• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşımın mutsuz evliliği ve evlilik dışı ilişki talebi

evoylin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2018
77
94
3
39
Arkadaşlar merhaba,

Bir süredir uğraştığım bir derdim var. Nasıl toparlayıp anlatacağım bilemiyorum. Çok uzun olduğu için şimdiden özür dilerim ama bir kaç aydır bununla uğraşıyorum ve artık içimde kalsın istemiyorum.

Öncelikle arkadaşımla ilişkimizi anlamanız için kısa özet geçeyim:

Bir arkadaşım var herhalde 30 yıldır tanışıyoruz, erkek ve evli. Çocukluk arkadaşım. Küçükken hep beraberdik, sonra okul, iş, onun evlenmesi derken görüşmelerimiz sadece ikimizin de sevdiği fantastik filmler çıktığında sinemaya gitmek olarak kaldı.

Bu kadar uzun süreli arkadaş olunca onun şimdiye kadar görüştüğü, hoşlandığı tüm kız arkadaşlarını biliyorum, tanıştım (o da benim erkek arkadaşlarımla tabi), ayrılıklarda birbirimize destek olduk vs. Eşi de beni tanıyor. Bu adamla ben yılda 2-3 defa sinemaya gitmek dışında (o da bizim için rutin olduğundan) görüşmüyorduk, zaten benim de işim yoğun buna zamanım yok.

Ne olduysa bu arkadaşımın eşi hamile kaldıktan sonra oldu. Arkadaşımda bir değişiklikler olmaya başladı. Normalde akşamları falan yazışmazdık, ya da artık çevremiz çok değiştiğinden özel meseleleri fazla konuşmazdık ama bu bana sıkıntılarından bahseder oldu. Neyse dedim, 30 yıllık arkadaşım derdini dinler destek olurum. Ama bir süre sonra işin rengi değişmeye başladı.

Ben evlilik düşünmüyorum, Türk tipi evlilik kadına çok fazla yük bindirdiğinden benim mantığıma uymuyor. Ama ben evliliğe inanmıyorsam da bunu tercih eden insanlara saygım var. Asla bir evli erkek ile, bekarlığından tanışmıyorsam özel hayatıma sokmuyorum. Burada daha fazla detay vermeyeceğim, sadece fikriniz olsun diye yazmak istedim. Arkadaşım da bu fikrimi biliyor.

Ama sanırım benim bu düşüncem onda nasıl olsa evlilik düşünmüyorum diye tek gecelik ya da evlilik dışı ilişki yaşayabileceğim izlenimi uyandırmış. Ya da belki baba olma fikrini kaldıramadığından kafası karıştı bilemiyorum. Bana evde mutsuz olduğunu, ayak bağı hissetmeden bir insanı sevmenin, dokunmanın nasıl olduğunu unuttuğunu falan söyledi. Her şey üstüme üstüme geliyor diye başladı, konu sonunda bağlanmadan, sadece fiziksel ve ruhsal zevk için, gönül bağı ile birlikte bir hayat kurmalara kadar geldi.

Uzun zamandır arkadaşım olduğu için önce inanamadım, sonrasında çok sert bir tepki ile arkadaşlığımı bitirdim. Sonradan öğrendim ki tek teklif ettiği kadın da ben değilmişim.

Sonra neden bilmiyorum bu gitmiş eşine ben mutsuzdum, böyle böyle arayışlarım oldu ama huzuru sende buldum, bak geri döndüm bilmem ne diye açıklamalar yapmış. Eşi de haklı olarak bir sürü kadın ile yazışan kocasını boşamaya karar vermiş.

Gelelim bana dert olan bölüme; ben bu boşanmanın tarafı olmak istemedim. Kadın benden şahitlik etmemi istedi ama ben hem çok yoğun bir dönemde olduğumdan, hem de artık bu insanlar ile bağım olmasını istemediğimden reddettim. Kadın da tuttu kocasının bana yazdıklarını sosyal medyada yayınlamak ve hatta babama ve iş ortağıma göndermekle falan tehdit etti. Ben de işi savcılığa taşımaya karar verdim.

Savcılık işin içine girince de (arkadaşım memur) işte çocuk doğacak, işsiz kalırsam mahvoluruz vs vs diye beni caydırdılar. Ben de ne haliniz varsa görün bir daha benimle görüşmeyin diyerek irtibatımı kestim.

Sonradan duydum ki boşanmaktan vaz geçmişler, bir şans daha vermeye karar vermişler, neyse...

Bu arada ben çok sevdiğim iki yakınımı peş peşe beklenmeyen bir şekilde kaybettim. Oturduğum evde de sorunlar yaşadığımdan taşınmak zorunda kaldım. Her şey üst üste geldiği için epey depresyondaydım.

Ve bu hafta başında bu sefer arkadaşım beni tanımadığım bir numaradan arayarak ve mesajlar atarak, kesinlikle boşanmak istediğini, kadının anlaşmaya yanaşmadığını ve yıllarca dava ile uğraşmak istemediğini falan söyledi. Ayrıca bana ilgisi olduğunu, hep aklımda olduğunu, yaşananları unutamadığını falan söylüyor (şimdiye kadar hiçbir yakınlaşmamız olmadı) Görüşmek istemiyorum diyorum sürekli taciz ediyor. İş o kadar çirkin yerlere gidiyor ki benim evli erkeği ayartmaya çalıştığımı bile iddia ediyor kadının çevresi. Artık bıktım. Yazışmaları bir görseniz evli erkekle ilişki yaşamışım gibi, o kadar uzadı ki birileri görse sadece sonuna bakıp bizim bir yerde yakınlaştığımızı falan düşünebilir.

