Arkadaşımın nikah sonrası eğlence masrafı

Valla zamanında ben de bakmıştım düğün için. Otelde düşündük. Çok bilindik bir oteldi. Davetli listesi çıkardık maliyet belirledik gayet de biz ödeyecektik. Ha olmadı ayrıldık evlenemeden ama kimseye de düğün yapasımız var diye fatura kesmek gelmedi aklımıza aşırı ucuz davranışlar.

Gitmezdim bu arada düğüne konu sahibi. Sorarsa da birine düğün yapasım olsa kendime yapar nikah tazelerim dersiniz. Sanmıyorum ama utanır belki.

Ben olsam gitmem. Bir bahane bulurum. En yakin arkadasim boyle cakallik dusunebilecek bir insan olmadigi icin boyle bir durumda kalabilecegimi dusunmuyorum ama.

Yengenc ama bide şu açıdan düşün neden birisi evleniyor diye insanlar senin düğünün yemek masrafını karsilasin ki? Yemekli davet veren kimse o karşılar ücreti. Eğer kendine guvenmiyorsa vermez. Masraf olmama kısmı tartisilir çünkü bu durumda düğün sahibi insanlara masraf olmuş baksana hemde kaç bin TL'lik. Bekarlığa vedasiydi yemegiydi vs.

Iyimis bu. Artik yeni model dügünler böylemi biz dügün edip borca girdik 7 sene önce... simdikilerde dügünü davetlilere mi yaptiriyo
Böyle bi dügüne katilmam acikcasi. Cok sacma hem taki verrcegim hem masraf olacak bana. Kimseden taki beklemesinler ozaman bence

90 kişi kutlama olmaz 15-20 kişiyle kutlama olur. Benim içimde düğün yapmak var ama adına düğün değil parti diyelim gelen de hesabı ödesin demeye gelmiş bu. Esin haklı nikahta takini tak bu ay çok açıldık 2-3 bin çıkmıyor mutluluklar de geç. Kuserse kendisi bilir.

Bence de çok uyanıklık zaten doktor bul denmesi filan kendileri 10000 lik takı demedi ama tam altın takarsın artık yani dedi
Hala böyle şeyler var mı yaa kendi doktorunu kendi bulamıyor mu insanlar. Gittik hastanede yaptırdık bitti. Kimseye bişey söylemedik.
Bence de özel doktor abartı yani
Gidip sünnet ettirsin takısıını kıyafetini biz alırız

Ya. Oda bişey mi geçen gün çocuğun doğumgünü için pasta istediler eşim 1000 tl yolladı iyice adam yolmaya başladılar yüzsüzlüğün bu kadarı da pes

Gerçekten çok büyük terbiyesizlik ben böyle birşeyi insanlara söylemeye utanırım birde gelmezseniz darılırım diyeceğim arkadaşınız pişkinlikte sınır tanımıyor gerçekten insanı salak yerine koymaktan baska birsey degil bu en azindan size karsi özverili davranabilirdi.. acik acik söyleyin bence çok masraf ettik katilamayacagiz diye yada takı takmayın. gerçekten şaşırdım bu davetlilerin hepsi gidecekmi merak konusu

