arkadaşımın yaptığı şey

Arkadaşlar sen hiç burnunu karıştırmıyor musun diyenler tam olarak ne kastettiğini açıkça yazabilir mi rica etsem? Merak ettim. Nasıl yani burun karıştırmak derken? Lavaboda burun temizlemekten mi bahsediyorsunuz yoksa yatakta yatarken karıştırmak mı? Ne yani bu kastettiğiniz şey? @mypansyy @terliklerimlepijamam

Ben görseydim burnunu karıştırdığını arkamı döner görmezden gelirdim. Ayıp etmişsin. Elinle beni dürtme falan. Annenin prenses kızı olabilirsin ama insanlara tahammül etmeyi öğrenmen lazım :)

Bu nasıl bir anlayış? Tuvaletler mikrop yuvası, tuvalet yapmasan bile o mikroplu kapı koluna falan dokunuyorsun, kapıya dokunuyorsun. Dışarıdaysan umumi tuvalete giriyorsundur, umumi tuvaleti bir şekilde kullanıp el yıkamaya gerek görmemek nasıl bir mantık? Buna rağmen için rahat bir şekilde geziyorsan, yiyip içiyorsan sana lafım yok. Bir de bunu burada iyi birşeymiş gibi söylüyorsan çok farklı yerden bakıyorsundur olaya. Dışarıda tuvalet gibi kim bilir kaç kişinin kullandığı bir yere giriyorsun ve ellerinin kirlenmediğini düşünüyorsun. Pes yani.
O tuvaletin kapı kolunda da musluğunda da cikarken dokunucaginiz kapida da mikrop miktari pislik miktari esit.Umumi tuvalatte sadece belimi duzelttiysem evet yikamam cunku o musluga dokunmaktan igrenirim.Genelde de umumi tuvaletletin kapılarını peçeteyle açıp kaparim hanım efendi tek bi yorumumdan beni pis insan yerine koyup üstüme gelmeniz çok komik olmuş :) Kendi evimdeykende aynaya bakmışsam veya çamaşırımı kontrol etmişsem yıkamam benim evim temizliğinden eminim sonuçta ;) En doğru en temiz siz değilsiniz yani :))

İnsanlar pis olmayı normal görmeye devam ettiği sürece avukat olsak ne fayda, konu sahibi olsak ne fayda. :KK59: Umumi tuvalete üstünü başını düzeltmek için girip çıkıp ellerinin kirlenmediğini düşünen yorumdan sonra koptum zaten iyice. :KK70:Aslında zahmet edip cevap yazmak bile hata zira otobüse bindiğimiz zaman anlıyoruz bizim milletin temizlik anlayışını, kokudan.
Her gün mutlaka duşumu alırım her gerektiğinde de ellerimi aşındırırcasına yıkarım o otobüste size kokanlar ben değilim tanımadığınız insanlar hakkinda atıp tutmayın :)

Sadece genc kizlar degil afadersiniz essek kadar kadin / adamlar tuvaletten cikip ellerini yikamiyor.
Cocugun altini degistirip bezi cope atip hayatina kaldigi yerden devam edeni mi gormedim tuvaletten cikip ellerini bi duru suyla yikayani mi, tuvaletten cikip direk kilodunu cekip cikani mi (sadece sifon sesi duydugum icin biliyorum) kendimi ovmus gibi olmayim cok samimi soyluyorum tuvaletten cikinca 6 kez evet bu benim icin bir ritueldir 6 kez sabunlarim cunki bebisimle ilgileniyorum...