Son zamanlarda yaşadıklarımdan zaten iyice içime kapandım, bir de bunlar çok fazla geliyor. Sürekli gergin olmaktan, numara engellemekten bıktım.

İçimi buraya dökmek istedim. Uzun oldu kusura bakmayın.

Acımayın bence.Arkadaş müsveddesi de eşi de pek yüzsüzmüş.Kocasına toz kondurmuyordur midesiz.Koca da ondan midesiz.Bir daha ararlarsa direkt giderdim ben savcılığa.

Ben de acımıyorum da zamanlama o kadar kötü ki. İnsanın yaşam enerjisi kalmıyor. Normal bir zaman olsa savaş çıkarırım ama bir yandan da kendi hayatımda sıkıntılar yaşıyorum. Son zamanda cenazeler, evi su basması, yeni ev bulma, taşınma vs bir sürü şeyle uğraşıyorum.

Artık boğuluyorum :(

Ben de acımıyorum da zamanlama o kadar kötü ki. İnsanın yaşam enerjisi kalmıyor. Normal bir zaman olsa savaş çıkarırım ama bir yandan da kendi hayatımda sıkıntılar yaşıyorum. Son zamanda cenazeler, evi su basması, yeni ev bulma, taşınma vs bir sürü şeyle uğraşıyorum.

Artık boğuluyorum :KK43:
O zaman hiç olmamış gibi yaşamaya çalış ne diyim.Delilleri sakla en azından.Sana bişey derlerse o Zaman yaparsın.Bir de başka numaradan aradığında açsan da o olduğunu anladığın anda yüzüne kapat bence.Eşi aratıyor bile olabilir belki yanındadır dinliyodur.Bu insanlardan her şey beklenir anlattığına göre.

Metres aramak ne zamandan beri arkadaslik talebi oluyor?
Aynen öyle , hamile karısına bunu yapan adam komşum olsa selam vermem.Bekar kadın diye arkadaşına göz dikmiş karaktersiz herif.Böyleleri bi' de baba olup çocuk büyütecek öyle mi? Vay ki ne vay.

Uzak durun , gerekirse tekrar savciliga gidin
Hersey yoluna girer merak etmeyin
Hepimiz boyle donemler yasiyoruz

Erkek degil mi iste diyesim geldi:))

Valla ben sinemaya niye basbasa gittiginize bile takildim.. istersen geri kafali de bana.. cok gereksiz.. sen saf saf yaklasirken o seni nasil kafalarim hesabi yapiyomus demekki.

Gittiğimiz filmler sinemanın tamamen dolduğu x men gibi, avengers gibi çocukluğumuzdan beri takip ettiğimiz filmler. Ona da genelde yalnız gitmiyoruz zaten. Benim ya da onun bu tarz filmleri seven bir iki arkadaşımız da yanımızda oluyor. Onun eşi sevmediği içim gelmiyor.

Sadece bu kadar görüşüyoruz anlamında yazdım bunu. 30 yılın sonunda tek konuştuğumuz nokta batmanı yeni filmde kim oynar düzeyinde kalmıştı, onu anlatmak için.

Erkek degil mi iste diyesim geldi:))

Valla ben sinemaya niye basbasa gittiginize bile takildim.. istersen geri kafali de bana.. cok gereksiz.. sen saf saf yaklasirken o seni nasil kafalarim hesabi yapiyomus demekki.
Bu ülkede çok az erkek bu kadın erkek arkadaşlığını kaldırabilir , kültürümüz uymuyor , toplumsal kodlarımız uymuyor.Böyle diyince de geri kafalı oluruz ama ben böyle düşünüyorum.En son Esra Erol'un programında gördük stüdyo şefinin başına gelenleri.Üstelik orda aldatan iki kişi de evliydi.Erkeklerin çoğu sapık.Bekar kadın , sevgilisi de yok , seks yapmak isteyip yapamıyor bari benle yapsın düşüncesi var bir çoğunda.Bir de "evli erkek abazanlığı" diye bişey hakikaten varmış.Bekarların bile gözü bu kadar aç değildir.Allah hayırlısını versin.

Erkekle kadın arkadaş olamaz'cılar gelir şimdi :olamaz:
Karaktersiz insanlarmış ikisi de. Benim anlamadığım neden bu kişiyi engellemiyorsunuz? Ya da neden cevap veriyorsunuz? Bundan sonra muhatap almayın, ısrar ederlerse de savcılığa verin.

Her gün yeni bir numara engelliyorum. Kim olduğunu anladığımda telefonu kapatıyorum ve işlerimi ofis telefonunda halledip cep telefonumu fazla açık tutmuyorum. Şu dönemi bir atlatayım tekrar gideceğim zaten savcılığa. Kimsenin kimseye psikolojik de olsa baskı yapmaya, zarar vermeye hakkı yok.

Numarani degistir ve savcilik isini geri baslat sakin geride cayma.Isinden olsun ders alsin memur olmak isteyen genclerinde onu acilsin.Sonra kabak senin basina patlayabilir.Bu esnada muhattap olacagi hicbir alanda birakma.

elimden geldiğince yapıyorum. İşim nedeniye numaramı değiştiremiyorum ama en azından bir yasaklama / uzaklaştırma benzeri karar aldırtmaya çalışıyorum. Şirket avukatımız da biraz yardımcı olacak bakalım.

Back