• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar ailemle başım dertte

Kadercik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
29
0
86
Diğer

Cok buyuk bir derdim var arkadaslar. Iki gun oncesine kadar kardesimle tartistim ve nedenini ogrenmeden butun telefonlar yuzume kapandi ve babam annem beni aramiyorlar telefonlarimada cevap vermiyorlar. Hic anlamiyorum. Kurban oldugumu Allahim ne yaptim bunlari kiracak diye hep dusunuyorum agliyorum. Bir turlu akil erdiremedim. Evliyim ve iki cocuk annesiyim. Yurt disinda dogdum buyudum ve esimle evlendikten sonra esimde benim yanima turkiyeden geldi. Allaha sukur bugune kadar calisti didindi ve evimizi arabamizi kendi imkanlarimizla aldik. Hic bir zaman anneme babama siz verin biz alalim demedim. Hep dua ettim Allahim bizede ver diye. Aylik ne aldiysak ordan kis burdan kis birseyler yapalim diye topladim esimde calisti. Hep ucuzunu aldim. Halada oyleyim. Sukr ediyorum. Ama annem onlar her zaman havali, en pahalli esyalari arabayi aliyorlar. Neylemi borcla? Bu beni ilgilendirmez kendi bilecekleri sey ama bu borcun sonunda huzursuz oluyorlar ve ordan burdan borc aliyorlar. Esimle yeni ev kurdugumuzda hic paramiz yoktu hatta hamileydim ve annem gilde bir kis boyu esimin gelmesini beklerken alti ay boyunca bir harclik yuzu bile gormedim. Vermiyorlardi. Agliyordum sizliyordum hic bitmeyekmis gibi geliyordu o cekktiklerim ama bitti, esimin cocuklarimin yaninda kendi evimdeyim simdi sukur. Yeni kiralik bir eve tasindigimizda esimle babam krediyle kendi adina biz kendimiz borcu odememiz uzere ev esyamizi aldi. Inanirmisiniz borcun gunu gelmeden ben dogumdayken telefon ustune telefon kufur borcunuzu odeyin diye. Ben bu sekilde dogum yapamadim agalaya aglaya ve sonunda bebegim sezeryanla alindi. Annem kardeslerim cok yakinimdayken kimse ilgilenmedi pek. Ama esim hep yanimdaydi. Borcalrimizi odedik cok sukur, ve sonrasinda onlar icin esim herseyi yapti, onlarda gun gelince arabalariyla bizi goturup getirdiler ama sonunda hep yuzumuze vurdular, kendilerini yuksekten gorduler. Verdikleri iki kurusu aradan bes gun gecmeden istediler sanki vermicekmisiz gibi. Bir sey yedik istemediler, birsey giydik istemediler hep sanki kiskandilar gibime geldi. Sukuru annemlere hic borcumuz kalmadi. Hepsini verdik hatta biraz ekstra.

Anlamiyorum arkadaslar niye boyle yapiyorlar. Turkiyede uc dort tane daireleri var, BUrdaki evleri kendinlerine ait borcu yok. Arabalari MERCEDES. Benden ne istiyorlar. Kardesimin telefonu IPHONE surekli gelir abla ben ogrenciyim para ver. VErdim ama verdigim parayi begenmedi bende daha vermedim. Cunku saygi denen birsey yok bunlarda. Arabamla kostururum sorarim hallerini ne vakit olursa olsun ama b unlara ragmen ''defol git'', babam seni gormek istemiyor, bizi rahatsiz etme laflarina mahrus kaldim. AYIP! Arabamiz opel ama utanmiyorum. Ev aldik ama borcluyuz. KEske onlardaki imkan bizde olsa. Yooook istemiyorum. Allah dahada cok versin onlaraki gozleri doysun. Hata ariyorum kendimde ama bulamiyorum, bilmiyorum. Hep dislandim niye bilmiyorum. benden 8 yas kucuk kizkardesim var o istedigini yapar der eder ama ben ona kole olsam hislarina gidecek. Komsularina etrafindaki tanidiklarina benim hasta oldugumu dengemin olmadigini soylemisler. Umrumda degil . Allahim var o bilir herseyin en iyisini. Hastaligim ise depresyon panik atak. Bunlarda onlar yuzunden oldu zaten. Zenginlik buyukluk tasliyorlar surekli. Bilmiyorum arkadaslar. HIc anlamadim. HIC! Muhtaclik olur ama lukse kacip borclanmaya muhtaclik denilirmi bilmem. Buyuk konusmakta istemiyorum. Vermeyince para felan simdi ben kotuyum. Ama kocam cocuklarim var. Onlari evimi dusunmem lazim. Benim dururumum onlarinki kadar iyi degil. Biktim yoruldum artik. Hemde cok!