Bu konuyla birlikte tuvaletten çıkınca elini yıkamayanlar da ortaya çıktı. İnanamıyorum, insanlar böyle pis bir davranışı bir de açıklamalarıyla birlikte buraya yazıyorlar çok normalmiş gibi. Arkadaşım zaten wc'den çıkınca elini yıkamayan kimse pis olduğunu kabul etmez ki, zaten "ben sadece şunu yaptım, elim oraya değmedi, ama öyle ama böyle" sana bahane sıralar. Hani sözüm ona temizdir o, el yıkaması gerekmemiştir sadece. Ya bırakın Allah aşkına. Umumi tuvaletin içinde herhangi bir yere dokunmanız zaten eli sabunla yıkama sebebidir. Sen ister sadece pantolonunu düzelt, ister tuvaleti kullan. Malesef bu halkımızdan bir örnek, etrafımızda dolu var wcden çıkınca el yıkamayan insan.
Korkmayın sudan sabundan bu kadar, korkmayın. Islak mendil sabunun suyun yanında bir hiç kalır, asla yerini tutmaz. El yıkamak sağlık için en temel gereklerden biri. Birisi de vücudun mikroba bakteriye de ihtiyacı vardır diye savunmuş pisliği. :) Allahım güler misin ağlar mısın... Emin olun o ihtiyaç duyulan mikroptan kastedilen şey tuvaletten çıkınca el yıkanmaması, sonra o elle her şeye dokunulması değil. Bu pisliktir, yoksa gerekli bakteriyi vücuda almak filan değil. Evet her daim el yıkanmalıdır. Tuvaletten çıkınca, dışarıdan eve gelince, yemekten önce, sonra... su ve sabun güzeldir. Kullanınız. Pisliğe bahane bulunması beni deli ediyor bu devirde.

O tuvaletin kapı kolunda da musluğunda da cikarken dokunucaginiz kapida da mikrop miktari pislik miktari esit.Umumi tuvalatte sadece belimi duzelttiysem evet yikamam cunku o musluga dokunmaktan igrenirim.Genelde de umumi tuvaletletin kapılarını peçeteyle açıp kaparim hanım efendi tek bi yorumumdan beni pis insan yerine koyup üstüme gelmeniz çok komik olmuş :) Kendi evimdeykende aynaya bakmışsam veya çamaşırımı kontrol etmişsem yıkamam benim evim temizliğinden eminim sonuçta :KK66: En doğru en temiz siz değilsiniz yani :))

Her gün mutlaka duşumu alırım her gerektiğinde de ellerimi aşındırırcasına yıkarım o otobüste size kokanlar ben değilim tanımadığınız insanlar hakkinda atıp tutmayın :)
He canım kesin öyledir.

Bu konuyla birlikte tuvaletten çıkınca elini yıkamayanlar da ortaya çıktı. İnanamıyorum, insanlar böyle pis bir davranışı bir de açıklamalarıyla birlikte buraya yazıyorlar çok normalmiş gibi. Arkadaşım zaten wc'den çıkınca elini yıkamayan kimse pis olduğunu kabul etmez ki, zaten "ben sadece şunu yaptım, elim oraya değmedi, ama öyle ama böyle" sana bahane sıralar. Hani sözüm ona temizdir o, el yıkaması gerekmemiştir sadece. Ya bırakın Allah aşkına. Umumi tuvaletin içinde herhangi bir yere dokunmanız zaten eli sabunla yıkama sebebidir. Sen ister sadece pantolonunu düzelt, ister tuvaleti kullan. Malesef bu halkımızdan bir örnek, etrafımızda dolu var wcden çıkınca el yıkamayan insan.
Korkmayın sudan sabundan bu kadar, korkmayın. Islak mendil sabunun suyun yanında bir hiç kalır, asla yerini tutmaz. El yıkamak sağlık için en temel gereklerden biri. Birisi de vücudun mikroba bakteriye de ihtiyacı vardır diye savunmuş pisliği. :) Allahım güler misin ağlar mısın... Emin olun o ihtiyaç duyulan mikroptan kastedilen şey tuvaletten çıkınca el yıkanmaması, sonra o elle her şeye dokunulması değil. Bu pisliktir, yoksa gerekli bakteriyi vücuda almak filan değil. Evet her daim el yıkanmalıdır. Tuvaletten çıkınca, dışarıdan eve gelince, yemekten önce, sonra... su ve sabun güzeldir. Kullanınız. Pisliğe bahane bulunması beni deli ediyor bu devirde.
Gerçekten tuhaf yani. Bence temizlik kafası herkes de yok. Dikkat edilmesi gereken şeyler es geçiliyor resmen.

