Arkadaşımın nikah sonrası eğlence masrafı

mağarana dön ya sen anlamazsın bu işleri ayıp falan biliyormuş gibi bir de.

ben anlamadım bekarlığa veda yı siz neden ödediniz?
enayi gibi hisseder insan kendini resmen hadi onu ödetti daveti o karşılamalıydı
eşiniz çok haklı

maddi durumunuz iyi mi yazi zengin misiniz? :)
ona güveniyordur o ama yapmak zorunda değilsiniz

merak ettim diğer arkadaşlar da ödeyecek mi hem villa parası hem düğün parası?

Bu after party falan degil bildiginiz dugun Ben de Bogazda Feriye Lokanta'sinda nikah + 100kisilik yemekli eglence ile evlendim. Tabii ki biz odedik. Sonrasinda after party'e bir mekanda loca tuttuk, giris+1 alkollu ucret odedik herkesin sonrasinda devam etmek isteyen olursa kendi odedi. Ama 20kisiydik gelin damat dahil.

Illa gitmek istiyorsaniz tek gidin, taki da takmayin en azindan masrafiniz yariya duser.

Bu arada benim yasadigim ulkede de her mekanin tek kisilik ucretinin oldugu websiteler var, dugune gitmeden once kontrol edip ucretini kirmizi zarfa koyup mekan girisindeki sepete koyuyorsunuz. Bizdeki taki gibi.

Tercih meselesi, durumunuz uygunsa ve sevdiginiz bir arkadasinizsa gidersiniz. Ben esimle rutin disari ciktigimda 2 3 bin arasindan asagi hesap odemem. Sevdigim bir arkadasimsa, oraya da giderim. Rutin yaptigimiz harcama zaten bana pek farketmez. Durumunuz uygun degilse o ayri gitmezsiniz. Buna da kirilmaz, akli selim biriyse... bu tarz eglence 1 kez olur ama hem bekarliga vedada davetlilere odeteyim hem nikah sonrası sacma

3 gün 2 gece Sapanca’da 5,6 bine kalacak yer var mı kız
O fiyata 2 gece zor, seciciyseniz tabi.Guvenilir bir yer var ama geceligi 5 bin, bir usttu gecelik 7 bin. 5binlik yer guzel ama sahibi vs guvenilir.(Sadece kahvalti) diger masraflar ekstra. Cok fazla dolandiricilik olayi var oralarda, temkinli olmak lazim. Kisiye ozel havuzu olan yerler 4 5binden basliyor, havuzun boyutu 5 binlikte fena degil. Daha uyguna temiz, ozel havuzlu yerde kalan varsa bana da yazsin :) Ayvacik'ta da guzel glampingler var, denizi de cok temiz

arkadaşının düğün yapıp faturayı millete kitlemesi ayıp değil yani hımm
Ben ona ayip degil demedim ki.
Bence boyle bir eglenceyi gucu olan yapmali, gucun yoksa da kimseyi boyle konusturmamak icin yapmamayi tercih edebilirsiniz.
Benim takildigim hem cok yakin arkadasim deyip hem de her seyin hesaplanmasi, ben olsam yakin arkadasimin dugunu icin boyle hesaplar asla yapmam, onun mutlu gununu nasil daha mutlu ederim diye dusunurum.
Ama yabanci birinin dugunu olsa belki hesap kitap yapip ona gore katilirsin

Cok terbiyesizsiniz, keske siz de ayip nedir bilseydiniz. Ben sizinle muhatap olmuyorum, her yorumumda bana saldirmaktan vazgecin lutfen.
ya millete hinlik yükleyen yeni anne olmuş bir kadının arkasından şeytan diyen sen değil misin? daha ne iş yaptığın kim olduğun belli değil gelmiş burada dalga geçiyorsun milletle.

insanların vaktini çaldığın için sen terbiyesizsin uza buradan konuyu dağıtma.

Cok tuhaf bir insansiniz. Ben kimseye seytan demedim neyden bahsediyorsunuz siz? Her seyim de net, anlayamamaniz sizin probleminiz.
Konuyu dagitan sizsiniz, ben konu sahibine kendi fikrimi yazdim size ne?
uslubunuzda terbiyenizle dogru orantili size cevap vermeyecegim.
Rica ediyorum benimle her konu altinda polemige girmeyin.

zaten hesap kitap yapmaya iten arkadaş. her şeyi misafirlere yıkınca misafir de askında takılmayacağı masraflara takılmaya başlamış. şark kurnazı konudaki arkadaş arkadaşsa tabi

Kimsenin düğünü için saçma sapan masraflara giremem evde ne varsa onu giyerim ekstra masraf çıkarılıyorsa kabul etmem. Çok kişinin düğününe, doğum gününe katıldım inanın ki değmez. Hele böyle bir durumda tüm masrafı gelenlere kakalamışlar. Düğünün karşılığı takılan takıdır madem böyle masrafa sokuyorlar takı asla takmam. Ötesi enayiliğe girer. O gün bir hastalık uydururum katılmam eğlenceye. 15-20 kişinin davetli olduğu özel bir eğlence değil zaten.

hande cok severim seni ama bunlar sizi saf bellemis .kizlarinin hakkini yedirme boyle insanlara

Buda iyiymiş, millet yolunu bulmuş valla, yok sadíç öder yok kirve öder.
Ama öyle bizimde düğünümüzde yemek ücretini gelin arabasını fülan sadıç ödemişti
Eşiniz saf mı acaba? Sizin konu ayrı başlık olur. Son durumu mutlaka yazın bize
Hahahha saf değil canım ya aslında kimseye hakkını yedirmez ama bu arkadaşıyla ölüme bile gider öyle diyeyim
Ayyy konu açmaya üşeniyorum ya çok da takmıyorum yoksa diğer zamanlarda isteklerini yazsam ohooıoooooo
Doğum günüyle sünnet ne alakaysa. Kirvelik karşılıklı oluyordu sanırım. Sizin oğlunuz var mı?
Yok ya
hande cok severim seni ama bunlar sizi saf bellemis .kizlarinin hakkini yedirme boyle insanlara
İnsanlar artık kullanmaya başlıyorlar bende bunu eşime söylüyorum napim söyle böyle diyor
Ya eşim yaptığı herşeyi karşılık beklemeden yapar rabbim de her zaman ona daha fazla verir bunu biliyorum

Mesela söylenmez ama geçen sene market önünde bir karı koca çocuk görüyor para istiyorlar çıkarıp veriyor sonra dönüşte tekrar görüyor belli ki ihtiyqçlqrı var diye çağıyor yanına markete girdiriyor diyor ne eksiğiniz varsa alın

Bunun gibi gibi bir sürü olay

İş karşı tarafın kullanmasına doğru gidince ben sinir oluyorum yoksa sıkıntı yapmam bütçesini bildikten sonra

Son düzenleme:
Ya enayilikten ziyade biraz abartıyorlar

Annemde zamanında komşumuzun oğluna kirve oldu takısını kıyafetini filan hep annemler almıştı
Sünneti de toplu olmuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…