• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım benim için fedakarlık yapmıyor

Ecrin Ay

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Mart 2019
14
7
16
Merhaba herkese. Yeni üye oldum çünkü içimdeki sorunumu paylaşacak kimsem yok. Ben evimden uzakta üniveriste okuyorum. okulda arkadaşım var fakat yurtta 1 tane arkadaşım var daha doğrusu vardı. kendisi tıp okuyo ama bu sene hazırlık. yine de çok ders çalışıyo ve zamanı çok kıymetli. Bunlar onun tercihi bir şey diyemem.Ama bir yere gittiğimizde abartmıyorum 5 dakika geç kalıyoruz senin yüzünden geç kaldık diyo. yemekhaneye gidiyoruz mesela 2 tane ayrı salon var ben şu sıraya geçelim diyorum bana senin yüzünden fazla bekledik diğeri daha kısaydı diyo. ben yemeği genelde hızlı yiyip onu beklerim ama o ben yavaş kaldığımda ya söylenir ya da beklemez gider. ikimiz bi yerden gelirken ben yolumuzun üstündeki markete de uğrarım mesela asla gelmez. Yani benim için bugüne kadar hiçbir fedakarlık yapmadı. Onun da benden başka yakın arkadaşı yok aslında her şeyde benden yardım ister ve ben de her seferinde yardım ederim. ama ondan bir şey istemem çünkü yapmaz. dediğim gibi 5 dakikasını bile benim için harcamaz. Bugün metroya bincez ben kartıma para yüklücektim, bana hadi çabuk ol dedi. 2 dakika bile değil yani ona para yüklemek. O ara metro sesi duyuldu bak gitti zaten dedi. Ben de artık doldum ve beni bekleme git diye bağırdım her şeyde beni suçluyosun yeterince tahammül ediyorum zaten bi şey demiyorum ama benim için 5 dakika beklemiyosun dedim. yol boyunca konuşmadık yurda gelince benimle arkadaş olmak zorunda değilsin istemiyosan demiş. Sizce haksız mıyım? hem içimi dökmek hem de sizden bi şeyler duymak için yazdım başka kimsem yok yardım eder misiniz ?

Karakterlerınız uymuyorsa tek takıl ya da yenı arkadas edın.senın ıcın fedakarlık yapmak zorunda degıl sende yapmamıssın zaten sadece bırbırınıze katlanıyorsunuz bosu bosuna unıde cogu kez tek takıldım cunku ılıskıler yapay oluyor. Arkadasını anlıyorum onlar ıcın vakıt degerlı sen kendın gıbı bırını bul bencede belkı o da senle arkadas olmak ıstemıyor ama dıle getırememıs sonunda demıs ıste

Öyle insandan fayda gelmez üzülme canım ama uzak dur kıymetini bilir senin gibi kimse çekmez onu okurken dövesim geldi :sinirli:

Böyle bir arkadaşım olmuştu. Yol üstündeki kütüphaneye kitap verecek olurdum, beni bunaltiyor kütüphane giremiyorum sen git derdi. Kanser şüphesiyle doktora gidiyordum, test sonucu alacaktım, korku dolu ve yalnızdım. Durumu bile bile beni yalnız bıraktı. En basitinden en ciddisine benim için verecek beş dakikası yoktu. Kendisi anoreksiyalı idi, hastalığının alevlendigi dönem duygu sömürüsü ile beni vicdanımdan yakalardi. Her seferinde annesi ve terapisti gibi yani başında buldum kendimi. Hastalığı hafiflediginde yeniden uzaklaştırdı.

Bir gün kendine nedense taptığı bir arkadaş edindi. Kız ona diyordu ki çıkışta bekle birlikte dönelim. Bizim ders biterdi, o kızın çıkmasına ortalama 2 saat olurdu, arkadaşım kantinde 2 saat o kızı beklerdi ve birlikte giderlerdi yurda. Çok ilginç, benim için beş dakikasını veremeyen insan bu kıza köle oluyordu.

Mesafe koyup uzaktan izledim. Bir süre sonra o kızın kibirli ve kaprisli olduğunu söyleyip arkadaşlığını bitirdi. O kızı tanımıyorum ama arkadaşım hiçbir arkadaşlık için doğru kişi değildi. Ben ailemden aldığım yaralarla dogru adımlar atamayarak uzun süre kendimi bu arkadaşlığa mahkum etmiştim ama siz benim kadar geç kalmayın, daha fazla yipranmadan bitirin derim arkadaşlığınızı.

arkadaşlığınızı sürdürmek zorunda değilsiniz.üniversitenin tadını çıkarın rahat rahat işinizi gücünüzü görün gezin arada da ders çalışırsınız :) ne öyle? çabuk ol ,acele et... tabakhaneye şey mi yetiştirecek? keyfinize bakın, kasmayın üniversite yılları en güzel yıllardır.