Ne olur yardim edin ben nerde hata ediyorum.:1no2:

yapcan şey basit...
kocanın akşama akdar calışıp getirdiği alın terini ailene vermemen en doğrusu...
siz onlardan alırken sizden hemen isteyebiliyorsalar kusura bakmasınlar
bende kocamın alın terini kurban ederim :dilcikar:

fazla görüşme... farklı bi cevre edin yada varsa onlarla ilgilen
ailen sana karşı hiç iyi duygular beslemiyor...

kızına borc vermek yada alcak vercek hesabı yapmak:1shok:

benim yasadiklarimin aynisini anlatmisin nerdeyse..ailenin nekadar cok benzerligi var benim artik ailem saymadigim sahizlarlan...aynen bende senin durumundayim..bende ailem tarafindan cocuk yaslarda dislandim..cevreye akraba cevresine beni kötü olarak anlattilar yillardir özelikle annem olacak sahiz...sonunda kendinden nefret ettirmeyi basardi...kardesimlede zaten arami bozmustu...gelininede beni kötü anlatti..bunlar 3ü bir olup esimle bana yapmadiklari kalmadi...bi kac hafta öncede hangi yüzle geldiyse barismaya gelmis anne olacak sahiz...3 sene görüsmüyordum.allahtan korkum olmassa eve almayacaktim bile..ama tabiki affetmis deyilim..kontak kurmak istemiyorum artik o insanliktan cikmislarlan...yillardir affettim defalarca sans verdim zaten...yoruldum artik...bende cok sordum kendime ben bunlara ne yaptim diye..bunun gibileri akillanmaz hatalarini asla anlamaz ve kabullenmezler sadece sana ve yuvana zarar verirler..hatta insani hasta ederler....ben esimi ikna edebilsem kilometrelerce uzaga tasinmak istiyorum...ama sen esinle konus sizde bu gibi sahizlardan uzaklara tasinin...onlarin nekadar yakininda olursaniz size okadar zararlari olur..bunun gibilerinen basedilmez...

Ay canlarim cok tesekkur ederim beni anladiginiz icin. Inanin anlatipta ilk defa birilerinin beni anladigini yasiyorum. Aynen kardesim. Yasadiklarin benim yasadiklarima cok benziyor. Hemde coook. Inanirmisiniz sanki onlardan ne alacam ne yapacam diye siki tutunmuslar ama beni ve kocami yolmaya paralamaya gelince elinden geleni ardina koymadilar. Onlari gordukce butun insanlari kotu zannediyordum, cevre mevre yapmadim hep guvensizlikten. Depresyona girdim, panik ataklar gecirdim ama neye yarar. Yuvamda gidiyordu nerdeyse. Esimle bir ara ufak bir tartismamiz oldu, ve haliyle ben panik atak gecirdim delirecek gibiydim. Korkuyordum. Annemi aradim esim kriz geciriyorum diye babami aramis. Annemi aradigimda bana kizim polisi ara beni niye ariyorsun dedi. Kov gitsin dedi bu pisligi. O anda esime o kadar sinirliydimki hemen polisi aradim cunku en yakinim annem bile yardimima gelmeyince cok yalniz ve caresizdim. Polisler geldi ama bugune sukur ki sikayetde bulunup esimi evden uzaklastirmamisim o hatali animda. Yoksa ben ve iki cocugum benim hatama ve annemin tuzagina kurban gidiyorduk. Ya anlatirken bunlarin benim yasadigima inanmak istemiyorum. Kurban oldugumu allahim, bu nasil bir dert. Dedigim gibi herseye ragmen annemdir babamdir dedim kostum. Ama onlarin kendi aralarinda laf goturduler beni kardeslerime kotu ettiler, topluma teyzelerime akrabalara. Gelinim var daha nisanli o bile bana uzak. Ama ALLAH ESIMDEN RAZI OLSUN, Onlara inat bana araba aldi, kiymaz bana sende keyfine bak diye diye bana destek ciktikca ben depresyondanda kurtuldum kendime olan guvensizliktende. Simdi daha gucluyum ama yinede icim buruk. Allah insaallah islah eder.

Canım, çok zor durumun elbette ailenin yerini kimse tutmaz ama şu var, senin ailen artık eşin ve çocukların. Annen, baban, kardeşin maalesef üçüncü kişiler olmalı senin için bu durumda. Unutma taş yakından gelir, kimsenin seni incitmesine izn verme, araya gerekli sınırı koy. Kimsenin gazına gelip de yuvanı huzurunu bozma sakın. Seni düşünmedikleri belli, onların vereceği akıl ancak sana zarar veriri.

Back