Arkadaşımın tavırları

Ben de buraya yazarken belki benim de küçük bir hatam olmuştur farklı bir gözle bakmak için açmıştım konuyu ama dediğiniz gibi baştan sona suçlanıp bir de video/arkadaş kıyaslaması ve keyfi arkadaşlıktan bahsedilince kendimi vatan haini gibi hissettim biraz :) yorumunuz için çok teşekkür ederim yazmasaydınız yarın konuşmayı düşünüyordum ama ben zaten küstün mü diye yazdim dahasina gerek yok elimden geleni yapmisim zaten. arkadaş grubumuzda da benim mesajlarıma özellikle cevap vermediğini fark ettim hatta civcivleri çok seviyor diye tatlı civciv fotoğrafları bile paylaştım cevap verir de olayı uzatmayız diye ama ona da görüldü attı. Artık bir şey yapmak içimden de gelmiyor zaten.

Ben de art arda aranmasından hiç hoşlanmam ve eğer musait degilim bir şey mi var yazmasaydım aramaya devam edicekti ki biliyorum normal sohbet etmek için aradığını. Sanırım fazla taviz verdiğimden gerek olsa böyle bir tepki aliyorum üstüne. Haklısınız artık aramayı düşünmüyorum yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

Siz hatalısınız. 5 kere aramış belki ciddi bir şey vardı, canlı yayınınız arkadaşınızdan kıymetliymiş evet. Arkadaşınız bunu dile getirirse yanlış tespitte bulunmuş olmaz. Şahsen ben bir insanı 5 kere arasam ama onun bana dönmeme sebebi canlı yayın izlemek olsa hayatından çıkartırım. Bir şey var ki aramış sizi hemen ulaşmak istemiş. Arkadaşınızın değer verdiğiniz biri olduğuna emin misiniz? Keyfimden açmamazlık yapmadım demişsiniz ama gayet keyfinizden açmamazlık yapmışsınız.

Asıl sorunda da siz hatalısınız. Bugün gitmeyecek miydik diye sormakla bugün gidiyoruz değil mi site sormak arasında dağlar kadar fark var. Neden tavırları yaptığınızı anlamadım

Muhabbetimiz cok garipsedim. Ben 16 senelik çocukluk arkadaşımi, eğer o bı kere aradığımda kapattiysa üstüne bı 5 kere aramam. Ararsa ve açık bişey değilse de sinirlenirim, acmiyosam müsait değilimdir niye arayıp duruyorsun diye. Yaslariniz oldukça küçük olmalı

Sanırım diğer mesajlarımı okumadınız. Tekrar açıklayayım, normal sohbet için aradığınına emindim ama içimde belki soru işareti kalmaması için müsait değilim bir şey mi oldu diye sordum. Neden sinirlisin adetli xxxx yazınca kesin emin oldum goygoy yapmak için aradığına.
Şöyle düşünün film izliyorsunuz ve telefonunuz çalıyor önemli olmadığına eminsiniz açıp filmi yarıda bırakır mısınız? Ben kendi adıma cevaplayayım ben bırakmam çünkü başka bir şeyle ilgilenince tekrar eskisi gibi odaklanamıyorum aynısı canlı yayın içinde geçerli.
Ve sorma şeklime takılmışsınız, yakın arkadaşım olduğu için iki türlü söylemde de benim ne demek istediğimi anlayacak kadar samimi ve yakınız zaten öyle olmasaydı 5 kere her seferinde kapatmış olmama rağmen tekrar aramazdı.

Sizde ona mesajına cevap olarak şuan müsait degilim döneceğim dedikten sonra canlı yayına donebilirdiniz bu 2 saniyenizi alırdı. Iletişim problemini siz doğuruyorsunuz. 5 defa arıyorum arkadaşım açmıyor mesajı mı görüyor dönmüyor sonra 1 saat sonra cevap veriyor(ki gerçekten meşgul bile değil gayet keyfi sadece o an o canlı yayına odaklanmak istediği için ekarte ediliyorum)sonra da o gün yapılacak şey için bana sormadan vazgeçmiş diyorsunuz e kız 5 defa aramış belki o ara sorardı hani belki dönseydınız:) bu durumdan sonra arkadasim bide bana dershaneye gitmekten ona sormada vazgectigim icin bozulucak ? Bakin bunları sadede bu konuda sizi haksız bulduğum için yazıyorum eğer başta soyledigim gibi müsait degilim 1 saate dönücem mesajı yazsaydınız şuan bu şekilde aranız limoni olmaz ve dershanede giderdiniz çünkü yaptığınız şeyden belli ki fikri değişmiş. Sadece bu konuda hatalı olanın karşıdaki olduğunu düsünmeyin ve arkadaşınızla aranızdaki bu gergin havayı çözün derim :)

