Ben onun ayıbı olarak görüyorum bunu.Keşke o kuaför olayında haddini bildirseydiniz. Böyle tipler yaptıkları böyle yüzsüzlükleri bir de sanki karşısındaki insanı saf yerine koydun diye böbürlenerek anlatıyorlar. Eminim arkadaşınızda bu olaydan sonra bol bol konuşmuştur. Neyse en azından kurtulmuşsunuz
düğün yapıp hesabı misafirlere ödetmek nedir ya çüşÇok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Arkadaşım önce bekarlığı veda yaptı geçen gün kişi başı 400tl verip bir villa tuttuk kızkıza eğlendik. Ben de katıldım. Bunun dışında nikahı için takısı, elbisesi, kuaförü derken zaten bi ton masraf ettim etmeye de devam edeceğim.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz ödeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Arkadaşım da gelmezsek darılacağını söylüyor.
Sizde kim haklı? Gitsem ayrı, gitmesem ayrı dert. Gerçekten üzüldüm.
enayilik yükleniyorKızlar birde kirvelik olayı var konuyu değiştirmek istemem ama. Eşim arkadaşının çocuğuna kirve oldu ama çok yakın arkadaşı yani
Şimdi çocuğu sünnet ettirecekler eşimi arayıp özel doktor istiyorlar eee birde bunun takısı var en 10000 bir de farklı şehirde olunca yanına gelecez bizi ağırlayacaksın dimi diyorlar (mekana filan gitmekten bahsediyorlar)
Bende eşime dedim tamam takını takarsın ama özel doktor ne alaka yani
Olması gereken nedir
Eşiniz hakli girmeyiniz baya bedavaci bu arkadaşınız. Hiç sevmem bedavaci kişileriÇok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Arkadaşım önce bekarlığı veda yaptı geçen gün kişi başı 400tl verip bir villa tuttuk kızkıza eğlendik. Ben de katıldım. Bunun dışında nikahı için takısı, elbisesi, kuaförü derken zaten bi ton masraf ettim etmeye de devam edeceğim.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz ödeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Bir de sonrasında bir iyilik daha yaptım ona küstükten sonra ama tabii 15 sene geçti yani bu olayların üzerinden..Keşke o kuaför olayında haddini bildirseydiniz. Böyle tipler yaptıkları böyle yüzsüzlükleri bir de sanki karşısındaki insanı saf yerine koydun diye böbürlenerek anlatıyorlar. Eminim arkadaşınızda bu olaydan sonra bol bol konuşmuştur. Neyse en azından kurtulmuşsunuz
Çok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz çdeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi onlara tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Benim ablam da, benim düğünümde saç bakım kremi aldı kuaförden, o zaman ki fiyatı 60 TL idi yıl 2010.Bir de sonrasında bir iyilik daha yaptım ona küstükten sonra ama tabii 15 sene geçti yani bu olayların üzerinden..
Eşiyle kavga etti ve bana senden başka gidecek kimsem yok sende kalabilir miyim dedi?
İki gece de evimde misafir ettim.
Sonrası zaten yaşadıkları çok uzun o iki gece kendi takıldı evde ben eve gitmedim anahtarı verdim.
Eşimde o dönem şehir dışı çalışıyordu.
Ben annemlerde kaldım hatta.
Yine konuşmadım sonrasında sadece dışarda kalmasını istemedim.
İletişim kurmaya tekrar arkadaşlığımızın kaldığı yerden devam etmesi gibi saçma salak istekleri oldu kesinlikle midem almadı kendisini..
Çok şükür kurtuldum o dönem çok değişik bir dönemdi benim için açıkçası karmaşık diyebilirim…
Çok büyütmedim o dönem sadece hangimiz gelin falan oldum
6.400 gelin hanim ödesin bir zahmet ben arkadaşlarimdan para isteyemem desin, gider kuofore verir 10.000 TL. Milletin içeceği iki bardak suyun hesabını yapar yok artık. Hem kel hem fodul bide içkili eğlence yapıyor.:) Bence de. Kız tarafından 20 kişi gelse, ki öyle demiş konu sahibi, 6400 yapar. Daha içkiler vs. hariç bu. Geriye kalan 70 kişiyi sırtlar mı bilemedim.Ama damadın tanıdığıymış, mümkün tabi. :)
Buda iyiymiş, millet yolunu bulmuş valla, yok sadíç öder yok kirve öder.Bence de biraz saçma ya yemek parası onlardan olmalı bence ya da gelin damadın sadıcı varsa. O ödemeli
Bizim de arkadaşımı evlendi bikaç ay önce biz eşim sadıç oldu
Düğün sonrası yemek parasını biz ödedik
aşırı terbiyesizlik bence6.400 gelin hanim ödesin bir zahmet ben arkadaşlarimdan para isteyemem desin, gider kuofore verir 10.000 TL. Milletin içeceği iki bardak suyun hesabını yapar yok artık. Hem kel hem fodul bide içkili eğlence yapıyor.
