• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar annem konusunda yardımınıza ihtiyacım var...

ozlem8761

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2010
203
5
118
Diğer
kızlar, annem cok fazla konuşuyor gerekli gereksiz... herşeye karışıyor çok ısrarcı ama bitek bana karışsaa herkesin herşeyine müdahale ediyor..
onu kırmak istemiyorum ve iyileşmesi için psilologa götürmeyi ( konusarak tedavi ) ettirmek istiyorum..
başkalarının onun "buda herşeye karışıyor " demesini istemiyorum.. onun iyiliği için bunu teklif ettiğimde bile ikna edemiyorum..
sizce konuşularak tedavinin gerçekten etkisi var mı...

Eğer bir komşusu ve konuşacak bir arkadaşı komşusu yoksa bu çok normal. Psikologtan çok bence bir halk eğitim merkezine gönderin el işi vs. hem terapi olur hem çevre edinir hemde rahat rahat konuşup içini döker.

yok canım konu komşu farketmez karşısındakinin asla konuşmasına fırsat vermiyor o derece bu yıllardır böyle de ... artık bir çözümü olmalı diye düşünüyorum..
ilaçla tedavi istemiyorum zaten hasta bi sürü ilaç yutuyo.. başka türlü bişeyler bulmam lazım..

bu birazcık huy bence psikologluk bi durum değil..hem annenz bu yaştan sonra değişcek değil eğerki insanları kırmıyorsa incitmyrsaa gerek yok böyle bişeye annenizide öyle kabul edip sevsinler..sıkılıyrsa çok fazla arkadaşı yoksa halk eğitim kursları birebirr..benim annem gidiyoo 3 yıldırr ve çokta sosyalleşti birsürüde şey yaptıı annenzde bişeylerle ilgilenrsee kimsenin işine karşmaya fırsat bulamaz..

bu birazcık huy bence psikologluk bi durum değil..hem annenz bu yaştan sonra değişcek değil eğerki insanları kırmıyorsa incitmyrsaa gerek yok böyle bişeye annenizide öyle kabul edip sevsinler..sıkılıyrsa çok fazla arkadaşı yoksa halk eğitim kursları birebirr..benim annem gidiyoo 3 yıldırr ve çokta sosyalleşti birsürüde şey yaptıı annenzde bişeylerle ilgilenrsee kimsenin işine karşmaya fırsat bulamaz..

:) bence de ilgisini başka şeylere çekmek gerekiyo.. bi deneyelim bakalım

yok canım konu komşu farketmez karşısındakinin asla konuşmasına fırsat vermiyor o derece bu yıllardır böyle de ... artık bir çözümü olmalı diye düşünüyorum..
ilaçla tedavi istemiyorum zaten hasta bi sürü ilaç yutuyo.. başka türlü bişeyler bulmam lazım..

canım benm anneannem aynen böyle herşeyi herkese anlatır. bir bakmışsın komşuya hiç alakasız kişilerin yaptıklarını anlatmaya başlamış . huy bu değiştiremezsin bence sıkma canını anneni böyle kabullen ama uyarmayı da ihmal etme sık sık gönül kırmadan uyar rahatsılığını dile getir. biraz çeki düzen vermeye çalışır. bir süre sonra unutur aynen devam eder.tekrar uyar. biz kızarız ama gülerizde yani çok komik olur bazen bu halleri :1:yapcak bişey yok malesef:15:

arkadaşım annen ilk önce kendinde bir problem olup olmadığını düşünüyor mu bu önemli kendi davranışlarını normal olarak algılıyorsa ve etrafı suçluyorsa kişilik özelliği haline gelmiş demektir ve tedavisi çok zordur. kişilik bozukluğu olabilir ve türkiyede kişilik bozuklukları tedavi edilemiyor. çok iyi bir uzman bulmanız lazım ve devlette kimse uğraşmaz kişilik bozukluklarıyla psikiyatrist ilaç verir onu kullanır. özel psikoloğa götürseniz en az 1o yıl deniliyor kişilik bozukluğunun şiddetine bağlı olarak bu süre değişebilir. ancak anneniz kendinde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsa bir psikoloğa götürüp kendisiyle ilgili yaşadığı sıkıntıları aktararak yaşadığı problemlerin kaynağını görmesini sağlayabilir psikolog. ama burada kıstas olan annenizin kendi davranışarıyla ilgili yorumudur.

Annen çok şekermiş:))) Bence iyi niyetinden yapıyor.Bence de bir uğraşı olması gerekiyor.

yaa yapılan yorumları begenemiyorum begenme secenei kalkmış ama begendim :)) geçen annem için özel psikologla konuştum ve anneme bunu dile getirdim.. o da sen o parayı bana ver doktora gerek yok dedi :))))))))) ve o günden beri en azından dinleyebiliyor :))) çok güldüm yaa herkese anlatıyorum.. tamam ben sana da veriym sen doktoro da git dedim :)))))

canım benm anneannem aynen böyle herşeyi herkese anlatır. bir bakmışsın komşuya hiç alakasız kişilerin yaptıklarını anlatmaya başlamış . huy bu değiştiremezsin bence sıkma canını anneni böyle kabullen ama uyarmayı da ihmal etme sık sık gönül kırmadan uyar rahatsılığını dile getir. biraz çeki düzen vermeye çalışır. bir süre sonra unutur aynen devam eder.tekrar uyar. biz kızarız ama gülerizde yani çok komik olur bazen bu halleri :1:yapcak bişey yok malesef:15:

evet yaa komik oluyor :)) anneme sana şunu alcam bak şunu vercem azcık konuşma dediğin zaman yapıyo :))) bakalım psikologa götürecem. sarya bu arada annem sorunun kendisinde olduğunu ve bu huyundan malesef vazgecemediğini söylüyo inşallah etkisi olur

Vahh damadın haline :)
Huydur bence çıkmaz :)

kızlar, annem cok fazla konuşuyor gerekli gereksiz... herşeye karışıyor çok ısrarcı ama bitek bana karışsaa herkesin herşeyine müdahale ediyor..
onu kırmak istemiyorum ve iyileşmesi için psilologa götürmeyi ( konusarak tedavi ) ettirmek istiyorum..
başkalarının onun "buda herşeye karışıyor " demesini istemiyorum.. onun iyiliği için bunu teklif ettiğimde bile ikna edemiyorum..
sizce konuşularak tedavinin gerçekten etkisi var mı...

tek kelimeyle evet ve ilaç içmek istemiyorsa kişi psikoloğa söylesin zaten kesinlikle zorlamaz

Back