Ben de sizin gibiyim aslında ne kadar yakın ve samimi olsakta görüntülü aramadan önce müsait misin diye kesinlikle sorarım cevap gelmeden de aramam. Bir kere aradığımda meşgule atmayı bırakın, çalıp çalıp kapana bir daha dönene kadar aramam. Çok büyük değiliz 19 yaşındayız ama bunun yaşla alakası olduğunu da düşünmüyorum biraz incelikle alakalı.

Zaten hoş değil kapatmama rağmen 5 kere aramasına bir de üstüne dalga geçer gibi mesajlarını görünce sinir oldum açıkçası ama o an cevap vermememin nedeni sinir olmam değil yayını kaçırmamaktı. Normal video olsa durdur cevap verirdim ki zaten bu aşamalara gelmezdik hemen açardım. Kesinlikle art niyetle yaptığım bir şey değildi zaten öyle olsa sonraki gun yazmazdım ama napiyim artık ilişkiler karşılıklı olur ki ben bir şeye kırıldığımda arkadaşlarım sormadan söylerim ve onlardan da böyle beklerim çünkü problemler konuşarak çözülür üstünden zaman geçtikçe sadece soğuma oluyor ben de

Bütün mesajlarınızı okuyamıyorum haliyle eklediğiniz bir şey varsa konumunuzu güncelleyebilirsiniz. Herhangi bir yakın arkadaşımın beni ciddi olmayan bir mesele için 5 kere üst üste araması mümkün değil. Üstüne siz okuduğunuza görüldü atıp canlı yayınınıza dönmüşsünüz. Takıldığım nokta keyfi açmamazlık yapmadım demeniz.

Ben kendi adıma cevaplayayım filmi durdurur arayan kişiyle konuşur sonra kaldırım yerden filme devam ederim. O an konuşmak istememiş olabilirim, yorgun olabilirim vs o zaman sizin yaptığınız gibi reddederim. Üstüne bir kez daha ararsa kesinlikle açarım. Bütün arkadaşlarım reddedilmenin müsait değilim anlamına geldiğini anlayacak yetide insanlar, eğer bir kez daha arıyorlarsa bu bana mutlaka telefonu aç demektir.

.Cümlenizden iş bittikten sonra yazdınız anlamı çıkıyor. Arkadaşınız başka anlamış olabilir ama dil bilgisi kurallarına baktığımız zaman bu anlam çıkıyor. Gitmeden önce yazmamışsınız. Arkadaşınızın söyleminin nesine kırıldığınızı hala anlamadım. Hava kötü sen yazmadın, babam halletti demiş ne var bunda?

Sanırım konuyu düzgün okumadınız çünkü aramasını kapattıktan hemen sonra suan musait degilim bir şey mı oldu yazmıştım. Sonraki dalga geçer gibi cevaplarına görüldü attım ki onu da art niyetle yapmadım yayını kaçırmamak için geri döndüm hemen. Sonra yayın bitince tekrar yazdım, cevap vermeyince sonraki gün yine yazdım.

