Arkadaşım elinde fatura olmadan hakkını arayabilir mi?

Katze

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
2.855
597
373
Merhaba. Memleketimden bir kız arkadaşım kardeşleriyle birlikte annesine anneler gününde hediye olarak koltuk takımı ve yemek masası almış. Koltuklarda bir sorun yokken yemek masasının takımı olan 3 sandalyeyi adam 7 aydır vermiyormuş. Arkadaşım gidip sorduğunda 'henüz gelmedi' vs diyormuş. Ayrıca 8 kişilik masa diye sipariş vermişler ama masayı ben gördüm 6 kişilik ve 5 sandalye sırıtıyor yani teki yok. Arkadaşım 1 tanesini olsun verseydi, takım olurdu diyor.

Kurumsal olmayan bir yerden almış ve elinde fatura, senet vs. hiçbir şey yok. Ve adam mobilyacı dükkanını kapatmış aynı yerde manifaturacılık yapıyormuş. Yani o sandalyelerden umut yok artık. Acaba bu şekilde de olsa hakkını arayabilir mi, size danışmak istedim, benim içime dert oldu resmen:26:

Son düzenleme:
faturasız senetsiz nasıl almış ki o eşyaları elden nakit vererek mi?
fiş olsun kesmemiş mi? o zaman vergisiz satmış adam elinde kalanları sonra da dükkanı kapatmış galiba.

faturasız senetsiz nasıl almış ki o eşyaları elden nakit vererek mi?
fiş olsun kesmemiş mi? o zaman vergisiz satmış adam elinde kalanları sonra da dükkanı kapatmış galiba.

evet aynen öyle yapmış :44:

3 kız kardeş 400 tl maaşla tekstilde çalışıp almışlar ya gerçekten çok üzüldüm böyle olmasına Keşke elimden bir şey gelse.

pek yapılacak bişey yok gibi gözüküyor ..
tamamen adamın vicdanına bırakmış arkadasınız belge almayarak

çok az hukuk dersi aldım ama gene de yorum yapıcam:) ortada olan antlaşmayı sözlü bir antlaşma olarak kabul edersek dava açılsa şahitlerle beraber bu dava kazanılabilir gibi geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…