• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaş kıskançlığı-taklitçiler bir yere kadar!!!

Sosyal medyami sırf bu yüzden paylaşıma kapatmış durumdayım. Ve sosyal medyayı kendimi göstermek için değil gerçekten güzel yardımsever sayfaları takip etmek ve doğru paylaşımlar yaymak için kullanıyorum beni özleyen artık hattimdan arıyor alistirdim buna . Ve moda işlerini de sohbet esnasında konuşuyorum artık malzeme vermiyorum çünkü kendimizi degistirmeliyiz çevreyi değiştiremeyiz..
Fikir hırsızlığına kızarım çünkü zeka taklit edilmemeli bunun içinde artık kimseyle bilgi payl aynı paylasmiyorum akılları kendine yetmiyor ve sizi küçük dusuruyorlar ustelik. Aynı kazagi alanlara ayni saçı yapanlara bir şey demiyorum çünkü her şey sahibinde orijinal durur o yüzden bu konuda takıntım yok.. eğer tarzınıza yaşam seklinize güveniyorsanız bu durumu sindirebilmelisiniz.

Tesaduftur belki.
Yani bir kazaktan yuzlerce uretilir.
Bir esarptan da.

Illa ki taklit edenler vardir evet ama ayni zevkte olanlar da cikacaktir.

Her dakikanizi sosyal medyada paylasmayin

Valla böyle konularda en rahat benim. Modayi takip etmem,ederim de uymam modaya.. Kilo sorunum yok hatta zayifim istedigim herseyi de giyebiliyorum. Evim de kimsenin evine benzemiyor. Babaanne isi avangarde mis. Hic gittigim yeni evlilerde boyle ev de gormedim. Saçlarımda modasi olmayan platin sarısı. Hic umrumda degil. Demode de diyebilirler. Farkli olmaya çalışmak ne diye? Geregi var mi? Benimde üzerimde ya da evimde olan birşeyi,begenip başkası alabilir. Demekki begenmis ki almış. Hic boyle seye kafa takılır mi? Taklit ediyorsa etsin yani. Herkeste farkli durur. Bana yakışan belki de ona yakışmaz. Boyle dusunmedin mi? Bunu mu dert ettin yani? Farkli olunca madalya takmiyorlar ki kimseye. Garip bir konu

Arkadaslik dostluk degerli sey şu zamanda altin kadar kiymetli varsin benim aldigim seyin aynisini alsin hatta ben fiyati uygun bisey bulunca arkadasima diyorum sen de al diye hic bi eksilmem olmadi boyum da kisalmadi :KK48::KK48::KK48:

valla canım aynı durumdayız işyerindeki arkaşlarım gider aynısını alır ertesi gün fulmakyaj giyinmiş gelir ama üstümde ondan daha güzel bir şeyim olduğunu görünce gene surat asar. böyle insanlar kendi kişilikleri olmayan kopyacı insanlar. taklitler asılları aratır bırak taklit etsinler.

Belkide kendi üstünüze aliyorsunuz. Benmerkezci kisiler her seyin kendilerinden dolayı olduğunu sanıyorlar da.

"Orijinal" diye yazılır. Bilin istedim.
Her şeyi gibi o da orijinal olsun farklı olsun diye onu öyle yazmış bence. Subliminal çalışmış.

Konu sahibine vahiy olarak indirilmiyorsa bu özgün tarz "orjinal" fikirler, siz de bir yerden aşırıyorsunuz zaten. Sırf farklı olayım diye baklava ayran gibi kombinler yapıyorsanız bilemem tabi. Benim de aldığım bir şeyi beğenip beğendiğini söyleyen ve alan arkadaşlarım oluyor hoşuma gidiyor aynı ortamda giyip boş ve ışıksız bi koridorda çift örgülü benimle oynar mısın diye soran korku filmi ikizleri gibi pişti olmadığımız sürece sıkıntı etmiyorum ben bu durumu.

Trendleri takip ediyorsan herkes aynı giyiniyor zaten iki üç marka var piyasada herkesin giydiği .
Zaten yüksek markalara ortalama geliri olanlar erişemiyor
Artık alışveriş bile sıkıyor beni mesela .vintage mağazalara yöneldim ama burda doğru düzgün vintage olayı da yok
Yani kıyafet bulmak aşırı zor bir durum oldu
O instagram paylaşımları da birbirine benziyor zaten.pozlar bile aynı.

Orijinal olmak istiyorsaniz yeteneginiz varsa dikis ogrenin, ev dekorasyonu icin kendi emeginiz olan bir seyler yapmaya calisin. O zaman kimse sizde olan bir seyi alamaz. Aynisini yapamaz. Bizim okulda da var iki hatun birbirlerinin aynisi. Gecen yagmur yagdi. 3 kiside ayni yagmurluk vardi. Biri hep o tarzdaydi diger ikisi ona benzemeye calisiyorlar o belli. Kendisine benzemeye calisilan arkadasin arkadas grubuna baktim ordaki herkes de birbirine benziyor. Inditex ten ipekyoldan antin kuntin gomlek alip kombinleyerek ozgun olunmuyormus bunu da görmüş oldum

Bence siz cevrenizde olan her seyi kendinize maal ediyosunuz sizin takip ettiginiz modayi baskalari takip edemiyor mu , kiyafete gelince su an hemen herkes ayni kombinleri giyiyor

emek hırsızlığı lafına çok güldüm kusura bakmayın.
ne yaptılar yazdığınız kitabı sizden önce bastırıp para mı kazandılar?
kıyafet makyaj saç şekli falan filan bunlar çok matah şeyler değil. Daha doğrusu insanı insan yapan şeyler değil. Hal böyleyken sizden bir şey eksilmez merak etmeyin.

