Arkadaşım aracımla kaza yaptı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kredi çektim ödedim ben ama vereceğim diyor. İçi rahat etmiyor Yarı yarıya teklif edeyim ayrıca karşı tarafın masrafını da karşılamak için mecbur trafik sigortası kullandım benim hasar 7 bin karşı taraf 6 bin 13 bin tl hasar kaydı olacaktı. Karşı tarafı sigortadan ödeyeceğiz. Benimkini arkadaş mahcup olduğundan ben ödeyeceğim dedi. Ben ufak kredi çektim ödedim o bana parça parça ödeyecek diye konuştuk. 7 binin tamamını elbette almam ben önce dedim sonuçta benim işim için koşturuyordun diye ama olmaz öyle şey dedi. Ek olarak sonuçta kaput işlem gördü araba şuan 20-30 bin lira değer kaybetti

Araba kullanıyorsanız bunu göze alacaksınız zaten. 1 milyonluk arabanız bir günde 300 bin değer kaybı da yaşayabilir. Sizin gibi 240binlik araç 20bin de yaşar. Dua edin arkadaşınıza bir şey olmamış. O zaman vicdan azabı duyardınuz.
Ayrıca kurnazlık yapmaya çalışırken ayağınıza dolanmış bilip bilmeden gereksiz borca girmişsiniz.

Tamamen kendi zararına bir iş yapmış aslında. Cebinden beş kuruş çıkmadan yetkili serviste orjinal ve garantili yedek parçayla yaptıracağı tamiratı dandik bir sanayide bi ton para vererek yarım yamalak yaptırdı. Arkadaşını dolandırmış sayabiliriz ama 😂
Aracı kaskodan yaptırmamak bunun için kırk takla atmak, ekstra para ödesede , fikren dolandırıcılık bence. Kaza fotoğraflarını da aracı satarken gösterecekmis 🥴 arkadaşına da istemem demiş güya başta direkt o ödeyecek dedi hâlbuki.
Bu iş krediyle kalmaz kendisinden daha fazlası çıkar, yaşayıp görsün.

Ne saçma, arkadaşınız sizin için gidiyor ve borçlu çıkıyor. Birde kendi sebep olduğu hasarı demişsiniz, ayıp. O zaman neden kasko yaptiriyorsunuz onu da anlamadım.

[/QUOTE]

Yani satacağın aracın kaskosunun bozulması çok önemli olmasa gerek değil mi. Aracı alacak kişiye kazayı söylemek falan da hikaye. Madem söylenecek neden kaskodan yararlanılmıyor. Burda arkadaş suçsuz olduğu halde neden borcu ödesin. Durumu iyi olsa 500 taksitle ödeyim demez. Sen garibandan al kasko şirketini zengin et. Aracı alacak olanı da mağdur et.

Aracı kaskodan yaptırmamak bunun için kırk takla atmak, ekstra para ödesede , fikren dolandırıcılık bence. Kaza fotoğraflarını da aracı satarken gösterecekmis 🥴 arkadaşına da istemem demiş güya başta direkt o ödeyecek dedi hâlbuki.
Bu iş krediyle kalmaz kendisinden daha fazlası çıkar, yaşayıp görsün.
Dua etsin de sağlık harcaması olarak çıkmasın.

yazık çok üzüldüm arkadaşınıza
iyilik yaparken durduk yerde 7000 tl ödeyecek
ben olsam hayatta almaz lafını bile ettirmem

sakın hepsini ödetmem diye kıvırmayın en başta yazdınız o ödeyecek diye :)
ve arabayı satarken resim göstereceğinizi de hiç sanmıyorum

yazık çok üzüldüm arkadaşınıza
iyilik yaparken durduk yerde 7000 tl ödeyecek
ben olsam hayatta almaz lafını bile ettirmem

sakın hepsini ödetmem diye kıvırmayın en başta yazdınız o ödeyecek diye :)
ve arabayı satarken resim göstereceğinizi de hiç sanmıyorum
Resim gösterse ne olur göstermese ne olur. Şu devirde alacağı aracı expertize sokmadan alacak bir enayi yoktur sanıyorum. Orda da her şey ortaya dökülüyor zaten. Olan arkadaşa olmuş, yok yere bir ton para çıkacak cebinden.

