arkadaşımı kıskanıyorum galiba... Ama benim yıkılan hayallerimi o yaşıyor :(

kurdela88

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2012
213
0
0
Antalya
Kızlar öyle mutsuzum öyle mutsuzum ki.... Kötü bir birliktelik ve kötü bir ayrılık yaşadım. hala kendimi toparlayamadım... yaşım 25 oldu bile... ve hala hayatımda biri yok. Aslında hayatımda olmak isteyenler var ama ben kimseyle görüşmeye yanaşamıyorum.. yapamıyorum.. beceremiyorum.... önce ki ilişkim beni çok yıprattı... ilk zamnalar önüme gelene atlıyordum ama şimdi kimseyi istemiyorum.. sanki kendimi kitledimm.. Aslında o kadar çok istyorum ki bi birliktelik.. evllik.. fakat olmuyor... düzgün biride çıkmıyor... çıkıyor bi eksiği oluyor.. muhakkakk kimse 4 4 lük deildr de önem verdğim kriterlerden yoksun oluyor... offffffff offffffffffffff... O kadar çok yuva kurmak evlenmek istyorum ki... ama olmuyor işte..... kısmetsızmym neyim anlamadım.... petekdinçöz ün kısmetsizim şarkısını dinleyip dinleyip duruyorum... iyice inandım artık şanssızlığıma.... Bütün arkadaşlarım evlendi çoluk çocuğa karıştı.. evleenmeyi düşünmeyen erken evlliğe mana bulan arkadaşlar bile çoktaaan evlendi çoluk çocuğa karıştı.... en yakın arkadaşım şu sıralar düğün hazırlığı yapıyor ve niyeyse onu çok kıskanıyorum... arkadaşımı çok seviyorum çok güzel anılarımız oldu.. onun hep mutlu olmasını isterdm hatta kendmden bile çokkk... ama niyeyse bu aralar pek bi havalandı... çok düzgün biri var hayatında... anlattğna göre öyle tabi... 1 yıl önce nisan aynda nette tanıştılar.. başka sehirde çocuk.. önce annesini yolladı kızı face de resimlerinde görüp.... sonra kız ile ailesi çocuğğun yaşadığı şehre gitti onların evini vs. görmek çin.. kız ile çocuk o zmn gördü ilk birbrlerini... sonra çocuk buraya geldi... 15 gün kızın evinde kaldı.... birbrlerini tanıdılar.... ve yakın bi zamnda da nişanları oldu... yazında düğünleri olacak.. ve birbrleri ile yatıp birbrleri ile kalkyorlar ... sürekli tel sürekli tel.. beni bile unuttu diyeblrm... nişanlısı çok yakışıklı... çok iyi... manevi yönü çok kuvvetli... maddi yönden de durumu çok iyi... aylık 4000 civarı geliri var.. devlet memmuru.... 3 tane evi var ve 2 tane de ev alacak parası var... yani maddi durumu oldukça iyi... ve arkadaşımda kirada oturan bi ailenın kızı ve işi gücü yok... güzel bi kız ama boyu biraz kısa.. hani öyle paris hilton gibi değil sıradan bi Türk kızı... Arkadaşımı kıskanıyormuyum neyim.. bundan da çok rahatszlk duyuyorum... ama üüzlüyorum.. neden ben mutsuzum başkaları mutlu... bana sende evlen artık diyor evde kalıp gitceksn dedi ve bu sözü beni çok yaraladı... ben kötü bi ilişki yaşadım.. evlenecekken ayrıldık beni düğünden 3 gün önce terketti... ve şimdi en yakın arkadaşım bizim düğün yapacağmz düğün salonunda düğünü olacak.. orası çok düğün yapılan bi yer değildir orayı ben keşfetmiştim bi otelin terası daha doğrusu.... benim düğün yapacağım hayal kurduğum yerde arkadaşmın düğünü olacak ve ben o düğüne hiç gitmek istemiyorum... orada kendi düğünümü hayal etmiştim.... arkadaşım orayı benmm sayemde keşfetti ve orada düğünü olacak.... benim gibi ortada bırakılmadı kimse.. ama ben neden bunları yaşadım.... alamak istyorum artık ağlayamıyorum bile kendmden korkmaya başladım..... iyi değilim... tek istedeğm meslek sahibi olmak. ders çalışıyorum.. tek tesellim dersler sınavlar.. onlarla uğraşıp kafa dağıtıyorum.... sizinle paylaşmak istedim....

yardım al bence, zira hayatı maddiyata indirgemişsin maneviyatın körelmiş, milletin geliri gideri güzelliği yakışıklılığı seni ilgilendirmez, hele ki arkadaşın bu kişi, Allah yerine yakıştırsın de geç.

Öncelikle "kısmetsizim" şarkısını dinlemeyi bırakıyorsun :)
Sonra daha pozitif olmaya çalışıyorsun.

