• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşımı kıskanıyorum galiba... Ama benim yıkılan hayallerimi o yaşıyor :(

''Onun için sevinmeliyim,kıskanmak kötü ahlaklı kişilerin huyudur,ben kötü alhlaklı değilim''diye telkin et kendine.Şeytan zaaflı yönünden yanaşıyor..
Bir de arkadaşınla aranı biraz uzak tut ki duymak isyemediğin şeyleri duymayasın..O da bilmiyordur senin içini herhalde..Eğer gerçekten nisbet yapıyorsa onun ayıbı..güler geçersin ,nekadar sığ bir arkadaşım varmış diye..

Yaşadığın şey de kolay değil bu arada..Acını anlıyorum..nekadar zaman oldu..Uzun zaman olduysa geçer(geçsin,geçmeli) inşallah..Zor olsa da arsızlığa vur..Bir daha ki ilişkinde daha dikkatli seçmeye çalışırsın..

Yaşın geç değil,henüz evlenmedin,evlilik yaşayıp ayrılanlar ,yaşı geçenler napsın?Üzme kendini..Oyalanacak birşeyler bul,iş hayatı,eğitim hayatı,kurs,hobi..Kendini evlenmeden önce geliştirmeye bak..İlk önce kendi çıtanı yükselt ki çıtası yüksek bir talip(maddi anlamda demiyorum,eğitim,ahlak,anlayış gibi) bulabilesin..Özgüvenini koru.. Kendini geliştirmiş,kendiyle mutlu,özgüvenli,ve güzel ahlakllı kişiler daha çok rağbet görür..Çevreyle, akrabalarla irtibatını,iyi muhabbetini kesme..Bakarsın sana talip çıkan yada bulan olur..

Yaşımın 25 olmasını ve evlenmek için daha vaktimin olmasını çok isterdim,inan bana..

Son düzenleme:
bu kadar ezik olma ya yaşın 25 daha 30 yaşında 35 yaşında evlenmeyenler var hem sen terkedilmeseydin şuanda evli olacaktın oda senimi kıskanacaktı yani bu böylemi..

daha çok gençsin kafanı bunlarla meşgul etme evlenmeye odaklanma bişeyi ne kadar çok ister zorlarsın o kadar uzaklaştırırsın kendinden

Emin ol evde falan kalmazsın.. Sadece sabret ve senin de karşına gönlüne göre birinin çıkacağına inan..
Arkadaşın yazdığın ilk mesaja göre sanki biraz havalara girmiş gibi geldi bana ya da bilmiyorum öyle değildir belki ama, benim şunca zamandır gördüğüm kadarıyla fazla böbürlenenlerin sonu hüsran oluyor genellikle.. Boşver sen bence mesafe koy arana onunla..Belki de yalnız olmandan dolayı kendini kötü hissediyorsundur kötü niyetli bir fesatlık olmadığını düşünüyorum ama imrenme ve dolayısıyla kendini kötü hissetme diyebilirim durumuna :31:

Canım 25 yaş nedir ki sen böyle karamsar oldun . 30 yaşında olup da hala evlenmeyen karamsar olmayan insanlar varken , sen 25 yaşında karamsar olmuşsun :) Annelerimizin babalarımızın zamanın da yaşamıyoruz ki 17-18 dedin mi hooop kocaya gidelim :1:
Şimdi ki nesil bilinçlendi , okuyor eğitimini tamamlıyor . Okulunu bitirene kadar birey zaten 25 yaşını doldurmuş oluyor . Bu durum da hangi ara evlenecektin ki :) Annelerimizin zamanında okul eğitim diye bir şey yoktu . Reşit olan herkes evlenirmiş . Ama şimdi insanlarımız bilinçlendi . Şimdi önce eğitim sonra evlilik ;) Daha çok gençsin , en güzel yaşlarındasın acele etme sırf evlilik olsun diye de evlenme sakın .

Sen sanırım yeni bir ayrılık yaşadığın için hassas bir süreçten geçiyorsun . Bundan dolayı da arkadaşını yanlış anlıyor da olabilirsin . İnceden bir kıskanma da sezdim anlatım üslubun da :/ Çünkü arkadaşının dış görünüşünü , maddi durumunu eleştirmişsin ve onun evleneceği adamı methetmişsin , sanki hic yakışmıyorlar gibi mesaj vermişsin . Bunlar hoş şeyler değil canım yapma böyle . Hassas dönemde olduğun için belki istemsiz olarak yapıyorsun , ama yapma sakın kalbini temiz tut . Bu arada arkadaşını eleştirmeden geçemeyeceğim :) internette tanışıyorlar ama daha birbirlerini bile görmeden çocuk annesini gönderiyor kızı görmesi için :52: bu da iyimiş :64:

Arkadasim,bence sen olaylari abartiyorsun ve uslubuna dikkat etmeni tavsiye edecegim.

herkesin Hayati kendine ve kismeti kendine,sen bunca (güya) iyi yönlerini saydigina göre bu arkadasinin sevgilisinde olan vasiflarda,demek ki ortada senden kaynaklanan bir yanlis var,

varsin parasi olsun ve yakisikli olsun? tamam imrenmek farklidir ama kiskanmak zehirdir.