Bu konudan sonra en temiz benimciler yeni trend olucak galiba :63:

Konu Sahibi bu kadar kolay insan kalbi kırma olur mu.dön arkanı yat, gözünü belertip izleyip izleyip bide ertesi gün başına başına kakma, rencide etme.:oops:
Ev tutar çıkarsın ok

Arkadaşlar size bi program önercem belki biliyosunuzdur 'temizlik hastaları' diye her salı 20.30 da trt hd de mutlaka seyredin derim. Bazen unumi yerlerin temizlik sınırını ölçüyolar ve sonuç beklenenden temiz (onların tabiriyle yemek yenebilir ölçüde) bu arada program ingiltereden yayınlanıyo

merhaba iyi haftasonları... ben üniv.öğrencisiyim ve bu sene yurda yerleştim. oda arkadaşlarımdan birisi aynı zamanda sınıf arkadaşım. çok iyi geçiniyoruz, kafa dengiyiz diyebilirim yani mizah anlayışımız falan da birbirine çok yakın. iyi anlaştığımız için yurt idaresine dilekçe verip aynı odaya denk düştük falan. yani bende dört dörtlük değilim ama neyse derdimi anlatmaya başlayayım. şimdi bu arkadaşın adı X olsun. şimdi diyeceksinizki neden arkadaşlık ediyorsun, yalnız kalmak istemediğim için. yurtta çok yeniyim ve kendimi yalnız hissetmek istemiyorum. ayruca aynı odadayız ve anlaşmazlık olsun istemiyorum. üstünde durmamaya çalışıyorum.

gelelim şimdiki meseleye. ben öyle hijyen takıntılı biri değilim ki yurtta mümkün değil zaten. tabi kendi kişisel bakımıma çok özen gösteririrm. gün içinde kaç kere el yıkadığımı saymıyorum bile ama öyle dakka başı el yıkayan biri gelmesin aklınıza. her tuvaletten çıktığımda mutlaka yıkarım ki normal olanı da bu zaten. başkaları öyle değil ben burada tuvaletten çıkıp lavaboya uğramadan odasına giden kaç kıza şahit oluyorum. çok irdelemem aslında ama dün gece bişey gördüm. bütün oda arkadaşlarım uyuyordu benim de uykum kaçmıştı, telefonla uğraşıyordum. odamızda gece lambası var loş bi ışık veriyor ama nesneleri falan ben çok rahatça görebiliyorum onun ışığında. gözlerim çok iyidir şükür. neyse işte X uykusunda döndü falan benim de gözüm ona kaydı. ona bakıyordum ve ne göreyim: burnunu karıştırmaya başladı. bilmiyorum yani uykusunda farkında olmadan mı yaptı yoksa uyanarak mı yaptı. baktım devam ediyor, dayanamadım ve X sen napıyosun? dedim. bana baktı, burnunu karıştırıyorsun! dedim. burnum tıkanmış benim dedi ve arkasını döndü uykusuna devam etti. tamam insanların yalnız kaldıklarında ellerini nereye sürdüğünü bilemeyiz çok iredelersem de kafayı yerim zaten ama bu resmen gözümün önünde oldu ve çok tiksindim, iğrendim. inanılmaz tiksindim ya geceden beri ne yapsam diye düşünüyorum yani o derece. aynı odadayız, koca sene var önümüzde ve oda değiştirme şansım da yok. bunun için oda değiştirilir mi zira diğer kızların da temizliği konusunda olumsuz düşünüyorum. önce araya mesafe koyayım diye düşündüm. sonra da, onun elinden bir yiyecek yemediğim ve o bana, eşyalarıma dokunmadığı sürece sorun etmemeliyim diye düşündüm, uyuyakaldım sonra, sabah oldu. X de uyandıktan sonra "ben sabah seni uyandırmak istedim, seslendim duymadın ben de dürttüm" falan dedi. nasıl dürttün? dedim. elinle mi dürttün? dedim, evet dedi. ne diyeceğimi bilemedim dün geceki pisliğini düşünerek. sonra dedim ki "bi daha dürteceğin zaman elinle falan değil dirseğinle dürt, dokunmazsan sevinirim" falan dedim, tamam dedi. odadaki diğer kızların yanında geceki olayı söyleyip rencide etmek de istemedim açıkçası. ama içim içimi yiyor, rahatsız oluyorum. aynı odadayız, kapıya, masaya, bozdolabına falan dokunuyor. gözümle görmesem irdelemem aslında hiç ama şu an görüntü aklımdan çıkmıyor. çok kötü tiksindim yani. daha önce de birlikte makineye çamaşır atmıştık birleştirip. birleştirmemizin sebebi şu: makineye az sayıda çamaşır atılmasına görevliler izin vermiyor ve biz de çok olsun diye birleştirdik, koyu renkliler, açıklar falan diye ayırıp öyle birleştirmiştik. hatta ben ona bir gün öncesinden "iç çamaşırlarını da (külot yani) makineye atacak mısın bunlarla birlikte, ben kendi iç çamaşırlarımı araya karıştırmayacağım çünkü. eğer sen iç çamaşırı da yıkamak istiyorsan birleştirip atmayalım, ben ayrı atayım" falan dedim, o da "hayır iç çamaşırı atmayacağım" demişti ama ertesi gün yıkanmış çamaşırları asarken bütün külotlarını açık renklilerin arasında makineye attığını gördüm, bişey demedim ama sinir oldum. hatta asıyorduk, ben benimkileri astım ve onun külotlarını işaret ederek "senin iç çamaşırlarını asmadım, dokunmam ben onlara haberin olsun" dedim, tamam dedi. bugün yine çamaşır yıkattı ve dün bana sordu kirli kıyafetin varsa ver, bak ben makineye atıyorum falan dedi, yok sağol falan dedim ve bir daha onunla çamaşır birleştirip atmama kararı aldım. bu burun karıştırma olayını ne yapayım bilmiyorum, alıp karşıma konuşayım mı yapma bu pis hareketi falan mı diyeyim, ya da bi daha şahit olursam öyle mi uyarayım ya da hiç uyarmayayım bana ve eşyalarıma dokundurtmayayım mı bilemedim siz olsanız ne yaparsınız? benden başka kimse görmedi, diğerleri uyuyordu hadi görmezden geleyim desem mide bulantımı bastıramıyorum. çok mu abartıyorum? burun karıştırmak normal bişey mi ?
kız değilde senin tavırların çok iğrenç