Evet zor ama mesela arkadaşın için mutlu olabilirsin.
Bak sayende mekan bulmuş.
Allah sana daha güzelini nasip etsin.
Belki sen evlenene kadar alasını bulacaksın.
Dünyaya pozitif bakmak lazım.

hayır maddiyata önem veren biri değilim... Arkadaşım hergün mesaj atıyor.. işte şu kadar maaşı var şöyle...böyle... bana şunu aldı bana bunu aldı... sürekli maddi yönünü anlatıyor. ben maddiyata önem veren biri hiç değlm.. hata bi erkekte aradığım krterler sadece düzgün bi işi olsun başka bi beklentim yok. bi de kendi yaşıtım birini istemyorum olgun erkelerden hoşlanıyorum ama karşıma hep yaşıtlarım çıkıyor ya da işi gücü olmayan kişler...

arkadaşının kötü niyetli olduğunu, yarana tuz basmaya çalıştığını, nispet yaptığını düşünüyosan arkadaşlığını bitir

cnm sağol yorum yaptğn içn.... mekanda sorun yok ama orada düğün yapmak için öyle planlar yapmıştım ki hiçbiri olmadı...... herköşesi için plan yapmştım.. okstra şurda dursun.... şurda şu olsun vs vs.... ama kısmet olmadı.... düğün olmadığı gün o düğün salonuna gidip orada gelinliğimi giyip ağlamak istedim... o adar kötü bi gündü ki.... o oteln önünden bile geçmiyorum o günleri hatrlatıyor bana... oraya gidn ce o gün yine kötü olcam.. ben bu sıkıntı yüzünden yaşadğm sehri bile değiştrdm.... o kadar kötü etkiledi beni bu düğün mevzusu

Kendinde diyorsun kismet degilmis..bunu bilince dayanmasi daha kolay olur..sen o kisiyle evlenemedik birakti diyorsun..benimde karnimda bebegim oldu..yani kismet degilmis ve arkadaslarimi kiskanmiyorum.kiskanmak dinimzde yok dua et..rabbim dudaklarindan dokuleni avuclarinin icine koysun kardesim

arkadaşının kötü niyetli olduğunu, yarana tuz basmaya çalıştığını, nispet yaptığını düşünüyosan arkadaşlığını bitir

öyle olduğunu düşünmüyorum... sadece sonradan görme gibi oldu... aslında çok iyi niytli birisidr kendisi.. bu davranşlarına anlam veremyorum... herşeyini anlatyor.. kendi ailesi maddi durumu pek iyi değil sanırım maddi durumu iyi birini bulunca içinde ki eksklk kapanmış oldu ve sürekli o taraflarından bahsedyor....

canım bence arkadaşınla arkadaşlığını bir an önce kes.hatta o düğüne katılmak zorunda değilsin.ne düşünürse düşünsün.kendine eziyet etme bence.hem herşey maddiyat değil.kısa yoldan zengin olmak için maddiyata dayalı evlilik yapanların sonu hiç açıcı değil bunu unutma.sen hep hayırlısını iste Allah'tan.hayırlı kazancı olan hayırlı bi eş diliyoruım sana.hem sana bi şey söyliyim mi?benim de başıma geldi ama tam tersi.eşimle evli,lik arifesindeyken en yakın arkadaşım bana nişan fotolarınızdan seninkini kesicem sana yakışmıyo.sen ona 1000 basıyosun.yanına yakıştıramıyorum boyu kısa vs sinir bozucu şeyler söylüyodu. bir uyardım 2 uyardım baktım olmadı şimdi çok aza indirgedim görüşmelerimizi.en yakınında olsa ailen dışında kimse vazgeçilmez değil hayat çok kısa...sevmediğin insanlardan ya da gitmek istemedğin mekanlardan kaç bence.he bu arada 25 yaş bence evlilik için erken bile.inan bana.

zor zamanlar geçirmişsin gerçekten..
ama adı üstünde arkadaş,elbette paylaşacak seninle mutluluğunu. sen kıskandığını burda belirttiğin kadar arkaadaşınada yansıtıyorsan sanıyorum
arkadaşım diyebileceğinn biri kalmayacak

arkadaşın biraz havalara girmiş gibi
ne demek oluyor evlen evde kalacaksın
kendi bişey buldu ya başı göğe erdi
ya da şunu aldı bunu aldı diye mesaj çekmek
ayrıca senin de sıran gelecek Allaha güven
yaşın daha küçük
ben 32 yaşındayım bekarım

Arkadaşının boyunun kısa olmasını belirtmen ne mana onu anlamadım. Boyu kısa olduğu için veya sen ondan uzun olduğun için evliliği, bir erkek tarafından beğenilmeyi daha mı fazla hakediyosun. Ayrıca normal bir "Türk kızı" Paris Hilton gibi değil diyerek bir insanı aşağılamak....Paris Hilton gibilerin parası kimde olsa o hale gelir. Güzellik kavramı SADECE uzun boy,sarı saç, mavi göz değildir. Sen bence bu kafa yapısıyla ve bu fesatlıkla evlenme zaten. Önce kendini ve kafa yapını geliştir.