Merhaba arkadaşlar
Benim sorunum arkadaş ve yakın çevredeki bayanlar tarafından sürekli taklit ediliyor olmam.. Aslında asıl sorun böyle birşeyi sinsice yapmaları.. Biri de çıkıp Myfavoritesmile senden görmüştüm bunu, yada ne bilim, senden aldım bu fikri demez! Herkeslere kendi orjinal fikri gibi yutturmaya çalışırlar! Ben çocukluğumdan beri hep özgün olmak,farklı olmak, tek olmak isterim.. Biraz da modayı, çevremi takip ederim, zevkliyimdir! İşte bu beleşçiler de etrafımda dolanıp benim ekmeğimi yer, Bi sağol'u çok görürler..
Bu gün bir şey yapsam, yarın yakın çevremde görürüm aynı tavırı.. Bir yere gitsem aynısı yapılır.. Bişey giysem aynısı giyilip fotolar atılır!! Bu böyle 1-2 kişi de değil yani, çevremdeki bazı kişiliği ve özgüveni oturmamış tipler... Belkide "ya ne güzel örnek aşınıyordun "diyeceksiniz, ama belli bir yerden sonra çok sıkıyor.. Siz bişeyler için kafa yorup bir hayat tarzı oluşturuyorsunuz ve emek hırsızları bire bir kopyalıyor!??????
Birde bunun sürekli kendini kıyaslayan, yarıştıran bir üst modelleri var ki.. Onu ayrı konuda geniş geniş konuşmak istiyorum...
Ben ben ben ...Dunya etrafinizda donmuyor eger emek hirsizligi varsa soylersiniz yuzlerine .bnde sizin gibileri anlamiyorum hende gorup yaptiysa ne olmus onemli olan yakistirip tasiya bilmek allah akil fikir versin baska dert tasa gostermesin

bak konuya yazdım ama hırsımı alamadım bi daha yazayım.

bir markanın influencerıyım, aylık bir kutu kıyafet geliyor bana işim sadece onları giymek. bunun için 1 aylık deneme sürecinden geçtik, bize gönderilen kıyafetleri kombinleyip fotoğrafladık. herkese aynı kıyafet gitti. 100 küsur kişi içinden 20 kişi seçildik. herkeste parçalar aynıydı ama biz farkımızı belli ettik seçildik. siz dediğiniz gibi orijinal kreatif dekoratif bilmem netif olsanız zaten herkesin içinde farkınız belli olur çok şeyapmayın.

Ya şimdi insanları küçümsemek gibi olmasın yanlış anlaşılmak istemiyorum zira bende bahsedeceğim markalardan giyiniyorum alıyorum ama canim gidiyosun lcw den ne bileyim kotondan 30 lira 40 lira verip bisey alıyosun sonra başkası aldı diye tribe mi giriyosun yani? Pazar mali gibi ( küçümsemiyorum yaygınlık olarak belirtiyorum ) herkesin üzerinde aynı şey doğal olarak insanların ulaşıp alabildikleri şeyler ha dersin ki bilmemne modacının sadece üç tane satışa sunduğu şu özel tasarım ürünü aldılar özenip anlarim. Ayrıca emek hırsızlığı bölümü ekstra süper olmuş sanırsın ilmigini o attı. Ya senin tek meziyetin avm ye gidip ya da netten iki tıkırtı yapıp o ürünü almak. Şu dev aynasindan bi kendinizi alın artık sanırsın modaya yön veren cağın ötesinde bi insan bi coco chanel sanki. Instadan ordan burdan gördüklerinizi alıp aynısını yapıştırıyorsunuz üzerinize bi de o sahiplenici tavırlar cringe ötesi. Fairy tail de natsunun da dediği gibi simdi gaza geldim iste. Böyle konular görünce saçlarım dikiliyor sinirden.

bak konuya yazdım ama hırsımı alamadım bi daha yazayım.

bir markanın influencerıyım, aylık bir kutu kıyafet geliyor bana işim sadece onları giymek. bunun için 1 aylık deneme sürecinden geçtik, bize gönderilen kıyafetleri kombinleyip fotoğrafladık. herkese aynı kıyafet gitti. 100 küsur kişi içinden 20 kişi seçildik. herkeste parçalar aynıydı ama biz farkımızı belli ettik seçildik. siz dediğiniz gibi orijinal kreatif dekoratif bilmem netif olsanız zaten herkesin içinde farkınız belli olur çok şeyapmayın.
Sassyassyy bu nasıl bir iş ilk defa duydum

Back