merhaba iyi haftasonları... ben üniv.öğrencisiyim ve bu sene yurda yerleştim. oda arkadaşlarımdan birisi aynı zamanda sınıf arkadaşım. çok iyi geçiniyoruz, kafa dengiyiz diyebilirim yani mizah anlayışımız falan da birbirine çok yakın. iyi anlaştığımız için yurt idaresine dilekçe verip aynı odaya denk düştük falan. yani bende dört dörtlük değilim ama neyse derdimi anlatmaya başlayayım. şimdi bu arkadaşın adı X olsun. şimdi diyeceksinizki neden arkadaşlık ediyorsun, yalnız kalmak istemediğim için. yurtta çok yeniyim ve kendimi yalnız hissetmek istemiyorum. ayruca aynı odadayız ve anlaşmazlık olsun istemiyorum. üstünde durmamaya çalışıyorum.

gelelim şimdiki meseleye. ben öyle hijyen takıntılı biri değilim ki yurtta mümkün değil zaten. tabi kendi kişisel bakımıma çok özen gösteririrm. gün içinde kaç kere el yıkadığımı saymıyorum bile ama öyle dakka başı el yıkayan biri gelmesin aklınıza. her tuvaletten çıktığımda mutlaka yıkarım ki normal olanı da bu zaten. başkaları öyle değil ben burada tuvaletten çıkıp lavaboya uğramadan odasına giden kaç kıza şahit oluyorum. çok irdelemem aslında ama dün gece bişey gördüm. bütün oda arkadaşlarım uyuyordu benim de uykum kaçmıştı, telefonla uğraşıyordum. odamızda gece lambası var loş bi ışık veriyor ama nesneleri falan ben çok rahatça görebiliyorum onun ışığında. gözlerim çok iyidir şükür. neyse işte X uykusunda döndü falan benim de gözüm ona kaydı. ona bakıyordum ve ne göreyim: burnunu karıştırmaya başladı. bilmiyorum yani uykusunda farkında olmadan mı yaptı yoksa uyanarak mı yaptı. baktım devam ediyor, dayanamadım ve X sen napıyosun? dedim. bana baktı, burnunu karıştırıyorsun! dedim. burnum tıkanmış benim dedi ve arkasını döndü uykusuna devam etti. tamam insanların yalnız kaldıklarında ellerini nereye sürdüğünü bilemeyiz çok iredelersem de kafayı yerim zaten ama bu resmen gözümün önünde oldu ve çok tiksindim, iğrendim. inanılmaz tiksindim ya geceden beri ne yapsam diye düşünüyorum yani o derece. aynı odadayız, koca sene var önümüzde ve oda değiştirme şansım da yok. bunun için oda değiştirilir mi zira diğer kızların da temizliği konusunda olumsuz düşünüyorum. önce araya mesafe koyayım diye düşündüm. sonra da, onun elinden bir yiyecek yemediğim ve o bana, eşyalarıma dokunmadığı sürece sorun etmemeliyim diye düşündüm, uyuyakaldım sonra, sabah oldu. X de uyandıktan sonra "ben sabah seni uyandırmak istedim, seslendim duymadın ben de dürttüm" falan dedi. nasıl dürttün? dedim. elinle mi dürttün? dedim, evet dedi. ne diyeceğimi bilemedim dün