Peki

Bakın olay aşaması söyle
1 kez aranıyorum ve kapatıyorum
2 kez aranıyorum onu da kapatıyorum
Bu 5 e kadar devam ediyor ve art arda oluyor.
Şimdi diyeceksiniz ki 5 kere aramış neden açmadın şöyle açıklayayım açsam ve musait olmadığımı söylesem en az 10 dakika yine beni telefonda tutacağını biliyorum çünkü daha önce yaşadım ve hayır diğer yakın arkadaşlarım böyle değil sadece bu arkadaşım böyle ve tek kötü yönü ısrarcı olması bu yüzden bu huyunu göz ardı ediyorum.
5. aramasını da kapattıktan sonra hemen whatsapp'a girip musait degilim bir şey mi oldu yazıyorum. Cevap olarak neden sinirlisin, adetli xxxx alıyorum ve diyorum ki önemli bir şey yok. Yayını kaçırmamak için cevap vermiyorum yani görüldü atıyorum bunun sebebini de açıklıyım cevap versem goygoya devam edilecek hatta tekrar arayabilir.
Sonra ben yayını izlerken "görüldü tamam" yazmış, yayın bitince geri dönüyorum ve sinirlenmedim bebeyim yazıyorum ve görüldü yiyorum.
Sonraki gün ise alındığını anlayıp küstün mü diye yazıyorum falan oraları okumussunuzdur.
Kırıldığım yer ise beraber gitmememiz değil, ben bir şeye kırıldığımda hemen söylerim ve problemlerimizi konuşarak çözeriz trip atarak değil bu zamana kadar böyle yaptık o yüzden başka olayla trip atarak belli etmesi beni kırdı yoksa hava soğukmuş, babası alacakmış bunlar onemli değil. Ki kapatmama rağmen 5 kere arayan birinin söyle düşündüm tekrar sormadım deme gibi bir huyu yoktur bunu anlamak için illa yakın arkadaş olmaya gerek yok. Bu olayın üstünden trip atarak belli etti kırıldığım nokta bu.

Haklısınız sanırım kendimi tam ifade edememişim, düzenleme getirsem iyi olacak. Yorumunuz için teşekkür ederim.

İşte benim kafamda oturmayan nokta ikincisi de kapatmanız. O an gerçekten önemli bir şey olabilirdi. Huyu böyleymiş ama bilemezsiniz o an ciddi bir durum olabilirdi insanlk hali sonuçta. Umarın arkadaşınızın sonu yalancı çoban hikayesine benzemez. Şimdi kendinizi net anlatabildiniz işte. İster dünyanın en iyi arkadaşı olsun ısrarcı insanla asla görüşmeye devam edemem, bu bütün ikili ilişkilerim için geçerli. Darlanmaya gelemem. Size kolaylıklar diliyorum.

Evet arkadaşınız biraz ısrarcı bi tip.Ama ben bunu aranızdaki yakınlığa bağladım.

Bir de açsam bile 10 dk tutardı demissiniz ama bu size bağlı değil midir biraz ?
Açıp canım şu an bir şey izliyorum benim için çok önemli sonra görüşürüz deyip kapatabilirsiniz gayet ısrar ederse de sonra görüşürüz tatlım deyip gülerek kapatabilirsiniz gayet.

Bir de siz canlı yayın bitince hemen onu arayabilirdiniz yazmak yerine .Ben yakın arkadaşımdan bunu beklerdim mesela.

Video izlemeseniz de anında açmak zorunda değilsiniz? O an iyi hissetmiyo olabilirsiniz, canınız sıkılmış olabilir, konusmak istemiyo olabilirsiniz. "Ben sana sinirli bı şekilde konuşmadım, çocuk musun adetli x ne demek" ya da "neden 5 kere üst üste ariyosun o an müsait değildim yaptığın ayıp" demek yerine çocuk gibi triplesip bı de böyle birini kaybetmemek adına gereken tepkiyi vermemissiniz. Benim de 18-19 yaşlarındayken böyle arkadaşlarım vardı, en son biriyle guzeel bi kavga edip iletişimi kesmiştim, mecbur muyum ben seni hergun aramaya, aramiyorum diye trip yemeye demiştim

Bazı insanlar işte dur noktasını bilmiyor
Ya 1 kere aradın açmadı bekle belki işi var birşey oldu
1-2 saat beklersin çok mu önemli anlatıcağın bir yazarsın nerdesin diye ki ben onu bile yapmam da neyse
İnsanları daralmanın ne gereği var bu kadar üst üste 5 kez arıyorsun
Valla hiç gelemem böyle şeylere

Bu görüldü atmayıda millet saygısızlık olarak görüyormuş
Ya arkadaşlar ne var bunda
Çalışıyorumdur şöyle bakarım whatsapa okurum gelenleri
İşim bitincede dönerim
Bunun için kırılınır mı
Erkek arkadasıma bile bunu yapmam nasılsa döner yani 1-2 saate
Ben ne yapayım yani üst üste 5 kez de kimseyi aramam
Israr etmem kimseye
Açarsa açar açmazsa banane

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…