Kafani takma böyle maddiyata falan,cünkü bir beraberligi yürüten yüzeysel seyler degildir!

Saygi ve Sevgidir asil önemli olan.

anlamiyorum ya bu özenti niye?

öteki dünyaya ne götürebilecegiz ki?

Artik arkadaslik bir durum kalmamis. Sen ondan uzak dur , hem kendi iyiligin icin, hem onun iyiligi icin.

Bnde ayni fikirdeyim uzaklasman sart cunku bu hic bitmicek sende birini bulsan ister ayni kriterleri olsun yine onunla kndini karsilastirip durursun

Yakında nazarın değecek bence bu insanlara..seni rahatsız ediyorsa uzak dur..sürekli onunla kendi hayatını kıyaslamışsın,ileri de olacak belli kızın en ufak yanlışını bekliyorsun yerden yere vurmak için..Onun hayatını seydeceğine gidip kendi hayatını kurmalısın..

32 yaşındayım daha yeni nişanlandım hiçte evde kaldığımı düşünmüyorum :ssz:(uzun bi süreden sonra) ama evlilik sizin dediğiniz gibi maddiyat değil öyle olsaydı zenginler hep mutlu olurdu. :51:

Bence arkadaşın ya senin üzüleceğini düşünemiyor,
ya en yakın arkadaşı sen olduğun için samimi bir şekilde anlatıyor,
veyahut da gerçekten seni kıskandırmaya çalışıyor.

Eger son şıksa başarılı olmuş demektir.

Yok değilse senin önce kendine bir dönüp bakman ve karamsarlıktan kurtulman gerek...

Az da olsa konu sahibine hak verdim, çok da haklı bulmadım ama tabi.
Nispet yapar gibi geldi bana arkadaşının tavrı. Tabiki bu sadece konu sahibinin anlattığı kısmı. Arkadaşı tüm samimiyetiyle mutluluğunu paylaşıyor olabilir. Ha mutluluk adamın maaşı mıdır bilemem, ama gayet temiz bir şekilde anlatıyor da olabilir..
Benim en samimi, can arkadaşımın başına böyle bir şey gelse, çok dikkatli olurdum gibime geliyor.. Yaşamadan da konuşmak istemiyorum fakat, üstü kapalı bir şekilde anlatırdım ya da hevesini alsın diye akıl alırdım, gönlünü yapmaya çalışırdım.. Hadi bunu da sen seç derdim, içinde kalmasın diye.. Biraz karışık bir durum ve yanlış anlamaya müsait.. Belki arkadaşı, sen de heveslen diye yapıyordur.. Bak dünyada güzel şeyler de var demek istiyordur.. Herkesin stratejisi farklıdır, belki iyileştirmeye çalışıyor dahi olabilir..
En yakın arkadaş veya başkası, birini kıskanmak çok acizce..
Ayrıca, 25 yaş bence en güzel yaşlardan biri, evlenmek için çırpınmak çok yersiz.. Biraz hayattan zevk almaya çalışın, her şey evlilik değildir..

arkadaşının sana nısbet yaptığını düşünüyorsan moralını bozmasına ızın veme yanı görüşme onunlaa

Ben de seimle 25 yasinda tanistim 27 yasinda da dügünüm oldu.hic bir sey icin gec kalmamissin...Allaha o kadar cok dua ettim ki...ama namazlarini hic eksik etmememlisin...neden mi bizim kaderimizi allah biliyor..demek ki o kisi hayirli degilmis...sen hayirlisi icin dua edeceksin...

Arkadasini kiskanmayi da birak...herkesin kaderi farklidir...rizkida...Sen görüyor musun cevrende herkesin rizki ayni mi?her bir kulun rizki birbirinden farklidir...bogazindan gecen lokma sayisi bile farklidir...senin karnin doyarken bir lokma ekmek yiyemeyenler ne olacak?herkes isyan mi edecek?hayir tabi ki? verene acacaksin ellerini...cünkü verende "o" alanda "o"".

