Bence eğlenceye gidin takı takmayın.Çok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Arkadaşım önce bekarlığı veda yaptı geçen gün kişi başı 400tl verip bir villa tuttuk kızkıza eğlendik. Ben de katıldım. Bunun dışında nikahı için takısı, elbisesi, kuaförü derken zaten bi ton masraf ettim etmeye de devam edeceğim.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz ödeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Arkadaşım da gelmezsek darılacağını söylüyor.
Sizde kim haklı? Gitsem ayrı, gitmesem ayrı dert. Gerçekten üzüldüm.
Ne takacaktiniz?Yurt ici-yurt dışı doğum günü, düğün sonrası after party( düğünü zaten çok güzeldi), bir mekanda parti düzenleme, bekarlığa vedalarda kişisel odeme duydum, gordum. Arkadaşınız gibi nikah sonrası yemekte bir kişi duydum ama o da sadece çok az kişi ve eğlence yoktu ki bunu düzenleyen de çakalın önde gideni bir tipti.
90 kişi ne demek. Özet olarak arkadaşınız düğünü kişi başı ücretli yapmış. Eğer yoksa parası yapmaz. Buna el... ile gerdeğe girmek denir. Hanimefendi hiçbir şeyden eksik kalmıyor bir de elini cebine atmiyor. Utanmıyor bir de siz hayır deyince de guceniyor. Eşiniz yerden göğe kadar hakli. Gitmeyin, açıklama isterse bu şekilde bir düğüne katılmayı uygun bulmadik deyin. Bir de takı götüreceksin
Aynısını söyledim bedava sanıp geleceklerdir 20 kişi anca gelir o zaman dedim hayır konuşuldu hepsi gelecek dedi. Zaten tuttukları mekan damadın uzaktan akrabasınınmış ve davetlilerden 70’i damat tarafıNikah sonrası eğlence daha az kişiyle, evlenen çiftlerin daveti ve masrafı karşılaması ile olur. Arkadaşınız 90 kişiyle mini bir düğünü bedavaya getirmeye çalışıyor. O 90 kişiden epey fire de olacaktır. Herkes koşa koşa gelecek sanıyorlar herhalde.
Herkes birbirine bakıyor siz gidecekseniz biz de gideriz ama düğün bu diyor onlar daSizin ortak arkadaşlarıniz yokmu onlar ne diyor bu duruma, kabullendiler mi
Sadece kına ve nikah yazıyor davetiyede. Bunu extra olarak nikah sonrası eğlence olarak gördükleri için davetiyede yazmıyor tabiNormalde yemekli düğün yapanlar durumları müsait değil ise masrafı takılardan karşılarlar.
Sizin arkadaşınız hem yemekli düğün yapmış olacak hem de takıları cebine koyacak.
Ben olsam giderdim ama takı takmazdım.
Düğün davetiyesi var mı? Yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için acaba ne yazdılar davetiyelere. Çok merak ettim.
Damat komisyon da alırmış mekandan?Aynısını söyledim bedava sanıp geleceklerdir 20 kişi anca gelir o zaman dedim hayır konuşuldu hepsi gelecek dedi. Zaten tuttukları mekan damadın uzaktan akrabasınınmış ve davetlilerden 70’i damat tarafıarkadaşım kendi ailesine bile 320tl demiş. Yani onlarınkini bile ödemeyecek. e böyle olunca biz de belki de damat kendi akrabalarınınkini ödeyip bize ve kız tarafına mı böyle diyorlar acaba diye düşündük. İnş öyle bişey değildir
Gerçekten de aşırı iyi niyetli zaten o yüzden üzülüp arada kalıyorum. 70-80i erkek tarafı davetlilerin kız tarafı da 10 bilemedin 20 demekki. Biz mesela eşimle sayıyı bile bölüşmüştük 10 senin taraftan 10 benim taraftan çağıralım demiştik toplam 20 kişiydikBu kız biraz salak galiba.
