arkadaşımı kıskanıyorum galiba... Ama benim yıkılan hayallerimi o yaşıyor :(

sevgi melegi canım beni anladigin için çok teşekkür ederim. insan herseyini kaybedince böyle oluyor. ben bir gün bu arkadasima böyle hisler besleyeceğimi hiç bilmezdim. ama benim hayal kurduğum yerde düğün yapması çok zoruma gitti ama olabilir benim sayemde orayı keşfetti ama ben gene de yapamazdım. her neyse onun herşeye rağmen mutlu olmasını isterim. evlenip başka şehre gidecek görüşemeyeceğiz belki bir gün böyle şeyler dusundugum için çok üzüleceğim. rabbim herkese hayırlı şeyler versin

bu arada sevgi melegi kpss topiclerinden seni tanıyorum ve takip ettiğim birisin her zaman yazdiklari n dikkati mi çekiyor. senin yorumun benim için çok önemli çünkü senin düşüncelerini hep katiliyorum her zaman realist ve güzel yorumlar yapıyorsun. benim konuma da yorum yapıp beni anlaman beni çok mutlu etti.

Çok teşekkür ederim sende beni çok mutlu ettin sözlerinle.
Kendini suçlamana hiç gerek yok, gerçek dost seni eğrinle doğrunla kabul edendir. Asla yargılama lüksüne sahip değil. İster okursun, ister evlenirsin. Her şeyin yeri zamanı öyle güzel belli ki. Biz göremiyoruz ama şer sandıklarımızda çok hayırlar var. Bak daha zamanı değilmiş, doğru insan değilmiş ki olmamış. Üzülme, kimseyi de kendinle kıyaslama. Seni üzen herşeyden uzak dur. Önemli olan kendinsin. Özgüvenini harcamak isteyen, senin üzerinden ego tatmini yapan insanlardan uzak kal. İnan çok bu şekilde çok mutlu olursun.
Umarım en kısa zamanda gönlünde ne diliyorsan gerçek olur...

Son düzenleme:
25 yaşındasın, yaşının değerini bil bence. Evlenmek kısmet işi, olur dediğin şey Allah istemezse olmaz. Bende evlenmeye kısa bir zaman kala ayrıldım. Ayrıldığımda 26 yaşındaydım, şimdi 29 yaşındayım ve hala evlenmedim. Ama evde kaldım diye bi düşüncem yok. Keşke daha önce ayrılsaymışız derim bende, onca geçen zamanın boşa geçtiğini düşünerek. Ama herşeyden bir ders çıkarmak gerekli. Herşeyin hayırlısını iste Allah'tan. Başkalarının mutluluğuyla mutlu ol, onların sevinçlerine ortak ol. Belki psikolojini az da olsa anlayabilirim. Bir anda evlilik hayallerin elinden alınmış seninde çünkü. Ben ilk ayrıldığım günlerde, gelin arabası gördüğümde ağlamaya başlardım. İnan çok çok zor bi durum, yaşamayan anlamaz. Ama arkadaşının sevincine ortak ol bence. Umarım sende hayırlı bir yuva kurar, istediğin gibi bir gelin olursun zamanı geldiğinde. :)

ve arkadaşımda kirada oturan bi ailenın kızı ve işi gücü yok... güzel bi kız ama boyu biraz kısa.. hani öyle paris hilton gibi değil sıradan bi Türk kızı... Arkadaşımı kıskanıyormuyum neyim..

evet kıskanıyorsun ve bu yaptıgın cok ayıp... Başkalarının mutlulugunu kıskanmaktansa onlar için mutlu ol sende aynısını dile fesatlık kime hayır getirmiş daha çok gerilersin.. ayrıca her şey maddiyat ve guzellıkte değil bu düşünce tarzını değiştir yoksa hiç bi zaman mutlu olamazsın.

bence şu an mutsuz olduğun için yersiz kıskançlıklar yapıyorsun.benim eşimin kariyer planlarından dolayı bizde 6 yılın sonunda evlenmiştik.her sene bu yaz belki yaprız düğünü diye konuşurduk.ve olmadığı için o yaz korna çalan düğün konvoyu gördüğümde deli gibi ağlardım.hatta benim arkadaşlarım benden hani sonra sevgili bulup evlenmelerini bende kıskanmıştım.o düğün salonu olayını bende yaşadım.çok üzülmüştüm.bizim ayrılığımız olmamıştı ama işte kariyer planlarından dolayı evlilik süreci uzamıştı.çok ağlamıştım etmiştim.neyse sonra zamanı geldi ve bizde evlendik.sonra o kıskandığım arkadaşlarıma karşı bi kıskançlığım kalmadı.sürekli görüşüyoruz ediyoruz,unuttum gitti.seninde en yakında (en hayırlı zamanda) evlenip bütün bunları unutman dileğiyle arkadaşım.rabbim gönlüne göre versin.

Son düzenleme:
o da bişe mi ben ne zaman gece bi hayal kurup yattıysam sabah kalktığımda o hayalimi başkasının yaşadığını gördüm araba mı istedim sabah bi kalkıyorum başkası almış kutlama yapıyolar nasıl bi gelin olacağımı evden nasıl çıkarılacağımı nasıl bi düğünüm olacağını mı hayal ettim sabah bi kalkıyorum ki başkası yaşıyo bunu..amaaaan hayat işte demekki ben çok sıradan hayaller kuruyorum insanların da rahatça yapabilecekleri yada bende başka bi kuantum işliyo anlamadım gitti

Üzülüyorum böyle şeyler gördükçe...
İnsan arkadaşını kıskanır mı? İnsan arkadaşının yaşamıyla kendininkini kıyaslar mı?
Arkadaşlık birbiri için sevinme, arkadaşlık üzgün olduğunda da birbirini kollamaktır...
Arka-daş: Arkana kaya gibi taş gibi yaslanabileceğin güçlü bir dayanaktır... Bu yüzden arkadaştır adı...
Bu yüzden böyle şeylere söylenecek tek sözüm:
''Dostun üzüntüsüne acı duyabilirsin. Bu kolaydır; ama dostun başarısına sempati duyabilmek, sağlam bir karakter gerektirir." Sözü boşuna söylenmemiştir.