Evet ama buradaki gibi yüz kisi çağırmıyorlar. Meyhane tarzı bir yer oluyor genelde. Ya da mesela tekne tutuyor kuruyemiş+ içki şeklinde.
Eş, dost, iş arkadaslari falan oluyor. Maksimum 20-25 genç. Samimi, tatlı bir ortam oluyor.
Bu kişi 90 kişi çağırmış, biraz abartmış. Samimi bir ortam olacağını da sanmıyorum, gelini görmeden gidecek insanlar bile olabilir o kalabalikta
Konu sahibinin kankasi abartmış. Ama bence bir ton masraf yapmaktansa, gelenlerin yemekli düğün diye kendilerini altın takma zorunluluğunda hissetmesindense sabah aile üyeleriyle akrabalarla nikah, akşam gençlerle, kankalarla eğlence şeklinde olsa daha tatlı olur.
Tabii işi ticarete döküp pahalı mekanlar belirleyip 'gelmezsen küserim' değil benim dediğim . Bu yaz mesela bir arkadaşım davetiye fotosu attı. Şu saatte nikah, sonrasında şehrin içinde, açıkhavada arka bahçe gibi bir yerde kutlama var diye. Mekan da çok tatli bir yer, eski gazinolar gibi ampul şekilli lambaları yakmışlar, arkadaşım dekor için basit birkaç şey getirmis. Ayirtilan her masaya cips kuruyemiş falan koydurmus. Onun dışında yiyen içen kendi ödüyor. Fiyatlar normal o bölgedeki mekan fiyatlari gibi. İsteyen iş cikis saatiydi bir şeyler yedi, isteyen alkolün küpüne girdi, sadece mutlu güne eşlik etmek isteyen bir gazoz içti, arada kaynadi. Onemli olan dostların bir arada olup kutlamasıydi, öyle de oldu. Dansettik, eğlendik.Hem eski dostları görmüş olduk.
Kasdettigim kutlama şekli bu aslında.
Kimseye yük olmadan , kimseyi de kendine yük etmeden mutlu bir gün yaşamak.
Bu haftasonu çok sevdiğim bir arkadaşımin kinasina gittim, o gece yatıya kaldık kızlarla. Hep şu konuşuldu "offf, düğünde ne yapacağız? Gram altin 1700 olmuş nasıl takıcaz , bir kişi daha bulsak ayıp olur mu bir gram altın için? Ev sahibi de zam yaptı , Yarım gram mi alsak?para mı taksak? Ama çok ayıp olur yemekli davete gideceğiz kız çok masraf yapmıştır. Of püf"
Bu muhabbet durumu orta halli olan herkesin sevdiği biri her evlendiğinde duyduğu bir muhabbet. Bence bu daha kötü. Ben o evlenen arkadaşınlmi cidden çok seviyorum, umarım bir ömür mutlu olur- inanilmaz iyi bir kalbi var. Ama onu sevmem o evleniyor diye kendimi zora sokmam anlamına gelmez ki insanlar yemekli düğün yapıyorlar, sonra konuklar takı takma zorunluluğu hissediyor.
Hem aile masraf yapıyor,zarar. Hem gelenler takıyor, zarar.
Bana saçma geliyor

ilk defa böyle bir sey duyuyorum insanlar iyice arsız utanmaz olmuslar.Ne kadar ayıp bizim düğün eğlencemiz var ücreti bu kadar demek.

Bunlar çocuğu size mi doğurdu da doğum günü pastasını bile siz alıyorsunuz. Çok sinir oldum gece gece

Bunlar çocuğu size mi doğurdu da doğum günü pastasını bile siz alıyorsunuz. Çok sinir oldum gece gece
Valla ilk yaş gününde eşim ben yaptırırım dedi hediyesini de aldık gittik 2. Yaş gününde de ağızlarıyla istediler eşime dedim senin görevin mi oldu şimdi yani yeter bir bahane buldum gitmedim bir de hediye mi götüreyim

Bu devirde bir düğüne 5000 TL masraf ne gereksiz bir şey hem ben birilerini bir yere davet edersem onun masrafını karşılamam gerek arkadaşınız hiç birşeyde ucuza kacmayip millete durumu kakaliyor resmen bedavadan düğün oh mis

Cok yakin olan, samimi kisiler ya da o bana takmisti ben ona takayimcilar dugune gelmesede hediyesini eninde sonunda veriyor.
Dugune gelmediysem taki takmamcılar salak yapıyor.

Dugununuz yeni olduysa henuz altin alacak parayi biriktirememis olabilirler. Aman ne dugunu ben bilmem kac yillik evliyim diyorsanız "kac yillik geline altin mi takacagim" diye dusunuyolardir.

Saçmalık asla gitmem öyle arkadaşa da hadini bildiririim paran yoksa yemekli kutlama yapmaycaksn görgüsüz yazar gönderdim valla daha neler neler de burda ban yerim

Eşiniz çok haklı, arkadaşınız uyanıklık yapıyor kendince. Bence sırf bu yüzden eşinizle aranızı bozmayın.

Bir yaşıma daha bastım. Düğün yemeğine çağırıp, hesabı gelenlere mi ödetiyorlar? Bizim örf, adetimizde böyle bir şey yoktur. Paraları yoksa sadece nikah yapsınlar. Ne yüzsüzlük.
Bence siz arkadaşlığınızı gözden geçirin.

Yazmazsam çatlarım, sinirlerim tepeme çıktı. Yerinizde olsam, eğer kirve falan olursan boşarım seni derim, ne sünnet düğününe giderim ne takı takarım. Yüzsüzlükle nirvana yapmışlar, bir saf da kocanızı bulmuşlar, lütfen kusura bakmayın.

İki tane oğlum var, imkanım olduğu halde sünnet düğünü yapmadım, insanlara takı masrafı vs olmasın, bir de gereksiz geldi açıkçası. Doktor masrafı, tam altın üstüne siz onların şehrine gidip bir de onları ağırlayacaksınız. Sizi düpedüz enayi yerine koyuyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…