- 22 Kasım 2010
- 11.035
- 19.302
Yok kınasını ayrıca lüks bir salonda yapıyor yine konseptli olarak. Bekarlığa veda extraydı. Ben kına için de ayrıca elbise ayakkabı vs masraf ettim yani bekarlığa veda ve düğün yemeği hariçOnu da kına yerine sayarsak, tüm düğün sürecini artı ile kapatmışlar
Kiz kardeş olsa bu kadar masraf yapılır herhalde. Esin bu kadar haklı olduğu başka bir konu görmemiştim buradaYok kınasını ayrıca lüks bir salonda yapıyor yine konseptli olarak. Bekarlığa veda extraydı. Ben kına için de ayrıca elbise ayakkabı vs masraf ettim yani bekarlığa veda ve düğün yemeği hariç
Hiç umrumda olmaz bu pahalılıkta o parayla eşimle kaç gün eglenırım. Millet ıyıce çingeneleştiÇok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Arkadaşım önce bekarlığı veda yaptı geçen gün kişi başı 400tl verip bir villa tuttuk kızkıza eğlendik. Ben de katıldım. Bunun dışında nikahı için takısı, elbisesi, kuaförü derken zaten bi ton masraf ettim etmeye de devam edeceğim.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz ödeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Arkadaşım da gelmezsek darılacağını söylüyor.
Sizde kim haklı? Gitsem ayrı, gitmesem ayrı dert. Gerçekten üzüldüm.
Bekarlığa vedada normalinin bu olduğunu düşünüyordum:) düğün sahibinin ödediğini görmedim hiçAy bu çok fena ya. Nasıl yapabiliyorlar bu şekilde bence utanç verici.
Bı arkadaşım da nikah sonrası eğlence yaptı ve ücret davetlilere aitti ben katılmadım ama çok yapan var bunu daBir yaşıma daha bastım. Düğün yemeğine çağırıp, hesabı gelenlere mi ödetiyorlar? Bizim örf, adetimizde böyle bir şey yoktur. Paraları yoksa sadece nikah yapsınlar. Ne yüzsüzlük.
Bence siz arkadaşlığınızı gözden geçirin.
Doğum günüyle sünnet ne alakaysa. Kirvelik karşılıklı oluyordu sanırım. Sizin oğlunuz var mı?Bence de çok uyanıklık zaten doktor bul denmesi filan kendileri 10000 lik takı demedi ama tam altın takarsın artık yani dedi
Bence de özel doktor abartı yani
Gidip sünnet ettirsin takısıını kıyafetini biz alırız
Ya. Oda bişey mi geçen gün çocuğun doğumgünü için pasta istediler eşim 1000 tl yolladı iyice adam yolmaya başladılar yüzsüzlüğün bu kadarı da pes
İkimizin düğünü arasında 1 aydan az var. Aradan 2 sene geçti. Ben onunkine gidemedim diye inat etti gibi geliyorCok yakin olan, samimi kisiler ya da o bana takmisti ben ona takayimcilar dugune gelmesede hediyesini eninde sonunda veriyor.
Dugune gelmediysem taki takmamcılar salak yapıyor.
Dugununuz yeni olduysa henuz altin alacak parayi biriktirememis olabilirler. Aman ne dugunu ben bilmem kac yillik evliyim diyorsanız "kac yillik geline altin mi takacagim" diye dusunuyolardir.
Bence o kadar yakin arkadasiniz degilmis. Eger yakin arkadasiniz olsaydi bu sekilde para hesabi yapmazdiniz, yediginiz giydiginiz hatta takinizi bile hesaplamissiniz bence cok ayip.Çok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Arkadaşım önce bekarlığı veda yaptı geçen gün kişi başı 400tl verip bir villa tuttuk kızkıza eğlendik. Ben de katıldım. Bunun dışında nikahı için takısı, elbisesi, kuaförü derken zaten bi ton masraf ettim etmeye de devam edeceğim.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz ödeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Arkadaşım da gelmezsek darılacağını söylüyor.
Sizde kim haklı? Gitsem ayrı, gitmesem ayrı dert. Gerçekten üzüldüm.
arkadaşının düğün yapıp faturayı millete kitlemesi ayıp değil yani hımmBence o kadar yakin arkadasiniz degilmis. Eger yakin arkadasiniz olsaydi bu sekilde para hesabi yapmazdiniz, yediginiz giydiginiz hatta takinizi bile hesaplamissiniz bence cok ayip.
Icinizden arkadasinizin mutlu gununde yaninda olmak gelmiyorsa paraya takilacaksanjz zaten gitmeyin.
millet ne uyanık ya biz böyle olamadık biElin adamına da gel oğlumun çkünü 10.000e kestir demezsin yahu
olma zaten bu arsızlık terbiyesizlik köylü kurnazlığımillet ne uyanık ya biz böyle olamadık bi
ben de yeni evlendim kokteyl nikahtı bizimki. biz de after party düşündük 15 kişilik falan. sonra baktık hem cumartesi yer yoktu güzel bir mekan ayarlayamadık hem de millete yediğinizi içtiğinizi kendiniz ödeyeceksiniz demeye utandık. 15 bin falan da vermek istemedik. öylece kaldı yapmadık sornasında bir şey.İlk başta zaten 200tl giriş masrafıydı. Yemekte alkolde yoktu. 200 verip üstüne yediğimizi içtiğimizi de ödeyecektik sonra ben karşıma alıp konuştum biz zaten içmeyeceğiz eşim araba kullanıyor kendimiz için söylemiyorum yani ama bu şekilde yaparsan insanlar arkanızdan konuşur en azından 150tl içinde insanlara bir tane içecek hediye edin kendinize güldürmeyin ben senin dostun olarak söylüyorum olacakları dedim. Ha öyle mi olur tamam bi nişanlıma söyleyim dedi. Ertesi gün 320tl ve yemek yaptık dedi. Alkol de yok dedi. Siz kendi eğlencenizi ödediniz ama erkek tarafı 80 kişi çağırmış biz onu nasıl ödeyelim dedi. Anlamadım ki sanırım farkında değiller. Ben de kendimi sorguladım acaba paragöz müyüz biz dedim ondan burada da sormak istedim.
oha ya. bence 0,5 gram takın bu aralar herkes ondan takıyor. sorarsa da bekarlığa vedasıydı, kınasıydı, nikahıydı, yemeğiydi bitmedi ki hiçbir şeyin çok masraflı oldun bunu takabildim de geç.Yok kınasını ayrıca lüks bir salonda yapıyor yine konseptli olarak. Bekarlığa veda extraydı. Ben kına için de ayrıca elbise ayakkabı vs masraf ettim yani bekarlığa veda ve düğün yemeği hariç