı.zorluk yaşadınızmı.önceden alınması gereken bir tedbir varmı dişlerini rahat çıkarması için.yardımcı olurmusunuz:44:

bide herkes şey diyo.bir bebek ne kadar geç diş çıkartırsa dişlerii o kadar sağlam olurmuş.varmı acaba gerçekten öyle bişey.7 ci ay erken bir dönemmi sayılıyo acaba:44:

hayır canım niye erken olsun tam zamanı.6.aydan sonra bekleniyor diş çıkarması.3 aylık olup çıkaran da var tabi.
benim kuzucum 7.5 aylıkken çıkarmaya başladı ilk dişini. zorluk oluyor olmaz mı sonuçta ağrıları oluyor ama her bebek farklı tolere ediyor bunu.benim kızım ağrı eşiği bana çekti galiba yüksek şanslıyız çok şikayetçi olmadı.öyle ağlayıp mırıldanmadı sadece gece sık sık uyanmaya başladı ve iştahı azcık kapandı.şimdi en zor dişlerini üst azı dişlerini çıkarıyor. bu dönemler de geçecek.

diş çıkarmada her bebek çok farklı.kimi ishal,ateş,huysuzluk,iştahsızlığı hat safalarda yaşarken kimi bebekte arkadaşın dediği gibi hafif atlatıyor ön dişlerde,
azılarda mecburen zorlanıyor.umarım senin bebeğinde kolay çıkarır.ilk dişini kolay çıkardıysa devamıda öyle olur.
alınacak tek tedbir ise,diş jelleri var eczaneden temin edebilirsin.sürdüğünde rahatlatıyor acısını hafifletiyor ve geceleri daha rahat uyuyor.

canım kızım şuan 10.5 aylık.ilk alt dişi 7.5 aylıkken patladı ardından 3gün sonra hemen yanındaki patladı.zaten dişin ucu görünüp damağı delip sertliği hissedilince gerisi acımıyormuş sonra uzama süresi oluyor işte.1 ay sonra bizim üst azı dişlerimiz çıktı onlar biraz daha zor tabi.biraz yemesini engelledi ama ağlayıp huysuzlanmadı maşallah ateş ishal olmadı bizde.zaten diş ateşi öyle yüksek olmaz 38i bulmaz yani aklında olsun. şimdi de üst ön dişlerimiz çıkacak sanırım beyazlamışlar.bu süreç böyle devam ediyor.umarım seninki de kolaylıkla atlatır.

benim oğlum ilk dişini 11 aylıkken çıkardı.baya geç oldu ama :) şu an 2,5 yaşında tüm dişlerini 2 yaşında tamamladı.şuan fırçalamaya geçtik bile :)hep etrafımdan duyuyorum ishal ateş,ağrı falan ama biz hiç böyle şeyler yaşamadık çok kolay çıkardı hepsini.sadece herşeyi ağzına sokuyodu.kaşındığından sanırım.inşallah senin bebeğin de kolay atlatır.bir de şunu söylemeden geçemicem : bu dönemlerde olan her ağlamayı,her ateşi,her ishali de dişe bağlamak doğru deil.benim bebeğim diş çıkarıyo ondandır demeyelim.daha önemli sorunları görmezden gelebiliriz o zaman.böyle belirtiler gördüğümüzde doktora götürelim o karar versin nedenini...sağlıkla büyütün bebeğinizi

şuana kadar bizde bir sorun yaşamadık sadece kulağını tutmaya başlamıştı tutup çekiyodu kulağını sanırım diştenmiş.hiç yapmıyodu çünkü daha önce böyle bişey

ne erkeni canım ya,benimki 7aylıkken 4dişi vardı,şimdi 11aylık8dişi var,ikisi de çıkmak üzere kabarmış.ama keşke hepsi böyle birden çıkmasaydı,diş çıkrırken çok iştahsız oluyor,aylardır doğru düzgün bişey yemiyor.tam iştahı açılıyor çok şükür yiyor diyorum,bakıyorum yine bir diş kabarmış yine ağzını mühürlüyor.

merhaba benim kızım şuan 5buçuk aylık ve biz alt iki dişimizi birer gün arayla bundan 2buçuk hafta önce çıkardık bizimki biraz erken oldu şimdi de üstler zorluyo galiba huzursuz biraz ve bulduğunu ağzına götürüyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…