geceki pisliğini düşünerek. sonra dedim ki "bi daha dürteceğin zaman elinle falan değil dirseğinle dürt, dokunmazsan sevinirim" falan dedim, tamam dedi. odadaki diğer kızların yanında geceki olayı söyleyip rencide etmek de istemedim açıkçası. ama içim içimi yiyor, rahatsız oluyorum. aynı odadayız, kapıya, masaya, bozdolabına falan dokunuyor. gözümle görmesem irdelemem aslında hiç ama şu an görüntü aklımdan çıkmıyor. çok kötü tiksindim yani. daha önce de birlikte makineye çamaşır atmıştık birleştirip. birleştirmemizin sebebi şu: makineye az sayıda çamaşır atılmasına görevliler izin vermiyor ve biz de çok olsun diye birleştirdik, koyu renkliler, açıklar falan diye ayırıp öyle birleştirmiştik. hatta ben ona bir gün öncesinden "iç çamaşırlarını da (külot yani) makineye atacak mısın bunlarla birlikte, ben kendi iç çamaşırlarımı araya karıştırmayacağım çünkü. eğer sen iç çamaşırı da yıkamak istiyorsan birleştirip atmayalım, ben ayrı atayım" falan dedim, o da "hayır iç çamaşırı atmayacağım" demişti ama ertesi gün yıkanmış çamaşırları asarken bütün külotlarını açık renklilerin arasında makineye attığını gördüm, bişey demedim ama sinir oldum. hatta asıyorduk, ben benimkileri astım ve onun külotlarını işaret ederek "senin iç çamaşırlarını asmadım, dokunmam ben onlara haberin olsun" dedim, tamam dedi. bugün yine çamaşır yıkattı ve dün bana sordu kirli kıyafetin varsa ver, bak ben makineye atıyorum falan dedi, yok sağol falan dedim ve bir daha onunla çamaşır birleştirip atmama kararı aldım. bu burun karıştırma olayını ne yapayım bilmiyorum, alıp karşıma konuşayım mı yapma bu pis hareketi falan mı diyeyim, ya da bi daha şahit olursam öyle mi uyarayım ya da hiç uyarmayayım bana ve eşyalarıma dokundurtmayayım mı bilemedim siz olsanız ne yaparsınız? benden başka kimse görmedi, diğerleri uyuyordu hadi görmezden geleyim desem mide bulantımı bastıramıyorum. çok mu abartıyorum? burun karıştırmak normal bişey mi ?
Pes yani ne kadar abartmışsın

Yurtta kalirken benimde boyle sikintilarim olmustu.bu kadar rahatsiz oldugum biriyle arkadsligimi devam ettrmezdim.bizim yurttada sivi sabun ve peceteni sen kendin alio gidiorsun tuvalete.mutlaka alir giderdim.ve kesinlikle elini yikamayan bi arkadasim olmadi.ama oda arkadslarimdan biri biraz pisti.onlada hic samimi olmuyodum.ama yurt ortaminda yanliz kalmaz zor.sen baska bi arkadas edin.benim en samimi arkadslarim farkli farkli odalardaydi bende kendi odama yatmadan yatmaya giderdim genelde arkadslarimin yanindaydim.sende bul oyle bi kac arkads.yeter.