arkadaşlığınızı sürdürmek zorunda değilsiniz.üniversitenin tadını çıkarın rahat rahat işinizi gücünüzü görün gezin arada da ders çalışırsınız :) ne öyle? çabuk ol ,acele et... tabakhaneye şey mi yetiştirecek? keyfinize bakın, kasmayın üniversite yılları en güzel yıllardır.
ben aynu şekilde düşünüyorum zaten ama sürekli ders çalışıyo 5 dakika bile bi yere geç kalmıyo

Böyle bir arkadaşım olmuştu. Yol üstündeki kütüphaneye kitap verecek olurdum, beni bunaltiyor kütüphane giremiyorum sen git derdi. Kanser şüphesiyle doktora gidiyordum, test sonucu alacaktım, korku dolu ve yalnızdım. Durumu bile bile beni yalnız bıraktı. En basitinden en ciddisine benim için verecek beş dakikası yoktu. Kendisi anoreksiyalı idi, hastalığının alevlendigi dönem duygu sömürüsü ile beni vicdanımdan yakalardi. Her seferinde annesi ve terapisti gibi yani başında buldum kendimi. Hastalığı hafiflediginde yeniden uzaklaştırdı.

Bir gün kendine nedense taptığı bir arkadaş edindi. Kız ona diyordu ki çıkışta bekle birlikte dönelim. Bizim ders biterdi, o kızın çıkmasına ortalama 2 saat olurdu, arkadaşım kantinde 2 saat o kızı beklerdi ve birlikte giderlerdi yurda. Çok ilginç, benim için beş dakikasını veremeyen insan bu kıza köle oluyordu.

Mesafe koyup uzaktan izledim. Bir süre sonra o kızın kibirli ve kaprisli olduğunu söyleyip arkadaşlığını bitirdi. O kızı tanımıyorum ama arkadaşım hiçbir arkadaşlık için doğru kişi değildi. Ben ailemden aldığım yaralarla dogru adımlar atamayarak uzun süre kendimi bu arkadaşlığa mahkum etmiştim ama siz benim kadar geç kalmayın, daha fazla yipranmadan bitirin derim arkadaşlığınızı.
çook teşekkür ederim. öyle yapmam lazım dediğiniz gibi. zaten o benimle değil ben onunla arkadaşım.

Saydıklarınız fedakarlık değil yalnız. Ne yani yemek sırası yavaş diye laf söylemenin neresi fedakarlık. Sanirim o kişi sizi stresini atmak için kullaniyor..
sadece onlar değil kavga sebebimiz onunla ilgili olduğu için onları örnek verdim. hastaneye falan hep onunla gittim. karanlıktan korktuğu için dışarı çıkması gerektiğinde hep yanında çıktım. ama o benim için 5 dakika bile vermedi onu anlatmaya çalıştım.

Kız açık açık söylemiş istemiyorsan benimle arkadaşlık etme diye. Tavrı normal değil ve sizin yapmanız gereken de kendinize değer verip böyle biriyle arkadaşlık etmemek.

Konu açman bile saçma.
Bu durumu ilk sezdiğinde salacaktın ipini.
Getirin bana mazlumu yapmış.
Yerinde olsam bırak arkadaşlığını şu dakikadan sonra hiç tanımıyormuş gibi hayatımdan sıpıtıp atarım.
Tıp okuması zamanını daha değerli kılmaz ki, zaman zaten kıtlık ve değerlidir iktisadi olarak.
Kendini bı halt sanmasın.
Bir akrabam var atom mühendisi düşünün Türkiye'de bu bölüm sadece bir kere mezun verdi sonra kapatıldı. Ve mezun olun insanların zekaları ve seviyeleri muaazzam tartışılmaz tıbbı sallarlar.
Rahmetli o kadar aktif, her yere yetişen, zaman bulan, insanlarla iletişimi on numara bi insandı ki kendime olabildiğince örnek almışımdır.
Arkadaşın zamanı kullanamıyorsa kendi sorunu.

Anlattiklariniza bakilirsa cok saygisiz biri. Ustelik sevgisiz de. Hemencik istemiyorsan arkadas olmayalik diyiveriyor. Bence bu kizla arkadaslik olmaz. Zoraki yurutseniz bile, okul bitince yine hersey biter

Bunun fedakarlıkla alakası yok. Bence sadece bencil bir insan. Öncelik her daim kendinin. Bunu bilip de ona göre arkadaş olmalısın. Ben olur muydum, aslaaaa. Kızın umrunda bile değilsin zaten.

Back
X