Merhaba hepinize… Bir şey sormak istiyorum, naçizane fikir belirtir misiniz?
Normalde çevremde de oldukça relax bilinen biriyimdir, kimseye karışan görüşen yapım yoktur, sevmem de, bana yapılmasından da hoşlanmam.
Ancak son birkaç aydır gözlemlediğim ve şahit olduğum bir durum yaşanıyor. Çok samimi, kardeş gibi olduğum, canım arkadaşım bariz bir hataya yürüyor. 8 yıllık evli, 2 çocuğu var ve fakat bu aralar maalesef birine kendini kaptırdı veya kaptırmak üzere... Ortak bir tanıdığımız olduğu için karşısındaki beyle olan diyaloglarına çoğu zaman şahit oluyorum (bazen benim olmadığım durumlar da oluyor ama çoğunda hep beraberiz) ve ateş bacayı sarmak üzere... Belki de sardı da o derece haberim yok. Ama inanın aşırı üzüldüm, üzülmemin nedeni başlarda arkadaşımın bu etkileşimden "sıradan" gibi, yani adamın yazdığından, neler dediğinden vs bahsedip bana anlatıyorken, benim onu "adamın fazla laubali olduğunu" söyleyerek uyarmam sonucunda, şimdilerde telefonunu saklamak olsun, instagram üzerinden o beyle gizli saklı iletişim kurmak olsun git gide peşi sıra hatalar yaptığını görüyorum. Bariz yalan da söylediği oldu hatta, kiminle konuşuyorsun dediğimde eşimle deyip geçiştirdi vs.
Kızı çok seviyorum, inanın fesat anlamda düşünüyor muyum diye kendimi dahi sorguladım fakat bariz flörtöz bir şeyler yaşanıyor. Çünkü en son bir araya geldiğimizde ikisinin diyaloğunun bayağı ilerlediğini fark ettiğim detaylar yakaladım. Yakalamak değil şahit de oldum. Adam esnaf ve nedense arkadaşımı görünce "onlar özel müşterimiz" diyecek kadar, "eşi de işkolik ya bu kadar işe sarmaması lazım" diyecek kadar, "sana şu çok yakışır, şöyle olur" diyecek kadar diline dökmüş durumda bazı şeyleri... Açık açık yürüyor, hissetmemek mümkün değil.
Hatta ve hatta arkadaşım benim bunları fark ettiğimi fark edip bana hiç davranmadığı kadar iyi davrandı vs. Ama işte gördüğü ilginin karşılığında bir tavır koymak yerine, kendini istemsiz veya bilerek... kaptırdığını fark ediyorum. :/
Göz göre göre eşini de tanıdığım, kendisini sevdiğim, çocuklarını yeğenim gibi gördüğüm biri... hakikaten kendini olmadık bir şeye sürüklüyor ve bu durum yüzünden son 1 ayda 10 kiloya yakın verdi. Normal bir hali yok, eski hali de yok. Eşinden, evinden, çocuklarından ayrılamazdı, şimdilerde 1-2 hafta bırakıp gitmekten bahsediyor. 5 yaşında en küçük çocuğu... :/
Böyle bir durumda ne yapılır, yapılmalıdır, karışmayayım desem gönlüm razı olmuyor. Karışsam ne denebilir bilmiyorum. Ama inanın çok üzülüyorum. Bana mı dert oldu diyemeyeceğim kadar sevdiğim birisi yoksa takılmazdım ama bişey yapmam gerekiyor gibi hissediyorum.