Kizlar aslinda ben arkadasmin tavirlarina son zamanlarda ki degisikligine anlam veremedim ve benim hasssasoldugum konulardaseyler soyluyor. Bugun bana ne yapiyorsun diye mesaj atti ders calistgimi soyleyince bos islerle ugrasma fan gibi seyler soyluyor ve hemen ardindan kaynanasindan ve nisanlisindan ovgu ile bahsetmeye basliyor. Surekli nisanlisini ovuyor. yazlik alacagiz yok otel alacagiz vs. ve nikah sahidi de baska birisi olacakmis univ den arkadasi.. acikcasi onada alindim..... neyse ben artik bu konunun kapanmssini istyorum iyi ya da kotu yorum yazan herkese tesekkur ediyorum.

kız arkadaşın dost degılmiş ben olsam orda yapamazdım dügünü . arkadaşımın ,dostumun acısı benımde acımdır.
ne oldum delisi olmuş sanırım .bu arada yaşın daha çok degıl evlenmek için 25 edirki sanki 40 gibi bahsetmişsiniz

ben genel olarak sana hak verdim. Arkadaşın gerçekten çok düşüncesizce ve üzücü davranmış bazı davranışlarında. Takıldığım nokta ise arkadaşının çocukla olan ilişkisinin başlama süreci :)) ne bileyim bana garip geldi biraz.

canım farkında mısın bılmıyorum ama arkadasının eksık kuusrlarını anlatıyorsun bize:)) senın mutsuzlugunun sebbeıbı o degıl yıne de onun da yanlıs davranısları var senın gözüne sokar gıbı davranmamal..eger rahatsızsan bunu onunla acıkca paylas o da senı uzmemeye gayret etsın eger gercekten dostsanız dogru olan bu ama degılsenız ıletısımını kopartabılırsın onunla..mılletın yakısıklılıgı maası senı ılgılendırmesın ayıp seyler bunlar..sen kendı hayatına bak dua et kıyaslama mılletle kendını..belkı ona hayırlı gelen sana degıdlır bılemezsın

Senin durumunda kim olsa kıskanır. Ben de kıskanırdım valla.
Kıskandığın için laf söyleyenlerde eminim kıskanırlardı ama empati yapamıyorlar sanırım
SONUçta evlilikten 3. önce bırakılmak herkesin hazmedebileceği bir şey değil.
Ayrıca arkadaşının düğününe gitmek istemiyor musun ? Gitme .
Sakın kendini hiçbir şey için zorlama.
O seni düşünüp, o yerden vazgeçip de başka yerde düğün yapmayı düşünemediyse, sen de onu düşünüp, kendini kötü hissedeceğini bile bile gitme.

Konu içeriği ve ilgisi nedeniyle "Arkadaş Çevresi" başlığına taşınmıştır.

arkadaşının pek nispet yaptığını sanmıyorum , ama salon meselesinde daha duyarlı olması gerekirdi diye düşünüyorum yada senin fikrini almalıydı , durumunu bildiği için bir sormalıydı rahatsız olurmusun diye o ayıp olmuş,

arkadaşınla kendini kıyaslamaktan vazgeç bence, sen farklı bir bireysin o farklı birey, herkesin hayatı farklı, sadece önüne bak , o belki heycandan paylaşmak istiyordur anlatıyordur nişanlısını da sürekli kendini doldurma bence canım daha çok gerilirsin bu kez herkeste başlar bu durumun , karamsarlaşırsın, herşey nasip kısmet

Aslında yazacak çok şey var bu konuda; ama ben sana sadece çözüm olacak şeyi söylemek istiyorum. Bence o düğüne gitmelisin, gidip kendinle ve geçmişinle yüzleşmelisin. Sen o evlilik öncesi ayrılığı kabul edemediğin sürece geleceğine yön veremeyecek gibi görünüyorsun. O gün için kendine çok güzel bir elbise al, saçın, makyajın hiç olmadığı kadar özel ve şık olsun. Ye, iç, oyna, eğlenmeye ve mutlu olmaya çalış. Hem arkadaşının yanında ol hem de kendinde... Besmele çekip o salona gir. Ama bunu kendine zarar verecek hale sakın getirme. Ben dayanamam, yapamam dersen gitme o düğüne. Arkadaşına da gerekceni belirt. Belki arkadaşının o salonu tercih etmesi hiç beklemediğin bir etki yapar sende. İyi düşün, iyi olsun. Allah yar ve yardımcın olsun.

Kızlar düğüne gittim ve düğünde en güzel ben vardım herkesin gözü üzerimdeydi ama ben arkadaşıma böyle hisler beslediğim için kendimden çok utandım herkesten ve arkadaşımdan özür diliyorum.. bi ara bunalımlı dönemlerimde böyle düşüncelere kapıldığım için utanıyorum.... Ve ben o beni düğünde terkeden insanı unuttum başkasıyla görüşmeye başladım o kadar beni seviyor o kadar değer veriyor ki aşık oldum şimdi eski günler hiç içimi acıtmıyor fakat sevgilimle bi problem oldu ayrıldık inş. tekrar barışırz... fakat şunu söyleyeyim artık düğünde terkedildiğime falan takılmıyorum.. demek ki aşık olunca bir başkasını sevince herşey geçiyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…