''Onun için sevinmeliyim,kıskanmak kötü ahlaklı kişilerin huyudur,ben kötü alhlaklı değilim''diye telkin et kendine.Şeytan zaaflı yönünden yanaşıyor..
Bir de arkadaşınla aranı biraz uzak tut ki duymak isyemediğin şeyleri duymayasın..O da bilmiyordur senin içini herhalde..Eğer gerçekten nisbet yapıyorsa onun ayıbı..güler geçersin ,nekadar sığ bir arkadaşım varmış diye..
Yaşadığın şey de kolay değil bu arada..Acını anlıyorum..nekadar zaman oldu..Uzun zaman olduysa geçer(geçsin,geçmeli) inşallah..Zor olsa da arsızlığa vur..Bir daha ki ilişkinde daha dikkatli seçmeye çalışırsın..
Yaşın geç değil,henüz evlenmedin,evlilik yaşayıp ayrılanlar ,yaşı geçenler napsın?Üzme kendini..Oyalanacak birşeyler bul,iş hayatı,eğitim hayatı,kurs,hobi..Kendini evlenmeden önce geliştirmeye bak..İlk önce kendi çıtanı yükselt ki çıtası yüksek bir talip(maddi anlamda demiyorum,eğitim,ahlak,anlayış gibi) bulabilesin..Özgüvenini koru.. Kendini geliştirmiş,kendiyle mutlu,özgüvenli,ve güzel ahlakllı kişiler daha çok rağbet görür..Çevreyle, akrabalarla irtibatını,iyi muhabbetini kesme..Bakarsın sana talip çıkan yada bulan olur..
Yaşımın 25 olmasını ve evlenmek için daha vaktimin olmasını çok isterdim,inan bana..