- 21 Kasım 2017
- 27.485
- 119.967
Bu kız biraz salak galiba.Siz kendi eğlencenizi ödediniz ama erkek tarafı 80 kişi çağırmış biz onu nasıl ödeyelim dedi.
Normalde gelin yanında kuaföre gidene ödetilmez zaten ben hiç ödemedim, kendim de ödetmedim.Ben olsam eğlenceye gitmez öncesinde hediyemi verirdim.
Benimle kuaföre gelin kuaförüme gelen arkadaşlarıma bile ödeme yaptırmamıştım ben. Millet çok uyanık.
Eşim de öyle dedi bize deselerdi kişi başı 300tl harcama sınırı var ona bile okeyim evde yemek atıştırır giderdik orada da menüden kafamıza göre içerdik dedi. Ben et yemiyorum zaten menüde et var meselaKeriz silkelemeAçlara bak ya. İlk defa düğün mekanının parasını vereni duydum. Eğlenecekler diye niye başkalarının da cebinden para çıkacak? Ayıptır ya. Ben gitmezdim. Hem madem parayı siz veriyorsunuz, menüden de istediğinizi yiyin. Ben uyuz olur, ince belli bardakta çay içerdim. Eğer yoksa maden suyu. Hadi olmasın limonata.
Canım kadınlar kulübünde öğrendiğim bir şey varsa bu foruma yaptığın her şeyi göstere göstere yapacaksınNormalde gelin yanında kuaföre gidene ödetilmez zaten ben hiç ödemedim, kendim de ödetmedim.
Erkek tarafı çok çağırdıysa yapmayacak yada bir zahmet erkek tarafı ödeyecek.
Çok çakallar.
Hem eğlenceden kusur kalmayacaklar hem ceplerine para kalacak.
Asla gitmeyin konu sahibi.
Bence sormasın direkt böyle yapsın Bi nevi gelinin cebinden çıkmış olacak yedikleri içtikleri içine otursun. böyle başkasının parasıyla organizasyon yapmayı anlar.Altın takamayacağınızı çok masraf ettiğinizi söyleyin. Samimi arkadaşıma ben bu seçeneği sunarım. Ya altın takar merasime katılırım eğlenceye gelemem. Senin ihtiyacın görünsün. Ama eğlencede biz de olalım illa istiyorsan altın takamam ama gelirim diyin. O neyi tercih ederse onu yapın. Hem de nedenini anlar. Anlamıyorsa da ikisini de yapmazsınız keyfi bilir
O bana gram taktığı için biz de gram takıcaz ama zaten hayatta eskisi gibi değil ki nişanda da gram taktık birbirimize düğünde de. Gram olmuş 1600 küsür yani az da değil aslında bakarsanız. Eşime dedim e içmeyelim o zaman gidelim diye. O da diyorki yemek yememiz yarım saat sürecek geri kalan saatlerce ne yapcaz bön bön masada oturcaz mı millet içerken diyor. O başta onlara yakın biyerde yapın taksiyle gelip gidelim demişti. Şimdi de yakın olsa yine gidelim ama herkese uzak şehrin en uç yerinde mekan tuttular taksi parası mekan parasını geçti diyorBakın benim dediğimi yapın, tekrar söyleyim, alkolsüz menü alıverin. Arabadan ve alkolden kar edin. Ayrıca takıyı da küçültüp yemeğin parasını çıkarmış olun. Sorarsa da düğün için krediye başvurdum ama o bile çıkmadı artık dersiniz
Bakın benim dediğimi yapın, tekrar söyleyim, alkolsüz menü alıverin. Arabadan ve alkolden kar edin. Ayrıca takıyı da küçültüp yemeğin parasını çıkarmış olun. Sorarsa da düğün için krediye başvurdum ama o bile çıkmadı artık dersiniz
Ben olsam eğlenceye gitmez öncesinde hediyemi verirdim.
Benimle kuaföre gelin kuaförüme gelen arkadaşlarıma bile ödeme yaptırmamıştım ben. Millet çok uyanık.
Ay bunla ilgili bi anım var. Arkadaşımın nişanı için İstanbul'dan tee iç anadolunun bi köşesine gitmiştim. Nişan ama 1000 kişilik yani düğünden hallice. Haliyle kuaföre gittik. Hepimiz ödeyecektik kalabalıkta çok karmaşa oldu kaldı. Akşam arkadaşım tuvalete girdi (kaldığımız odada vardı misafir tuvaleti gibi) nişanlısına bi de bize ödettiler kuaförü aa ben şok falan diyor. Ertesi gün dönecektik, sabah masasına parasını koymuştum gitmeden. PuhNormalde gelin yanında kuaföre gidene ödetilmez zaten ben hiç ödemedim, kendim de ödetmedim.
Erkek tarafı çok çağırdıysa yapmayacak yada bir zahmet erkek tarafı ödeyecek.
Çok çakallar.
Hem eğlenceden kusur kalmayacaklar hem ceplerine para kalacak.
Asla gitmeyin konu sahibi.