Bu bence saflık değil ya.Gerçekten de aşırı iyi niyetli zaten o yüzden üzülüp arada kalıyorum. 70-80i erkek tarafı davetlilerin kız tarafı da 10 bilemedin 20 demekki. Biz mesela eşimle sayıyı bile bölüşmüştük 10 senin taraftan 10 benim taraftan çağıralım demiştik toplam 20 kişiydik
Eşim onu da kabul etmiyor. Ben düşkün müyüm benim derdim zaten para değil ki ben çıkarır 5 binde veririm ama burada yapılan bana saygısızlık diyor onu kabul etmiyor. Ben onun her şeyini yapacağım kendi nikahı eğlencemde yedirip içireceğim, onunkine kıyafet alacağım, takısını alacağım masrafa gireceğim ama o bana bi tane içecek ısmarlamayı çok görecek ha diyor. O gün seni de alır çıkarım dışarda karımla oraya vereceğim para kadar yerim içerim ama yine onların eğlencesine gitmicem çakal bunlar diyor.
Aynısını söyledim bedava sanıp geleceklerdir 20 kişi anca gelir o zaman dedim hayır konuşuldu hepsi gelecek dedi. Zaten tuttukları mekan damadın uzaktan akrabasınınmış ve davetlilerden 70’i damat tarafıarkadaşım kendi ailesine bile 320tl demiş. Yani onlarınkini bile ödemeyecek. e böyle olunca biz de belki de damat kendi akrabalarınınkini ödeyip bize ve kız tarafına mı böyle diyorlar acaba diye düşündük. İnş öyle bişey değildir
:) Bence de. Kız tarafından 20 kişi gelse, ki öyle demiş konu sahibi, 6400 yapar. Daha içkiler vs. hariç bu. Geriye kalan 70 kişiyi sırtlar mı bilemedim.Bence erkek tarafından ücret istememiş olma ihtimalleri var
Burada bir iyi niyetli varsa o da sizsiniz, hala kızın iyi niyetli olduğunu düşünüyorsunuz çünkü. Ayranı yok içmeye, tahterevanla gider sıçmaya. 80 kişinin parasını nasıl ödeyelim ne demek? Millet nasıl ödüyorsa o da öyle ödeyecek. Parası yoksa da böyle işlere girmeyecek. Bu kadarını akıl edemiyor mu? O yüzden salak.Gerçekten de aşırı iyi niyetli zaten o yüzden üzülüp arada kalıyorum. 70-80i erkek tarafı davetlilerin kız tarafı da 10 bilemedin 20 demekki. Biz mesela eşimle sayıyı bile bölüşmüştük 10 senin taraftan 10 benim taraftan çağıralım demiştik toplam 20 kişiydik
Kalıbımı basarım, mekan erkek tarafının akrabasının ve onlardan 70 kişi gelecekse erkek ailesi kendi tarafının masraflarını ödeyecektir. Ama sizin ruhunuz bile duymayacak büyük ihtinal. Arkadaşınız da safmış. Etkek tarafı Akrabasının mekanında eğlence yapıyor ona bile kişi başı 200 istiyorlar, bir de uzak mekanmış. Mekan parasını ya sadece kız tarafından karşılayacaklar ya da herkesten para alacaklarsa düğün parasını çıkarmayı bırak kenara para atacaklar davetli hesaplarından.Aynısını söyledim bedava sanıp geleceklerdir 20 kişi anca gelir o zaman dedim hayır konuşuldu hepsi gelecek dedi. Zaten tuttukları mekan damadın uzaktan akrabasınınmış ve davetlilerden 70’i damat tarafıarkadaşım kendi ailesine bile 320tl demiş. Yani onlarınkini bile ödemeyecek. e böyle olunca biz de belki de damat kendi akrabalarınınkini ödeyip bize ve kız tarafına mı böyle diyorlar acaba diye düşündük. İnş öyle bişey değildir