Arkadaşlar dertleşmek istedim. Aracımda birkaç arıza vardı. Ben de rahatsızdım, ama salı günü iş başı yaptığım için arabamı sanayiye bırakmam ona göre tamir yapılması gerekiyordu ozamana kadar. Normal zamanda ben işten geç çıktığımdan sanayide kimse kalmıyor. Neyse iyi şoför bi arkadaş benim arabayı sanayiye bırakacaktı. Benden kat kat iyi kullanır normalde. Ama olacağı var ya işte kaza yapmış. Kafa kafaya bi araçla çarpışmışlar. Ve adam hızlı çıkmış olmasına rağmen aracın duruşundan neyse arkadaş Hatalı çıktı. Bende normalde kasko var ama hiç kaza yapmadım ve yakın zamanda arabayı satacaktım. 7 bin tl masraf çıktı ve kasko deldirip gider ayak hasar kaydı girdirmek istemedim arabaya. Arkadaşımın kuzeni olan ustada yaptırıp oraya Borç olarak yazdık. Arkadaş onu 500 500 ödeyecek geri. Yalnız karşı tarafından da 5 bin tl kadar hasarı var ve bizim arkadaş suçlu olduğundan o da arkadaşa kalacaktı. Adam trafik sigortasından yaptırın araç eski zaten tramer görünmesi sorun değil dedi. Onu trafik sigortasından yaptırcaz ama benim sigortacım bişe değişmeyecek sana gene hasar kaydı gircek dedi. Yalnı usta diyor ki bedelsiz kaza olarak gireceğiz. Yani zaten ciddi bi kaza değil. Bedelsiz girildiğinde karşı tarafın hasarlı olduğu bi kaza var ama bedeli görünmüyor dedi. Ben de aracı satarken kazadan elbette bahsedeceğim fotoğraflar ını çektim göstereceğim. Sadece öndeki kapaklar vs kırılmış motor vs aksamlarda sorun yok ama malum dolar artışıyla parça fiyatları fırladığından ve sigorta şirketleri de şişirmesiyle ederinden çok fazla hasar kaydı giricekti arabaya. Satması zor olur diye bu şekilde düşündük. Arabanın başka sıkıntıları vardı kışlık lastik almam gerekiyordu ufak tefek değişmesi gereken parçam vardı vs hepsini toplu yapmak için 10 bin kredi çektim 7 binine arkadaş kefil o ödeyecek kendi sebep olduğu hasarı. ama başka bi arkadaş tuttu ya 7 bin için keşke hasar kaydı yaptırsaydın kaskodan yapsaydın zaten bedelsiz de olsa görüncek dedi. 240 bin liralık arabaya 7 bin tl için ufacık sorun yüzünden hasarlı göstermek sigorta şirketlerinin şişirdiği bedellerle değerini düşürmek de istemedim Çünkü arabada cidden ciddi bi sıkıntı yok. Klima aksamları hasar almış Bi parçası değişti sadece o kadar. Bu işlerden anlayan var mı aranızda benim sigorta şirketi yanlış yaptın diye kafamın etini yedi sanayiideki arkadaşımzı ise 7 bin için 240 bin liralık arabaya hasar girme bence dedi. Bikaç arkadaşa danıştım herkes farklı konuşuyor sizler ne düşünüyorsunuz danışmak istedim. Var mı fikri olan? Açıkçası zor güç ödediğim pahalı aracımda başka birinin hatası yüzünden hasar kaydı olup değeri düşsün istemem o da çok üzüldü zaten ne gerekirse yapacağım dedi taksitlendirdik 7 binini o ödeyecek. Sizin fikirlerinizi alabilir miyim? Siz olsanız ne yapardınızB
Arkadaşınıza acıdım. Yazık.

ya şu araç hasarları, kasko bozma işlerinde o kadar şehir efsaneleri dolaşır ki bununla ilgili bilgi vermek istedim...
genelinde araç sahibi olmayan amcalar ya da şirket sahipleri takar bu duruma
biri zaten o konuda tecrübeli değildir, diğeri aracındaki 10 binlik hasarı cebinden tak diye ödeyebileceği için rahattır.
konu sahibi bilgilerimi aktarayım
* araç almak direkt bir yatırım değildir. Araç değerlenir eyvallah ama onu bir yatarım aracı görmek mantıklı ve sağlıklı değildir.
* Araç adı üstünde bir araçtır, rahat gidip gelmene, her bir yere aklın estiğinde hemen yola çıkabilmene yarar, hayatını kolaylaştırmanı sağlayan bir "araç"tır en nihayetinde
* aracında hasar olması, eğer bu gibi bir meblağ ise satmana engel teşkil etmez, büyük kayıplar yaratmaz. Ülkemiz çok araçlı çok kalabalık ve hemen her 2. el araçta bu şekilde ufak hasarlar illaki var.
* kaskoyu bozman ileriki yıllarda kasko yaptırırken fahiş fiyatlarla karşılaşmana neden OL-MAZZ. Hemen bir sonraki yıla bile indirimli yaptırabilirsin kaskonu. O kadar efsane var ki bununla ilgili, hem kendi kusurlu kazamda hem bana çarpmalarda hep yetkili servislerde kaskomu kullandım. Yıllarca indirim de kullandım hala indirim alıyorum.

Şaka gibisiniz gerçekten. Artık araba ilanlarına bakarken bile 40 kereden fazla düşünmek gerektiğini anladık sayenizde. Şu yazdıklarınızdan sonra "alın buyurun bunlarda kaza fotoğrafları" demezsiniz yani mümkün değil. Her şey bir yana kaskını karşılayacağı bir şeyi arkadaşınıza ödemekte cabası. Dua edin de arkadaşınıza bir şey olmamış...
Cok şükür ki iyi ekspertiz firmaları yaygınlaştı da kurtulduk şark kurnazlarindan. Fotoğraf falan hikaye...ekspertizin gözünü seveyim.
Araba tavanına yapilan kuş kakasina kadar çıkıyor ekspertizde.

Cok şükür ki iyi ekspertiz firmaları yaygınlaştı da kurtulduk şark kurnazlarindan. Fotoğraf falan hikaye...ekspertizin gözünü seveyim.
Araba tavanına yapilan kuş kakasina kadar çıkıyor ekspertizde.
Kesinlikle katılıyorum. Arkadaş bunu bilmiyor sanırım ya da kalbi saf birini bulup ona iteleyecek. Başka mantık yok 🤷🏻‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X