kötü şeyler yaşamışsın, hadi düşündüklerin de kısmen insani diyelim.. ama arkadaşın havalanmamış sevgili üye.. sana nişanlısıyla nasıl bakıştığını mı anlatsın, nasıl aşık olduğunu mu anlatsın? elbette ki insan arkadaş olduğu, en yakını olarak gördüğü kişiye anlatır neler aldığını, nereye gittiklerini.. çok çok büyük bir ihtimalle kıskanacağınızı düşünse anlatmaz.. kaldı ki siz diyorsunuz çevremde görüşmek isteyenler çok diye, o yüzden "evlen artık" diyordur size, birini bulup havalara girdiği için değil.. herkes kaderini yaşıyor ve inanın hepimizin hayalini yaşayan birileri var.. bu kıskançlığın sonu yok ne yazık ki.. ya arkadaşlığınızı bitirin ya da bir yardım alın.. arkadaşınız son derece normal..

Paris Hilton'un güzellik kriterin olmasına ben de şaşırdım, konu sahibi arkadaş.

"Ben mutsuzum başkaları mutlu, ben şanssızım başkaları şanslı, kısmetsizim, şanssızım" gibi kalıpları durmadan tekrar ettiğin sürece, bunları çekmeye devam edeceksin ve bu durumdan çıkamayacaksın.
Bilgine.

bu aralar da kadınlar kulübünde ne çok görür oldum ya "ay evde kaldım" "ay evde kalıcam" "herkes evlendi ben evlenemiyorum" "neden ben?" diye valla sıkıldım ya.

okuma diceksiniz ama elimde değil açıyorum bir bakıyorum konu yine bu.

ve bunu diyen insanlar daha 25 yaşında.ne bu acele anlamıyorum ki.

her şeyin bir zamanı vardır.herkesin kaderinde bir kişi vardır.

bazen en iyisi için sabretmek gerekir.sadece sabır.

bu arada arkadaşını da hiç iyi niyetli görmedim.bu ne ya sürekli nişanlısını övmek senin düğün yapmayı düşündüğün yerde düğün yapmak ben böyle davranmazdım.

Arkadaşına kızdım çünkü o kadar yakın arkadaşın olmana rağmen
senin acını anlayamamış ki seni yaralayacak sözler edebiliyor.
Ne demek evlen sen de artık yoksa evde kalacaksın ya.
25 evlilik sorumluluğu altında ezilmek yerine özgürlüğünün tadını çıkarma
yaşıdır bence.. Gez, toz, Sağlığın için şükret hayallerin için dua et ve sabırla bekle..

Ve yine arkadaşına çok kızdım senin düğün mekanını nasıl seçmiş başka yer mi kalmamış ya?
Düşünemiyor mu senin ne kadar üzüleceğini?
Sen düğününe bir kaç gün kala terkedilmişsin.
Ne hayallerle seçtin orayı..
O düğüne gelip arkadaşının mutluluğunu mu izleyeceksin yoksa yaşadığın o kötü günleri düşünüp ağlayacak mısın orada?
Bu ne saçma bir arkadaşlık böyle?
Ben olsam çok dikkat ederdim ne bileyim..

Sana kızdım çünkü bu hayatta her şey maddiyat değildir.
Yakışıklılık güzellik geçicidir.
Güzellik uzun boy demek de değildir.
Göz renginde değildir güzellik,çekicilik. Bakışların masumiyetindedir..
Ayrıca ben ne çok düzgün çocuklar bilirim ne yamuk yaparlar şaşı olursun!

Zor şeyler yaşamış olabilirsin.. anlıyorum.
Ama kendini bu düşüncelerle mutsuz etmen çok yanlış..
Hayırlısı de.. Hayırlı değilmiş ki olmadı de.
Rabbim beterinden korusun de..
Ve eğer kötü olacaksan o düğüne gitme ciddi söylüyorum.
Sonra arkadaşına açıklarsın senin psikolojinden önemli değil.
Bunu anlamalı..

25 yaşında ne bu evlilik merakı her şeyin hayırlısını dilemek lazım..
Başkasının mutluluğu da mutsuzluğu da seni ilgilendirmez.
Bakış açın çok kötü..bu mantıkla zor mutlu olursun. evlensen bile hep başkalarıyla kıyaslamaktan mutlu olamazsın..

Bir de paris hilton o camiadaki en çirkin kadınlardan biri onu güzel yapan serveti

alınmayın ama ben yadırgadım sizi, insanız zaman zaman aklımızdan geçer belki böyle şeyler ama bunlarla savaşmayı ve kovmayı bilmeli insan... bu cümleleri bir araya getirip konu olarak aktarmanız bile "kıskançlığı" içselleştirdiğinizi gösteriyor... şöyle düşünün; düğün arefesinde ayrılsa o arkadaşınız,ya da başına bir şey gelse üzülmeyecek misiniz? anlattıklarını da mutluluğunu paylaşıyor diye düşünün art niyet aramayın ki zihniniz bulanmasın bu duygularla...

evlilik için 25 yaş geç kalınmış bir yaş değil ayrıca...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…