Iyi ki rencide etmemissin.Dirseginle durt elinle dokunma ne demek?

Bu arada tuvaletten cikinca el yikamamak,.uyku esnasinda burun karistirmaktan cok daha fazla kotu.

Bence gece burnunu karistirdigi bilerek ve bilmeyerek yaptigi seni hic ilgilendirmez ustelik cok kiricisin elinle durtme diyecek kadar onu kucuk dusurmussun zaten burda bize desemmi demesemmi diye hayiflanma. Sen zaten istedigini cekinmeden pat pat soyleyebilen birisin bence insanlarin kirilacagini hic dusunmuyosun ayricada bu gibi seylerin titizlige vurulmasina sinir oluruyorum herkes burnunu karistiriyo herkes kimse ben yapmiyorum demesin biri bana dese sanane derdim. Bende tutiz biriyim kendi yaptigim ve annemin ve teyzelerimin yaptigi yemekler disinda kimseninkini yemem ev yapimi seyler yemem huy bu tercih meselesi eve misafir gelince onun giydigi terligi direk yikarim misafir terligi olmasina ragmen ben bile giymiyorum onlari ama yinede yikarim. Gelgelelim titiz olmamin yani sira ay ben burnumu karistirmam ay ben gaz cikarmam mavallarina hiiic inanmiyorum burnunu karistirmasan ne yazar yutkunurken o sumugu yutmayanimiz varmi ben burnumu karistirim tikarim elimi sokarim seninki titizlik degil bence titiz olsan o yurtta kac kisinin girdigi tuvalete kac kisinin banyi yaptigi yeri kullanamazdin benim gibi.....m

'irdelemek' kelimesi kaç kez geçti konuda?
'alıp karşıma konuşayım mı?' denmiş bi de.. ya nasıl ifade edeyim bilemedim de, bunlar ne itici kelimeler/cümleler?
bir de konu sahibi, iyi ki rencide etmemişsin, etsen ne yapardın bilemedim..

Yav şu konuyu her gördüğümde aklıma elle değil dirsekle dürtmek olayı geliyor. Birlikte yatmadığınızı tahmin ediyorum. Aynı yatakta olsanız dirsekle dürtülür de... Yav birinin gelip sizi yatağınızda dirseğini çevirip dürtmesi nasıl canlanıyor kafanızda? He konu sahibi? Yani sen beni elle değil, dirseğinle dürt derken ne düşünüyordun, neyin kafasını yaşıyordun yahu? Madem korktuğunu, huylandığını söyledin, o zaman hiç dürtme, sadece adımla seslen uyandırmak için diyeydin, daha normal olurdu. 'Elinle dürtme korkarım, dirseğinle dürt' nedir yani yav. :D

İnan hiç belli etmemişsin kızın elinden iğrendiğini, hiç rencide etmemişsin, he he evet.

Sanırım "Ben en titizimciler"in burnundan çikolata akıyor
Pırtları lavanta kokuyor vs vs

Yani siz sanıyor musunuz o kız elini yıkamamıştır? Yüzünü yıkarken illaki elini de yıkamıştır. En basitinden telefonunuzda o kızın sünüğünde olan bakterip mikroptan daha fazla pislik var. Telefonu da dirseğinizle kullanın madem.

Bir de "Gerçek hayatta yapmasa uyurken yapmaz" denmiş hey Allahım. İnsan uykusunda karısını kocasını öldürüyor. Uyku öyle de bir bilinçsizlik halidir. Bilimin ortaya koydulu şeyler sizin "bence / ben böyle düşünüyorum" demelerinize bakıyor maalesef. Sizin düşüncesiz kesin konularda o kadar önemsiz ki o yüzden insanları yaftalamak için bişi uydurmayın

Siz uyukrn elinizi mahrem bölgelerinize değdirmediğinize garanti verir misiniz ? Ha tüm gece kameraya alıp sonra izleyip emin oluyorsanız bilemem.

Konu sahibi bir de saçımı bşsımı yolmak kolay değil demiş. Haklısın. Böyle çirkefle baş edilemez.

Back
X