Arkadasina takilma..Ama seni cok iyi anliyorum...olur üzüntünüde yasa.Ama bir yerden sonra bitir artik..Allah daha büyük acilar vermesin...Öyle düsün.

arkadaşlar öncelikle iyi ya da kötü yorum yaptığınız için çok teşekkür ederim. ben inanın kötü bi süreç den geçtim 6 yıllık birlikteligim kötü bir şekilde bitti. ben erkek arkadaşımla çok güzel günler geçirmiştim onunda maddi durumu çok iyiydi ama ayrılmadan önceki dönemim de hiç bir zaman iyi ya da kötü yaşadıklarımızı gerek maddi tarafları hiç anlatmazdim çünkü o dönem de bu bahsettiğim arkadaşım başka biri ile görüşüyordu ve gorustugu kişi onu çok mutsuz ediyordu o yüzden özenip hakkı gecmesin diye hiç anlatmazdim. sorarsa cevap verir dim. o zamanda çok kısa ve öz söylerdim.

benim kirildigim benim halimden anlamamasi. eskisi gibi olmaması. eskiden dersaneye gidiyor du bu çocuk ile tanışmadan önce. memur olmaktan başka düşüncesi yoktu. bu kişiyi tanidiktan sonra dersane yi bile bıraktı. şimdi hiç memur olma kaygısı yok ve ben kafa dağıtmak için ders çalışmaya verdim kendimi. bana boş iş bu ders çalışmak bırak evlen gitsin diyor. psikoloji mi duzeltmek için elimi neye atsam ona bi laf bulup konuyu evlenmeye getiriyor. millet çoluk çocuğa karisti vs diyor. hassas noktama vuruyor. eminim iyi niyeti ile söylüyordur öyle olmasını umuyorum

internette garip bir şekilde tanıştılar evet ben olsam güvenemezdim hatta bende Netten biri ile tanıştım güvenmediği m için olmadı yoksa tam istedigim gibi biriydi.

ilk yazdiklari mi okudum evet biraz kötü şeyler yazmışım.. psikoloji min yine kötü oldgu bi anda açtım bugün bu konuyu. o yüzden kötü şeyler yazmışım çok pisman oldum. allah kimseye benim yasadigim acıları yaşatmasın! altı yıllık bir birlikteliğin dugune üç gün kala terkedilerek sonuclanmasi beni bu hala getirdi. ben herkese karşı hep iyi niyetli yaklastim. ayrıldığım kişiye o kadar fedakarliklar yaptım ki .. bedeli bana çok ağır döndü. artık sonunda kendimi kaybettim seytan gibi kötü biri oldum kalbim karardı. en yakın arkadasimi kıskanır oldum. en kısa zaman da psikolojik destek almam lazım sanırım böyle olmayacak

hersey bi yana bende Alah göstermesin aynı durumda olsam o dügüne gitmek istemezdim sana bu konuda hak veriyorum.Benimde yaklasık 3 seneden beri devam eden güzel bi iliskim var ama durumlar evlilige müsait degil cok yakın bi arkadasım yaza evlenicek ve nişanlısının aldığı yaptığı herseyi burnuma soka soka yasamasına uyuz oluyorum :):) ben sana hak veriyorum konu sahibii o arkadasından uzaklasman gerekli en azından o evlenene kadar .. Belki o simdi hevesle anlatıyodur kötülük düsünmüyodur ama senin evlenmek icin planladıgın yerde onun olması amaaaan ne biliyim yaaa takma kafana hayatta hicbişe senden kıymetli degil :):3:

Ben seni çok iyi anlıyorum. Üzülme ve kendini suçlama. Psikolojik sorunların olduğunu da düşünmüyorum.
Biz insanlar bazen sona geldiğimizi düşünürüz, nefes alamadığımız anlar olur. Sanki her şey bitmiş gibi.
Ama inan herkes yaşıyor bunları, yaşamayan yoktur buna eminim.
Ben de birkaç hafta önce böyleydim. Kaybettiğim şeylere hayıflanmayıp durup düşündüm. Önümde ki seçenekleri değerlendirdim. Bana ümit oldular. Şükrettim. Her anıma, her göz kırpışıma...

Bazı şeyleri hayatta çok isteriz. Kimimiz evlenmek, kimimiz anne olmak, kimimiz memur olmak
Hayat bazımıza erken verir kimine geç. Başkasında hatta en yakınımızda görünce zorumuza gider. Kırgın oluruz her şeye.
Ama inan geçiyor, eskisi gibi acıtmıyor canını. Sabretmeyi, şükretmeyi öğreniyorsun.

Arkadaşınla mesafeni biraz uzaklaştırman düşüncesindeyim. Tamam insan arkadaşıyla her şeyi paylaşmak ister ama gözüne sokmaz. Tercihlerini yargılama hakkı yok onun. İster evlenirsin istersen de ders çalışır iş sahibi olursun
Kimin ne olacağı belli olmaz. Adamın parasına kanmış dersaneyi terketmiş yarın bir gün o servetin bir kıvılcıma baktığını unutmasın
Çok yüksekte gezen insandan korkarım ben. Hatır bilmez, adap bilmez
Kendi hedeflerine odaklan, yaşın çok genç. Hayatını garantiye al sonra karşına çıkacak doğru kişi..

Back