Takı takmasın bence de görsün arkadaşının gerçek yüzünü çünkü çıkar ilişkisi kankiliği gibi duruyor anında soğur sizden kız mesafe koyar araya..Kocanıza azıcık acıyorsanız ne gidin ne takı takın..mis gibi kendiniz eğlenmeye gidin diyeceğim ama siz hala kocanızı ikna etme derdindesiniz sadece buraya ah vay dinlemeye geldiniz..gidersiniz ödersinizBen sizin yerinizde olsam gider eğlenir takı takmazdım.Nasıl düğünde takılan paralarla insanlar salonun ya da böyle eğlencenin parasını ödüyor. Siz de takı takmayarak arkadaşınızın yerine ödemiş olursunuz. Ona da bu şekilde söylersiniz. Takı parası yerine mekanın parasını ödemeyi tercih ettik diye. Hem katılmadınız diye söylenemez hem siz geri kalmamış olursunuz
İnanın benim arkadaşım saf. 10 yıllık dostum bi kere benden para istememiştir daha çok ezilir büzülür. Düğün bile masraf olmasın diye kendi istemedi. Zaten onu bildiğim için aldım karşıma dedim bak böyle yapmayın arkadaşım arkamızdan laf olur diye ona bile ‘aaa olur mu cidden kız nişanlıma söyleyim’ falan dedi ama ertesi gün değişme olmadı. Ben erkek tarafının yaptırdığını düşünüyorum. O yüzden üzülüyorum zaten gitmezsem üzülecek diye. Biz 2 sene oldu evleneli. Eşim benim kadar yakın olmadığı için esip gürledi haliyle ama ben buraya sormak istedim bir yanım üzülüyor arada kaldımBişi sormak istedim, tüm yorumlara "eşim onu diyor, eşim böyle cevapladı" demişsiniz (yanlış anlamayın, ben de haklı buluyorum eşinizi) ama merak ettim.. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bu arada, adab-ı muaşeret gereği "davet eden", hesabı öder. En ufak ikili başbaşa buluşmalardan, büyük organizasyonlara kadar medeniyet kuralı budur. Kızın hem size para ödetmesi hem de "darılırım" demesi büyük düşüncesizlik ve saygısızlık olmuş bence.
Ayıp etmiş arkadaşınız, düğününe gittiniz mi? Ben olsam bir bahane bulup gitmezdim.Ay bunla ilgili bi anım var. Arkadaşımın nişanı için İstanbul'dan tee iç anadolunun bi köşesine gitmiştim. Nişan ama 1000 kişilik yani düğünden hallice. Haliyle kuaföre gittik. Hepimiz ödeyecektik kalabalıkta çok karmaşa oldu kaldı. Akşam arkadaşım tuvalete girdi (kaldığımız odada vardı misafir tuvaleti gibi) nişanlısına bi de bize ödettiler kuaförü aa ben şok falan diyor. Ertesi gün dönecektik, sabah masasına parasını koymuştum gitmeden. Puh
Yok bence gitsinler yesin içsin eğlensinler ama takı takmasınlar kendi yediklerini ödesinler yeter. Keşke çoğu davetli bunu yapsa çok güzel ders olurdu. Belki de yaparlar belli olmaz çünkü Bi yerde düğün yapmış oluyor misafirler.Takı takmasın bence de görsün arkadaşının gerçek yüzünü çünkü çıkar ilişkisi kankiliği gibi duruyor anında soğur sizden kız mesafe koyar araya..Kocanıza azıcık acıyorsanız ne gidin ne takı takın..mis gibi kendiniz eğlenmeye gidin diyeceğim ama siz hala kocanızı ikna etme derdindesiniz sadece buraya ah vay dinlemeye geldiniz..gidersiniz ödersiniz
Benim düğünüme gelemeyen arkadaşlarım arkadaşlarım vesilesiyle hediyesini göndermişti, ben finanse edeceğim düğüne gitmezdim şahsen. Hediyenizi yollamak da zor değil.İnanın benim arkadaşım saf. 10 yıllık dostum bi kere benden para istememiştir daha çok ezilir büzülür. Düğün bile masraf olmasın diye kendi istemedi. Zaten onu bildiğim için aldım karşıma dedim bak böyle yapmayın arkadaşım arkamızdan laf olur diye ona bile ‘aaa olur mu cidden kız nişanlıma söyleyim’ falan dedi ama ertesi gün değişme olmadı. Ben erkek tarafının yaptırdığını düşünüyorum. O yüzden üzülüyorum zaten gitmezsem üzülecek diye. Biz 2 sene oldu evleneli. Eşim benim kadar yakın olmadığı için esip gürledi haliyle ama ben buraya sormak istedim bir yanım üzülüyor arada kaldım
Keşke o kuaför olayında haddini bildirseydiniz. Böyle tipler yaptıkları böyle yüzsüzlükleri bir de sanki karşısındaki insanı saf yerine koydun diye böbürlenerek anlatıyorlar. Eminim arkadaşınızda bu olaydan sonra bol bol konuşmuştur. Neyse en azından kurtulmuşsunuzBir beklentim yoktu onun benden varmış ama.
Bu kuaför meselesinden değil ama başka bir şeyden dolayı uzun zaman önce arkadaşlığımı bitirdim kendisiyle
Gitmedim, o günden beri de konuşmuyoruzAyıp etmiş arkadaşınız, düğününe gittiniz mi? Ben olsam bir bahane bulup gitmezdim.