Onu da kına yerine sayarsak, tüm düğün sürecini artı ile kapatmışlarŞaka gibi bekarlığa vedasında bile villa parasını size ödetmiş.
biz de yemekli yapmıştık. 4 kişilik aile gelip 1 çeyrek takmıştı masrafları 2 çeyrektiYengenc ama bide şu açıdan düşün neden birisi evleniyor diye insanlar senin düğünün yemek masrafını karsilasin ki? Yemekli davet veren kimse o karşılar ücreti. Eğer kendine guvenmiyorsa vermez. Masraf olmama kısmı tartisilir çünkü bu durumda düğün sahibi insanlara masraf olmuş baksana hemde kaç bin TL'lik. Bekarlığa vedasiydi yemegiydi vs.
harika fikirEn sevdiğim düğün tipi. Ben de böyle yapmak istiyorum. Neden evleniyorum diye masraf edip herkese yemek ismarlayayim ki:) hiç kafamda oturtamiyorum bu fikri
Kendim de çok gittim böyle eglencelere. Arkadaşlar mekan belirliyor , fix menu , alkollü alkolsüz ne yediğin ne ödediğin belli, müzik var,eğlence var.
Alkollü yemekli düğüne gitsen eşek değilsen altın takman lazım, yediğin ucyuz lira, verdiğin gram altın binaltiyuz:) takmasan yedin içtin, ayıp:)
Böyle eglencelere gidiyorum , hem iyi günlerine eslik ediyorum, hem kimseye masraf olmuyorum.
Ama kimseye de altın takmıyorumo kadar uzun boylu değil .
Siz de altını bosverin, eğlenceye gidin yiyin için
Ben gitmem ama illa gideceksem de tek giderim. Düğüne de altın takmam. 200 geline 200 damada takarım yeter. Zaten takının amacı düğüne katkıdır. Siz eğlence için katkıda bulunmuş oluyorsunuz. Hem gelmedi etmedi diyemezlsr. Hem az taktı diyemezler. Veya dolar takardım. 50 dolar takardım. Tam aklımdaki takıya denk gelirdi. Onlar kurnazsa ben de kurnazlik yapardımHiçbir şeyden geri kalmıyorlar ama hesabı misafire kitliyorlar dedi o da. Ama ben yinede üzülüyorum ya şimdi bişey desem 300tl de veremeyecekler diye arkamdan konuşurlar diye korkuyorum
Eee ne dedi eşiniz peki?Kızlar birde kirvelik olayı var konuyu değiştirmek istemem ama. Eşim arkadaşının çocuğuna kirve oldu ama çok yakın arkadaşı yani
Şimdi çocuğu sünnet ettirecekler eşimi arayıp özel doktor istiyorlar eee birde bunun takısı var en 10000 bir de farklı şehirde olunca yanına gelecez bizi ağırlayacaksın dimi diyorlar (mekana filan gitmekten bahsediyorlar)
Bende eşime dedim tamam takını takarsın ama özel doktor ne alaka yani
Olması gereken nedir
Eşiniz saf mı acaba? Sizin konu ayrı başlık olur. Son durumu mutlaka yazın bizeBence de çok uyanıklık zaten doktor bul denmesi filan kendileri 10000 lik takı demedi ama tam altın takarsın artık yani dedi
Bence de özel doktor abartı yani
Gidip sünnet ettirsin takısıını kıyafetini biz alırız
Ya. Oda bişey mi geçen gün çocuğun doğumgünü için pasta istediler eşim 1000 tl yolladı iyice adam yolmaya başladılar yüzsüzlüğün bu kadarı da pes
Avrupa'da bu kadar gösteriş yok ama. Arkadaşımın düğün elbisesini annesi dikti. Gelinlik giymedi. Küçük ikramli bir nikah yaptılar geçtiler.Yakın arkadasınız için 1 gramlok altın zaten fazla değil. 400 vejarlığa vedayı siz düşünmüşsünüz o da sorun değil. Eğkenceye de ya gidin içneyin aracınızla gidin dönün ya da eşiniz olmadan gidin bi arkadas grubuyla takılın. Sonucta tek gelen de olacaktır. Ekonomik sokıntılar burayı da avrupadaki davranış biçimine soktu. Beyse ki arkadasınız bastan söylemiş gelenin ödeyeceğini. Ben böyle emrivakileri sevmiyorum. Gelmeyince küsülnesi de çok anşamsız. Ben mesela böyle gürüktülü eğlence ortamlarında asırı sıkılıyorum. Davet sahibi ödese bile gitmiyorum çoğunlukla. Siz de nikaha katıldınızsa eğlenceye gitmeseniz bile olur. Ama işte gidesiniz varsa bu dediğim yöntemler de fikir olsun.